13 Kasım 2012, Salı 12:00:01

PARK ALANI 198 THY'NİN FİLOSU 200!

Türk Hava Yolları filosuna katılan 200. uçağını bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla THY Teknik A.Ş.’nin yeni hangarında tanıttı...
  • THY'nin 27 uçaklık fülosunun olduğu günleri, Samsun-Ankara seferi için 2 gün uçak beklediğimi bilirim. Alın Size CHP. Havayolunu yerin dibine geçirdiler. Bu millet CHP zihniyetini tanıdı arkadaş, siz daha neyini kötülüyorsunuz THY'nin? Ne yazık ki ben de CHP'ye verdim çok uzun zaman, ama benim de canım yandı.
  • teknik a.ş çalışanı yazılmış ama teknisyenlerin orada bulunması engellendi. 100.uçak geldiginde de aynı şey olmuştu.sizler orada bu gülücükleri ,oturdugunuz o koltukları teknisyenlere ,dispeçlere,harekatçılara borçlusunuz.komplekslerinizi aşın artık biraz efendi olun.
  • 100. uçağın üstünü personel resimleriyle kapladılar. 200. uçağın üstünü de yeni aldıkları kabin amirlerinin ve tepeden inme müdür resimleriyle kaplasınlar
  • Atatürk Havalimanında nerede 198 park yeri var biri bana açıklasın lütfen....Hani hangar önü-engine test cell pozisyonunu anlarım, Genel havacılıkta mı sayılıyor yoksa? O da sayılsa yine de 198 olmaz.
  • bu kadar imkani birde isi bilenlere verecektiniz,bakin neler olurdu,
  • THY GERÇEKTE SADECE ADI OLAN,HERŞEYİN GÖSTERMELİK ŞOV VE GÖZ BOYAMADAN İBARET OLDUĞU DURMADAN YANDAŞLARIN İŞE ALINDIĞI,GARİBAN,DAYISI OLMAYAN PERSONELİN SEBEPSİZ OLARAK KAPININ ÖNÜNE KONULDUĞU AYRICA TORPİLLİ VE HAVACILIK BİLGİSİ,TECRÜBESİ OLMAYAN ŞAHISLAR TARAFINDAN YÖENTİLEN İÇİ BOŞ BİR ŞİRKETTİR.
  • Avrupanin en iyi havayolu olmalari sasirtiyo:((
  • atatürk havalimanın park yeri sayısı 198 degil sadece 98 başka yerler de mi hesaba katıldı acaba diycem ama kastedilen atatürk havalimanı....
  • 200 ucak degil ancak halay cekmeye yeterlisiniz.pespese best airline of europe oldu bademci thy!!ne batar size okadar yil basardiginiz kil bile yok:))
  • Globally Huge olalım...:))

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a inmesinin ardından AirportHaber’in özel haber olarak duyurduğu filonun en yeni üyesi TC-JYI kuyruk tescilli Boeing 737-900ER tipi uçağın tanıtımı bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla yapıldı.

Türk Hava Yolları’nın 200. uçağı olan ve Muğla adı verilen Boeing 737-900’ün tanıtımı oldukça hareketli geçti.  Tanıtıma Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanısıra Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda yönetici ile Teknik A.Ş. çalışanları katıldı.

Kokteylin açılışı öncesinde uçağı gezerek bilgi alan ve kokpitte de incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY filosunun yeni üyesine tam not verdi.

Tanıtım kokteylinde konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları’nın çok önemli işlere imza attığını ve hedeflerinin dünyada en önemli 100 marka arasına girmek olduğunu ifade etti.

Kotil, ‘havacılık sektörünün 1. Ligindeyiz. Küresel ekonomik kriz havacılık sektörünü ciddi anlamda vurdu. Birçok şirket iflas etti yada el değiştirdi. Ancak THY ayakta kaldı ve büyümeye devam etti.  Hedefimiz bölgemizde lider olmak ve dünyada en büyük 100 marka arasına girmek’ dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, Hedeflerimizi bir b ir gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Yine burada yüzüncü uçağımızın tanıtımını yaparken hedef 200. Uçaktı ve bunu da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 54 uçakla devraldığımız THY’yi bugün 200 uçaklık filoya kavuşturduk. 2023 hedeflerimiz ise çok da büyük. Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi konumundayız. 15 şirkette iştirakimiz söz konusu. Adımlarımızı hız kesmeden atacağız. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na sonsuz teşekkürler ediyorum’ dedi.

“THY 3 KAT DAHA FAZLA BÜYÜYOR”

Tanıtım kokteylinin kapanış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek THY hakkında övgü dolu sözler sarfetti. Türk Hava Yolları’nın Türk ekonomisinden 3 kat daha fazla büyüdüne işaret eden Şimşek, ‘Bazen destek olmayı bırakın önünü bile açmakta gerçekten zorluk yaşıyoruz. THY Avrupa’da ve dünyada adından çok sık söz ettirdi ve ettirmeye devam ediyor. Filodaki artışın yanında yolcu sayısı ve çalışan sayısı son derece etkili bir boyuta ulaştı. THY 10 yıl öncesinde tekel durumdayken şimdi rekabetçi bir ortam sağlanmış oldu.Havacılık gerçekten çok hızlı büyüyor.Sektörün cirosu 2.2 milyar dolardan 15 milyar dolarlara çıktı. Çok önemli rakamlara ulaştı. Uçulan nokta sayısı ve uçak sayısı bu büyümeyi gözler önüne seriyor’ dedi.

Türk Hava Yolları’nın hikayesinin et etkileyici hikaye olduğunu belirten Bakan Şimşek, ‘Bugün Atatürk Havalimanı’nda toplamda 198 uçaklık park alanı var ama THY’nin 200 uçağı var.Artık Atatürk Havalimanı yetmiyor. Bu nedenle askeri alanı bir an önce alıp en azından park alanını genişletmeyi arzu ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Türk Hava  Yolları’nın yüzde 49’unun da özelliştireceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, ‘Böyle bir konu gündemimizde yok Zaten THY’nin yüzde 51’i halka arz edilmiş durumda. Bunun dışında yeniden bir halka arz söz konusu değil’ dedi.

Türk Hava Yolları'nın Lufthansa ile ortak girişimleri hakkında görüşlerini belirten Şimşek, 'THY Lufthansa ile birlikte çalışma konusunda çalışmalar yapıyor. Bu konu THY yöneticilerinin ilgilendiği bir husus' diye konuştu.

Büyüme karşısında gurur duyduklarını belirterek uçağın da son derece konforlu olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘uçak son derece konforlu. Hem koltuk sayısı artırılmış hem de rahat seyahat imkanı sağlanmış. Bu gelişmeler ışığında Türk Hava Yolları yöneticilerine teşekkür ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından gövdesinde ‘200’ yazan uçağın önünde pasta kesimi yapılarak Bakan Şimşek’e uçağın maketi hediye edildi.

PARK ALANI 198 THY'NİN FİLOSU 200!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

xx ~ 11 yıl önce
THY'nin 27 uçaklık fülosunun olduğu günleri, Samsun-Ankara seferi için 2 gün uçak beklediğimi bilirim. Alın Size CHP. Havayolunu yerin dibine geçirdiler. Bu millet CHP zihniyetini tanıdı arkadaş, siz daha neyini kötülüyorsunuz THY'nin? Ne yazık ki ben de CHP'ye verdim çok uzun zaman, ama benim de canım yandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şirketin gerçek sahipleri ~ 11 yıl önce
teknik a.ş çalışanı yazılmış ama teknisyenlerin orada bulunması engellendi. 100.uçak geldiginde de aynı şey olmuştu.sizler orada bu gülücükleri ,oturdugunuz o koltukları teknisyenlere ,dispeçlere,harekatçılara borçlusunuz.komplekslerinizi aşın artık biraz efendi olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
100. uçağın üstünü personel resimleriyle kapladılar. 200. uçağın üstünü de yeni aldıkları kabin amirlerinin ve tepeden inme müdür resimleriyle kaplasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN ~ 11 yıl önce
Atatürk Havalimanında nerede 198 park yeri var biri bana açıklasın lütfen....Hani hangar önü-engine test cell pozisyonunu anlarım, Genel havacılıkta mı sayılıyor yoksa? O da sayılsa yine de 198 olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imkan ~ 11 yıl önce
bu kadar imkani birde isi bilenlere verecektiniz,bakin neler olurdu,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
70 yil isi bilenlerde 54 ucaga gelebilmisti. Yine 60-70 lerde olurduk di mi? Hazmedin artik..ilk gunler IETT yonetmeye benzemediginiz adamlar sizleri utandirdi.Tabi utanacak bir yuz lazim, o sozleri o gun edenlerde.
THY ~ 11 yıl önce
THY GERÇEKTE SADECE ADI OLAN,HERŞEYİN GÖSTERMELİK ŞOV VE GÖZ BOYAMADAN İBARET OLDUĞU DURMADAN YANDAŞLARIN İŞE ALINDIĞI,GARİBAN,DAYISI OLMAYAN PERSONELİN SEBEPSİZ OLARAK KAPININ ÖNÜNE KONULDUĞU AYRICA TORPİLLİ VE HAVACILIK BİLGİSİ,TECRÜBESİ OLMAYAN ŞAHISLAR TARAFINDAN YÖENTİLEN İÇİ BOŞ BİR ŞİRKETTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet gericiler!! ~ 11 yıl önce
Avrupanin en iyi havayolu olmalari sasirtiyo:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mty ~ 11 yıl önce
atatürk havalimanın park yeri sayısı 198 degil sadece 98 başka yerler de mi hesaba katıldı acaba diycem ama kastedilen atatürk havalimanı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takildinmi halay ci?? ~ 11 yıl önce
200 ucak degil ancak halay cekmeye yeterlisiniz.pespese best airline of europe oldu bademci thy!!ne batar size okadar yil basardiginiz kil bile yok:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 bin uçak olsun... ~ 11 yıl önce
Globally Huge olalım...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000