26 Mart 2014, Çarşamba 10:11:45

PARK SORUNU THY'YE BUNU DA YAPTIRDI

Türk Hava Yolları’nın TK 2016 sefer sayılı uçağının genel havacılık apronundan yolcu alması tartışma yarattı. Bu durum; 'THY genel havacılık apronunu kullanabilir mi? sorusunu akıllara getirdi.
  • Az önce izmirde anadolujet ankara uçağı genel havacılığa park etti sebebini bilen varmı acaba
  • ARKADASLAR, OYLE HER UCAK ISTENILEN PARKING POSITION' A ISTENILEN TWY' DEN GETIRILEMEZ. BU NE KOSULDA OLURSA OLSUN; ISTER "ON ITS OWN POWER" ISTER "TOWING" ETC. BU DURUMUN ICAO KRITERLERINE UYGUNLUGUNUN ANALIZI YAPILMIS MIDIR THY TARAFINDAN? GEREKLI CLEARANCE VAR MIDIR? (DIKKATINIZI CEKERIM PARK ESNASINDAKI ILE TAXI ESNASINDAKI CLEARANCE LIMITLERI DE FARKLIDIR BIRBIRINDEN) BUNLAR CALISILMIS MIDIR ?
  • THY arkadaş ne kadar yersiz bir yazı yazmışsın iyi onlar yabancı uçaklar buraya inmesini ee senin ucaklarini orayaa alacaklarmi THY cargo daha dune kadar aşkaabata inemiyordu neden 76 türkmen cargo ucagini buraya indirmiyorlardı şimdi ne oldu THY cargo oraya iniyor 76 cargoda buraya havayolu şirketlerinde karşilikli yuruyor.bilip bilmeden sallamayin
  • AHL kule kontrolörleri antalya meydanına geçici görevle gönderilse AHL'nin tüm sorunları çözülür. Olaya bu açıdan yaklaşılması gerektiği görüşündeyim. Bir geçici görev herşeyi halleder.
  • kurallara uyulduğu takdirde olabilir. Atatürk havalimanı artık kapasitesinin çok üstünde kaldırmıyor bu kadar uçağı yolcuyu. sadece thy nin 250 den fazla uçağı ve yıllık 50 milyona dayanmış yolcu taşıma kapasitesi var, cargosu var..askeriyenin yeri de alında ama inşaat devam ediyor sanırım yaza yetişir..
  • Atatürk Havalimanı'na THY'den başka şirketlerin uçuşlarına izin verilmemeli artık iş rezilliğe dönmüş durumda. THY'mizin uçağı oralara park etmek zorunda kalırken yabancı bir sürü uçak aprondadır kesin. Öncelik her zaman THY'de olmalı diye düşünüyorum.
  • Bu uygulama aylaydir yapiliyor....sorun yok...
  • Askeri bölgenin sivil havacılığa terki şart. Hava kuvvetlerine de yeni bir üs yapsınlar.
  • Sefaköyde ikamet ediyorum.belediyenin ordaki üst geçitten seyrettim .otobüslerle yolcular taşındı.bagajlar geldi.tıpış tıpış bindiler.sabahın körü değildi ki.saat öğlen 12 falandı.1 den önce de kipırdamamıştır o uçak.737-800 dü.ne kuralı kardeşim komik olmayın reca ederim.YASAĞİ DA YASAKLARİZ diyen bir başbakanımız var.muz cumhuriyetleri bize abi der abi!!!
  • Tamam kullanılsın tabiki ama komik duruma düşüleceğine,yeni base(ler) açmak mantıklı değil mi? AYT yada ADB base olabilir , yıl sonuna kadar 20 uçak daha geleceğini ve bunların hepsinin büyük gövdeli olacağını düşünürsek önümüzdeki yaz özellikle güneyli rüzgarlarda geçen sene yaptığımız 30-40 dklık taxileri artık saatlik taxiler takip edecek gibi???

Türk Hava Yolları’nın TK 2016 sefer sayılı uçağının genel havacılık apronundan yolcu alması tartışma yarattı. Bu durum; 'THY genel havacılık apronunu kullanabilir mi? sorusunu akıllara getirdi.

Atatürk Havalimanı’ndaki kapasite sorununu aşmak için farklı formüller uygulanırken başta THY olmak üzere bazı havayolu şirketleri genel havacılık terminalinden de faydalanmaya başladı.

Park sıkıntısı nedeniyle bazı uçaklarını genel havacılık apronuna park etmek zorunda kalan ve geceyi de burada geçiren uçaklar, sabah erken saatteki seferlerin yolcularını da burada kabul ediyor.

Bu sabah İstanbul’dan Kayseri’ye gidecek TK 2016 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı da bu sabah yolcularını genel havacılık apronunda aldı. İç hatlar terminalinde bilet işlemlerini yaptıran 140 yolcu, otobüslerle bir kaç kilometre ötedeki genel havacılık terminaline götürüldü. Yolcular daha sonra burada kendilerini Kayseri’ye götürecek uçağa alındı. Özellikle THY’nin bir süredir bu formülle kapasite sorununu aşmaya çalıştığı kaydedilirken bu uygulama bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

KURAL İHLALİ Mİ VAR?

Sadece hava taksi ruhsatına sahip havacılık işletmelerinin kullanabileceği genel havacılık apronunu havayolu şirketlerinin kullanması kural ihlali tartışmalarını ortaya çıkarırken burada yolcu alan uçakların motor çalıştırmadan push back aracıyla piste ulaştırıldığı ve herhangi bir kural ihlali olmadığı da belirtildi.



©AirportHaber Özel

PARK SORUNU THY'YE BUNU DA YAPTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Az önce izmirde anadolujet ankara uçağı genel havacılığa park etti sebebini bilen varmı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANALIZ ~ 10 yıl önce
ARKADASLAR, OYLE HER UCAK ISTENILEN PARKING POSITION' A ISTENILEN TWY' DEN GETIRILEMEZ. BU NE KOSULDA OLURSA OLSUN; ISTER "ON ITS OWN POWER" ISTER "TOWING" ETC. BU DURUMUN ICAO KRITERLERINE UYGUNLUGUNUN ANALIZI YAPILMIS MIDIR THY TARAFINDAN? GEREKLI CLEARANCE VAR MIDIR? (DIKKATINIZI CEKERIM PARK ESNASINDAKI ILE TAXI ESNASINDAKI CLEARANCE LIMITLERI DE FARKLIDIR BIRBIRINDEN) BUNLAR CALISILMIS MIDIR ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
THY arkadaş ne kadar yersiz bir yazı yazmışsın iyi onlar yabancı uçaklar buraya inmesini ee senin ucaklarini orayaa alacaklarmi THY cargo daha dune kadar aşkaabata inemiyordu neden 76 türkmen cargo ucagini buraya indirmiyorlardı şimdi ne oldu THY cargo oraya iniyor 76 cargoda buraya havayolu şirketlerinde karşilikli yuruyor.bilip bilmeden sallamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kule ~ 10 yıl önce
AHL kule kontrolörleri antalya meydanına geçici görevle gönderilse AHL'nin tüm sorunları çözülür. Olaya bu açıdan yaklaşılması gerektiği görüşündeyim. Bir geçici görev herşeyi halleder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarollR ~ 10 yıl önce
kurallara uyulduğu takdirde olabilir. Atatürk havalimanı artık kapasitesinin çok üstünde kaldırmıyor bu kadar uçağı yolcuyu. sadece thy nin 250 den fazla uçağı ve yıllık 50 milyona dayanmış yolcu taşıma kapasitesi var, cargosu var..askeriyenin yeri de alında ama inşaat devam ediyor sanırım yaza yetişir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
Atatürk Havalimanı'na THY'den başka şirketlerin uçuşlarına izin verilmemeli artık iş rezilliğe dönmüş durumda. THY'mizin uçağı oralara park etmek zorunda kalırken yabancı bir sürü uçak aprondadır kesin. Öncelik her zaman THY'de olmalı diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy dıyene ~ 10 yıl önce
sen bu havacılık ısını bırak havacılıgın zerre kadr h'sınden anlamıyorsun.gecmıs thy den baska ucuslara yer verılmesın dıyorsun ne kadar gıcık soylemıssın ayrımcı ınsan!!!!!!!!
Gunaydin ~ 10 yıl önce
Bu uygulama aylaydir yapiliyor....sorun yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aprondan biri ~ 10 yıl önce
katılıyorum
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Askeri bölgenin sivil havacılığa terki şart. Hava kuvvetlerine de yeni bir üs yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günaydın ~ 10 yıl önce
askeri bölge çoktan devredildi hangarlar yıkıldı yeni park pozisyonları inşaası halen devam etmekte 40 küsür adet yeni park pozisyonu olacak yanılmıyorsam
sabah öğlen ~ 10 yıl önce
Sefaköyde ikamet ediyorum.belediyenin ordaki üst geçitten seyrettim .otobüslerle yolcular taşındı.bagajlar geldi.tıpış tıpış bindiler.sabahın körü değildi ki.saat öğlen 12 falandı.1 den önce de kipırdamamıştır o uçak.737-800 dü.ne kuralı kardeşim komik olmayın reca ederim.YASAĞİ DA YASAKLARİZ diyen bir başbakanımız var.muz cumhuriyetleri bize abi der abi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Duyarsızsın ~ 10 yıl önce
Kardeşim olurmu öyle bir şey çok ayıp etmişler ama sende de suç var müdahale etseydin ya belediyenin ordaki üst geçitten, deseydin ya yakardeşim siz ne yapıyorsunuz burada uçuş operasyonu yapamazsınız diye. Sabaha olsa neyse belki yapılavilirde birde öğlen vakti yapıyorlar. çok ayıpçok. Ama sana da yakıştıramadım buna göz yummuşsun.
Pilot ~ 10 yıl önce
Tamam kullanılsın tabiki ama komik duruma düşüleceğine,yeni base(ler) açmak mantıklı değil mi? AYT yada ADB base olabilir , yıl sonuna kadar 20 uçak daha geleceğini ve bunların hepsinin büyük gövdeli olacağını düşünürsek önümüzdeki yaz özellikle güneyli rüzgarlarda geçen sene yaptığımız 30-40 dklık taxileri artık saatlik taxiler takip edecek gibi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000