23 Mart 2013, Cumartesi 09:55:10

"PEGASUS İLE ANLAŞTIK UÇUŞLAR BAŞLIYOR"

Geçtiğimiz yıl 900 bin Türk turistin ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan'da İzmir ve Selanik arası güçlü bağları dikkate alan turizmciler, özel program başlattı.
  • Yunanlılarda ilginç yani , bu kadar krizin içindeler ,para milli havayollarında kalacağına yabancı şirketler ile anlaşma yapıyorlar. Müstehak böylelerine.
  • güzel memleketimizde para harcayacak yer kalmadida sanki. gittikleri yerdede kalir orada ekmek paralini kazanirlar ve artik dönmezler insallah.
  • iki ülke arasındaki hava trafiği çok eskilere dayanmaktadır. THY Şubat 1947'de ilk dış hat uçuşunu Atina'ya gerçekleştirmişti. Olympic ise 50'li yıllardan beri İstanbul'a uçmaktadır. Atlasjet IST/JMK ve JTR sezonluk uçuşlara başlayarak iki ülke arasında uçan ilk özel şirket olmuştur. Pegasus ve Sunexpress ADB/ATH uçuşlarıyla takip etmiştir. 2009 senesinde AEGEAN IST'a tarifeli uçuşlarla uçmaya başlayarak iki ülke arasında uçan havayolu şirket sayısını 6'ya çıkarmış olmuştur. Borajet'de SAW/JMK uçuşlarını başlatarak bu sayı 7'e ulaşmıştır. Bugün, iki ülke arasında tarifeli sefer olarak ATH ADB IST ve SKG'ya THY, Pegasus, AEGEAN ve Olympic uçmakta olup Atlasjet ve Borajet JMK ve zaman zaman JTR'ye sezonluk uçuş gerçekleştirmektedir. THY ise geçen sezon KLX'ye bir kaç kere charter uçuş gerçekleştirmiş, AEGEAN ise HER ve SKG'den charter seferlerini SAW'a indirmiştir. Pegasusun ADB/SKG/ADB hayırlı olsun.

İzmir ve Selanik arasında 22 Haziran-12 Eylül tarihlerinde charter uçuşları ile Türk turistleri karşı kıyıya taşınacak. Programın ilgi görmesi halinde charter seferler yıl boyu devam edecek. İki kent arasında artacak yolcu potansiyeli sayesinde Türk Hava Yolları'nın İzmir-Selanik arasında düzenli seferlere başlaması hedefine bir adım daha yaklaşılmış olacak.

İzmir-Selanik arasında Pegasus Havayolları aracılığı ile başlayacak olan charter uçuşları Otia Ajans tarafından İzmir Swiss Otel Büyük Efes'te düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Psakiris ve turizm sektör temsilcilerinin yer aldığı toplantıda iki ülke arasında güçlü bağlara dikkat çekildi. Silver Holidays CEO'su Stefanos Hajimanolis, İzmir ve Selanik arasında büyük potansiyele dikkat çekerek, "Pegasus'un, 3 yıldan bu yana İzmir-Atina arası seferleri büyük ilgi görüyor. Türk Hava Yolları da İstanbul'dan haftada 3 gün uçtuğu Selanik'e artık her gün uçuş koydu. Bu ilgiyi dikkate alarak İzmir-Selanik arasında Pegasus Havayolları ile anlaşarak charter seferler başlatma kararı aldık" dedi.

TEMENNİMİZ VİZELERİN KALDIRILMASI

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Psakiris de İzmir ile Atina'nın ardından Selanik turlarının da başlamasının önemine değinerek, "İki kıyı arasında sefer sayısının artmasıyla iki ülke arasında daha yakın kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkiler sağlanmış olacak" dedi. Başkonsolos ayrıca vize konusuna da değinerek, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız kapıda vize kolaylıklarını bu yıl artırırarak devam ettireceğiz. Avrupa Birliği kuralları gereği bu konuda atacağımız adımlar sınırlı ama temennimiz, Türkiye'nin vizeden tamamen kurtulması" dedi. İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara da iki ülke arasında artan ilişkilere dikkat çekerek, İzmir ve Selanik arasında charter seferlerinin ve turizm hareketinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"PEGASUS İLE ANLAŞTIK UÇUŞLAR BAŞLIYOR"

Yorumlar

milli .. ~ 11 yıl önce
Yunanlılarda ilginç yani , bu kadar krizin içindeler ,para milli havayollarında kalacağına yabancı şirketler ile anlaşma yapıyorlar. Müstehak böylelerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman ~ 11 yıl önce
güzel memleketimizde para harcayacak yer kalmadida sanki. gittikleri yerdede kalir orada ekmek paralini kazanirlar ve artik dönmezler insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nk/biraz tarih ~ 11 yıl önce
iki ülke arasındaki hava trafiği çok eskilere dayanmaktadır. THY Şubat 1947'de ilk dış hat uçuşunu Atina'ya gerçekleştirmişti. Olympic ise 50'li yıllardan beri İstanbul'a uçmaktadır. Atlasjet IST/JMK ve JTR sezonluk uçuşlara başlayarak iki ülke arasında uçan ilk özel şirket olmuştur. Pegasus ve Sunexpress ADB/ATH uçuşlarıyla takip etmiştir. 2009 senesinde AEGEAN IST'a tarifeli uçuşlarla uçmaya başlayarak iki ülke arasında uçan havayolu şirket sayısını 6'ya çıkarmış olmuştur. Borajet'de SAW/JMK uçuşlarını başlatarak bu sayı 7'e ulaşmıştır. Bugün, iki ülke arasında tarifeli sefer olarak ATH ADB IST ve SKG'ya THY, Pegasus, AEGEAN ve Olympic uçmakta olup Atlasjet ve Borajet JMK ve zaman zaman JTR'ye sezonluk uçuş gerçekleştirmektedir. THY ise geçen sezon KLX'ye bir kaç kere charter uçuş gerçekleştirmiş, AEGEAN ise HER ve SKG'den charter seferlerini SAW'a indirmiştir. Pegasusun ADB/SKG/ADB hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000