31 Aralık 2011, Cumartesi 11:57:43

PEGASUS’A KÖTÜ HABER

İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı havayolları ile yolcu taşıma hatlarında Pegasus Hava Taşımacılığı’nı dışlayıcı eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Rekabet Kurulu’nun açtığı soruşturmada THY suçsuz bulundu.
  • Adalet bu işte. Daha tam cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar üzülmüştür bu işten muhakkak.
  • Hatalı bir karardır ama soruşturma da hatalıdır.Zira THY'nin diğer özel havayollarının satışlarını kaırmak için çalışmalar yaptığını herkes biliyor. Diğer özeller de THY'ye karşı birleşmişlerdir (bkz.Töshid). Pegasus ta Onur Air de Töshid'e üyedir. Ancak Pegasus 2007'de ve sonrasında Atlasjet'in satışlarını kırmış onu geride bırakmıştır.Şimdi aynı şeyi Onur Air için yapmaya çalışmaktadır.(başarısı tartışılır)(bkz. PGS-OHY savaşı) Bu rekabetler varken soruşturma açmak anlamsızdır. Zaten bunlar olazsa bütün havayolları birbirinin aynısı olurdu ki bu da havacılık olmazdı.Saçma sapan soruşturmalar açıp da cevabını ararlarsa bulamazlar.Kimse bulamaz...
  • Benim için zor karar, kimisi için çok kolay bir karar. Kamu vicdanı bu karardan tatmin olmadı. THY nın Low Coast şirketlere rakip olarak Anadolujet'i kurduğunu ve Sabiha Gökçen'den uçurduğunu kimse bilmiyor mu? Ülkenin hiç uçuş yapılmayan meydanlarına diğer özel havayolu şirketleri uçarken, THY'nın buralara sefer koyup, zararına daha da ucuza uçtuğunu kimse bilmiyor mu? Sırf diğer şirketleri batırmak için Sunexpres ve Anadolujet'i maşa olarak kullandığını? Vicdanla cüzdan veya biat arasında kalınmış zorlama bir karar olmuş.
  • öncelikle benim bu yazımı yayınlamayacaksınız biliyorum ama olsun bis isg yer hiz metleri çalısanları olrak bu üçlünün yaptıgı şike den dolayı işimizden olduk sıf senddikalı oldugumuz için 700 işçi işimizden olduk sucumuz sadece sendikalı olmak yazık degilmi bizim çocuklarımıza yazık degilmi bu kış günü işimnden olan bizlere ama sunu unutmasınlar eden bulur bu ah bunlarda kalmaz saygılar insallah bu şikeyi görüp sesini çıkartmayan heaşada ve yazıklar olsun devlet bile yanımızda olmadı yayınlarsınız ama biraz sıkar tabi editör
  • Bozacinin sahidi siraci arkadas. Sertac bey yerden goge kadar hakli. Turkiyede bir THY tekelinin oldugunu herkes kabullenmeli. Keske Atlasta Pegasusta ucsa Azerbaycana diger yerlere......
  • Cok konusan cok tanılır pegafos ta oldugu gıbı..Ipcambazı na kapak olsunnn
  • shgm thy'ye kıyak geçiyor olabilir belki de.ama thy de sırf hükümet politikalarına uyum sağlamak için zarar eden hatlara mecburen uçuş yapıyor.yani thy için herşey güllük gülistanlık değil.keşke devlet thy'yi tam anlamıyla özelleştirse de ne thy'ye ayrıcalık tanısa ne de zorla iş yaptırmaya kalksa.
  • ikiside kulvarı farklı havayolu. Bir kere bence fiyatları iyi analiz edin THY fiyatıyla Pegasus arasında çoğu zaman gercekten fark yok heleki yazın Pegasus pahalı geliyor çoğu zaman. Pegasus sineğin yagını çıkarıyor.Chekin den bile para alıyor var mı daha ötesi normal Chekin bahsediyorum.Pegasusu böyle kabul ediyoruz bize bu şekilde seçenek sunuyor. rekabet yaratıyor.buda önemli umarım 2012 Türk havacılıgının daha çok büyüdüğü yıl olur.
  • Gayet normal beklenen bir şeydi. Aksini hiç kimse düşünmediki zaten...The Goverment of Turkey is behind of THY.......
  • DEĞİŞİK BİR KARAR BEKLEMİYORDUM ZATEN;BU KURULUN ÜYELERİNİ KİM ATIYOR ACABA?
Rekabet Kurulu’nun Türk Hava Yolları A.O.'nın İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı havayolu ile yolcu taşıma hatlarında rakip eylemlerde bulunarak hakim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla aynı Kanun'un 41. maddesi uyarınca açılan soruşturma tamamlandı.

Airporthaber’e gelen ilk bilgilere göre Rekabet Kurulu, Türk Hava Yolları’nın rekabet kurallarıni ihlal ettiğine yönelik suçlamaların yersiz olduğuna karar verdi ve THY suçsuz bulundu. Rekabet Kurulu’nun resmi olmayan bu kararını 5 Ocak’ta açıklaması bekleniyor.

TARAFLAR KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde THY adına savunma yapan Avukat Gönenç Gürkaynak, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atatürk Havalimanının talep ve arz yönünden birbirlerini ikame etmediğini savunarak, “İlgili coğrafi pazar Sabiha Gökçen Havalimanı ile sınırlıdır ve ilgili pazar tanımı altında THY'nin pazar payları Pegasus'tan çok daha düşüktür. THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanında sadece 4 adet uçağı varken, soruşturma raporunda Pegasus'un Sabiha Gökçen Havalimanında 32 uçağı bulunduğu bilgisi yer almaktadır” diye konuşmuştu.

Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ adına sözlü savunma yapan Genel Müdür Sertaç Haybat ise, Bakü'ye uçacak bir yolcu için tek bir havalimanı olduğunu ve onun da Atatürk Havaalanı olduğunu belirterek, “Sabiha Gökçen Havaalanından Bakü'ye uçuş yoktur. Dolayısıyla dış hatlar açısından bakıldığında bu pazarın tek bir pazar olduğu tartışma götürmez. Çünkü Atatürk Havaalanından 130 civarında dış hat uçuşu vardır. Sabiha Gökçen'den çok az sayıda dış hat uçuşu vardır” diye konuşmuştu.

Airporthaber.com ÖZEL



PEGASUS’A KÖTÜ HABER

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Adalet bu işte. Daha tam cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar üzülmüştür bu işten muhakkak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hatalı bir karardır ama soruşturma da hatalıdır.Zira THY'nin diğer özel havayollarının satışlarını kaırmak için çalışmalar yaptığını herkes biliyor. Diğer özeller de THY'ye karşı birleşmişlerdir (bkz.Töshid). Pegasus ta Onur Air de Töshid'e üyedir. Ancak Pegasus 2007'de ve sonrasında Atlasjet'in satışlarını kırmış onu geride bırakmıştır.Şimdi aynı şeyi Onur Air için yapmaya çalışmaktadır.(başarısı tartışılır)(bkz. PGS-OHY savaşı) Bu rekabetler varken soruşturma açmak anlamsızdır. Zaten bunlar olazsa bütün havayolları birbirinin aynısı olurdu ki bu da havacılık olmazdı.Saçma sapan soruşturmalar açıp da cevabını ararlarsa bulamazlar.Kimse bulamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim için zor karar, kimisi için çok kolay bir karar. Kamu vicdanı bu karardan tatmin olmadı. THY nın Low Coast şirketlere rakip olarak Anadolujet'i kurduğunu ve Sabiha Gökçen'den uçurduğunu kimse bilmiyor mu? Ülkenin hiç uçuş yapılmayan meydanlarına diğer özel havayolu şirketleri uçarken, THY'nın buralara sefer koyup, zararına daha da ucuza uçtuğunu kimse bilmiyor mu? Sırf diğer şirketleri batırmak için Sunexpres ve Anadolujet'i maşa olarak kullandığını? Vicdanla cüzdan veya biat arasında kalınmış zorlama bir karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
öncelikle benim bu yazımı yayınlamayacaksınız biliyorum ama olsun bis isg yer hiz metleri çalısanları olrak bu üçlünün yaptıgı şike den dolayı işimizden olduk sıf senddikalı oldugumuz için 700 işçi işimizden olduk sucumuz sadece sendikalı olmak yazık degilmi bizim çocuklarımıza yazık degilmi bu kış günü işimnden olan bizlere ama sunu unutmasınlar eden bulur bu ah bunlarda kalmaz saygılar insallah bu şikeyi görüp sesini çıkartmayan heaşada ve yazıklar olsun devlet bile yanımızda olmadı yayınlarsınız ama biraz sıkar tabi editör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bozacinin sahidi siraci arkadas. Sertac bey yerden goge kadar hakli. Turkiyede bir THY tekelinin oldugunu herkes kabullenmeli. Keske Atlasta Pegasusta ucsa Azerbaycana diger yerlere......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cok konusan cok tanılır pegafos ta oldugu gıbı..Ipcambazı na kapak olsunnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
shgm thy'ye kıyak geçiyor olabilir belki de.ama thy de sırf hükümet politikalarına uyum sağlamak için zarar eden hatlara mecburen uçuş yapıyor.yani thy için herşey güllük gülistanlık değil.keşke devlet thy'yi tam anlamıyla özelleştirse de ne thy'ye ayrıcalık tanısa ne de zorla iş yaptırmaya kalksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ikiside kulvarı farklı havayolu. Bir kere bence fiyatları iyi analiz edin THY fiyatıyla Pegasus arasında çoğu zaman gercekten fark yok heleki yazın Pegasus pahalı geliyor çoğu zaman. Pegasus sineğin yagını çıkarıyor.Chekin den bile para alıyor var mı daha ötesi normal Chekin bahsediyorum.Pegasusu böyle kabul ediyoruz bize bu şekilde seçenek sunuyor. rekabet yaratıyor.buda önemli umarım 2012 Türk havacılıgının daha çok büyüdüğü yıl olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gayet normal beklenen bir şeydi. Aksini hiç kimse düşünmediki zaten...The Goverment of Turkey is behind of THY.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DEĞİŞİK BİR KARAR BEKLEMİYORDUM ZATEN;BU KURULUN ÜYELERİNİ KİM ATIYOR ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000