25 Aralık 2009, Cuma 16:57:02

Pegasus ne zaman halka arz edilecek?

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, sermaye piyasalarının 2010'un ikinci yarısında veya en geç 2011'in ilk çeyreğinde açılacak gibi göründüğünü söyledi.
  • Sağ ol Nihayet birisi ülke nasıl satılıyor onu aktarmış,ama burdakiler kavga edip dursun .Arkadaşlar vatan gidiyor uyuyun siz daha.
  • Bak dostum senin dünyadan haberin yok havacılık öyle palavrayla olmaz uçakta su satarak 2.5 milyon kazandım diyor APU ları kapatarak 2.5 milyon kar ettim diyor takside tek motoru kapatmayı düşünüyor kim bu adam sabancı bunun cebine 5-10 milyon vermiş atmış işe yarasaydı kendi içinde kullanırdı 2004 yılında 210 milyon ciro yapmış pegasus karı sadece 10 milyon dolar bu vatandaş almadan önce .devamlı zarar ediyor şimdi halka açılarak zararı halka ödetecek gözünü aç .saftirik arkadaşım
  • Pegasus Havayolları kurulduğundan beri zarar etse . Ali Sabancı bu işi yaparmı ? Ne saçma yorumlar var ya . gülmekten kendimi alamıyorum :)) Adam 41 uçağa çıkıcam diyor 2010 yılında kadar 11 uçak gelicek . M.K'nın yaptığı yoruma bak :))
  • ben thy pgs çekişmesinden anlamam ama borsayı iyi bilirim.pegasus borsaya girecek ama thy ile nasıl rekabet edecek? thy hisseleri şuan son 1 yılda aşırı primlenmesine rağmen neredeyse avrupa borsalarının en ucuz kağıdı.o halde ya pgs ucuz fiyattan arz olacak rakabet için.ya da normal fiyattan arz olacak,thy de biraz daha primlenip pegasusa yetişecek.o zaman thy hissesi alırım her şartta daha karlı.
  • ALİ SABANCI BU ŞİRKETİ SATIN ALDIĞINDAN BERİ ZARAR EDİYOR ŞİMDİ ZARARINA ORTAK ARIYOR VAH ZAVALLILAR VAH VAH....
  • SEN ÖNCE BENİM KIDEM TAZMİNATIMI ÖDE
  • PGT ama Air Berlinde ortak oldugu sirketler arasinda degil. Acaba hisseler sirf Pgt mi gecerli veya tüm AB grubuna?
  • PGSu sikayet edenleri PGS hisse senedi alamak icin banka kuyrugunda gorurseniz sasirmayin!
  • ne güldüm.kariyer sitesinde pegasus'un iş ilanı var.Formu ve cv ekliyorsun gönderdikten sonra da bir kredi kartı formu çıkıyor.15 lira para alıyorlar.sebebi de size geri dönüş yapacağız.bilmemne okuyamadım gülmekten.ya adam yakında her gelen yanında 1 bidon uçak yakıtıyla gelsin diyecek gibi. ne komik bir uygulama adam işsiz bir de 15 lira verecem sırf bana geri dönüş yapsın diye.
  • Pegasus Havayollarina camur atmayin. Yaziktir ayip adamlar is yapiyor kardesim. Ben Pegasusun Hisselerini de alacagim,ayni zamanda Air Berlin de. Ali Sabanci senin yolunu kesen ok olur. Nederler Meyve veren agac taslanir. Almanyadan slmlar Hasan Miyanyedi

ntvmsnbc'de yer alan habere göre; Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketin halka arzı için 8 Ocak'ta yetkilendirme yapmayı planladıklarını ve halka arz için 2010 yılının ikinci yarısı ya da 2011 yılının ilk çeyreğinin tavsiye edildiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) düzenlediği "birFİKRİNmiVAR" projesiyle ilgili toplantı öncesinde Reuters'ın sorularını yanıtlayan Sabancı, "8 Ocak'ta herhalde yetkilendirme yapacağız. 10 aracı kurumla görüştük, 4 firmalık bir kısa liste yaptık. Hepsinin müşterek noktası 2010'un ikinci yarısı veya 2011'in ilk çeyreği piyasalar açılacak demeleri" dedi.

Sabancı, şirketin hangi oranda hissesini halka arz etmeyi planladıklarına ilişkin bir soruyu ise, "Burada minimum halka arz rakamı var. Bu takriben 100 milyon dolar. Bu rakam bizim rakam değil. Uzun vadeli yatırımcıların bu işe vakit ayırması için beklediği büyüklük. 100 milyon dolardan yola çıkarak değerlemelerin ne olacağını biliyorsan şirketin minimum yüzde kaçını halka açması gerektiğini bulabilirsin" sözleriyle yanıtladı.

Sabancı, değerleme konusunda Esas Holding hissedarlarının bir beklentisi olduğunu, ancak rakamı konjonktürün ve yatırımcıların belirleyeceğini de sözlerine ekledi.

Pegasus Havayolları'nın halka açılmasının ardından THY'den sonra İMKB'de işlem gören ikinci havayolu şirketi olacağını hatırlatan Sabancı, "(Halka arz ile) Şirketin bilançosunda satın almalar için kaynak oluyor. Halka arzla sağlayacağımız kaynağı bu alanda veya uçak siparişlerinde kullanabiliriz" dedi.

Sabancı, Pegasus'un gelecekte bugüne kadar kaydettiğinden çok daha hızlı büyümesini öngördüklerini belirtirken, "Bundan sonra daha hızlı büyüyeceğiz. Daha açıklamadığımız uçak siparişleri var. O zaman da dış kaynağa ihtiyaç var. Biz bunu biraz da borsadan alalım diyoruz" diye konuştu.

İralndalı Aer Lingus , Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle 1990 yılında kurulan Pegasus Havayolları'nı, 2005 yılında Esas Holding satın aldı. Esas Holding'in elinde ayrıca Avrupalı havayolu şirketi Air Berlin'in de hissesi bulunuyor.

Grubun internet sitesindeki bilgiye göre Esas Holding, Air Berlin'de yüzde 15.3 payla en büyük hissedar konumunda.

Pegasus ne zaman halka arz edilecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sağ ol Nihayet birisi ülke nasıl satılıyor onu aktarmış,ama burdakiler kavga edip dursun .Arkadaşlar vatan gidiyor uyuyun siz daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bak dostum senin dünyadan haberin yok havacılık öyle palavrayla olmaz uçakta su satarak 2.5 milyon kazandım diyor APU ları kapatarak 2.5 milyon kar ettim diyor takside tek motoru kapatmayı düşünüyor kim bu adam sabancı bunun cebine 5-10 milyon vermiş atmış işe yarasaydı kendi içinde kullanırdı 2004 yılında 210 milyon ciro yapmış pegasus karı sadece 10 milyon dolar bu vatandaş almadan önce .devamlı zarar ediyor şimdi halka açılarak zararı halka ödetecek gözünü aç .saftirik arkadaşım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus Havayolları kurulduğundan beri zarar etse . Ali Sabancı bu işi yaparmı ? Ne saçma yorumlar var ya . gülmekten kendimi alamıyorum :)) Adam 41 uçağa çıkıcam diyor 2010 yılında kadar 11 uçak gelicek . M.K'nın yaptığı yoruma bak :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben thy pgs çekişmesinden anlamam ama borsayı iyi bilirim.pegasus borsaya girecek ama thy ile nasıl rekabet edecek? thy hisseleri şuan son 1 yılda aşırı primlenmesine rağmen neredeyse avrupa borsalarının en ucuz kağıdı.o halde ya pgs ucuz fiyattan arz olacak rakabet için.ya da normal fiyattan arz olacak,thy de biraz daha primlenip pegasusa yetişecek.o zaman thy hissesi alırım her şartta daha karlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALİ SABANCI BU ŞİRKETİ SATIN ALDIĞINDAN BERİ ZARAR EDİYOR ŞİMDİ ZARARINA ORTAK ARIYOR VAH ZAVALLILAR VAH VAH....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEN ÖNCE BENİM KIDEM TAZMİNATIMI ÖDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PGT ama Air Berlinde ortak oldugu sirketler arasinda degil. Acaba hisseler sirf Pgt mi gecerli veya tüm AB grubuna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PGSu sikayet edenleri PGS hisse senedi alamak icin banka kuyrugunda gorurseniz sasirmayin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne güldüm.kariyer sitesinde pegasus'un iş ilanı var.Formu ve cv ekliyorsun gönderdikten sonra da bir kredi kartı formu çıkıyor.15 lira para alıyorlar.sebebi de size geri dönüş yapacağız.bilmemne okuyamadım gülmekten.ya adam yakında her gelen yanında 1 bidon uçak yakıtıyla gelsin diyecek gibi. ne komik bir uygulama adam işsiz bir de 15 lira verecem sırf bana geri dönüş yapsın diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus Havayollarina camur atmayin. Yaziktir ayip adamlar is yapiyor kardesim. Ben Pegasusun Hisselerini de alacagim,ayni zamanda Air Berlin de. Ali Sabanci senin yolunu kesen ok olur. Nederler Meyve veren agac taslanir. Almanyadan slmlar Hasan Miyanyedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000