20 Ocak 2014, Pazartesi 09:45:20

PEGASUS SHGM'Yİ BEKLİYOR

Suudi Arabistan havacılık otoritesi, Pegasus’un Umre yolcuları için charter uçuş yapmasına izin verirken, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen yıl verdiği izni bu yıl başvurunun üzerinden 50 gün geçmesine rağmen henüz vermedi. Hedef 30 bin umre adayını taşımaktı.
  • Çalışanlara zam yapsa birazda büyük firma olarak büyülüğünü görsek.sürekli yeni hat bol kazanç ama para yok
  • sabiha gökçenden 2014 de yeni hatlar varmı açılcak bilen varmı arkadaşlar
  • Başvurusunu SHGM ye değil pensilvanya kardinaline yapsın.Ne de olsa dinler arası monologçu kardinal kelime-i tevhitten Hz.Muhammed'i çıkarmıştı Cın Ali'de sağlığına duacı idi cümbür cemaat Vatikan seferlerine hemen başlarlar...
  • Tek bildigim THY nin bu pastadan pegasusa dilim vermemesi gerektigidir.THY ile gidilsin Umreye Hacca,insanlar giderken hic olmazsa rahat etsin.perisan olmasınlar baska şirketler ile.
  • umrecileri taşımak çok ister cin ali paranını kokusu kesin almış ancaK izin şu ana kadar verilmedi bundan dolayı da kızmıştır muha muha..
  • onur airden ercan peksatıcı ve ekibi geleceği dorumu merak ettim arkadaşlar..
  • Koli bandı Sen önce tk nın çalışanlarına verdiği ücret ve diğer hakları bir öğren bakalım. Sonra seninkiyle karşılaştır. Bizde ona göre kıyaslayalım. Göreceksin seninkiye koli değil zarf bile bandlanmaz.
  • Diz aralarını açmadığın sürece rahat yolculuk yapılamıyor seninle pgs.
  • suudi sivil havacılığı geniş gövde uçağı olmayan havayollarına kesinlike izin vermiyor. özellikle hac dönemi dar gövdeleri yasaklıyor. Anlık yazılarla suudi sivil havacılığı duruma göre yıl içinde frekans azaltımına gidip şirketlerden geniş gövde talep edebiliyor.
  • Koli Bandı rumuzlu arkadaşın yorumuna tamamen katılıyorum. Pasta paylaşılsın istemiyorlar.

Suudi Arabistan havacılık otoritesi, Pegasus’un Umre yolcuları için charter uçuş yapmasına izin verirken, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen yıl verdiği izni bu yıl başvurunun üzerinden 50 gün geçmesine rağmen henüz vermedi. Hedef 30 bin umre adayını taşımaktı.

VEFATUR Turizm Seyahat Acentesi ve Medyentur Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, geçen yıl 14 bin 250 Umre yolcusunu Pegasus ile taşıdıklarını ancak bu yıl hâlâ izin verilmediğini söyledi. Ceylan, “Karşı ülkeden izin alınmasına rağmen Türkiye’den neden hâlâ izin verilmediğini bilmiyoruz. Bu dönemde çok fazla talep olmasına rağmen izin verdilmediği için bu talepleri karşılayamıyoruz” dedi.

ARABİSTAN’DAN İZİN ALINDI

Uçuş frekanslarının kısıtlı olması nedeniyle kısa sürede tarifeli sefer izni alınamayan Suudi Arabistan uçuşları için birçok havayolu charter (tarifesiz) uçuş yapmayı tercih ediyor. Vefatur Başkanı Ceylan, Suudi Arabistan otoriteleriyle bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Kendi ülkemizin Sivil Havacılığı tarafından bize zorluk çıkarılıp engel olunuyor. Diğer hava yolları hem talebi karşılayamıyor hem de rekabet etmiyor. ‘Nasıl olsa yolcu çok. Yeni hava yolu şirketinin de girmesi zor’ mantığıyla olan vatandaşa oluyor. İnşallah hükümetimiz ve yetkililerimiz konuyu çözerler vatandaşımız rahat eder” dedi.  Ceylan, “Bu yıla kadar Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Umre uçuşları için izin verdiği Türk taşıyıcılar THY, Pegasus ve Atlasjet’ti. Bu yıl ise izin verilen havayolları, THY ve Atlasjet olarak açıklandı. Bu yıl izin verilen Suudi Arabistan’lı taşıyıcılar ise Saudia ve Nasair oldu. İzinlerini almış olan 4 şirket halen umre seferi yapıyor.

50 gündür bekliyoruz

Pegasus, SHGM’ne 19 Kasım 2013 tarihinde başvurdu. Talep edilen uçuş sayısı, Sabiha Gökçen’den 7 sefer Cidde, 4 sefer Medine olmak üzere toplam haftalık 11 seferdi. Başvurunun üzerinde 50 gün geçmesine rağmen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pegasus’a olumlu olumsuz cevap vermedi” dedi.

FİYATLARI YÜKSELTİYOR

İzin verilmemesi yüzünden hem iş ortaklarının hem de tüketicilerin mağdur olduğunu söyleyen Ceylan, “Arz talep dengesi nedeniyle fiyatlar yüksek seyrediyor. Piyasada fiyat 475 Euro civarında iken Pegasus’tan 390 Euro’ya her şey dahil fiyata bulmak mümkündü. Şansımız tamamen sona ermedi ancak yüksek sezonun yarısını geride bıraktık. Bundan sonra izin alınsa bile ancak Ramazan Umre dönemine kadar gruplar taşınabilir” değerlendirmesini yaptı.

51 SEFER İPTAL EDİLDİ

VEFATUR Turizm Seyahat Acentesi ve Medyentur Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, 2013 yılı umre sezonunda 281 sefer yapıldığını, toplam 14 bin 250 Umre adayını taşıdıklarını belirterek, “Bu yıl hedef, 30 bin umre adayıydı. Ancak 20 Aralık’da başlayan umre sezonunun en yoğun başlangıcında izin alınamadığı için bugüne kadar kayıp en az 10 bin misafir oldu” dedi. Ceylan, izin alınamaması nedeniyle 15.01.2014 tarihine kadar toplam 52 seferin iptal edilmek zorunda kaldığını söyledi. (Hürriyet)

PEGASUS SHGM'Yİ BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çalışanlara zam yapsa birazda büyük firma olarak büyülüğünü görsek.sürekli yeni hat bol kazanç ama para yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 10 yıl önce
sabiha gökçenden 2014 de yeni hatlar varmı açılcak bilen varmı arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ye cevap ~ 10 yıl önce
evet var şuan duyduğum 4 dış hat var bunlar nisan ayına kadar başlayacak diye söylenti var
pensilvanya ~ 10 yıl önce
Başvurusunu SHGM ye değil pensilvanya kardinaline yapsın.Ne de olsa dinler arası monologçu kardinal kelime-i tevhitten Hz.Muhammed'i çıkarmıştı Cın Ali'de sağlığına duacı idi cümbür cemaat Vatikan seferlerine hemen başlarlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tek bildigim THY nin bu pastadan pegasusa dilim vermemesi gerektigidir.THY ile gidilsin Umreye Hacca,insanlar giderken hic olmazsa rahat etsin.perisan olmasınlar baska şirketler ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
halihazırda zaten suudilerin özel havayılu nash air var nerdeyse türkiyenin bi çok kentinden umreye uçuyor.hataydan bile..pegasus için iyi hamle..
camaroth ~ 10 yıl önce
umrecileri taşımak çok ister cin ali paranını kokusu kesin almış ancaK izin şu ana kadar verilmedi bundan dolayı da kızmıştır muha muha..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 10 yıl önce
onur airden ercan peksatıcı ve ekibi geleceği dorumu merak ettim arkadaşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
edremıt ~ 10 yıl önce
gecen yıl ataturk havalımanından edremıte sefer duzenleyen atlasjet,edremıtten umreye dırek ucmustu bu yılda kıs tarıfesınde pegasus edremıte ucuyor.7 subatta da edremıtten umreye yolcu gıdecek buyuk ıhtımal bu yıl pegasusla gıdılecek.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Koli bandı Sen önce tk nın çalışanlarına verdiği ücret ve diğer hakları bir öğren bakalım. Sonra seninkiyle karşılaştır. Bizde ona göre kıyaslayalım. Göreceksin seninkiye koli değil zarf bile bandlanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
Habom çalışanları TK olmuyor mu? Senin TK'dan anladığın sadece AO ve Teknik galiba...
fly ~ 10 yıl önce
Diz aralarını açmadığın sürece rahat yolculuk yapılamıyor seninle pgs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geniş gövde ~ 10 yıl önce
suudi sivil havacılığı geniş gövde uçağı olmayan havayollarına kesinlike izin vermiyor. özellikle hac dönemi dar gövdeleri yasaklıyor. Anlık yazılarla suudi sivil havacılığı duruma göre yıl içinde frekans azaltımına gidip şirketlerden geniş gövde talep edebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pasta meselesi ~ 10 yıl önce
Koli Bandı rumuzlu arkadaşın yorumuna tamamen katılıyorum. Pasta paylaşılsın istemiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000