10 Eylül 2010, Cuma 09:04:22

Pegasus dış hatlarda niye gecikiyor?

Sabah Gazetesi'nden Şelale Kadak, Pegasus'un Beyrut seferinde Sertaç Haybat'a Pegasus'tan beklentisine cevap aldı. Pegasus dış hatlarda niye gecikiyor?
  • VALLAHA PEGASUS ESKİDEN DAHA GÜZELDİ YANİ 2003-2004-2005 YILLARINDA. ALMANYADAN TÜRKİYEYE GELİRKEN VE DÖNERKEN SERVİS+UÇAK+İKRAM+ HEPSİ, ÜCRETSİZ OLUP GERÇEKTEN UÇAKTA KARNINIZ DOYUYORDU.AMA ŞMDİ HEPSİ PARALI OLDU VE HAVACILIK İYİCE İKRAM OLARAK KÖTÜLEŞMEYE BAŞLADI
  • Pegasusun bağlantılı uçuşlarında (Yurtdışından gelip yurtiçine uçuş devamı) kaç defa rast geldim. İç hatlar uçağı bekledi, bekledi, bekledi ama yurtdışındakı pegasus uçağı gelmedi. Ve beklemeden iç hat pegasus uçağı yoluna devam etti. Sonrada yurtdışından gelen yolcular meydanda kaldı. Pegasusda böyle şeyler yaşanabiliyor ve yolcular magdur olabiliyor. Pegasus da herşey milimetrik hesaplanır. Hata ve tölerans payı bırakılmaz. En ufak bir sorunda rötar yaşanır sonrasında yolcu yurtdışından gelir ama bağlantılı uçağını bulamaz çünkü uçak gitmiştir :) SORU: Bağlantılı uçuşlarda neden acaba hep pegasus yolcuları koştura koştura uçaklarına giderler. CEVAP: Geldikleri uçak rötar yaptığı için baglantılı uçaklarını ulaşmaları riske girmiştir :)
  • sanirim frankfurt u kapatiyor pegasus. ekimden sonra bilet satisi gorunmuyor web sitesinde..hannover i de kapatmisti. almanya hatlarinda sanirim problemler yasiyorlar. bence bunda anadolu jetin de etkisi buyuk. anadolu jet anadolu yolcularindan bircogunu kapmiş olabilir..yeni hatlar acarken kar getirmeyen hatlarida kapatiyorlar.almanya hatlarinda sunexpress te çok guclu zaten.
  • sabiha gökcen baglantili gelen yolcular, baglantisini kacirdigi zaman sadece yurt disi bilet iadesi yapiliyor ve yolcuya basinin caresine bak deniyor! yolcu mecburen kendi imkanlari ile yurt disinda isine gec kalmamak adina daha pahaliya biet alip ucuyor. yolcusuna sahip cikmayan bir sirket nasil basarili olabilirki! ayrica alman sivil havaciligina ve tüketici koruma mercilerine yapilan sikayetlerde had safhada.
  • Pegasus zaten kendi gecikiiyor ucusa geciken yolculardan degil ki bu alana zamaninda gelmezsen ucaga alinmazsin ama Pegasus zaten bu yuzden gecikmiyor ki.Zamaninda uctugu gorulmus bir sey degil.Yolcuya bagli degil.
  • arkadaşım kaç kere şahit oldun bi sefer numarası ve tarih verebiliyormusun yoksa niyetin çamur mu atmak niyetin ne millete yalan söylüyorsun. Bu şirkete her konuda laf söyleyin ama uçuş emniyeti ve kokpit eğitimi konularında sana samimi fikrimi söyleyeyim Türkiye' de kıyaslanacak şirket yok. Şimdi bu konuda da polemik yaparsınız tabi kıyaslanmaz bilmem nerde diye ...
  • kac kere sahit oldum, pegasus ucagi kuyrugunu carpti. kaptan hic aldirmadan ucmaya devam etmek istedi. bu ne rezalet. Selale hn. oyle bir reportajla anlasilacak meseleler degil bunlar. pegasus kesinlikle guvenli degil. olumune ben de bedava ucarim.
  • Birileri ONUR AIR i övmüşde anlamış değilim. Onurun yaptığı kabahatlar ve vukuatların haddi hesabı yok. 2005 de Hollanda nın Onur air'e 2-3 ay kendi hava sahasını yasaklamasını ne çabuk unuttunuz acaba ? Avrupda Türk havacılığının adını kötüye çıkaran bu özel havayolunu övmek nasıl bir anlayış ben anlamadım ??? Dönemin başbakanı devreye girmeseydi Onur bir daha Hollandaya uçamayacaktı ! Gelelim Pegasusa kısa zamanda kral olmaya çalışıyor. basamakları çabuk tırmanan çabuk tökezler. Bu işler zamanla olur. THY bile yıllar sonra 140 uçağa ulaşmışken Sabancının bunu cok kısa sürede yapmaya çalışması başarı değil AŞIRI HIRS DIR ! AŞIRI HIRS INSANA KAYBETTİRİR... Ayrıca Ali Bey lütfen müşteri memnuniyetine ve zamanında uçmaya önem ver...
  • yolcularin 2 saat önce limanda olmasi gerek..aynen katiliyorum. yolcu yüzünden ucagin rötar yapmamasi icin de ucusdan 30 dakika önce check in i kapatacaksin ve kimseyi ucaga almayacaksin. her istasyon bunu istinsnasiz uygularsa yolcu kurallara uymaya alisir. birak bakalim yolcuyu limanda.. bakalim birdaha gec geliyor mu??? yolcu ucak seyahatini dolmus seyahati saniyor. cünkü yolcularin cogu bilincsiz..
  • ikili anlasmalari imzalamadan once shgm thy'ye danisir, diger sirketleri kaale almaz. thy de haliyle pazari pegasus ve onur gibi rakiplerine acacak degil herhalde. o yuzden multiple designation (coklu atama) yoktur bir cok ikili anlasmada. coklu atama olan anlasmalarda da butun frekanslar thy'ye verilir ve diger sirketlerin buralara ucus baslatmasi thy'nin keyfine kalir. ucuncu dunya ulkesi seviyesindeki turk havaciliginin hali budur. ozel sirketleri durdurma ve yok etme pahasina thy'yi buyutmek, thy'ye monopol vererek turk halkini astronomik fiyatlara dis hatlarda ucurmak....
Geçen hafta Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus, Ortadoğu'nun kalbinin attığı yere yani Beyrut'a uçmaya başladı. Seferler başlar başlamaz da Türk Hava Yolları'nın Beyrut fiyatları neredeyse yarı yarıya indi.

Rekabet güzel şey. Ali Sabancı'nın güvenliği ön planda tutarak düşük fiyat politikası uygulaması ve hava yolu taşımacılığına birden fazla oyuncunun dahil olması en çok halka yarıyor. Peki bunun devam gelir mi?

Hali hazırda Pegasus'un 32 uçağı var ve 40 tane de yeni uçak siparişi verdi. Aslında beklenti Pegasus'un tüm Ortadoğu'ya ve Avrupa'da çok fazla noktaya uçmaya başlaması şeklinde. Peki niye gecikiyor? İşte bu sorunun cevabı kısa Beyrut seyahatinde sohbet etme fırsatı bulduğum Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat'tan geldi.

Öğrendim ki Pegasus aslında uzun süredir Suriye'nin başkenti Şam'a uçmak için bekliyor. Ortadoğu'nun başka ülkelerine de. Halen bu ülkelere sadece THY uçabiliyor. Yani erken kalkan yol alır misali. Beyrut'tan önce uçmak istedikleri noktalara izin alamadıkları, izin sadece THY'ye verildiği için uçamamışlar.

Rekabet sonunda tüketiciye yarıyorsa ve bilet fiyatları yarı yarıya düşebiliyorsa, Pegasus gibi özel hava yolu şirketlerinin THY'nin uçtuğu ülkelere uçmasının önünü açmak ve kolaylık sağlamak konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ne düşünüyor çok merak ediyorum.

Sabah / Şelale Kadak
Pegasus dış hatlarda niye gecikiyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
VALLAHA PEGASUS ESKİDEN DAHA GÜZELDİ YANİ 2003-2004-2005 YILLARINDA. ALMANYADAN TÜRKİYEYE GELİRKEN VE DÖNERKEN SERVİS+UÇAK+İKRAM+ HEPSİ, ÜCRETSİZ OLUP GERÇEKTEN UÇAKTA KARNINIZ DOYUYORDU.AMA ŞMDİ HEPSİ PARALI OLDU VE HAVACILIK İYİCE İKRAM OLARAK KÖTÜLEŞMEYE BAŞLADI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasusun bağlantılı uçuşlarında (Yurtdışından gelip yurtiçine uçuş devamı) kaç defa rast geldim. İç hatlar uçağı bekledi, bekledi, bekledi ama yurtdışındakı pegasus uçağı gelmedi. Ve beklemeden iç hat pegasus uçağı yoluna devam etti. Sonrada yurtdışından gelen yolcular meydanda kaldı. Pegasusda böyle şeyler yaşanabiliyor ve yolcular magdur olabiliyor. Pegasus da herşey milimetrik hesaplanır. Hata ve tölerans payı bırakılmaz. En ufak bir sorunda rötar yaşanır sonrasında yolcu yurtdışından gelir ama bağlantılı uçağını bulamaz çünkü uçak gitmiştir :) SORU: Bağlantılı uçuşlarda neden acaba hep pegasus yolcuları koştura koştura uçaklarına giderler. CEVAP: Geldikleri uçak rötar yaptığı için baglantılı uçaklarını ulaşmaları riske girmiştir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanirim frankfurt u kapatiyor pegasus. ekimden sonra bilet satisi gorunmuyor web sitesinde..hannover i de kapatmisti. almanya hatlarinda sanirim problemler yasiyorlar. bence bunda anadolu jetin de etkisi buyuk. anadolu jet anadolu yolcularindan bircogunu kapmiş olabilir..yeni hatlar acarken kar getirmeyen hatlarida kapatiyorlar.almanya hatlarinda sunexpress te çok guclu zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabiha gökcen baglantili gelen yolcular, baglantisini kacirdigi zaman sadece yurt disi bilet iadesi yapiliyor ve yolcuya basinin caresine bak deniyor! yolcu mecburen kendi imkanlari ile yurt disinda isine gec kalmamak adina daha pahaliya biet alip ucuyor. yolcusuna sahip cikmayan bir sirket nasil basarili olabilirki! ayrica alman sivil havaciligina ve tüketici koruma mercilerine yapilan sikayetlerde had safhada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus zaten kendi gecikiiyor ucusa geciken yolculardan degil ki bu alana zamaninda gelmezsen ucaga alinmazsin ama Pegasus zaten bu yuzden gecikmiyor ki.Zamaninda uctugu gorulmus bir sey degil.Yolcuya bagli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım kaç kere şahit oldun bi sefer numarası ve tarih verebiliyormusun yoksa niyetin çamur mu atmak niyetin ne millete yalan söylüyorsun. Bu şirkete her konuda laf söyleyin ama uçuş emniyeti ve kokpit eğitimi konularında sana samimi fikrimi söyleyeyim Türkiye' de kıyaslanacak şirket yok. Şimdi bu konuda da polemik yaparsınız tabi kıyaslanmaz bilmem nerde diye ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kac kere sahit oldum, pegasus ucagi kuyrugunu carpti. kaptan hic aldirmadan ucmaya devam etmek istedi. bu ne rezalet. Selale hn. oyle bir reportajla anlasilacak meseleler degil bunlar. pegasus kesinlikle guvenli degil. olumune ben de bedava ucarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birileri ONUR AIR i övmüşde anlamış değilim. Onurun yaptığı kabahatlar ve vukuatların haddi hesabı yok. 2005 de Hollanda nın Onur air'e 2-3 ay kendi hava sahasını yasaklamasını ne çabuk unuttunuz acaba ? Avrupda Türk havacılığının adını kötüye çıkaran bu özel havayolunu övmek nasıl bir anlayış ben anlamadım ??? Dönemin başbakanı devreye girmeseydi Onur bir daha Hollandaya uçamayacaktı ! Gelelim Pegasusa kısa zamanda kral olmaya çalışıyor. basamakları çabuk tırmanan çabuk tökezler. Bu işler zamanla olur. THY bile yıllar sonra 140 uçağa ulaşmışken Sabancının bunu cok kısa sürede yapmaya çalışması başarı değil AŞIRI HIRS DIR ! AŞIRI HIRS INSANA KAYBETTİRİR... Ayrıca Ali Bey lütfen müşteri memnuniyetine ve zamanında uçmaya önem ver...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcularin 2 saat önce limanda olmasi gerek..aynen katiliyorum. yolcu yüzünden ucagin rötar yapmamasi icin de ucusdan 30 dakika önce check in i kapatacaksin ve kimseyi ucaga almayacaksin. her istasyon bunu istinsnasiz uygularsa yolcu kurallara uymaya alisir. birak bakalim yolcuyu limanda.. bakalim birdaha gec geliyor mu??? yolcu ucak seyahatini dolmus seyahati saniyor. cünkü yolcularin cogu bilincsiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ikili anlasmalari imzalamadan once shgm thy'ye danisir, diger sirketleri kaale almaz. thy de haliyle pazari pegasus ve onur gibi rakiplerine acacak degil herhalde. o yuzden multiple designation (coklu atama) yoktur bir cok ikili anlasmada. coklu atama olan anlasmalarda da butun frekanslar thy'ye verilir ve diger sirketlerin buralara ucus baslatmasi thy'nin keyfine kalir. ucuncu dunya ulkesi seviyesindeki turk havaciliginin hali budur. ozel sirketleri durdurma ve yok etme pahasina thy'yi buyutmek, thy'ye monopol vererek turk halkini astronomik fiyatlara dis hatlarda ucurmak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000