11 Mayıs 2014, Pazar 12:06:00

'ONLARIN REZİDANSI VARSA BİZİM UÇAN AŞÇIMIZ VAR'

Etihad Havayolları, dünyanın ilk ‘üç odalı kabini’ ile yolcularına rezidans konforu sunmaya hazırlanıyor. Bizde ise Atlasjet de THY gibi uçan aşçı hizmeti vermeye başladı.
  • Biliyorum Ihtiyac olmaya bilir ama THY 'da bir A380 alsa nasil olur ? Hazir yeni Havalimani yapiliyorken ! Havali olur öyle degilmi ?
  • Maaşın 403 € oldugunu bilen Onurlu kardeşim benim yazık bize
  • Yapılan yorumlarım en komik olanı, aşağıda Arap ülkelerini ne kadar parlak bir gelecek beklediğini açıklamaya çalışan tuhaf,iğreti sözcükler olmuş. Ürettiği hiç bir şey olmayan bir ülke nin 450 yıl değil 4500 yıllık petrolu olsa ne olacak ? 100 yıl sonra yeryuzu petrolleri sınıra dayandığında, uçağını abd den alan, kraliyet ailesi mensuplarının hobi edinircesine f16 pilotluğu yaptığı, petrolü olmayan Türkiye'den havadan havayavs füze satın alan bir ülkeden, hatta o yarımadaya özel ulustan ne beklenir ? 450 yıl sonra petrol kullanılacağınımı sanıyorsunuz ? Dubai 20 yıl önce bir hiçlikken şimdi denize gömülmesin diye kumla beslenen adaları olan, somurgeleriyle dünyaya hakim, cepte para oldugu için bilimde sanatta sporda ileri batılıların milenyum sonrası heves geçirme mekanı. İşleri hevesleri bittiğinde, Emiratesin yönetimi o ingilizden alındığında, ülkede ki mezheplerin çatışmalarını, abd ve ingiltete öncülüğünde getirilen demokrasiyi, bp yi exxon u totali bol bol izlersiniz.
  • Kabin memurlarında en düşük maaş 1600TL değil, 403 EURO.
  • En düşük maaş 1600 tl denmiş. Bilgileriniz yalnış hatırlatayım lütfen. 1400 tl alıyorum. İmza. Low cost
  • bugun yeni nesil 737 ile uctum yurt ici bu ucaklari kullaniyorlar konfor ust seviyede thy de 15-20 yillik ucaklarla sawda uca dursun
  • Bazi ucaklarda su bile "ucretli" diye gonderme yapilmis... evet! mesela PEGASUS. Turk hava yollari da; sabiha gokcen ve ataturk seferlerin de kullandigi ucaklar da farkli... Sabiha ya eski ve kaltesiz ucaklarini ucuruyor.
  • Türk Hava Yolları'mızın büyümesi takdire şayan.Arap sermayeli 3 havayolunun(Etihad,Katar ve Emirates)10 yıl içinde filolarına katacağı geniş gövde uçak sayısı inanılmaz boyutta arkadaşlar.3.havalimanının açılmasıyla İstanbul'dan Avrupa'ya hatta Amerika'ya sefer koyarlarsa hiç düşünmeden bilet alırım.Bu işler Do&Co'nun ikramlarıyla Taç'ınbusiness yolcuları için hazırladığı bohçalarla olmuyor maalesef.Ben son teknolojiyle donatılmış 787 dreamliner'a binmek istiyorum.Thy'de var mı bu uçaktan?Yok...A380 bir nebze operasyon maliyetlerinin fazla olmasından dolayı anlayışla karşılanabilir bu süreçte.Bu arada Emirates'in 140 tane A380 siparişi verdiğini biliyor muydunuz?
  • araplarında devri kapanıcak bakalım o zaman ne yapacaklar cok merak ediyorum. sıfır üretim, tüketim en üste sımarıklık hat safhada.
  • Birkaç cümleden anladım hangi Malum gazete olduğunu. THY yi yerden yere vurmuş sebepsiz yere.. Terbiyesizler,

Etihad Havayolları, dünyanın ilk ‘üç odalı kabini’ ile yolcularına rezidans konforu sunmaya hazırlanıyor. Bizde ise Atlasjet de THY gibi uçan aşçı hizmeti vermeye başladı.

Yabancı havayolları, Airbus 380 tipi uçaklarda duş, gümrüksüz satış mağazası ve masaj hizmeti gibi yeniliklerle yolcularına sürpriz yaparken Etihad Havayolları uygulamasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket, dünyanın ilk ‘üç odalı kabini’ ile first class uçuş gerçekleştiren yolcularına rezidans konforu sunmaya hazırlanıyor. Rezidanslı uçaklarda neler mi olacak? Kabinlerde deri kaplı koltukların yanı sıra yataklar, 32 inç televizyon, minibar, tuvalet ve duş bulunacak. Ayrıca her kabine Londra’da eğitim görmüş bir uşak da hizmet sunacak. Uygulama aralıkta, Abu Dhabi-Londra uçuşlarında başlayacak. Bu uygulama hizmette gelinen son nokta olmayacak. Diğer havayolları da yeni sürprizlerle yolcuların karşısına çıkacak. Çünkü uçak üreticileri Airbus ve Boeing, ‘geleceğin uçağı’ konsepti üzerinde bir çalışma yürütüyor.

Dünyada bu yenilikler yaşanırken Türkiye’de durum biraz farklı. THY dışında yolcuya yönelik hizmetlerde ilginç bir standart söz konusu. Örneğin low cost (düşük maliyet) modeliyle faaliyet gösteren bazı havayolları, koltuk seçimi ve ikram gibi hizmetlerde ücret alarak yolcularını şaşırtıyor. Bazı havayollarında su bile parayla satılıyor. Gerçi uçuşta yiyecek-içecek istemeyen yolcular, daha ucuza uçma imkanı da buluyor. Bazı kesimlerin tepkisini çeken uygulamanın yolculardan aynı reaksiyonu gördüğünü söylemek haksızlık olur. Bazı hizmetleri ücretli sunan havayollarının yolcu sayısında azalma değil artış yaşanıyor.

ATLASJET’İN AŞÇISI SERVİSE BAŞLADI

Ücretsiz ikram hizmeti sunan Atlasjet Havayolları ise  yolcularına İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Londra Luton Havalimanı’na düzenlediği uçuşlarda yeni bir sürpriz yaptı. THY’deki gibi uçan aşçı hizmeti sunmaya başlayan şirket, business sınıfta seyahat edenlere keyifli bir yolculuk imkanı sağlıyor. Hafta içinde gerçekleştirdiğim Londra seyahatinde görevli uçan şef ile uygulamanın detaylarını konuşma fırsatı yakaladım. Hizmetin büyük ilgi gördüğünü anlatan şef aşçı, yolcuların yemek tarifi istemesi ve fotoğraf çektirmesi karşısında memnuniyet yaşamış. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy da  uçan aşçı uygulamasıyla hizmet kalitesini daha da yükselttiklerini dile getiriyor. Ersoy, Türkiye’de EkonomiPlus hizmetini sunan tek havayolu olduklarını ve ‘her şey dahil fiyat’ sistemiyle yolcuların beğenisini kazandıklarını belirtiyor. Londra hattında da EkonomiPlus’ta 77 santimetre koltuk aralıkları, ücretsiz ikram ve koltuk seçimi gibi avantaj sağladıklarını dile getiren Ersoy, yolculara, bir low cost havayolundan bile daha düşük ücret ödemeyi taahhüt ediyor.

Yaz sezonuyla birlikte seferlerini artıran havayolu şirketlerinin personel ihtiyacı da arttı. THY başta olmak üzere Atlasjet, Pegasus, SunExpress, Onur Air ve Borajet gibi özel havayolları, kabin memuru alımı için ilan vermeye başladı. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği hostes alımları için ihtiyacın 5-10 katı müracaat olduğu ifade ediliyor. En düşüğü bin 600 TL olan hostes maaşları 3 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. İleri düzeyde en az bir yabancı dil bilen adaylar, işe girme konusunda büyük avantaj sağlıyor. (Mustafa Gün / Zaman)

'ONLARIN REZİDANSI VARSA BİZİM UÇAN AŞÇIMIZ VAR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biliyorum Ihtiyac olmaya bilir ama THY 'da bir A380 alsa nasil olur ? Hazir yeni Havalimani yapiliyorken ! Havali olur öyle degilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Maaşın 403 € oldugunu bilen Onurlu kardeşim benim yazık bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapılan yorumlarım en komik olanı, aşağıda Arap ülkelerini ne kadar parlak bir gelecek beklediğini açıklamaya çalışan tuhaf,iğreti sözcükler olmuş. Ürettiği hiç bir şey olmayan bir ülke nin 450 yıl değil 4500 yıllık petrolu olsa ne olacak ? 100 yıl sonra yeryuzu petrolleri sınıra dayandığında, uçağını abd den alan, kraliyet ailesi mensuplarının hobi edinircesine f16 pilotluğu yaptığı, petrolü olmayan Türkiye'den havadan havayavs füze satın alan bir ülkeden, hatta o yarımadaya özel ulustan ne beklenir ? 450 yıl sonra petrol kullanılacağınımı sanıyorsunuz ? Dubai 20 yıl önce bir hiçlikken şimdi denize gömülmesin diye kumla beslenen adaları olan, somurgeleriyle dünyaya hakim, cepte para oldugu için bilimde sanatta sporda ileri batılıların milenyum sonrası heves geçirme mekanı. İşleri hevesleri bittiğinde, Emiratesin yönetimi o ingilizden alındığında, ülkede ki mezheplerin çatışmalarını, abd ve ingiltete öncülüğünde getirilen demokrasiyi, bp yi exxon u totali bol bol izlersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 10 yıl önce
Laf geveleme buna denir . Yaşamamış , sadece resimlerini görmüş yada youtube dan video izlemiş , sallıyorsun . Sen önce git gez ama turist olarak değil , projeleri öğrenmek için , sonra vaybe diyeceksin .
En düşük maaş... ~ 10 yıl önce
Kabin memurlarında en düşük maaş 1600TL değil, 403 EURO.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 10 yıl önce
En düşük maaş 1600 tl denmiş. Bilgileriniz yalnış hatırlatayım lütfen. 1400 tl alıyorum. İmza. Low cost

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgsye laf yok ~ 10 yıl önce
bugun yeni nesil 737 ile uctum yurt ici bu ucaklari kullaniyorlar konfor ust seviyede thy de 15-20 yillik ucaklarla sawda uca dursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bazi ucaklarda su bile "ucretli" diye gonderme yapilmis... evet! mesela PEGASUS. Turk hava yollari da; sabiha gokcen ve ataturk seferlerin de kullandigi ucaklar da farkli... Sabiha ya eski ve kaltesiz ucaklarini ucuruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sos123 ~ 10 yıl önce
Türk Hava Yolları'mızın büyümesi takdire şayan.Arap sermayeli 3 havayolunun(Etihad,Katar ve Emirates)10 yıl içinde filolarına katacağı geniş gövde uçak sayısı inanılmaz boyutta arkadaşlar.3.havalimanının açılmasıyla İstanbul'dan Avrupa'ya hatta Amerika'ya sefer koyarlarsa hiç düşünmeden bilet alırım.Bu işler Do&Co'nun ikramlarıyla Taç'ınbusiness yolcuları için hazırladığı bohçalarla olmuyor maalesef.Ben son teknolojiyle donatılmış 787 dreamliner'a binmek istiyorum.Thy'de var mı bu uçaktan?Yok...A380 bir nebze operasyon maliyetlerinin fazla olmasından dolayı anlayışla karşılanabilir bu süreçte.Bu arada Emirates'in 140 tane A380 siparişi verdiğini biliyor muydunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
araplarında devri kapanıcak bakalım o zaman ne yapacaklar cok merak ediyorum. sıfır üretim, tüketim en üste sımarıklık hat safhada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürme beni ~ 10 yıl önce
Siz öyle sanın yada kendinizi avutun . Katar en yüksek milli gelire sahip , BAE , 450 senelik petrol stoğu mevcut , ülkelerini alış veriş ve gezi amaçlı olarak turizmde pazarlamada 1 numaralar . Yollarda , yapılarda kullanılan sistem son teknoloji . Çölde , yapay bulut ile yağmur suyu teknolojisi ve organik üretim , çok ileri seviyelerde . Bugün yapılan her proje , geleceği düşünerek yapılıyor . Bizde tam tersine sadece bugünü düşünerek , yaşıyoruz .
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Birkaç cümleden anladım hangi Malum gazete olduğunu. THY yi yerden yere vurmuş sebepsiz yere.. Terbiyesizler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000