10 Mart 2009, Salı 12:15:48

PEGASUS'A DA YILDIRIM ÇARPTI

Türk Hava Yolları’nın iki uçağından sonra Pegasus Havayolları uçağına da yıldırım çarptı.
  • Neymiş efendim,"gizli oraj varmış"!!!Yahu ayıptır be. Nerede oluşurmuş bu gizli orajlar ve nasıl tespit edilirmiş bunlar?Bu olaylarda ne alakası var?Bide bilmiş bilmiş yazmış buraya...Zır cahilliğin böylesi!
  • ne sacmaliyorsunuz siz yaa, orda benimde ailemde vardi. herkez bana dokunmayan yilan bin yil yasasin havasinda. lutfen yaa bugun bana ise yarin size unutmayin.
  • Dadaş!! Şaşırdın sen galiba?!!! Uçakta senin anan baban bacın gardaşın olaydı da ayni lafı mı edecektin?!! Be Allah'tan da mı korman?!!! Acentasın galiba, ekmek yemek için başka yol bulamadın mı?!!!!!
  • o ucak şimdi myteknikte
  • Eğitim isteyen türk evladının kafası bu kadar çalışıyorda olayı buna bağlıyorsa o nun için yapılacak fazla birşey yok demektir...sağda solda konuşma bari de bişi biliyo zannetsinler seni...."söz gümüşse sükut altındır"
  • Değerli arkadaşım,Bu olay pilot eğitimi veya yerli yabancı pilot olayı değil.Pegasus kendi çapında bayrağımızı her ülkede dalgalandırmaya çalışan havayoludur.Milletin vergileriyle bol keseden para dağıtıp pilot alan THY gibi değil.Havada gizli oraj denilen bir olay var.Senin bilgin yetmeyebilir.Araştır.Saygılarımla.
  • o kadar eğitim isteyen türk evlatları dururken ecnebülleri doldurursan bu milletin evlatlarının ahını alırsınız işte
  • Biri devlet parasiyla show yapiyor,digeri ise kendini yetistirerekten..Kolaya kacmak kolay.Devletin parasiyla sokaktaki simitci bile yolunu bulur.Herkes Ali Sabanci gibi olsa takdir edecegiz.Buyukluk devlet parasiyla sinirsiz,bakimsiz ucak almada degil.Sifirdan buyumek..!
  • Bugün havada dikkat edilmesi gereken ciddi oraj bulutları mevcut.Metarda durum bildiriliyor, radardan da görüntü alınabiliyor,ancak özellikle kalkış sonrası bu bulutlardan kaçmak o kadar kolay değil.Seyir irtifasında kolayca kaçabilirsiniz belki ama,yere yakınken,bu bulutlar öyle bir yayılırki içine girmeden kaçamazsınız.Ve maalesef ara sıra bu tarz durumlar oluşur.Genelde buruna düşer,ve radarlara zarar verebilir,ayrıca burunda yanmaya bağlı siyahlıklar,ve ezilmeler oluşabilir.Divert kararı almak doğru bir karardır.
  • gördü thy(takunyalı hava yolları) 100 sn .iyi düşün 100 sn.sonra plt ar kahraman siz anca tankunyayla uçan halıda uçarsınız

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Amsterdam’a gitmek üzere havalanan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçağa yıldırım çarptı.

H9671 sefer sayılı Pegasus uçağı, kalkıştan sonra elektrik yüklü bulutların içine girdi. Yıldırım çarpan uçakta hissedilir şekilde sarsıntı oluştuğu öğrenildi. Uçağın kaptan pilotu kalktığı Sabiha Gökçen Havalimanı’na geri dönme kararı aldı. Uçakta yıldırım çarpması sonucu küçük çaplı hasar oluştuğu öğrenilirken, yolcular bir başka uçakla şu sıralarda Amsterdam’a uçmaya hazırlanıyor.


Bu sabah da Atatürk Havalimanı’ndan kalkan iki THY uçağına yıldırım çarpmıştı.

PEGASUS'A DA YILDIRIM ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 15 yıl önce
Neymiş efendim,"gizli oraj varmış"!!!Yahu ayıptır be. Nerede oluşurmuş bu gizli orajlar ve nasıl tespit edilirmiş bunlar?Bu olaylarda ne alakası var?Bide bilmiş bilmiş yazmış buraya...Zır cahilliğin böylesi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne sacmaliyorsunuz siz yaa, orda benimde ailemde vardi. herkez bana dokunmayan yilan bin yil yasasin havasinda. lutfen yaa bugun bana ise yarin size unutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dadaş!! Şaşırdın sen galiba?!!! Uçakta senin anan baban bacın gardaşın olaydı da ayni lafı mı edecektin?!! Be Allah'tan da mı korman?!!! Acentasın galiba, ekmek yemek için başka yol bulamadın mı?!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o ucak şimdi myteknikte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğitim isteyen türk evladının kafası bu kadar çalışıyorda olayı buna bağlıyorsa o nun için yapılacak fazla birşey yok demektir...sağda solda konuşma bari de bişi biliyo zannetsinler seni...."söz gümüşse sükut altındır"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli arkadaşım,Bu olay pilot eğitimi veya yerli yabancı pilot olayı değil.Pegasus kendi çapında bayrağımızı her ülkede dalgalandırmaya çalışan havayoludur.Milletin vergileriyle bol keseden para dağıtıp pilot alan THY gibi değil.Havada gizli oraj denilen bir olay var.Senin bilgin yetmeyebilir.Araştır.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o kadar eğitim isteyen türk evlatları dururken ecnebülleri doldurursan bu milletin evlatlarının ahını alırsınız işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biri devlet parasiyla show yapiyor,digeri ise kendini yetistirerekten..Kolaya kacmak kolay.Devletin parasiyla sokaktaki simitci bile yolunu bulur.Herkes Ali Sabanci gibi olsa takdir edecegiz.Buyukluk devlet parasiyla sinirsiz,bakimsiz ucak almada degil.Sifirdan buyumek..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bugün havada dikkat edilmesi gereken ciddi oraj bulutları mevcut.Metarda durum bildiriliyor, radardan da görüntü alınabiliyor,ancak özellikle kalkış sonrası bu bulutlardan kaçmak o kadar kolay değil.Seyir irtifasında kolayca kaçabilirsiniz belki ama,yere yakınken,bu bulutlar öyle bir yayılırki içine girmeden kaçamazsınız.Ve maalesef ara sıra bu tarz durumlar oluşur.Genelde buruna düşer,ve radarlara zarar verebilir,ayrıca burunda yanmaya bağlı siyahlıklar,ve ezilmeler oluşabilir.Divert kararı almak doğru bir karardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gördü thy(takunyalı hava yolları) 100 sn .iyi düşün 100 sn.sonra plt ar kahraman siz anca tankunyayla uçan halıda uçarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000