17 Mart 2009, Salı 15:04:27

Pegasus'a 'bekletme' tazminatı

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, bilet aldığı uçakta bebekli yolcu sayısının aşıldığını gerekçe göstererek, yolcusunu havalimanında 12 saat bekleten hava yolu şirketinin, bin TL tazminat ödemesine hükmetti.
  • Acaba ERZURUM seferlerini kestigi içinde pegasusus tazminata mahküm ederlermi. Bize bilet aldırıyorlar sonra sefreleri kesiyorlar. YAZIK
  • sen konuşması öğren kimin parasıyla uçuyo o uçaklar biz binmesek nerden para kazancak havayolları müşteri her zaman haklıdır mantığı ticaretin temel taşlarındandır bunu kimse unutmasın
  • haksızlığa uğrayan bir kişi hak aradığında niye böyle suçlanır anlaşır gibi değil.... hangi mantık insanların hak aramasını istemez ki??hele bir de bu tür insanlar yönetici, müdür veya şirket sahibi gibi bir pozisyona sahipseler bunu düşünmek bile istemem
  • 12 saat yolcu bekletilir mi ? Az bile tazminat...
  • böyle yolcuları kara listeye almak lazım. inanıyorumki sayın güliz hanım bunu değerlendirecektir. ya sen nesin kimsindfe dava açıyosun kardeşim. pegasus olmasa uçağı nerden bilirdin.. tazminatı nerden bilirdin.. efendi olun adam olun..
  • Aynen öyle... Eğer 12 saat bir insanı havaalanında ne şartlarda olursa olsun bekletiyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Böyle olsun ki bir daha herhangi bir şirkette insan hakları geçerli olsun....
  • Ne güzel oturduğun yerden yazması bir çocuk sahibi olda gör bakalım.Aramış hakkını almış 1000 tl sini.Helal olsun.
  • senin çocuğun yokki böyle konuşuyorsun, anlamadığın konularda ukalalık yapma!
  • Sayin misafir sende burdsan cok bilgiclik taslama belliki bostasin atip tutuyorsun.Hava yolu bir ucakta kac infant olacagini onceden bilmez mi ona gore rezervasyon sisteminde kontrolunu yapabilir.Ve bu konudada ABD ye ozenmesine hic gerek yok eger ki havayolu yolcuyu haksiz yere ucustan menedip uzun sure bekletiyorsa bununda bir bedeli olmali.Sizin belliki cocugunuz yok vede iskembeden atiyorsunuz.Siz 12 saat beklesin acaba durumunuz ne olurdu cok merak ediyorum.
  • bebek kontenjanı doldu ne demek yahu? şirket bir sınırlama getirmediyse ki o da bebek kemeri yüzünden olabilir, oksijen maskeleri için bir sınırlama zaten uçağın neredeyse 3/5 ine falan denk gelir ki kapasitesi ile alakalıdır. ne yani izair in a 319 'unda 60-70 ınfant mı uçuyormuş ki? haberler doğru dürüst alınmıyor alınmadığı içinde burada havacılık bilmeyen insanlar yanlış bilgilendiriliyor. kadın check-ine geç geldiyse madem neden THY den bilet alıp gönderdiniz? sorun inf kontenjanı ise iyice açıklayın da millet o da ne diye sormasın.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Neslihan Bağnu Özkan, 1.5 yaşındaki çocuğuyla İzmir'den Samsun'a gitmek için 2 ay önceden İzair-Pegasus Hava Yolları'ndan yer ayırttı. Uçağa binmek için 21 Temmuz 2007 tarihinde, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na giden Özkan'ın bileti, uçacağı 231 sefer sayılı uçuşta bebekli yolcu sayısının aşılmış olması gerekçe gösterilerek iptal edildi. Şirket, 12 saat sonra havalanan Türk Hava Yolları'nın aynı yöne uçuşundan bilet tedarik ederek yolcusuna verdi.

Bebeğiyle 12 saat havalimanında bekledikten sonra Türk Hava Yolları'nın uçağıyla Samsun'a giden Özkan, İzair-Pegasus Hava Yolları firmaları aleyhinde 6 bin lirası maddi, 3 bin lirası manevi olmak üzere 9 bin liralık tazminat istemiyle dava açtı. Dava dilekçesinde çocuğuyla yol yorgunluğu yaşamamak için hava yolunu tercih ettiğini, ancak otobüs yolculuğundan dahi uzun süre havalimanında bekletildiğini ifade eden Özkan, bekleme nedeniyle çocuğunun hastalandığını iddia etti.

Firmanın avukatıysa davacının check-in'e geç girdiğini, bebekli yolcu sayısı kontenjanının dolduğunu, davacının Türk Hava Yolları uçağıyla bilet ücreti karşılanarak gideceği yere uçurulduğunu öne sürerek, davanın reddini istedi.

Mahkemece görevlendirilen bilirkişi, hava yolu şirketinin başka bir hava yolundan bilet temin ederek yolcunun maddi zararı karşıladığını, 12 saat havalimanında bekleme nedeniyle oluşan manevi zarar konusunun ise mahkemenin takdirinde olduğunu belirtti.

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yargılama sonunda, davalının maddi tazminat talebinin reddine karar verdi. Manevi tazminata ilişkin talebi kısmen kabul eden mahkeme, hava yolu şirketinin Özkan'a bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

Neslihan Bağnu Özkan'ın avukatı Yücel Yumuşak, yaptığı açıklamada, firmanın yolcunun biletini karşıladığını, ancak havalimanında 12 saati bulan bekleme nedeniyle rahatsızlanan çocuğun tedavi giderleri için müvekkiline ödeme yapılmadığını belirterek, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

Pegasus'a 'bekletme' tazminatı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Acaba ERZURUM seferlerini kestigi içinde pegasusus tazminata mahküm ederlermi. Bize bilet aldırıyorlar sonra sefreleri kesiyorlar. YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen konuşması öğren kimin parasıyla uçuyo o uçaklar biz binmesek nerden para kazancak havayolları müşteri her zaman haklıdır mantığı ticaretin temel taşlarındandır bunu kimse unutmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
haksızlığa uğrayan bir kişi hak aradığında niye böyle suçlanır anlaşır gibi değil.... hangi mantık insanların hak aramasını istemez ki??hele bir de bu tür insanlar yönetici, müdür veya şirket sahibi gibi bir pozisyona sahipseler bunu düşünmek bile istemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
12 saat yolcu bekletilir mi ? Az bile tazminat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
böyle yolcuları kara listeye almak lazım. inanıyorumki sayın güliz hanım bunu değerlendirecektir. ya sen nesin kimsindfe dava açıyosun kardeşim. pegasus olmasa uçağı nerden bilirdin.. tazminatı nerden bilirdin.. efendi olun adam olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aynen öyle... Eğer 12 saat bir insanı havaalanında ne şartlarda olursa olsun bekletiyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Böyle olsun ki bir daha herhangi bir şirkette insan hakları geçerli olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne güzel oturduğun yerden yazması bir çocuk sahibi olda gör bakalım.Aramış hakkını almış 1000 tl sini.Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senin çocuğun yokki böyle konuşuyorsun, anlamadığın konularda ukalalık yapma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayin misafir sende burdsan cok bilgiclik taslama belliki bostasin atip tutuyorsun.Hava yolu bir ucakta kac infant olacagini onceden bilmez mi ona gore rezervasyon sisteminde kontrolunu yapabilir.Ve bu konudada ABD ye ozenmesine hic gerek yok eger ki havayolu yolcuyu haksiz yere ucustan menedip uzun sure bekletiyorsa bununda bir bedeli olmali.Sizin belliki cocugunuz yok vede iskembeden atiyorsunuz.Siz 12 saat beklesin acaba durumunuz ne olurdu cok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bebek kontenjanı doldu ne demek yahu? şirket bir sınırlama getirmediyse ki o da bebek kemeri yüzünden olabilir, oksijen maskeleri için bir sınırlama zaten uçağın neredeyse 3/5 ine falan denk gelir ki kapasitesi ile alakalıdır. ne yani izair in a 319 'unda 60-70 ınfant mı uçuyormuş ki? haberler doğru dürüst alınmıyor alınmadığı içinde burada havacılık bilmeyen insanlar yanlış bilgilendiriliyor. kadın check-ine geç geldiyse madem neden THY den bilet alıp gönderdiniz? sorun inf kontenjanı ise iyice açıklayın da millet o da ne diye sormasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000