17 Kasım 2013, Pazar 12:31:58

ONUR AIR'DE NELER OLUYOR?

Onur Havayolları'nın genel müdürlüğüne atanan Sami Alan, havacılık sektöründe bomba etkisi yaratmıştı. Atlasjet Havayolları İcra Kurulu Başkanlığı'ndan "kendi işlerimi yapacağım" diyerek ayrılıp Onur Air'e geçen Sami Alan'ın görevden alındığı iddia edildi. Alan, iddiaları yalanladı.
  • Ah Dede vah Dede, sen neymiş sen, nerede beleş var, orada yerleşirsin yine sen!
  • Yıllarca Onur Air'de kaptan olarak uçup başka şirkete gitmek zorunda bırakıldım.Benim gibi birçok kaptan ya gitti ya içeride huzursuz.Şirketler içinde; bu kadar avantajı olup da(Airbus'ı ilk kullanan,Atatürk meydan slotu,Cidde opr..) bir türlü iyi yönetilemediği için kendini kurumsallaştıramayan ve personelini hep huzursuz yaşamaya mahkum edeni yok gibi.Demek istediğim Onur Air Türkiye'nin hızla gelişen havacılık ve yolcu potansiyelinde bugün elindeki avantajlarla sorunsuz en üst seviyelerde olmalıydı.
  • Babacan'ın akrabası olduğu için asansörle yükselmiş biri. Hayali vizyonları var. Havacılıkta gerçek nakit akışdır. Sağlayamayan yöneticiye zaten gerek yoktur. Gerçekler acıdır.
  • DEDE GELECEK; DERTLER BITECEK.O HERKESI BILIR ONURU ALMANYADAN KANATLANDIRIP UCURUR.PEGASUS KORKSUN.
  • Sevgili pilot ben onurda uzun yillar geçirdim zihniyet emek faizi işçinin hakkını ikigun daha fazla işletip ordanda kazanc saglamak tabiki bir sabah oyunda bitcek çok yakinda ucuracak kaptan f/o kabin elini tabiki bulamiycak kabin ekiplarine yillarca ciddeniz var zam yok diyen tulay hanım nedim Bey cider de yilda bir ay a dustu neyi savuncaklar merak ediyorum bir hostes Bugün safari ucretten 250 tl fazla aliyor keske zamanında pegassus satin alsaydi da insangibi yasardik
  • Soru şu şirketi alan Mehdi bey niçin şirkete finans sağlamıyor .
  • Ayın 15'inde yatması gereken uçuş primleri yatırılmadı. Ay sonunda maaş da gecikirse bilin ki GAME OVER. Kimseyi şirkette tutamazlar. Dolayısıyla iş Sami Beye değil patrona yani Mehdi Beye düşüyor.
  • Onur zamanında alfadan 300-600 teknisyen ve pilotları çalarken çok ahımızı almıştı etme bulma dünyası şimdi onların pilotlarını ve teknisyenlerini biz alıcazzzzzzz:) deniz bitti geçmiş olsun
  • Atlasın kaybettiği Onurair'in kazandığı Değerli bir insandır Sami bey. Geçmişini okuyup ondan sonra yorum yapalım. Onurairi çok daha iyi yerlere getirir. Başarılı olamayacağını ön görürse, eski dinazorlar gibi beklemez.
  • Sevgili Onur Air Patronları, Bütün slotları AHL'de olan bir şirket zarar edebiliyosa bir oturun düşünün ve kar edenler nasıl yapıyor bu işi bir göz atın derim. İş yapacak adamlar getirin şirketin başına, ismi olup içi boş olanları değil. Onur air eski personeli ve eski müdürleri ve yöneticileri ile rekabetçi bir yapıda değil. ( istisna bir-iki departman hariç* ) İnsan kaynakları denen bir şey yokki bence bu onur airin en büyük eksikliğidir. Neyse Sami bey yönetimi ile bir şeyler düzelecek bizde kurumsallık yolunda adımlar atacağız derken... 25 yaşında kariyersiz tecrübesiz birisini insan kaynak kaynakları müdürlüğü gibi önemli bir pozisyona atayarak oda bende hayal kırıklığı uğrattı. Ben şahsen bu duruma üzülüyorum, malesef izlemek zorunda kalmamızada üzülüyorum potansiyelin potansiyelsiz insanların elinde heba olmasına üzülüyorum. Umarım birileri bundan snra benim düşündüklerimide düşünür işleri rayına sokar... hayırlısı

Tüm bu gelişmeler sonrası  Onur Air Genel Müdürü Sami Alan’ın görevden alındığına dair iddialara açıklama geldi. İddiaları bizzat yalanlayan Alan,  görevinin başında olduğunu belirtti.

Sami Alan, Onur Air’de finansal sorunlar olduğunu ifade ederek; “Görevden ayrılmadım. Onur Air’de finansal sorunlar var. Bu sorunları aşmak için şirketin sahibi Mahdi  Shams’ın şirkete finans sağlamasını bekliyoruz. Sadece THY Opet’e 5.5 milyon dolar borcumuz var. Havacılık sektörüne borcumuz olduğunu inkar etmiyorum” dedi.

Sami Alan, “Ben burada 1650 kişinin sorumluluğunu yaşıyorum. Bu yüzden Onur Air'in bir değeri, bir markası ve garantli iş anlaşmaları var. Geçici süre bu tür sıkıntılar olabilir. Onur Air bu sıkıntıları aşsacak bir şirkettir. Sıkıntıların giderilmesi için Mahdi Shams çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Alan görevinin başında olduğunu gelecekte ne olur bilinmediğini söyledi.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

ONUR AIR'DE NELER OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Havan ~ 10 yıl önce
Ah Dede vah Dede, sen neymiş sen, nerede beleş var, orada yerleşirsin yine sen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
new one ~ 10 yıl önce
Yıllarca Onur Air'de kaptan olarak uçup başka şirkete gitmek zorunda bırakıldım.Benim gibi birçok kaptan ya gitti ya içeride huzursuz.Şirketler içinde; bu kadar avantajı olup da(Airbus'ı ilk kullanan,Atatürk meydan slotu,Cidde opr..) bir türlü iyi yönetilemediği için kendini kurumsallaştıramayan ve personelini hep huzursuz yaşamaya mahkum edeni yok gibi.Demek istediğim Onur Air Türkiye'nin hızla gelişen havacılık ve yolcu potansiyelinde bugün elindeki avantajlarla sorunsuz en üst seviyelerde olmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Babacan'ın akrabası olduğu için asansörle yükselmiş biri. Hayali vizyonları var. Havacılıkta gerçek nakit akışdır. Sağlayamayan yöneticiye zaten gerek yoktur. Gerçekler acıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi gulumse ~ 10 yıl önce
Hersey disardan goruldugu gibi degil, bu soyledikleriniz sizin yaranizin oldugunu gosteriyor. Bir cocuga istedigini vermezseniz gider oda sizi herkese sikayet eder!
BRU ~ 10 yıl önce
DEDE GELECEK; DERTLER BITECEK.O HERKESI BILIR ONURU ALMANYADAN KANATLANDIRIP UCURUR.PEGASUS KORKSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
z ~ 10 yıl önce
Zaten Pegasus' un da en çok korktuğu şey buydu:))) Acaba ne yaparız diye kara kara düşünüyoruz:)))
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sevgili pilot ben onurda uzun yillar geçirdim zihniyet emek faizi işçinin hakkını ikigun daha fazla işletip ordanda kazanc saglamak tabiki bir sabah oyunda bitcek çok yakinda ucuracak kaptan f/o kabin elini tabiki bulamiycak kabin ekiplarine yillarca ciddeniz var zam yok diyen tulay hanım nedim Bey cider de yilda bir ay a dustu neyi savuncaklar merak ediyorum bir hostes Bugün safari ucretten 250 tl fazla aliyor keske zamanında pegassus satin alsaydi da insangibi yasardik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arda ~ 10 yıl önce
pegasus çok farklı sanki.. daha bir kaç gün önce çıkan haberi unutmayınız...
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Soru şu şirketi alan Mehdi bey niçin şirkete finans sağlamıyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 10 yıl önce
Ayın 15'inde yatması gereken uçuş primleri yatırılmadı. Ay sonunda maaş da gecikirse bilin ki GAME OVER. Kimseyi şirkette tutamazlar. Dolayısıyla iş Sami Beye değil patrona yani Mehdi Beye düşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air alfa ~ 10 yıl önce
Onur zamanında alfadan 300-600 teknisyen ve pilotları çalarken çok ahımızı almıştı etme bulma dünyası şimdi onların pilotlarını ve teknisyenlerini biz alıcazzzzzzz:) deniz bitti geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kindarsurpriz ~ 10 yıl önce
Sen ne kinmdarmışsın öyle. Kimsiniz siz eski Alfa'nın uzantısı bakayım söyle de anlaşılsın. Taze THY HABOM'cumusun sen yoksa??
birdost ~ 10 yıl önce
Atlasın kaybettiği Onurair'in kazandığı Değerli bir insandır Sami bey. Geçmişini okuyup ondan sonra yorum yapalım. Onurairi çok daha iyi yerlere getirir. Başarılı olamayacağını ön görürse, eski dinazorlar gibi beklemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wwww ~ 10 yıl önce
Şahsen ben sami beyin geldiğinde sevindim çünkü enerjik ve zeki bir insan olduğu belli ama her gün bir şeyler duyuyoruz. 1 ay olmadan ayrıldı haberleri dönüyor. Adama haksızlık yapmayalım 1 ayda bir şeyde değişmez helede onur air gibi hantal bir şirkette hiç değişmez. Umarım bu ayrıldı veya patronla anlaşamadı vb haberler doğru değildir ama sami bey kalacaksada profesyonellikten taviz vermemesini ben şahsen dilerim. Göreceğiz neler olacak heyecanla, umutla bekliyoruz ama bu bilgi karmaşası insanları tedirgin ediyor.
wwww ~ 10 yıl önce
Sevgili Onur Air Patronları, Bütün slotları AHL'de olan bir şirket zarar edebiliyosa bir oturun düşünün ve kar edenler nasıl yapıyor bu işi bir göz atın derim. İş yapacak adamlar getirin şirketin başına, ismi olup içi boş olanları değil. Onur air eski personeli ve eski müdürleri ve yöneticileri ile rekabetçi bir yapıda değil. ( istisna bir-iki departman hariç* ) İnsan kaynakları denen bir şey yokki bence bu onur airin en büyük eksikliğidir. Neyse Sami bey yönetimi ile bir şeyler düzelecek bizde kurumsallık yolunda adımlar atacağız derken... 25 yaşında kariyersiz tecrübesiz birisini insan kaynak kaynakları müdürlüğü gibi önemli bir pozisyona atayarak oda bende hayal kırıklığı uğrattı. Ben şahsen bu duruma üzülüyorum, malesef izlemek zorunda kalmamızada üzülüyorum potansiyelin potansiyelsiz insanların elinde heba olmasına üzülüyorum. Umarım birileri bundan snra benim düşündüklerimide düşünür işleri rayına sokar... hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No Nick ~ 10 yıl önce
Ben bu filmi bir kez daha seyir etmiştim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000