21 Kasım 2009, Cumartesi 18:29:49

PEGASUS VE SUNEXPRES DE İPTAL ETTİ

THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan bütün iç hat uçuşlarını iptal etmesinin ardından Pegasus ve Sunexpress de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yaptığı uçuşlarını iptal etti.
  • MLS: Microwave Landing System ILS: Instrument Lanidng System. demektir.Her ikisi de düsük gorus durumlarında pist başına yaklasma icin otomatik inis sistemlerinin kullanılması için gereklidir. Hatta taksi yaıp park pozisyonuna bile gidilebilir. Ancak cok masraflı ve gereksizdir. Turkiye havaalanları İngilizlerin ki gibi sürekli sisli kapalı olmadığı için varoldugu soylenen ve pahalı olan MLS sistemine gerek yoktur kanaatindeyim. Yılda 3-5 gun kullanacagını cat3b vb sistem kurulmasına gerek yoktur bence.
  • Merhaba B737 nin autoland yapabilmesi için glide slope açısının 3.25 derece nin altında olması gerekir. Sabiha Gökçen havalimanında ise bu değer 3.5 derecedir. Uçak limitlerini aştığı için cat III yaklaşması yapılamaz. Zaten AIP de yayınlanmış böyle bir yaklaşma usulü de yok Gökçen'in. Ancak Bodrum'da olduğu gibi Cat II yayınlanırsa (AIP de) ve havalimanında alt yapı hazırlanırsa 100 feet DH ve 300 m RVR limitlerine kadar uçulabilir yapılabilir.
  • sen önce cat1 i öğren.çok mu kötüydü diyeceğine biraz da simülatör yap.decision high öğren ondan sonra cat lere geç.önce sağlık.kalan evinde kalsın sana ne.Dokumacı Kaptanmısın nesin.
  • MLS (equipments) Mart 2009 itibariyle Londra Heatrow havaalanında 2 pistin her 2 ucuna kurulmuş durumdadır. Dünyadaki ilk Low Visibility MLS operasyonu olarak bu yıl sonunda hizmete girecektir. Tabii uçakların da on board ekipmanları sistem kullanımı açısından gereklidir. Pilot eğitimini sanırım söylemeye gerek yok.. Saygılar
  • hava sartlari cat3 icin de mi mümkün degildi? yani hic bir sekilde elektronik yardimla da olsa inis/kalkis mümkün degilmiydi? yoksa pilotlarin cat3 egitimleri yokmuydu? burada kimseyi kötülemek istemiyorum. merakimdan soruyorum. havalimanindaki sisi görmedigim icin, gözümde canlandiramadim.
  • ataturkte sis olsa normal de gokcende olmaz.. gokcen turkiyede meteorolojik etudu yapilarak inşa edilmiş ilk havaalanıdır. ataturkte ruzgar 40 knot olur gokcen 20-25 ataturkte daha 15 gun once filan gorus 200 metreye dusmus ucaklar beklerken gokcende 7 km gorus vardi..boyle havalarda yolcuların gokceni tercih etmesi gerekli..
  • kimsenin elinde olmayan durumlardan dolayı tüm yolcular ya callcentera yada acentaya kinlerini kusuyor. konumu ile SAW'da bu tarz durumlar çok fazla yaşanmaz. tepede bir nokta. tepedeki bölgelere sis gece saatlerinde çöker. 1 sene önce saw satışlarına başladım ve 1 senedir binde 5 oranında sis dolayısıyla iptal gördüm. saygılar
  • Özellikle Sabiha Gökçende konumu itibarı ile çok sık yaşanacaktır. Yolcuların böyle havalarda SG ni tercih etmemesi gerekir. Kendi düşen ağlamaz.
  • kardeşim memlekette demokrasi var, özgürlük var uçağı ne yapıp edip indireceksin veya kaldıracaksın kimsenin burnunu kanatmayacaksın bu imlkanlıymış değilmiş önemli değil
  • M.L.S. sistemiyle donatilan bir hava limani ornek verebilirmisin/isaret edebilirmisin ve ayrica bagisla, bu siteye benim gibi insanlar cok ugruyor, ne ise yariyor bu MLS?........ Saygilar.....Asker....
Dün geceden beri etkisini hissettiren yoğun sis hava trafiğine kabus gibi çöktü. Gün içinde normale dönen hava trafiği yeniden felç oldu. THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan bütün iç hat uçuşlarını iptal etmesinin ardından Pegasus ve Sunexpress de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yaptığı uçuşlarını iptal etti.
PEGASUS VE SUNEXPRES DE İPTAL ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
MLS: Microwave Landing System ILS: Instrument Lanidng System. demektir.Her ikisi de düsük gorus durumlarında pist başına yaklasma icin otomatik inis sistemlerinin kullanılması için gereklidir. Hatta taksi yaıp park pozisyonuna bile gidilebilir. Ancak cok masraflı ve gereksizdir. Turkiye havaalanları İngilizlerin ki gibi sürekli sisli kapalı olmadığı için varoldugu soylenen ve pahalı olan MLS sistemine gerek yoktur kanaatindeyim. Yılda 3-5 gun kullanacagını cat3b vb sistem kurulmasına gerek yoktur bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Merhaba B737 nin autoland yapabilmesi için glide slope açısının 3.25 derece nin altında olması gerekir. Sabiha Gökçen havalimanında ise bu değer 3.5 derecedir. Uçak limitlerini aştığı için cat III yaklaşması yapılamaz. Zaten AIP de yayınlanmış böyle bir yaklaşma usulü de yok Gökçen'in. Ancak Bodrum'da olduğu gibi Cat II yayınlanırsa (AIP de) ve havalimanında alt yapı hazırlanırsa 100 feet DH ve 300 m RVR limitlerine kadar uçulabilir yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen önce cat1 i öğren.çok mu kötüydü diyeceğine biraz da simülatör yap.decision high öğren ondan sonra cat lere geç.önce sağlık.kalan evinde kalsın sana ne.Dokumacı Kaptanmısın nesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MLS (equipments) Mart 2009 itibariyle Londra Heatrow havaalanında 2 pistin her 2 ucuna kurulmuş durumdadır. Dünyadaki ilk Low Visibility MLS operasyonu olarak bu yıl sonunda hizmete girecektir. Tabii uçakların da on board ekipmanları sistem kullanımı açısından gereklidir. Pilot eğitimini sanırım söylemeye gerek yok.. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hava sartlari cat3 icin de mi mümkün degildi? yani hic bir sekilde elektronik yardimla da olsa inis/kalkis mümkün degilmiydi? yoksa pilotlarin cat3 egitimleri yokmuydu? burada kimseyi kötülemek istemiyorum. merakimdan soruyorum. havalimanindaki sisi görmedigim icin, gözümde canlandiramadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ataturkte sis olsa normal de gokcende olmaz.. gokcen turkiyede meteorolojik etudu yapilarak inşa edilmiş ilk havaalanıdır. ataturkte ruzgar 40 knot olur gokcen 20-25 ataturkte daha 15 gun once filan gorus 200 metreye dusmus ucaklar beklerken gokcende 7 km gorus vardi..boyle havalarda yolcuların gokceni tercih etmesi gerekli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimsenin elinde olmayan durumlardan dolayı tüm yolcular ya callcentera yada acentaya kinlerini kusuyor. konumu ile SAW'da bu tarz durumlar çok fazla yaşanmaz. tepede bir nokta. tepedeki bölgelere sis gece saatlerinde çöker. 1 sene önce saw satışlarına başladım ve 1 senedir binde 5 oranında sis dolayısıyla iptal gördüm. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özellikle Sabiha Gökçende konumu itibarı ile çok sık yaşanacaktır. Yolcuların böyle havalarda SG ni tercih etmemesi gerekir. Kendi düşen ağlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardeşim memlekette demokrasi var, özgürlük var uçağı ne yapıp edip indireceksin veya kaldıracaksın kimsenin burnunu kanatmayacaksın bu imlkanlıymış değilmiş önemli değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
M.L.S. sistemiyle donatilan bir hava limani ornek verebilirmisin/isaret edebilirmisin ve ayrica bagisla, bu siteye benim gibi insanlar cok ugruyor, ne ise yariyor bu MLS?........ Saygilar.....Asker....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000