06 Haziran 2012, Çarşamba 15:15:19

"PASİF KALDINIZ HAKLARI SAVUNMADINIZ"

Bugün Bakırköy Titanic Otel’de TALPA Başkanı Gürcan Mantı ile IFALPA Başkan Yardımcısı Francis Nardy’nin Danimarka’daki pilotların iddiasına yanıt olarak gerçekleştirdikleri basın toplantısına gelen davetsiz bir misafir, ortamın kısa süreli gerilmesine neden oldu...
  • Avukat hanım bari sen sessiz kal. Kaç kişi telefonla sizden akıl sormak istedi. Benim ilgi alanım değil dediniz. Kime Talpa olarak yardımda bulundunuz? Mantı kaptan, kaç kişiye ne desteği verdiniz? Salih kaptanın istediği kameralar karşısında destek mesajını neden veremediniz? İşten atılırım korkusundan ortalıkta görünmediniz.
  • Icinde hakaret olmayan elestirileri niye yayinlamazsiniz da sadece THY yonetimini pohpohlayan belirli kisilerin yorumlarini yayinlarsiniz MODERATOR sansuru ile hayret. Airport haberin tarafsiz degil fakat tarafli oldugunu soyleyebilirim.
  • INSAN SU ICTIGI KABI PISLETMEZ ELBET. AMA, SUYU VEREN EGER PIS KAPLA VERIYORSA VEYA LEYLEK ZIYAFETI TARZINDA VERIYORSA, SUYUN YARISINI DOKEREK EZIYET CEKTIRE CEKTIRE VERIYORSA; KABI ADAMIN ELINDEN ALIRSIN ELBETTE VE TEMIZLERSIN. ANCAK BUNU YAPMADAN ONCE DE SUYU O KAP ILE VE O SEKILDE VERENIN HADDINI BILDIRIRSIN. BUNUN ORNEGI SAVASLARDA ESIR KAMPLARINDA YASANIR ANCAK. BUNU YAPMAZSAN AHLAK, KARAKTER VE RACONDAN BAHSETMEYE HAKKIN YOKTUR! ONCE ONURLU OLACAKSIN, YOKSA VERILEN HER KAPTAN SUYU ICER VE MIDEYI BOZARSIN. KAPTAN GURCAN MANTI ARTIK THY GENEL MUDURLUGUNE ADAY OLMUSTUR.BASARILAR!
  • Salih Kaptan ODTÜ'den kalma alışkanlıkla, bir iş yapmış fakat yapayanlız kalmış,İşinden olmuş ortalıkta görünmeyen korkanlar ise masa başında Bravoo Yaşşaa naraları atıyor. sizin tek sermayeni maaşınız gidip bir kahvede oturup çay bile isteyemezsiniz. güle güle kahraman ve mert,işsiz salih kaptan. arkandan kıs kıs gülüyorlar onların işi gücü entrika dalevere dümendir bak sen araya gittin Havacılık Jargonu ile söylemek gerekirse "Kestaneyi çizdirdin. KESTANEYİ ÇİZDİRMEK Operasyon esnasında yerden açılan ateş sonucunda uçağın/helikopterin ya da personelin yaralanması.
  • Bu kadar erkek icinden bir tane ADAM çıksın ! Yazık cümlenize! Doğru tespitci arkadas: ben sana söyliyim dogru tespitleri:1.o gün oğlun kızın yasında olacak cocuklar kadar yürekli olamadın,fare deliğinden süzülür gibi,uçuşlarına gittin2. Bugün bana yarin sana ,seninde haklarına el atıldığında ,hak nasıl aranır ve nasıl haksızlığa uğranir goreceksin3.ahlaklı bir insan olmak zor is, hele de hiçbir zaman bu meziyeti gösteremeyecek olmanın verdigi eziklik ve onursuzlukla yasamak zorunda kalmak ,Allah düşmanıma vermesin!4.o yüzden bunu basarmış kisilere bu kin ve nefretle saldırmak , iste senin meziyetin! 5. ayda 20000 tl kazanıp "vay onursuzlar, olanla yetinin " demek te senin meziyetin!6. ADAM gibi şerefiyle dogrularını savunup,her seyini kaybetmek uğruna kendini satmamak; iste o Salih kaptan ve orada kendini feda edenlerin meziyeti! Bilmem anlatabildim mı ?
  • 1. Sen kimin yalakasisin? 2. Bu yalamanin karsiligini nasil aliyorsun? 3. Yala yala yala nereye kadar??????
  • 1-Yapilan eylem THY ve yolcuya zarar vermistir. 1-Insan su ictigi kabi pisletmez. 3-Eylem demeyin bir kepazelikti 4-Akli selim sahibi cogunluk uymadi 5- Sendika baskani bozuntusunu ttez elden basinizdan atin. 6-Sartlarinizi baska havayollariyla kiyaslayip halinize sukredin 6-Aptalligin ve ihanetin onurlu durus sacmaliklariyla bir alaksi yok. Tam tersi yapilan koca bir ONURSUZLUK tu. Ihanet eden onurdan soz oedemez
  • Evet yabanci kaptanlar yanimizda, haberi olmayan Ispanyol kaptanin bilgi aldiktan sonra nasil geri donup ucmadigini gorduk. Sizin para ve yalakaliktan surekli ihlal etmekten kacinmadiginiz kurallara onlar uyuyor,mesailerinin tutmadigi seferlere gitmiyorlar . Profesyonellik budur yoksa kader arkadaslari eylem yaparken kapi degil de bacadan girip gizlice ucusa gitmek deil
  • benimde Thy iş hayatımda bi kaç kötü hatıram var.11.00 da eşimle nikah kıyıp 15-23 vardiyasına gitmiştim.çok muhterem abilerimiz izin vermemişti. bi tekstil fabrikasından farkı yok bence.yazık o kadar üniversite okuyup thy de çalışana. hala aynı durumlar sessiz kalınırsa devam eder yine.
  • pilot arkadaslar, sizin asil cezanizi yine siz kendinize kesiyorsunuz. vicdaninizi temizlemek icin sacma sapan bahaneler uretsenizde o gun cesaretinizide karakterinizide degerlerinizide cumle aleme gosterdiniz. hayatinizin kalaninda kendi kendinizi sorgulayip duracaksiniz. Salih kaptan elbet baska bir yerde vicdani temiz huzurla meslegini icra eder, ama siz ogunku tavriniz nedeniyle yasadiginiz eziklikden mahcubiyetten kurtulamayacak ic huzuru bulamayacaksiniz...

AK Parti’li Milletvekili Metin Külünk’ün hazırladığı ve ‘havacılık kolundaki personelin grev yapmasının yasaklanması’ yasasını protesto eden ve ‘kendimi iyi hissetmiyorum’ adında bir eylem gerçekleştiren Hava-İş üyesi THY personeli, Türk Hava Yolları tarafından işten atılmıştı.

İşten atılanlar arasında yer alan THY Kaptanlarından Salih Bayrak, basın toplantısı esnasında hem Francis Nardy’e hem de Gürcan Mantı’ya konuyla ilgili serzenişte bulundu. Nardy’den grev yasağı ile ilgili fazla görüş alamayan Bayrak, TALPA’nın eylem sürecinde pasif kaldığını ve personele sahip çıkmadığını iddia etti. Bunun üzerine TALPA Başkanı Gürcan Mantı ve TALPA Avukatı Nazlı Can pasif kaldıkları eleştirisini reddetti.

Mantı; “Biz bu konudaki görüşümüzü daha önce de açıkladık. Hukuksal kurallar çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini, yasaklayan yasaya karşı olduğumuzu ve demokratik olmadığını ifade ettik, açıklamamızı da yaptık. Ancak, pilotların söz konusu süreçte yasal olmayan eylemlere girişmemeleri gerektiğini de deklare ettik. Ayrıca siz bize geldiniz. TALPA üyesi olmamanıza rağmen size yardımcı olmak istedik ve destek verdik. Şimdi burada bunları konuşmanıza anlam veremedim” dedi.

Tekrar görüşlerini aktaran Bayrak ise; “Ben size gelerek sadece kameraları karşınıza alıp bu uygulamanın doğru olmadığını açıklamanızı istedim. Başka bir şey istemedim. Ama siz bunu yapmadınız. Sahip çıkmadınız. Pasif kaldınız” dedi.

TALPA Başkanı Mantı iddiaları reddederek, pilotların yasal yollarla haklarını aramalarını ve bu tarz bir girişimde bulunmamaları gerektiğinin altını çizerek, “Gerekli açıklamaları yaptık. Bu konuda bizim görüşümüz bellidir. Arkadaşlarımızın farklı yollar deneyerek taleplerini dile getirmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

"PASİF KALDINIZ HAKLARI SAVUNMADINIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Yapma avukat hanım ~ 12 yıl önce
Avukat hanım bari sen sessiz kal. Kaç kişi telefonla sizden akıl sormak istedi. Benim ilgi alanım değil dediniz. Kime Talpa olarak yardımda bulundunuz? Mantı kaptan, kaç kişiye ne desteği verdiniz? Salih kaptanın istediği kameralar karşısında destek mesajını neden veremediniz? İşten atılırım korkusundan ortalıkta görünmediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport Haber moderasyonu TARAFSIZ MI? ~ 12 yıl önce
Icinde hakaret olmayan elestirileri niye yayinlamazsiniz da sadece THY yonetimini pohpohlayan belirli kisilerin yorumlarini yayinlarsiniz MODERATOR sansuru ile hayret. Airport haberin tarafsiz degil fakat tarafli oldugunu soyleyebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SU KAP VE KAPTAN MESELESI ~ 12 yıl önce
INSAN SU ICTIGI KABI PISLETMEZ ELBET. AMA, SUYU VEREN EGER PIS KAPLA VERIYORSA VEYA LEYLEK ZIYAFETI TARZINDA VERIYORSA, SUYUN YARISINI DOKEREK EZIYET CEKTIRE CEKTIRE VERIYORSA; KABI ADAMIN ELINDEN ALIRSIN ELBETTE VE TEMIZLERSIN. ANCAK BUNU YAPMADAN ONCE DE SUYU O KAP ILE VE O SEKILDE VERENIN HADDINI BILDIRIRSIN. BUNUN ORNEGI SAVASLARDA ESIR KAMPLARINDA YASANIR ANCAK. BUNU YAPMAZSAN AHLAK, KARAKTER VE RACONDAN BAHSETMEYE HAKKIN YOKTUR! ONCE ONURLU OLACAKSIN, YOKSA VERILEN HER KAPTAN SUYU ICER VE MIDEYI BOZARSIN. KAPTAN GURCAN MANTI ARTIK THY GENEL MUDURLUGUNE ADAY OLMUSTUR.BASARILAR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali şükrü ~ 12 yıl önce
Salih Kaptan ODTÜ'den kalma alışkanlıkla, bir iş yapmış fakat yapayanlız kalmış,İşinden olmuş ortalıkta görünmeyen korkanlar ise masa başında Bravoo Yaşşaa naraları atıyor. sizin tek sermayeni maaşınız gidip bir kahvede oturup çay bile isteyemezsiniz. güle güle kahraman ve mert,işsiz salih kaptan. arkandan kıs kıs gülüyorlar onların işi gücü entrika dalevere dümendir bak sen araya gittin Havacılık Jargonu ile söylemek gerekirse "Kestaneyi çizdirdin. KESTANEYİ ÇİZDİRMEK Operasyon esnasında yerden açılan ateş sonucunda uçağın/helikopterin ya da personelin yaralanması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meziyet ~ 12 yıl önce
Bu kadar erkek icinden bir tane ADAM çıksın ! Yazık cümlenize! Doğru tespitci arkadas: ben sana söyliyim dogru tespitleri:1.o gün oğlun kızın yasında olacak cocuklar kadar yürekli olamadın,fare deliğinden süzülür gibi,uçuşlarına gittin2. Bugün bana yarin sana ,seninde haklarına el atıldığında ,hak nasıl aranır ve nasıl haksızlığa uğranir goreceksin3.ahlaklı bir insan olmak zor is, hele de hiçbir zaman bu meziyeti gösteremeyecek olmanın verdigi eziklik ve onursuzlukla yasamak zorunda kalmak ,Allah düşmanıma vermesin!4.o yüzden bunu basarmış kisilere bu kin ve nefretle saldırmak , iste senin meziyetin! 5. ayda 20000 tl kazanıp "vay onursuzlar, olanla yetinin " demek te senin meziyetin!6. ADAM gibi şerefiyle dogrularını savunup,her seyini kaybetmek uğruna kendini satmamak; iste o Salih kaptan ve orada kendini feda edenlerin meziyeti! Bilmem anlatabildim mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru tespit yapalim'a ~ 12 yıl önce
1. Sen kimin yalakasisin? 2. Bu yalamanin karsiligini nasil aliyorsun? 3. Yala yala yala nereye kadar??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru tespit yapalim ~ 12 yıl önce
1-Yapilan eylem THY ve yolcuya zarar vermistir. 1-Insan su ictigi kabi pisletmez. 3-Eylem demeyin bir kepazelikti 4-Akli selim sahibi cogunluk uymadi 5- Sendika baskani bozuntusunu ttez elden basinizdan atin. 6-Sartlarinizi baska havayollariyla kiyaslayip halinize sukredin 6-Aptalligin ve ihanetin onurlu durus sacmaliklariyla bir alaksi yok. Tam tersi yapilan koca bir ONURSUZLUK tu. Ihanet eden onurdan soz oedemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz un sorusuna cevap ~ 12 yıl önce
Evet yabanci kaptanlar yanimizda, haberi olmayan Ispanyol kaptanin bilgi aldiktan sonra nasil geri donup ucmadigini gorduk. Sizin para ve yalakaliktan surekli ihlal etmekten kacinmadiginiz kurallara onlar uyuyor,mesailerinin tutmadigi seferlere gitmiyorlar . Profesyonellik budur yoksa kader arkadaslari eylem yaparken kapi degil de bacadan girip gizlice ucusa gitmek deil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bob ~ 12 yıl önce
benimde Thy iş hayatımda bi kaç kötü hatıram var.11.00 da eşimle nikah kıyıp 15-23 vardiyasına gitmiştim.çok muhterem abilerimiz izin vermemişti. bi tekstil fabrikasından farkı yok bence.yazık o kadar üniversite okuyup thy de çalışana. hala aynı durumlar sessiz kalınırsa devam eder yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talpa ~ 12 yıl önce
pilot arkadaslar, sizin asil cezanizi yine siz kendinize kesiyorsunuz. vicdaninizi temizlemek icin sacma sapan bahaneler uretsenizde o gun cesaretinizide karakterinizide degerlerinizide cumle aleme gosterdiniz. hayatinizin kalaninda kendi kendinizi sorgulayip duracaksiniz. Salih kaptan elbet baska bir yerde vicdani temiz huzurla meslegini icra eder, ama siz ogunku tavriniz nedeniyle yasadiginiz eziklikden mahcubiyetten kurtulamayacak ic huzuru bulamayacaksiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000