28 Ocak 2009, Çarşamba 10:42:42

Özel havayollarının korkulu rüyası geri döndü!

THY’nin özel havayolu şirketlerinden pilot transferine tepki gösteren TÖSHİD Genel Sekreteri ve SAGA Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, “THY bizim için büyük ağabeydi. Ancak ne yazık ki büyük ağabey, küçük kardeşin elindeki ekmeğe tevessül etti” dedi.
  • Çok haklısın arkadaş, eğitim masrafı 30000 euro olmadığı gibi, simulatör saatleri de genelde THY'nin tercih etmediği, veya diğer şirketlerin 'ucuz' olduğu için aldığı 00:30 ile 08:30 arasında ki 8 saatlik periyod da yapılmaktadır. Ve 1 yıl boyunca o vermiş olduğu simulatörün eğitim masrafını maaştan kesmektedir. 1 yıl dolduktan sonrada kestiği paranın yarısı kadar zam yapmaktadır. Örnek SAGA. Ve Töshid Genel Sekreteri de sanki bunları bilmiyormuş gibi THY 'ye atıp tutuyor. Yok abiymiş yok ekmekmiş, Sizler önce ADAM olunda uçuş ekiplerinizin ekmeğini tam verip, özlük haklarını iyileştirin. Eagle
  • TÖSHİD ; bügüne kadar ne zaman pilotların yanında olmuşta şimdi pilotlar adına konuşuyor? maaşlarını halen alamayan pilotlardan haberleri varmı? Bravo THY'na ... özel şirketler pilotlarının özlük haklarına sahip çıksında kimse ekmek yediği yerden ayrılmak zorunda kalmasın... Töshid'de işletmeleri savunmaya devam etsin yani köle düzeni..
  • Pilotlar THY'ye gitmesin diyenler gerçekçi değil. Orası dünya şirketi, çağrılanlar elbette gidecek. Özel sektör şikayeti bırakıp örnek alsın tk'yı. bir aylık program çıkarsınlar, ücretleri, izinleri, pas bilet haklarını, dinlenme sürelerini eşitlesinler, gelecek garantisi versinler(emeklilik sonrası pas haklar dahil). sonra şikayet etsinler.
  • Kpt ne kaptanı yahu sen bal gibi Whitehırt'sın. Şok oldum numara bile yapamıyorsun. Kimliğini yakında burada edebilirim de, etmeyebilirimde. Dikkatli ol.
  • tip parasını pilottan bırakın maaştan kesmeyi nakit isteme düzeyine bile getiren bir özel havayolları düzeninde THY nin atılımı gayet yerindedir.Bu bence bu tekrar durumun düşünüp özel sektörün kendisine çeki düzen vermesi açısından iyi bir karardır.
  • YAHU INANA MIYOUM BU NASIL İŞ BÖYLE SIZ ONCE MAASLARINI ALAMAYAN HIC NEDENSIZ YERE İŞTEN CIKARILAN ARKADASLARIMIZIN YANINDA OLUN AYRICA SAYINMUSA BEY ACABA BU KONUDA NE YAPMIS BASVURU YAPMAK ICIN GITTIGIMIZ SIRKETINDE MALESEF BASVURUYAPMAYI BIRAKIN UCUS ISLETME MUDURLERI YANLARINA BILE ALMIYOR SEN ONCE BURNU HAVADA GEZEN ASTRONOT UCUS ISLETME MUDURNE BAK SIZE OLAN HERSEY MUSTAHAKTIR....BETER OLUN
  • KIMSENIN THY LAZRINA KIZMAYA HAKKI YOK ONU SOYKEMEK ISTERIM AYRICA OZEL HAVAYOLLARI ONCELIKLE MAASLARI ODESIN KIM OLSA AYNI SEYI YAPAR ACABA KENDI COCUGU OLSA YOLMAZMI TK YA ISIN OZU OZEL SIRKETLER SUCU KENDINE DE BULSUN
  • koskoca genel sekreter insanların yüzüne baka baka yalan söylemiş, hiç yakışmamış.olsa olsa 10 bin dolar masraf edilir yetiştirilen bir pilota ve eğer parayı peşin olarak alamazlarsa yetiştirdikleri adamdan, bunuda 30 bin euro olarak senet imzalatırlar.10 bin dolar masraf et, karşılığında 30 bin euro ya imza attır.ondan sonrada o adamdan hayır bekle. etme bulmadünyası.( ayrıca bu devam ettiği söylenen davalardan daha hiç bir şirket bu parayı tahsil edememiştir. allah tan T.C. hakimleri işlerini biliyor. getirin bakalım yaptığınız eğitim masrafının dökümünü diyolar, gerçek ortaya çıkıyor)
  • White heart her kimse doğru yazmış ..insanlar maaş problemi yaşıyorsa bu şirket de ve birileri de bunun yanlışlığını dile getiriyorsa senin bu tepkin nedir anlaşılmaz !! Yok bu vatandaş istifa etmiş miş yok etmese zaten çıkartılıcakmış. mış mış mış... müneccimin yedin birader ..hem sanane.. Kraldan çok kralcılar klübüne üyesin galiba !!
  • çağrılanların hepsi tip lisanslı(A320veyaB737)tiplisansı farklı olanları(B757,CRJ,A300,vb)ne zaman çağıracaklar acaba???

Airport TV’de yayınlanan habere göre; Pilot yetiştirmek yerine yetişmiş pilotları transfer eden Türk Hava Yolları, özel havayolu şirketlerini kızdırdı. Sipariş verdiği uçakları bir biri ardına filosuna katan Türk Hava Yolları, son bir ayda 20 pilotla anlaştı. Şirket, doğrudan kaptan pilot olarak 20 özel sektör pilotunu transfer etti.

Kısa adı TÖSHİD olan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği’nin Genel Sekreteri Musa Alioğlu, THY’nin özel havayolu şirketlerinden kaptan pilot transferine tepki gösterdi. Alioğlu, THY’nin hızla büyüdüğünü ancak pilot açığının hesabını iyi yapmadığını ifade ederek, “Ne yazık ki büyük ağabey THY, küçük kardeşlerinin elindeki ekmeğe tevessül etti” dedi.

Musa Alioğlu, pilotlar için THY’nin sosyal statüko anlamına geldiğini belirterek, “Pilotlara 30 bin Euro masraf yapıyoruz. Ama pilotlar bunu hiçe sayıp THY’ye geçiyor. Pilotlarla havayolu şirketleri arasında bu yüzden 100’e yakın dava var” dedi.

SAGA Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, son gelinen noktada 20 kaptan pilotun özel havayolu şirketlerinden THY’ye transfer edildiğini belirlediklerini söyleyerek, “Elimizdeki listeyi THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin’e iletmeyi düşünüyoruz” dedi.

Alioğlu’nun hazırladığı listeye göre özel havayolu şirketlerinden transfer olan kaptan pilot sayısı ise şöyle:

Best Air: 1
Onur Air: 4
Atlasjet: 4 ve 1 yardımcı kaptan
Pegasus: 2
SAGA: 1 kpt-3 f/o
SKY: 2
IZair: 1
Turkuaz: 1
Free Bird: 3 kpt- 2 f/o
MNG: 1

Türk Hava Yolları, yüzde 50 ortağı olduğu SunExpress dışında hemen hemen bütün özel şirketlerden pilot transfer etti.

Özel havayollarının korkulu rüyası geri döndü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

eagle ~ 15 yıl önce
Çok haklısın arkadaş, eğitim masrafı 30000 euro olmadığı gibi, simulatör saatleri de genelde THY'nin tercih etmediği, veya diğer şirketlerin 'ucuz' olduğu için aldığı 00:30 ile 08:30 arasında ki 8 saatlik periyod da yapılmaktadır. Ve 1 yıl boyunca o vermiş olduğu simulatörün eğitim masrafını maaştan kesmektedir. 1 yıl dolduktan sonrada kestiği paranın yarısı kadar zam yapmaktadır. Örnek SAGA. Ve Töshid Genel Sekreteri de sanki bunları bilmiyormuş gibi THY 'ye atıp tutuyor. Yok abiymiş yok ekmekmiş, Sizler önce ADAM olunda uçuş ekiplerinizin ekmeğini tam verip, özlük haklarını iyileştirin. Eagle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 15 yıl önce
TÖSHİD ; bügüne kadar ne zaman pilotların yanında olmuşta şimdi pilotlar adına konuşuyor? maaşlarını halen alamayan pilotlardan haberleri varmı? Bravo THY'na ... özel şirketler pilotlarının özlük haklarına sahip çıksında kimse ekmek yediği yerden ayrılmak zorunda kalmasın... Töshid'de işletmeleri savunmaya devam etsin yani köle düzeni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tweety ~ 15 yıl önce
Pilotlar THY'ye gitmesin diyenler gerçekçi değil. Orası dünya şirketi, çağrılanlar elbette gidecek. Özel sektör şikayeti bırakıp örnek alsın tk'yı. bir aylık program çıkarsınlar, ücretleri, izinleri, pas bilet haklarını, dinlenme sürelerini eşitlesinler, gelecek garantisi versinler(emeklilik sonrası pas haklar dahil). sonra şikayet etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AÇ KURT ~ 15 yıl önce
Kpt ne kaptanı yahu sen bal gibi Whitehırt'sın. Şok oldum numara bile yapamıyorsun. Kimliğini yakında burada edebilirim de, etmeyebilirimde. Dikkatli ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAYLAK ~ 15 yıl önce
tip parasını pilottan bırakın maaştan kesmeyi nakit isteme düzeyine bile getiren bir özel havayolları düzeninde THY nin atılımı gayet yerindedir.Bu bence bu tekrar durumun düşünüp özel sektörün kendisine çeki düzen vermesi açısından iyi bir karardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYVAN ADAM ~ 15 yıl önce
YAHU INANA MIYOUM BU NASIL İŞ BÖYLE SIZ ONCE MAASLARINI ALAMAYAN HIC NEDENSIZ YERE İŞTEN CIKARILAN ARKADASLARIMIZIN YANINDA OLUN AYRICA SAYINMUSA BEY ACABA BU KONUDA NE YAPMIS BASVURU YAPMAK ICIN GITTIGIMIZ SIRKETINDE MALESEF BASVURUYAPMAYI BIRAKIN UCUS ISLETME MUDURLERI YANLARINA BILE ALMIYOR SEN ONCE BURNU HAVADA GEZEN ASTRONOT UCUS ISLETME MUDURNE BAK SIZE OLAN HERSEY MUSTAHAKTIR....BETER OLUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİNOKYO ~ 15 yıl önce
KIMSENIN THY LAZRINA KIZMAYA HAKKI YOK ONU SOYKEMEK ISTERIM AYRICA OZEL HAVAYOLLARI ONCELIKLE MAASLARI ODESIN KIM OLSA AYNI SEYI YAPAR ACABA KENDI COCUGU OLSA YOLMAZMI TK YA ISIN OZU OZEL SIRKETLER SUCU KENDINE DE BULSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu ~ 15 yıl önce
koskoca genel sekreter insanların yüzüne baka baka yalan söylemiş, hiç yakışmamış.olsa olsa 10 bin dolar masraf edilir yetiştirilen bir pilota ve eğer parayı peşin olarak alamazlarsa yetiştirdikleri adamdan, bunuda 30 bin euro olarak senet imzalatırlar.10 bin dolar masraf et, karşılığında 30 bin euro ya imza attır.ondan sonrada o adamdan hayır bekle. etme bulmadünyası.( ayrıca bu devam ettiği söylenen davalardan daha hiç bir şirket bu parayı tahsil edememiştir. allah tan T.C. hakimleri işlerini biliyor. getirin bakalım yaptığınız eğitim masrafının dökümünü diyolar, gerçek ortaya çıkıyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 15 yıl önce
White heart her kimse doğru yazmış ..insanlar maaş problemi yaşıyorsa bu şirket de ve birileri de bunun yanlışlığını dile getiriyorsa senin bu tepkin nedir anlaşılmaz !! Yok bu vatandaş istifa etmiş miş yok etmese zaten çıkartılıcakmış. mış mış mış... müneccimin yedin birader ..hem sanane.. Kraldan çok kralcılar klübüne üyesin galiba !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
çağrılanların hepsi tip lisanslı(A320veyaB737)tiplisansı farklı olanları(B757,CRJ,A300,vb)ne zaman çağıracaklar acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000