08 Mart 2016, Salı 17:27:40

"Onlarla rekabet edecek tek şirket THY"

Boeing'in Başkan Yardımcısı Allen, Körfez bölgesindeki havayolu şirketleriyle rekabet edebilecek tek şirketin THY olduğunu söyledi.
  • Thy yeni siparis verecek heraldeki baskan yalayip yutmus
  • geniş gövdeli uçak sayısı 150'yi geçmediği sürece emirates ile ayni sikletde sayılmaz
  • Körfez firmaları ucuz yakıt, full devlet desteği vs konulardan dolayı THY'ye göre çok daha avantajlı. Avrupa ya yakın oluşu ve avrupa da uçtugu nokta sayısından dolayı THY körfez havayolları ile rekabet edebiliyor.
  • Ancak araplar arasında rekabet edebiliyoruz galiba.
  • ver gazı verrr
  • Vallaha açıkçası bu kadar övdüğünü sanmam. Çeviride bazı eklemeler var bana kalırsa. Temel Kotil çıksa bu kadar övmezdi. Ama dedikleri doğru tabi diğer bir yandan. İnşallah 787 737MAX ve A350 lerde gelmeye başlar yakında.
  • Qatar,Emirates Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor.THY Avrupa Ligi'nde.
  • Bu gercekleri elin gevurlari gorup anliyor ama icimizdeki gevurlar bir turlu anlamadi.
  • yolcularla bir çok kez sohbet ediyorum. Qatar ve Emirates hakkında. Hizmet ve ikram olarak Qatar'ın, Thy'den çok çok kötü olduğunu söylüyorlar. Kıyaslamaya gerek bile yok diyorlar. Emirates ise bizden çok çok iyi olduğunu söylüyorlar. emirates muhtemelen parayı bussiness class tan kırıyor.
  • Bir tek eksiklik var oda a380..

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'de gerçekleştirilen Küresel Havacılık Zirvesi'nde konuşan dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing'in Başkan Yardımcısı Bertrand-Marc Allen, Körfez bölgesindeki havayolu şirketleriyle rekabet edebilecek tek şirketin Türk Hava Yolları olduğunu söyledi.

Havacılığın en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri olan Körfez bölgesinde Dubai merkezli Emirates, Katar Havayolları, Abu Dhabi'den uçan Etihad, son yıllarda hızlı büyümeleri ile dikkat çekiyor. Bu konuda Avrupalı ve Amerikalı taşıyıcılar önlem alınması için hükümetlerine baskı yapıyor.

Bölgedeki havacılık gelişmelerinin masaya yatırıldığı zirvede konuşan Boeing'in Başkan Yardımcısı, “Karşılaştırmak gerekirse, THY ve Emirates'in rakamları birbirlerine yakın. Ancak Türkiye'nin en büyük gücü, 79 milyonluk nüfus. Birleşik Arap Emirlikleri'nin nüfusu ise 9 milyon. THY dışarıdan aldığı transit yolcu kadar Türkleri de uçuruyor. Körfez bölgelerinde ülkelerin nüfusları az. Bu açıdan THY bölgede hızla büyüyen havayollarının en büyük rakibi olmaya devam edecek"

İKİ ŞİRKETİ KARŞILAŞTIRDI
THY, 284 dış hat noktasına bağlantı sağlıyor. Emirates ise 134. THY geçen yıl 1.1 milyar dolarlık rekor kâra imza attı. Emirates'in kârı ise 1.2 milyar dolar. THY'de 304, Emirates'te hepsi geniş gövdeli 249 uçak var. Önümüzdeki 5 yılda THY 220 Emirates ise 254 uçak teslim alacak.

İSTANBUL MERKEZ
İstanbul'un çok önemli bir aktarma noktası haline geldiğine dikkat çeken Bertrand-Marc Allen, “THY, Avrupa'dan Ortadoğu'ya, Afrika'ya, oradan ABD ve Uzakdoğu'ya tek koridorlu veya geniş gövdeli uçaklarla bağlantı sağlıyor. Ama Emirates örneğin Dubai'den Katar'da Doha'ya geniş gövdeli uçakla uçmak zorunda. Çünkü tüm filosu geniş gövdeli uçaklardan oluşuyor. THY, İstanbul'un mükemmel coğrafi pozisyonunu çok iyi kullanıyor. Yeni havalimanı ile birlikte bu operasyon daha da büyüyecek."

"Onlarla rekabet edecek tek şirket THY"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Serkan ~ 8 yıl önce
Thy yeni siparis verecek heraldeki baskan yalayip yutmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seyyah ~ 8 yıl önce
geniş gövdeli uçak sayısı 150'yi geçmediği sürece emirates ile ayni sikletde sayılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elma armut ~ 8 yıl önce
Körfez firmaları ucuz yakıt, full devlet desteği vs konulardan dolayı THY'ye göre çok daha avantajlı. Avrupa ya yakın oluşu ve avrupa da uçtugu nokta sayısından dolayı THY körfez havayolları ile rekabet edebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ancak ~ 8 yıl önce
Ancak araplar arasında rekabet edebiliyoruz galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He He ~ 8 yıl önce
Yav anlamıyorsan şu yorumu yapma bari. Senin Arap diye aşağıladığın firmaların dünya pazarındaki yeri hakkında bir bilgin var mı? Nerden olacak. Nasılsa onlar Arap sende kralın oğlusun
He He -2 ~ 8 yıl önce
Aşağıda 2015 yılı Top 100 havayolu firmasının 20 sinin ismini verdim. Bak Şu işe Amerikalı ve Avrupalı yöneticileri de içinde barından Arap firması QATAR listede en başta. The World's Top 100 Airlines - 2015 2014 Rating 1 Qatar Airways 2 2 Singapore Airlines 3 3 Cathay Pacific Airways 1 4 Turkish Airlines 5 5 Emirates 4 6 Etihad Airways 9 7 ANA All Nippon Airways 6 8 Garuda Indonesia 7 9 EVA Air 12 10 Qantas Airways 11 11 Asiana Airlines 8 12 Lufthansa 10 13 Austrian 21 14 Swiss Int'l Air Lines 13 15 Air France 25 16 Virgin Australia 15 17 Air New Zealand 16 18 Dragonair 28 19 Thai Airways 14 20 British Airways 17
flight ~ 8 yıl önce
ver gazı verrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten mi? ~ 8 yıl önce
Vallaha açıkçası bu kadar övdüğünü sanmam. Çeviride bazı eklemeler var bana kalırsa. Temel Kotil çıksa bu kadar övmezdi. Ama dedikleri doğru tabi diğer bir yandan. İnşallah 787 737MAX ve A350 lerde gelmeye başlar yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 8 yıl önce
Qatar,Emirates Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor.THY Avrupa Ligi'nde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Bu gercekleri elin gevurlari gorup anliyor ama icimizdeki gevurlar bir turlu anlamadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emirates ~ 8 yıl önce
yolcularla bir çok kez sohbet ediyorum. Qatar ve Emirates hakkında. Hizmet ve ikram olarak Qatar'ın, Thy'den çok çok kötü olduğunu söylüyorlar. Kıyaslamaya gerek bile yok diyorlar. Emirates ise bizden çok çok iyi olduğunu söylüyorlar. emirates muhtemelen parayı bussiness class tan kırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 ~ 8 yıl önce
Bir tek eksiklik var oda a380..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000