17 Aralık 2010, Cuma 10:25:52

ÖZDEMİR: "UÇAKTA MAHSUR KALDIK!"

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Berlin seferini yapan uçağında bulunan gazeteci Cüneyt Özdemir, uçak rötar yapınca Twitter’dan şöyle isyan etti.: “ Sayın Kotil açız...Uçakta mahsur kaldık. Akut’a haber verin”
  • Ucaga yolcu alınıp bekletılmesının en onemlı sebebi şudur; Uçaklara verilen bir slot time vardır yani izin verilen kalkış saati.Bu slot saatleri kotu hava ya da yoğun trafıkten dolayı tarifenin 3 ya da 4 saat sonrasına bile verilebilmektedir.Ancak bu durumlarda uçağa yolcu alınmaz. İstisna ise yolcuyu uçağa alarak merkeze hazırız mesajı cekerek slot time'ın düzeltilmesini istemektir.Bu da bir risktir çünkü mesaj cekildiğinde eğer iyileştirme gelmezse yolcu uçağın içinde uzun saatler beklemek zorunda kalır.
  • London "Stansett" havalimanı yeni mi inşaa edildi?? 20 senedir pilotum, öyle bir havalimanı duymadım :))) İşimi bırakmam lazım demektir. Stansted olmasın mı (STN)? :)))
  • arkadaşlar gazeteci arkadaşın söylediklerine dikkat ederseniz gecikmeye değil uçaktan beklemekten şikayet ediyor aynı şey 2-3 ay önce yani yaz sonu benim başıma geldi london stansette THY ile ist uçuşunda uçağa alındıktan sonra 3 kez 45 dakika gecikme olacağını söylediler , 3 kez 45 dakikalık anonsun sonunda hostesten sadece 1 adet su istedim malesef veremeyiz gümrük kuralları gereği kalkıştan önce veremiyoruz resmen çıldırdım 2 küsür saattir uçağın içindeyim ve olay kesinlikle slot kaçırma olayı
  • Şu anda Frankfurt'ta geciken uçağı bekliyorum. Hava şartları yüzünden gecikmeler ve iptaller olması normal. Cüneyt Özdemir'in şikayeti uçağın neden geciktiği değil! Uçağın gecikeceğini bile bile uçağa alınıp bekletilmekten şikayet ediyor Özdemir. Ama siz THY personeli ya da şakşakçıları, ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da kasten başka noktaya işi götürüyorsunuz. Ben de aynı şekilde bekletildim. Hiç hoş değil. Hiç dikkat ettiniz mi, destekçisi olduğunuz THY ekranlara rötar vermemek için kaç takla atıyor. Bir örnek : 4 hafta kadar önce 18:00 FRA - IST uçağı, saat 19:00'da yolcu alımına başladı. Ekranlarda on-time yazıyor. Bu mudur hizmet? Benim ispatım var. Aksi ispatı olan varsa buyursun konuşsun. Yoksa susun, kimseye çamur atmayın.
  • Allah rızası için biriniz şu arkadaşlara bir iki bilet verinde sussunlar artık :) thy teknikte işcilerin dramında hiçbir gazetici böyle haykırmıyor nedense???
  • parasımı yok starbucksdan çay ve tost yiyip gitseymiş ayrıca almanyada yoğun karyağışı var ve bu sabah istanbuldada vardı çok normal bu rotorlar .açık ararsan bulursun..
  • THY Bütün gazetecileri uçurdu demiş Açım demiş birşey mi ima ediyor bu adam yoksa alenenn mi söylüyor
  • geneve havalimaninda ucuslar bugun 1e kadar askiya alinmisdi ama sonradan actilar, dun geceden beri almanyada, isvicrede ve fransanin alp bolgelerinde olaganustu kar vardi. Frankfurt ucuslarinin hepsi cancelled oldu zurichden ve zurich havalimaninda cok aksakliklar var . Saygilar
  • hay seni gazeteci diye başımıza sarana....Mahsur ve mahrum .ilginç!?
  • bir kac tane yorum yazan var ki onlara bakinca habere konu olan gazetecilerin bile EQ larinin daha yuksek oldugu anlasiliyor. BERLIN havaalaninda problem var kardesim niye anlamiyorsunuz.THY ile alip veremediginiz ne?

Berlin’e gitmek üzere Türk Hava Yolları uçağına binen 5N1K programı yapımcısı Cüneyt Özdemir ve Hürriyet yazarı İsmet Berkan,  uçak rötar yapınca Twitter’dan isyan etti.

Sabah saat 08.50’de kalkması gereken uçakta bulunan gazeteci Özdemir ve Berkan, uçak bir türlü kalkmayınca Twitter’den isyan bayrağını çekti.

Uçağın rötar istatistiğine girmemesi için bile bile iki saat önceden uçağa alındıklarını iddia eden Özdemir,  THY Genel Müdürü Temel Kotil’e seslenerek, “Sayin Kotil aciz... Ucakta mahrum kaldik resmen. Biriniz Akut'a haber verebilir mi?” şeklinde şikayetini dile getirdi.

Uçakta bulunan bir başka gazeteci İsmet Berkan da, iletileriyle isyana ortak oldu.

Uçak şu sıralarda halen kalkış için Atatürk Havalimanı’nda bekliyor. Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, sabah saat 08:50’de kalkması gereken Berlin uçağının saat 11.10’da kalkması planlanıyor. Rötara gereçke olarak ise hava şartları gösteriliyor.

İşte Cüneyt Özdemir ve İsmet Berkan’ın isyan ettiği o twitter mesajları:



ÖZDEMİR: "UÇAKTA MAHSUR KALDIK!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ucaga yolcu alınıp bekletılmesının en onemlı sebebi şudur; Uçaklara verilen bir slot time vardır yani izin verilen kalkış saati.Bu slot saatleri kotu hava ya da yoğun trafıkten dolayı tarifenin 3 ya da 4 saat sonrasına bile verilebilmektedir.Ancak bu durumlarda uçağa yolcu alınmaz. İstisna ise yolcuyu uçağa alarak merkeze hazırız mesajı cekerek slot time'ın düzeltilmesini istemektir.Bu da bir risktir çünkü mesaj cekildiğinde eğer iyileştirme gelmezse yolcu uçağın içinde uzun saatler beklemek zorunda kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
London "Stansett" havalimanı yeni mi inşaa edildi?? 20 senedir pilotum, öyle bir havalimanı duymadım :))) İşimi bırakmam lazım demektir. Stansted olmasın mı (STN)? :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar gazeteci arkadaşın söylediklerine dikkat ederseniz gecikmeye değil uçaktan beklemekten şikayet ediyor aynı şey 2-3 ay önce yani yaz sonu benim başıma geldi london stansette THY ile ist uçuşunda uçağa alındıktan sonra 3 kez 45 dakika gecikme olacağını söylediler , 3 kez 45 dakikalık anonsun sonunda hostesten sadece 1 adet su istedim malesef veremeyiz gümrük kuralları gereği kalkıştan önce veremiyoruz resmen çıldırdım 2 küsür saattir uçağın içindeyim ve olay kesinlikle slot kaçırma olayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu anda Frankfurt'ta geciken uçağı bekliyorum. Hava şartları yüzünden gecikmeler ve iptaller olması normal. Cüneyt Özdemir'in şikayeti uçağın neden geciktiği değil! Uçağın gecikeceğini bile bile uçağa alınıp bekletilmekten şikayet ediyor Özdemir. Ama siz THY personeli ya da şakşakçıları, ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da kasten başka noktaya işi götürüyorsunuz. Ben de aynı şekilde bekletildim. Hiç hoş değil. Hiç dikkat ettiniz mi, destekçisi olduğunuz THY ekranlara rötar vermemek için kaç takla atıyor. Bir örnek : 4 hafta kadar önce 18:00 FRA - IST uçağı, saat 19:00'da yolcu alımına başladı. Ekranlarda on-time yazıyor. Bu mudur hizmet? Benim ispatım var. Aksi ispatı olan varsa buyursun konuşsun. Yoksa susun, kimseye çamur atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah rızası için biriniz şu arkadaşlara bir iki bilet verinde sussunlar artık :) thy teknikte işcilerin dramında hiçbir gazetici böyle haykırmıyor nedense???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
parasımı yok starbucksdan çay ve tost yiyip gitseymiş ayrıca almanyada yoğun karyağışı var ve bu sabah istanbuldada vardı çok normal bu rotorlar .açık ararsan bulursun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY Bütün gazetecileri uçurdu demiş Açım demiş birşey mi ima ediyor bu adam yoksa alenenn mi söylüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
geneve havalimaninda ucuslar bugun 1e kadar askiya alinmisdi ama sonradan actilar, dun geceden beri almanyada, isvicrede ve fransanin alp bolgelerinde olaganustu kar vardi. Frankfurt ucuslarinin hepsi cancelled oldu zurichden ve zurich havalimaninda cok aksakliklar var . Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hay seni gazeteci diye başımıza sarana....Mahsur ve mahrum .ilginç!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kac tane yorum yazan var ki onlara bakinca habere konu olan gazetecilerin bile EQ larinin daha yuksek oldugu anlasiliyor. BERLIN havaalaninda problem var kardesim niye anlamiyorsunuz.THY ile alip veremediginiz ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000