03 Ağustos 2010, Salı 13:00:50

PADİŞAHLAR AHL'DE

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde THY'nin Skylife Dergisi ve TAV Havalimanları'nın ortak düzenlediği "Şiirin Sultanları" adlı sergi açıldı.
  • Yabancı hayranlığının temelleri ta ozaman atıldı padişahların hepsininde eşleri yabancıydı şimdide..................işleri güçleri boş beleş işler yabancı hayrandı senin padişahına avusturyada okullarda tarih dersinde barbarlar diye tanıtılıyor,as kes erkekleri öldür çocukları yeniçeri yap analarını hareme al bunlar yazıyor adamların tarih kitaplarından TEK ÖNDERİMİZ VAR ODA ATAMIZDIR.memleketi satıp kaçmaya yeltenen zatlar nerden benim atm oluyomuş
  • THY kendimizi tanımaya tanıtmaya devam.Herşeyden önce kendimize sahip çıkalım teşekkürler.
  • yahu hakkatten de biraz değişik bir milletiz biz. şimdi ben de kendimi oldukça modern, atatürkçü ve laik olarak bilirim ama şu haberi okuyunca bu aşağıdaki arkdaşların yorumlarını da görünce nasıl bu kadar gözü kapalı ve herşeyi eleştirmeye yönelik,güzellikleri görmezden gelen bir millet oldugumuzu anlamaya çalışıyor ve halimize üzülüyorum. Adamlar güzel bir sergi yapmış, sonuçta osmanlı bizim kökümüz, bunu inkar edemeyiz,padişahların değişik bir yüzünü tanıtıyor bize sergi ama bildikleri sadece eleştirmek olan bir grup işin ne olduguna bakmadan eleştirmeye devam ediyor, ne yazıkki böyle ilerlemez bu ülke. işleri yapan insanların mantalitelerini beğenmeseniz de, ki ben böyleyim, en azından yapılan işlere saygı duymalıyız derim.
  • Osmanli bizim atamizdir, en onemlisi bizim kultur ve tarih mirasimizidir. Osmanli padisahlari arasinda pek cok sanatci ozellikle de sair bulunmaktadir. Bununla ilgili yorum yazan arkadaslar boyle bir sergiye siyaset karistirmak his hos degil. Kendimizle barisik olalim sapla amani karistirmayalim. Mevcut THY yonetimine karsi olmak ayri bir sey olmali, bunu iyi ayirdedin.
  • Bizim dinci efendiler farkinda degiller herhalde kendileri Ataturk'umuzun kurdugu cagdas ve laik Turkiye Cumhuriyetinde yasamaktadirlar. Kendi kafalarindaki rejim asla ve asla gelmeyecektir...gelemeyecektir....Bu ulkeyi bdeva bulduklari icin hayal kuruyorlar...ama bence uyansalar daha iyi olacak....Osmanli yikildi ve bitti...butun rezillikleri ile tarihin cop tenekesine atildi....o kadar.......Benim size tavsiyem bir an once gercegi kabul etmenizdir. Yasasin ATATURK VE DEVRIMLERI YASASIN TURKIYE CUMHURIYETI
  • Thy'nin kurucusu Büyük Atatürk için bu tesbih tanesi gibi dizilen arkadaşların bir etkinlik düzenlediğini duyan var mı?Bir de öneri, THY bundan sonra alacağı uçaklara Padişah isimleri versin...Anonsa bakar mısınız? "Boeing 737-400 tipi Abdülmecid kalkışa hazırdır !"
  • Bu büyük sergide katkısı olan herkese teşekkürler.İskender Pala'ya da muhabbet ve saygılarımı sunarak böyle bir serginin Türkiye'mizinulaştırma anlamında merkez üssü olan AHL'de yerli ve yabancı birçok insana ''Imperium Of Ottoman'' ile Divan Şiir'ini hatırlatan sergiyi görmek çok büyük gurur kaynağı....

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen "Şiirin Sultanları" adlı sergiye TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sani Şener, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Devlet Hava Meydanları Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur ve bir çok üst düzey yetkili katıldı.

Yolcuların yoğun ilgi gösterdiği "Şiirin Sultanları" sergisinin açılışında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu; "Fatih Sultan Mehmet'ten,Yavuz Sultan Selim'e, Yıldırım Beyazıt'tan, 4.Murat'a söze hükmeden 23 Osmanlı Sultanı'nın şiirlerini bizlerle buluşturan İskender Pala'ya öncelikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. THY olarak Istanbul'un en önemli geçiş noktasında böyle bir serginin gerçekleşmesine yardım etmekten mutluluk duyduğumuzu da belirtmek istiyorum" dedi.

Prof. Dr. İskender Pala açılışta yaptığı konuşmada "Yıllar önce Osmanlı Hükümdarlarından birisi İran Şahı ile bir otağda görüşme yapar. İran Şahı Osmanlı Padişahına bu buluşmada bir şiir okur hükümdar onun okuduğu şiire karşılıkbir şiirle cevap verir, İran Şahı bu şiire başka bir şiirle karşılık verir. O zamana kadar aralarında negibi husümet var ise ne gibi sorunlar yaşadılarsa birbirlerine hertürlü şeyi bu şekilde anlatırlar.

Osmanlı Padişahı "Artık yapacağımız anlaşmanın detaylarını adamlarımız konuşsun esas olan özdür öz insanların miktarını bildirir" diyerek iletişimlerini bu şekilde kurmuşlardır.

Bu sergide şiirleri olan insanlar kılıçlarını ellerine almadan burada bu şekilde savaşıyorlardı. Ortaçağ özün çok önemli olduğu bir çağdı. 33 Hükümdarın 27'sinin şair olmasının söze verilen değeri göstermektedir.

Buradaki padişahların amaç şiirin gücü ve devletin gücünü birleştirmek ve onu zafer haline getirmektir. Burada görülen şair hükümdarlarının yurtdışında ilk akla gelen halleri kılıça elini atar, asar keser vurur öldürür çalar, çırpar sanki zalim sanki gaddar bir insan olarak portre ortaya çıkar. Bu sergide o insanların nasıl gönül insanı olabildiklerini aşık olabildiklerini gönüllerindeki o kırmızı kanın aşk kırmızısı olduğunu göreceksiniz.

Bazı yerlerde zafer kazandıklarında zafere veya şehir kaybettikleri zaman bir ağıtla şiiri nasıl kullandıklarını göreceksiniz.

Bu bize şunu gösteriyor insanların zihinlerindeki Osmanlı Hükümdarları aslında zihnimizdekiler değil. Biraz insani tarafları ortaya çıkartılmış biraz daha bizim gibi yaşayan insanlar oysa osmanlı tarihine bakışımız ya çok büyük Dünya'ya hükmedecek bir milletiz ya da Orta Asyadan Anadolu'ya gelmiş siyah bıyıklı bir kaç çapulculardır.

Osmanli hükümdarları arasında çok yükselttiklerimiz beğendiğimiz takdir ettiğimiz, kızdığımız bir çok padişahta oldu.

33 padişahta gelip geçti orta yerde bir devlet ve ortada duran duygularıyla onlara bizim gibi insanlardı.

Batının imparatorları ve doğunun sultanları Ortaçağ'da öze hükmederek yaşadıkları için onları hiç görülmeyen televizyon, internet ve gazete gibi iletişim araçlarının bulunmadığı dönemde, bizler onları uzaktan gördüğümüzde kılıçı, atının özengisi, tacı, tahtı gibi herşeyini altın yapması sebebiyle devletinin gücünü halkının ve düşmanının üzerinde kullanmakta olan insanlar olduklarını düşünüyoruz. İşte bu serginin amacı onların nasıl insanlar oldukları ve yaşadıkları dönemi yansıtan sözleriyle neler düşündüklerini anlatması amacıyla açıldı. Sergide katkısı bulunan THY ve TAV Holding'e teşekkür ederim" diye konuştu.

Sergi açılışının ardından Hamdi Topçu İskender Pala'yı tebrik ederken THY maket uçağı armağan etti. Ardından konuklar sergiyi gezdi.







PADİŞAHLAR AHL'DE

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yabancı hayranlığının temelleri ta ozaman atıldı padişahların hepsininde eşleri yabancıydı şimdide..................işleri güçleri boş beleş işler yabancı hayrandı senin padişahına avusturyada okullarda tarih dersinde barbarlar diye tanıtılıyor,as kes erkekleri öldür çocukları yeniçeri yap analarını hareme al bunlar yazıyor adamların tarih kitaplarından TEK ÖNDERİMİZ VAR ODA ATAMIZDIR.memleketi satıp kaçmaya yeltenen zatlar nerden benim atm oluyomuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY kendimizi tanımaya tanıtmaya devam.Herşeyden önce kendimize sahip çıkalım teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu hakkatten de biraz değişik bir milletiz biz. şimdi ben de kendimi oldukça modern, atatürkçü ve laik olarak bilirim ama şu haberi okuyunca bu aşağıdaki arkdaşların yorumlarını da görünce nasıl bu kadar gözü kapalı ve herşeyi eleştirmeye yönelik,güzellikleri görmezden gelen bir millet oldugumuzu anlamaya çalışıyor ve halimize üzülüyorum. Adamlar güzel bir sergi yapmış, sonuçta osmanlı bizim kökümüz, bunu inkar edemeyiz,padişahların değişik bir yüzünü tanıtıyor bize sergi ama bildikleri sadece eleştirmek olan bir grup işin ne olduguna bakmadan eleştirmeye devam ediyor, ne yazıkki böyle ilerlemez bu ülke. işleri yapan insanların mantalitelerini beğenmeseniz de, ki ben böyleyim, en azından yapılan işlere saygı duymalıyız derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Osmanli bizim atamizdir, en onemlisi bizim kultur ve tarih mirasimizidir. Osmanli padisahlari arasinda pek cok sanatci ozellikle de sair bulunmaktadir. Bununla ilgili yorum yazan arkadaslar boyle bir sergiye siyaset karistirmak his hos degil. Kendimizle barisik olalim sapla amani karistirmayalim. Mevcut THY yonetimine karsi olmak ayri bir sey olmali, bunu iyi ayirdedin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim dinci efendiler farkinda degiller herhalde kendileri Ataturk'umuzun kurdugu cagdas ve laik Turkiye Cumhuriyetinde yasamaktadirlar. Kendi kafalarindaki rejim asla ve asla gelmeyecektir...gelemeyecektir....Bu ulkeyi bdeva bulduklari icin hayal kuruyorlar...ama bence uyansalar daha iyi olacak....Osmanli yikildi ve bitti...butun rezillikleri ile tarihin cop tenekesine atildi....o kadar.......Benim size tavsiyem bir an once gercegi kabul etmenizdir. Yasasin ATATURK VE DEVRIMLERI YASASIN TURKIYE CUMHURIYETI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy'nin kurucusu Büyük Atatürk için bu tesbih tanesi gibi dizilen arkadaşların bir etkinlik düzenlediğini duyan var mı?Bir de öneri, THY bundan sonra alacağı uçaklara Padişah isimleri versin...Anonsa bakar mısınız? "Boeing 737-400 tipi Abdülmecid kalkışa hazırdır !"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu büyük sergide katkısı olan herkese teşekkürler.İskender Pala'ya da muhabbet ve saygılarımı sunarak böyle bir serginin Türkiye'mizinulaştırma anlamında merkez üssü olan AHL'de yerli ve yabancı birçok insana ''Imperium Of Ottoman'' ile Divan Şiir'ini hatırlatan sergiyi görmek çok büyük gurur kaynağı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000