05 Temmuz 2014, Cumartesi 08:10:36

OYLARI THY UÇAKLARI GETİRECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez bulundukları ülkelerde oy kullanacak olan yurtdışındaki seçmenlerin oylarının nasıl taşınacağı belli oldu.
  • THY bu konuda BB ye çalışır Başka bir havayolu bu işi yapsın
  • merak etmeyin oylar güvenli şekilde geliecektir türkiyeye dert etmeyin. siz viskinizi için oturun bekleyin.fıtratınızla ters olan birisini çatı adayı yaptınız..vekiliniz lıkır lıkır birayı deviriyor amma ne güzel içmiştir buz gibi de. ondan sonra da ekmeleddini aday yaparsınız.. millet size muha der mucuk der.. içiyorsun evinde barkında odanda iç kimse görmesin. Ramazan gibi mübarek bir ayda saygı gösterin minnoşlar monşerler sizi..
  • Trafoya kedi girer , uçak motoruna kuş ... Anladınız siz ...
  • Oy çuvalları kargo uçağı ile taşınamaz , çünkü ancak iki zorlarsanız üç yolcu kapasitelidir,bu nedenle temsilciler uçamaz.Yolcu uçağı ile taşınmasındada mahsur vardır,çünkü tün oy çuvallarının koltuklara bağlanması gerekir aksi takdirde bir türbülans durumunda uçağın CG (denge)si bozulur.Ancak kargo bölümünde taşınabilir ki ,bu durumda da temsilciler ancak yükleme esnasında başında bulunup yükleme tamamlanana ve kargo kapakları kapanana kadar başında olmalı.motorlar çalıştırılıncaya kadar dışarıda da gözlemci bulundurulmalıdır.bunun dışında bir çözüm olması zor.
  • Türkish Kargonun nefes alacağı zamanı mı kaldı beceriksiz adamlar iş başında geldi İst de 500plt mal haftalardır yatıyor uçaklar 25-30 sa. Gecıkmeli TK kargo nerdeyse kargo kabul edemeyecek hale geldi. Kartalcılar iş başında İst kargo müdürü şirketi her sene milyonlarca zarara uğratıyor apronu gören yokmu Neden kimse hiç bir şey yazmıyor
  • Turkish Cargo Uçağı olsaydı dahayi olurdu
  • Tarafsiz biri olarak diyorum ki; Buyuk bir ihtimalle Rte kazanir! Durum onu gosteriyor! Bu yuzden birbirinizi kirmayin... Yorumlarda bile kin,ofke, nefret var! Devlette hepsi kendi havasinda, isine geldigi gibi yol aliyorlar... Onlar keyfinde, bizim millette birbirbirini kiriyor! Ulkemi en guzel yere kim getirecekse umarim o C baskani olur! Ahh birde degeri bilinse guzel ulkemin... Turkiyemiz cok kiymetli ve coook degerli bir ulke.
  • Sevgili arkadaşlar vallahi hiç kendinizi zorlamayın, üzülmeyin, garip yorumlar yapıp strese girmeyin. Çünkü RTE Cumhurbaşkanı oldu bilin. Siz değil mi yıllardır bu insanları aşağıladınız horladınız, ittiniz kaktınız ve hala daha koyun diye hitap ediyorsunuz. Inanın halkım yine size inat %50-55 ile bunu seçecektir sıkmayın canınızı.
  • Erdoğan yine alacak, yine alacak. Muhalefet yine umutlu ama oy oranı belli, Chp koyun çıkarsa %20si var, +%10 mhp ekle, %10 da Erdoğana kızgın,vakası karışık ile %40 ancak çıkacak. Orda Zorla...
  • Oylar yurtdisinda sayilsin.hicbir uckagida mahal verilmesin

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez bulundukları ülkelerde oy kullanacak olan yurtdışındaki seçmenlerin oylarının nasıl taşınacağı belli oldu. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki oylar YSK’nin THY’den kiraladığı uçakla taşınacak. Uçakta, 5 siyasi partinin YSK’deki temsilcileri ile sandık kurulundan 2 görevli olacak.

Uçaklar; Londra, Stockholm, Kopenhag ve Münih’e giderek toplanan oyları Türkiye’ye taşıyacak. Bu uçaklar için partilerin isim bildirme süresi başladı ve bazı partiler uçakta yer alacak milletvekillerinin isimlerini YSK’ye bildirdi. Avrupa dışından gelecek oylar ise yolcu koltuğunda diplomatlar tarafından taşınacak.

YSK, ilk tur için 31 Temmuz - 3 Ağustos arasında yapılacak olan yurtdışı cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanılacak bölgelere seçim malzemeleri göndermeye başladı. Ancak henüz oy pusulaları basılmadığı için, diğer evraklar daha sonra gönderilecek. Her sandığın 700 seçmenden oluştuğu yurtdışında toplam 4 bin 200 sandık kurulması planlandı. Bu sandıkların yüzde 80’ini ise Avrupa oluşturuyor.

Vekiller oy başında: Oyları taşımak için kiralanacak 2 uçakta, 5 siyasi parti temsilcisi ve iki seçim görevlisi memurun yanı sıra milletvekilleri de yer alacak. Uçakta son seçimde en çok oyu alan AKP, CHP, MHP, HDP ve SP’nin YSK temsilcileri bulunacak. Avrupa’da farklı bölgelerde kullanılan oylar, havuz sistemiyle 4 başkentte toplanacak. 2 uçak, Dışişleri’nin izin alabildiği havaalanlarında sandık saklama kurulunun getirdiği oyları teslim alacak; uçağın kargosuna yerleştirecek.

Oylar yolcu koltuğunda: Avrupa dışındaki oylar ise yolcu koltuklarında diplomatik kuryeler tarafından taşınacak. Sandık saklama kurulu, diplomatik kurye ile birlikte ağzı mühürlü torbaları, o ildeki havaalanlarına getirecek. Kuryenin taşıdığı torba sayısı kadar boş koltuk kiralanacak. Kurye, bu torbaların sürekli gözetiminden ve göz temasında tutmaktan sorumlu olacak. Sandık sayısının fazla olduğu bölgelerde ise diplomatik kurye sayısı ve oylar için satın alınan yolcu koltuğu sayısı da artırılacak. (Cumhuriyet)

OYLARI THY UÇAKLARI GETİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY bu konuda BB ye çalışır Başka bir havayolu bu işi yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
merak etmeyin oylar güvenli şekilde geliecektir türkiyeye dert etmeyin. siz viskinizi için oturun bekleyin.fıtratınızla ters olan birisini çatı adayı yaptınız..vekiliniz lıkır lıkır birayı deviriyor amma ne güzel içmiştir buz gibi de. ondan sonra da ekmeleddini aday yaparsınız.. millet size muha der mucuk der.. içiyorsun evinde barkında odanda iç kimse görmesin. Ramazan gibi mübarek bir ayda saygı gösterin minnoşlar monşerler sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her zamanki senaryo ~ 10 yıl önce
Trafoya kedi girer , uçak motoruna kuş ... Anladınız siz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Oy çuvalları kargo uçağı ile taşınamaz , çünkü ancak iki zorlarsanız üç yolcu kapasitelidir,bu nedenle temsilciler uçamaz.Yolcu uçağı ile taşınmasındada mahsur vardır,çünkü tün oy çuvallarının koltuklara bağlanması gerekir aksi takdirde bir türbülans durumunda uçağın CG (denge)si bozulur.Ancak kargo bölümünde taşınabilir ki ,bu durumda da temsilciler ancak yükleme esnasında başında bulunup yükleme tamamlanana ve kargo kapakları kapanana kadar başında olmalı.motorlar çalıştırılıncaya kadar dışarıda da gözlemci bulundurulmalıdır.bunun dışında bir çözüm olması zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkish Kargonun nefes alacağı zamanı mı kaldı beceriksiz adamlar iş başında geldi İst de 500plt mal haftalardır yatıyor uçaklar 25-30 sa. Gecıkmeli TK kargo nerdeyse kargo kabul edemeyecek hale geldi. Kartalcılar iş başında İst kargo müdürü şirketi her sene milyonlarca zarara uğratıyor apronu gören yokmu Neden kimse hiç bir şey yazmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkish Cargo Uçağı olsaydı dahayi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tarafsiz biri olarak diyorum ki; Buyuk bir ihtimalle Rte kazanir! Durum onu gosteriyor! Bu yuzden birbirinizi kirmayin... Yorumlarda bile kin,ofke, nefret var! Devlette hepsi kendi havasinda, isine geldigi gibi yol aliyorlar... Onlar keyfinde, bizim millette birbirbirini kiriyor! Ulkemi en guzel yere kim getirecekse umarim o C baskani olur! Ahh birde degeri bilinse guzel ulkemin... Turkiyemiz cok kiymetli ve coook degerli bir ulke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sevgili arkadaşlar vallahi hiç kendinizi zorlamayın, üzülmeyin, garip yorumlar yapıp strese girmeyin. Çünkü RTE Cumhurbaşkanı oldu bilin. Siz değil mi yıllardır bu insanları aşağıladınız horladınız, ittiniz kaktınız ve hala daha koyun diye hitap ediyorsunuz. Inanın halkım yine size inat %50-55 ile bunu seçecektir sıkmayın canınızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Erdoğan yine alacak, yine alacak. Muhalefet yine umutlu ama oy oranı belli, Chp koyun çıkarsa %20si var, +%10 mhp ekle, %10 da Erdoğana kızgın,vakası karışık ile %40 ancak çıkacak. Orda Zorla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
dedigini varsayarsak sence kim kaybedecek futbol taraftarı zihniyetiyle parti tutulurmu andımız kalktı tc yazısı heryerden indirildi kck pkk la kol kola ırakta türkiye eliyle kürdistan kuruluyor milletimiz celladına aşık olmuş bir mahkum gibi yıl 2005 yer casablanca konuşmacı condalıca rice eski abd dışişleri bakanı biz ortadoguda yirmi ülkenin sınırlarını degiştirecegiz biride türkiye dedi gelişmeler onu dogruluyor peki bile bile sadece inadına deyip hala bunlara oy vermek hangi akılla izah edilebilir makarna ve kömür bagımlısı degilseniz
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Oylar yurtdisinda sayilsin.hicbir uckagida mahal verilmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000