10 Ağustos 2012, Cuma 16:15:19

ORHAN SİVRİKAYA EN TEPEDE...

Türk Hava Yolları'nın eski Müdürü Orhan Sivrikaya My Cargo'nun Genel Müdürü oldu...
  • TEPE rumuzlu arkadas delikanli ol kacak dovusme kim oldugunu yaz adam ol. Bak ben yaziyorum Omer. Sen Semra yi ne kadar taniyorsun o tanidigim en hakkaniyetli, caliskan ve isini bilen kişilerden biridir. Sen de kim oldugunu soyle de bilelim. Ayrica kimse senin laflarına bakarak birini alip almayacagina karar vermez rahat ol.
  • Yahu nedir bu, adam Bogazici Universitesi mezunuymus takintisi memleketim insaninda? Thomas Grasso New York Borsasi Baskaniydi ama siki durun, amcam lise mezunuydu. Trilyonlarca dolarlik degere sahip borsayi idare etmisti. Bogazici mezunuymus, ODTU mezunuymus, bunlar kisinin sahsiyetine, bilgisine ve gorgusune hic bir sey katmaz. Hele bizim gibi ulkelerde bu iyi bir etiketten oteye gecmez. Ingilizce dil bilgisi seviyeleri de " Morning, morning where are you going" kalibini iki inch oteye gecmez. Orhan Bey'e yeni vazifesinde muvaffakiyetler temenni ederim. My Cargo insaallah buyur ve istihdam saglar da, ulkem insani icin istikbal kapisi olur. Ama haddim olmayarak, bir kardes tavsiyesi; is hayati tecrubesi sadece THY'den ibaret ve ozel sektor, FYI, ben boyle biliyorum, benim dedigim kanun mantalitesini kabul etmez. THY'den alisilmis kliseleri yeni vazifesinde devam ettirmeyecegini tahmin ediyorum. Ciddiyet,disiplin ve is ahlakina riayet etmeleri durumda bu firmanin buyumesine mani yok.
  • Orhan beyi is yapması ile elestirebilirsiniz ama adamlıgı ile asla...Adam buyuk kucuk amir memur demeden herkese hal hatır soran efendi biri idi.Hakkım varsa helal olsun Orhan beye.Basarılar Sayın Genel Mudurum
  • Neye az kaldu laf olsun torba dolsun a gerek yok bu adam eski personel yeni falan da değil ama en kotü tecrübesi de Yer işletme oldu başına neler geldi neler. sebebi aslında altındaki başkanları adamın kafasını yediler ama onların biri layığını buldu ama diğeri hala direniyor e onuda birgün gösterecek Allah bekleyen çok.
  • C. Karlıtekin zamanında alınan Boğaziçililer tamamen temizlenecek sonunda. Yerine Rizeli , yabancı dil dahi bilmeyen , çoğu aynı zamanda tamamen deneyimsiz (THY İştiraklerinde de olduğu gibi) akrabalar/torpilliler alınacak sonunda..
  • Gene Faruk`un uzerine cikti, helal valla :D Kutlarim
  • Basarilarini dileriz..İlk havayolu kurdugumuz gunlerde bize hep yardimci olmustu..
  • Orhan beyi en tepede görmedik. En tepe için eğitim değil, hızlı karar verme, risk alma, cesaret, adalaet,, otorite, karizma lazım. Sakın Semra yı yanına alma. THY deki hava başkaydı. Burada daha realistik, elemanlarla piyasa atraksiyonlarına ihtiyaç var. Bakalıım bu saydıklarımdan Orhan beyde ne kadar var.
  • Ben tanımam kendisini ama adam boğaziçi bitirmiş üstüne yüksek lisans yapmış Mycargoda havada kapmış. Acaba sen nerden mezunsun? Bugüne kadar hayatında neyi başardın.. THY tamamen torpil zaten, Avrupanın en iyi havayolu etiketinide torpilliler satın almıştır.
  • Orhan Bey basarilarinizin devamini dilerim...

Türk Hava Yolları'nın deneyimli yöneticilerinden Orhan Sivrikaya artık My Cargo'nun başarısı için ter dökecek.

Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar görev yapan Sivrikaya THY'nin Toronto Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Buradaki görevinden ayrılan deneyimli yönetici My Cargo'nun Ömer Sungur'dan boşalan Genel Müdürlük koltuğuna oturdu.

Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı THY'de geçen yılın sonlarında sürpriz bir kararla Toronto Müdürlüğü'ne atanan Orhan Sivrikaya'nın bu atamadan hoşnut olmadığı tahmin ediliyordu. 20 yıl boyunca Türk Hava Yolları'nda görev yapan ve sayısız isimle çalışan tecrübeli yönetici geçtiğimiz ay aniden görevden ayrılan My Cargo Genel Müdürü Ömer Sungur'dan boşalan koltuğu devraldı.

2 gün önce My Cargo ile anlaşarak göreve başlayan Sivrikaya'nın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden resmi onayı beklediği öğrenildi.

ORHAN SİVRİKAYA KİMDİR?

1967 yılında Trabzon’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü 1991 yılında bitirdi. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde başladığı Yüksek Lisans programını 1997 yılında tamamladı. 1991 yılında Mühendis ünvanı ile uçuş planlama bölümünde çalışmaya başladığı Türk Hava Yolları A.O.’da Müdür ve Başkan ünvanları ile değişik bölümlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Sivrikaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ORHAN SİVRİKAYA EN TEPEDE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

anti TEPE ~ 12 yıl önce
TEPE rumuzlu arkadas delikanli ol kacak dovusme kim oldugunu yaz adam ol. Bak ben yaziyorum Omer. Sen Semra yi ne kadar taniyorsun o tanidigim en hakkaniyetli, caliskan ve isini bilen kişilerden biridir. Sen de kim oldugunu soyle de bilelim. Ayrica kimse senin laflarına bakarak birini alip almayacagina karar vermez rahat ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOGAZA NAZIR DIPLOMAN HAZIR ~ 12 yıl önce
Yahu nedir bu, adam Bogazici Universitesi mezunuymus takintisi memleketim insaninda? Thomas Grasso New York Borsasi Baskaniydi ama siki durun, amcam lise mezunuydu. Trilyonlarca dolarlik degere sahip borsayi idare etmisti. Bogazici mezunuymus, ODTU mezunuymus, bunlar kisinin sahsiyetine, bilgisine ve gorgusune hic bir sey katmaz. Hele bizim gibi ulkelerde bu iyi bir etiketten oteye gecmez. Ingilizce dil bilgisi seviyeleri de " Morning, morning where are you going" kalibini iki inch oteye gecmez. Orhan Bey'e yeni vazifesinde muvaffakiyetler temenni ederim. My Cargo insaallah buyur ve istihdam saglar da, ulkem insani icin istikbal kapisi olur. Ama haddim olmayarak, bir kardes tavsiyesi; is hayati tecrubesi sadece THY'den ibaret ve ozel sektor, FYI, ben boyle biliyorum, benim dedigim kanun mantalitesini kabul etmez. THY'den alisilmis kliseleri yeni vazifesinde devam ettirmeyecegini tahmin ediyorum. Ciddiyet,disiplin ve is ahlakina riayet etmeleri durumda bu firmanin buyumesine mani yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusura Bakma ~ 11 yıl önce
Adam 1991 de Trabzon'dan gelmiş Boğaziçi'ne muhtemelen 1 milyon kişi içinde ilk 100 de girmiş. Anlayabilmen için ilk 50 de olman lazım.
destek ~ 12 yıl önce
Orhan beyi is yapması ile elestirebilirsiniz ama adamlıgı ile asla...Adam buyuk kucuk amir memur demeden herkese hal hatır soran efendi biri idi.Hakkım varsa helal olsun Orhan beye.Basarılar Sayın Genel Mudurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aproncu ~ 12 yıl önce
Neye az kaldu laf olsun torba dolsun a gerek yok bu adam eski personel yeni falan da değil ama en kotü tecrübesi de Yer işletme oldu başına neler geldi neler. sebebi aslında altındaki başkanları adamın kafasını yediler ama onların biri layığını buldu ama diğeri hala direniyor e onuda birgün gösterecek Allah bekleyen çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha az kaldu ~ 12 yıl önce
C. Karlıtekin zamanında alınan Boğaziçililer tamamen temizlenecek sonunda. Yerine Rizeli , yabancı dil dahi bilmeyen , çoğu aynı zamanda tamamen deneyimsiz (THY İştiraklerinde de olduğu gibi) akrabalar/torpilliler alınacak sonunda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 12 yıl önce
Gene Faruk`un uzerine cikti, helal valla :D Kutlarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
omer torosluoglu ~ 12 yıl önce
Basarilarini dileriz..İlk havayolu kurdugumuz gunlerde bize hep yardimci olmustu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tepe ~ 12 yıl önce
Orhan beyi en tepede görmedik. En tepe için eğitim değil, hızlı karar verme, risk alma, cesaret, adalaet,, otorite, karizma lazım. Sakın Semra yı yanına alma. THY deki hava başkaydı. Burada daha realistik, elemanlarla piyasa atraksiyonlarına ihtiyaç var. Bakalıım bu saydıklarımdan Orhan beyde ne kadar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendisi... ~ 12 yıl önce
Ben tanımam kendisini ama adam boğaziçi bitirmiş üstüne yüksek lisans yapmış Mycargoda havada kapmış. Acaba sen nerden mezunsun? Bugüne kadar hayatında neyi başardın.. THY tamamen torpil zaten, Avrupanın en iyi havayolu etiketinide torpilliler satın almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler... ~ 12 yıl önce
Orhan Bey basarilarinizin devamini dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000