16 Nisan 2012, Pazartesi 15:36:02

PEGASUS'A THY KISKACI

Türk Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İzmir, Antalya, Bodrum ve Dalaman’a direkt uçuşlara başlıyor.
  • Eğer Sabiha Gökçen de Pegasusu bitirirlerse, İki sene sonra Sabiha çıkışlı uçuşları THY ile iki katı fiyata uçarsınız. Pegasusla uçmaya devam edin. Başka bir şirket kaptanı.
  • bu fiyatlarla thy ile kimse uçmaz... bilmeden konuşan AHL bademlisi. siz iş mi biliyorsun. pegasus ali sabancıyla SAW da harikalar yaratıyor.. pegasus ilk uzak slotunu ALMA-ATA ya aldı THY almaata fiyatlarını yüzde 30 düşürdü neden acaba uyanıkçılar
  • BUNLAR YAZLIK SEFERLER SEZON BİTİNCE THY BIRAKIR YİNE SAW'I YUVASINA DÖNER
  • THY hangi iki uçağı SAW'a konuşlandıracak acaba? 1998 yılı yapımı B 738'ler den mi? Pegasus varsın 1 saatlik uçuşta ikram vermesin tertemiz ve yepyeni B 738'ler ile THY'nin yarı fiyatına uçmak varken, neden THY'yi tercih edelim. THY kendine güveniyorsa Pegasus'un uçmak istediği hatlarda önünü açsın. THY önemlidir, aksi takdirde Pegasus tekel haline gelecektir ama bu yapısı ile özellikle kısa uçuşlarda Pegasus ile rekabet etmesi çok zor.
  • THY'yi bitiren TGS' dir diyen arkadaş. Neden ki ? THY , TGS' ye istemeden mi sahip oldu. Kendi kurdu, yarısını sattı ve çalıştırıyor. Piyasada TGS'yi tek eli ile yönetebilecek adamlar varken, deneyimsiz, havacılık mantığından uzak insanları getirip yönetici yaparsanız sonuç maalesef böyle olur.
  • Biz türkler avrupada calisiyoruz.sakincasi varmi?
  • halkalıda oturan biri için kurtköye gidiş dönüş toplam yol süresini ben 3-4 saat olarak hesaplıyorum. sen de kendi tahmini süreni yazarsan karşılaştırma yapalım, hangisi daha gerçekçi diye istersen? yol süresinin ekip mesailerine dahil olmadığını biliyorum. ama o küçük kafan ile sanırım buradaki asıl anlatılmak istenen şeyin, 14 saat max mesai + 3-4 saat yol olarak olabilecek bir günlük uçuşu, uçucu ekiplerin turlu bahanelerle normalden daha fazla uçuş aksaklığı, hastalık, rapor, mazeret izni vs alarak operasyonu zora sokacaklarını anlamamandır. hem yazılanın içeriğini anlayamıyorsun, hemde kapak falan taktığını düşünüyorsun. kapağı size takacaklar arkadaşım saw'da. merak etme sen. ekim-kasım a bişey kalmadı, görüşürüz yine.
  • Paraya bakarak uçana yolcu demem demişsin.Herkes THY çalışanı gibı nasıl kazanıldıgını bilmeden yatarak para kazanmıyor.Tüm yolcu Velinimettir...Sayın Bakanımız herkesi uçurmaya çalışıyor.En azından Sayın Bakanımızın ne demek istedigini düşün insanlara saygılı olun emi...12
  • 1. yol 3 /4 saat demişsin yol mesaiye dahil degil. 2. THY de yabancı pilotları Anadolu yakası base yapar uçurur ÖYLE DGİLMİ EFENDİM sen merak etme emi...
  • Pegasus bitmeye mahküm Air Berlin ile ortakliya giren akli yok kendi yollunu birakti yanlis simdi bitmeye hazirlansin THY büyük..

Türk Hava Yolları, yıllar sonra yeniden Sabiha Gökçen Havalimanı’na döndü. 2005 yılında İstanbul’un Anadolu yakasında ve İzmit, Adapazarı civarındaki yolcular hedeflenerek konulan ancak beklenen başarının sağlanamaması üzerine kaldırılan Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı uçuşlar yeniden başlıyor.

20 Nisan’dan itibaren Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bodrum, Dalaman, İzmir ve Antalya seferlerine başlayacak.

Halen alt markası Anadalojet ile Sabiha Gökçen Havalimanı seferler düzenleyen THY, 20 Nisan’dan itibaren Bodrum, Dalaman, İzmir ve Antalya’ya doğrudan sefer yapacak. Günde 4 sefer İzmir’e, 2 Dalaman’a, 2 Bodrum’a, 2 Antalya’ya ve bir sefer de Trabzon’a yapılacak.
THY’nin iki uçağını Sabiha Gökçen Havalimanı’na konuşlandıracağı öğrenilirken Atatürk Havalimanı’nın sıkışan trafiğinin THY’nin bu kararı almasında etkili olduğu kaydedildi.

THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iki uçak konuşlandırmasıyla gözler THY-Pegasus rekabetine çevrildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başarılı operasyonlar düzenleyen Pegasus Havayolları’nın THY’nin bu kararı karşısında nasıl bir strateji izleyeceği merak edilirken THY’nin; alt markası Anadolujet ve yüzde 50 ortağı olduğu Sunexpress ile birlikte üç koldan Pegasus Havayolları ile çetin bir rekabete girmesi bekleniyor.

7 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

THY, özelikle İstanbul Anadolu yakası ile İzmit ve Adapazarı civarındaki yolcu talebini de dikkate alarak 30 Nisan 2005 tarihinde Sabiha Gökçen Havaalanından her gün İzmir, Antalya, Adana ve Trabzon seferlerine başlamıştı. Bu noktalara önce Ankara, 20 Temmuz’dan itibaren Bodrum, Kayseri, Diyarbakır seferleri de eklenmiş ve yoğun yolcu talebi doğrultusunda Antalya, İzmir ve Trabzon sefer sayıları da artırılmış ancak o dönem beklenen talep olmayınca seferleri durdurmak zorunda kalmıştı.

©AirportHaber

PEGASUS'A THY KISKACI

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer Sabiha Gökçen de Pegasusu bitirirlerse, İki sene sonra Sabiha çıkışlı uçuşları THY ile iki katı fiyata uçarsınız. Pegasusla uçmaya devam edin. Başka bir şirket kaptanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu fiyatlarla thy ile kimse uçmaz... bilmeden konuşan AHL bademlisi. siz iş mi biliyorsun. pegasus ali sabancıyla SAW da harikalar yaratıyor.. pegasus ilk uzak slotunu ALMA-ATA ya aldı THY almaata fiyatlarını yüzde 30 düşürdü neden acaba uyanıkçılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BUNLAR YAZLIK SEFERLER SEZON BİTİNCE THY BIRAKIR YİNE SAW'I YUVASINA DÖNER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY hangi iki uçağı SAW'a konuşlandıracak acaba? 1998 yılı yapımı B 738'ler den mi? Pegasus varsın 1 saatlik uçuşta ikram vermesin tertemiz ve yepyeni B 738'ler ile THY'nin yarı fiyatına uçmak varken, neden THY'yi tercih edelim. THY kendine güveniyorsa Pegasus'un uçmak istediği hatlarda önünü açsın. THY önemlidir, aksi takdirde Pegasus tekel haline gelecektir ama bu yapısı ile özellikle kısa uçuşlarda Pegasus ile rekabet etmesi çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY'yi bitiren TGS' dir diyen arkadaş. Neden ki ? THY , TGS' ye istemeden mi sahip oldu. Kendi kurdu, yarısını sattı ve çalıştırıyor. Piyasada TGS'yi tek eli ile yönetebilecek adamlar varken, deneyimsiz, havacılık mantığından uzak insanları getirip yönetici yaparsanız sonuç maalesef böyle olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz türkler avrupada calisiyoruz.sakincasi varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
halkalıda oturan biri için kurtköye gidiş dönüş toplam yol süresini ben 3-4 saat olarak hesaplıyorum. sen de kendi tahmini süreni yazarsan karşılaştırma yapalım, hangisi daha gerçekçi diye istersen? yol süresinin ekip mesailerine dahil olmadığını biliyorum. ama o küçük kafan ile sanırım buradaki asıl anlatılmak istenen şeyin, 14 saat max mesai + 3-4 saat yol olarak olabilecek bir günlük uçuşu, uçucu ekiplerin turlu bahanelerle normalden daha fazla uçuş aksaklığı, hastalık, rapor, mazeret izni vs alarak operasyonu zora sokacaklarını anlamamandır. hem yazılanın içeriğini anlayamıyorsun, hemde kapak falan taktığını düşünüyorsun. kapağı size takacaklar arkadaşım saw'da. merak etme sen. ekim-kasım a bişey kalmadı, görüşürüz yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Paraya bakarak uçana yolcu demem demişsin.Herkes THY çalışanı gibı nasıl kazanıldıgını bilmeden yatarak para kazanmıyor.Tüm yolcu Velinimettir...Sayın Bakanımız herkesi uçurmaya çalışıyor.En azından Sayın Bakanımızın ne demek istedigini düşün insanlara saygılı olun emi...12

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1. yol 3 /4 saat demişsin yol mesaiye dahil degil. 2. THY de yabancı pilotları Anadolu yakası base yapar uçurur ÖYLE DGİLMİ EFENDİM sen merak etme emi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pegasus bitmeye mahküm Air Berlin ile ortakliya giren akli yok kendi yollunu birakti yanlis simdi bitmeye hazirlansin THY büyük..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000