23 Kasım 2009, Pazartesi 08:13:01

Önce sis engeli sonra uçuş ekibi...

Hürriyet yazarı Vahap Munyar, THY uçağındayken sis nedeniyle yaşanan bir problemi köşesine taşımış...
  • insanlar böyle bir havada sağ salim yere indiklerine şükretmiyorlar ve hala suçlayacak birini arıyorlar. hatta memleketimizin aydınları bile aynı şeyi yapıyorlar.çok yazık..
  • HERŞEYDEN ÇOK ANLAYAN BENCE TÜRKLER DEĞİLDE THY ÇALIŞANLARI BENDE 2 GÜN İSTANBULDA KALMAK ZORUNDA KALDIM PROBLEM O DEĞİL BENİM UÇAĞIM 7 BUÇUK SAAT TEHİR LADI BOARDINGE ÇAĞIRDILAR TAM BİLETİ ALIRKEN YANLIŞLIK OLDU SEFER İPTAL DEDİLER URFA VE VANA DAHA KÖTÜ DAVRANDILAR ONLARI ÖNCE UÇAĞA ALDILAR SONRA YANLIŞLIK OLDU HADİ İNİN DEDİLER NE YAPSAYDI BU YOLCU BİRDE HAVAŞ VARKİ İBRETLİK VALİZLERİ OLDUĞU GİBİ FIRLATTILAR BENİM Kİ YIRTILDI AMA ÜZÜLMEDİM EN AZINDAN VALİZİMİ BULDUM YA ONUDA BULAMASAYDIM
  • THY de pilotlar da burda emniyet ve havacılık kurallarına uymuş. ister MEA ile uç ister Patagonya air le. Kimsenin umurunda değilsin. Tavşan dağa küsmüş dağın ahberi olmamış. Çok da umurumuzdaydı bizle uçtuğun. Çok çok bir cahil daha bizimle uıçmamış olur.
  • 2 gün boyunca yaşanan olumsuz hava şartlarında İstanbuldaki havalimanında olayları provoke edip milleti galyana getiren leri aprona salıp altlarına birer bisiklet vermek gerekiyordu ve onlara bir tur atıp tekrar buraya gelin demiş olunsaydı kesin o kara cahil insanlar grubunun %30 u ya çıktıkları yeri bulamaz yada birbirlerine çarpıp kafalarını yarıp geri gelirlerdi.. Zaten karayollarındaki sisli havalardaki zincirleme kazalarda böyle cesur yürek vatadaşlarımız yüzünden oluyor... Bide bunu kış ı KAR ı olacak... off off ÇOK KOMİK MİLLET OLDUK..
  • ne gereksiz yazı bu ya.eee sonuç..yönetim kurulu üyesi reklamı ,arada bi ufak thy taklası.sonuç?
  • İstanbula trafik yogunlugu, sis ,rüzgar vs. sebeplerle inemeyen uçaklar niçin LTBR -Bursa Yenişehir Hava alanına inmezlerde ta İzmir e giderler. Sizin paranız mı çok yoksa Bursayı unuttunuz mu ?
  • böyle yazarları kaale alıp da yorum bile yazmamak lazım arkadaşlar boşveriiin
  • Nedir bu Tiflis, Baku,Damascus,Kahire,Halep, TelAviv,Beyrut,Tahran uçuslari hep sabahin 2, veya 4:00 de ben yolcu olarak bu uçuslara hiç binmem !!!!!! MEA Middle Eastle uçarim daha iyi insan gibi Yesilköye sabah 10;30da inerim. ELAL güvenlik için gece uçuslari gerçeklestiriyor, ya THY ??????
  • vahap bey eline tornavida versem kendini usta sanirsin ama malesef havaciliktan hic anlamiyorsun yazmis olmak icin yazma.Yazda iyiseyler yaz bizde bisenden birseyler ogrenelim.Bide su var thy sana bedava bilet verseydi boyle yazarmiydin
  • uçuş ekibinin tavrı dogrdur,burda hatayı THY'de aramak gerekir. İzmir'de nasıl olurda uçmaya hazır yedek ekip olmaz?önemli olan budur. mevzu operasyonel beceriksizlikler.

Beyrut’tan Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla cumartesi sabah 04.00 dolayında havalandık. Saat 05.30’a doğru İstanbul için alçalmaya başladık. Ardından pilotun anonsu duyuldu:

- İstanbul’da hava koşulları müsait olmadığı için kule bizi İzmir’e yönlendirdi.

Böylece cumartesi sabah saat 06.00 gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indik... İnince öğrendik ki, İstanbul’da yoğun sis var. Bu yüzden kimi Pekin’den, kimi Kazan’dan olmak üzere 12 uçak İzmir’e yönelmek zorunda kaldı.

12 uçağın yolcularıyla birlikte, bekleme salonlarında uyuklamaya çalışarak İstanbul’daki sisin dağılmasını beklemeye koyulduk.

Vakit öğleni bulduğunda transit salonundaki yolcu sayısı azalmaya başladı. Tam o sırada Beyrut uçağından Bir Lübnanlı yolcunun sesi yükseldi:

- Söyleyin bana, ne zaman İstanbul’a gidebileceğim.

THY görevlisi elindeki çözüm önerilerini sıralamaya başladı:

- İsterseniz bu gece sizi İzmir’de konuk edebiliriz.

- Bana ‘otel’ demeyin. Ben İstanbul’a uçmak istiyorum.

Bu tartışmayı biraz daha dinleyince, “sis”ten başka bir sorunumuzun daha olduğunu anladım:

- Beyrut uçağını getiren pilotlar ve kabin ekibinin süresi doldu. O yüzden yer buldukça sizi tarifeli seferlerle İzmir’den İstanbul’a uçurmaya çalışacağız.

Beyrut’ta check-in yaparken THY görevlisi, “Buradan yolcumuzun yüzde 90’ı transittir” dediğinde göğsümüz kabarmış, bayrağımızı taşıyan havayolu şirketinin başarısıyla mutlu olmuştuk.

Oysa şimdi o övündüğümüz transit yolcu feryat ediyordu:

- Bana söyleyin, İstanbul’a ne zaman uçabileceğim?

THY Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi ve Basın Danışmanı Ali Genç’i aradım:

- Transit yolcu havanız yerle bir durumda.

- Pilotları uluslararası havacılık kurallarında konulan sürelerde iş başında tutabiliriz. Aksi durumda Allah korusun başımıza daha kötü şeyler gelebilir.

Beyrut dönüşü önce “sis”e, sonra “ekiplerin uçuş süresi bitti” engeline takıldık, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ucu açık bir 12 saat geçirdik...

Sonraki açıklamalardan anladığım kadarıyla, uçuş ekibi transferinde sıkıntı yaşandığı için cumartesi günü 40 kadar uçak, gittiği noktalarda takılıp kaldı...

THY’nin yolcularını konuk etme çabası, İstanbul ve İzmir’deki otelleri doldurdu...

7 gazeteci arkadaşımla birlikte İstanbul’a otobüsle döndük. Biz dönüş yolundayken saat 21.30 gibi Mehmet Büyükekşi aradı:

- Ben epeydir THY yönetim kurulundayım. Sisin İstanbul’u böylesine teslim aldığını görmedim...

Sonuçta yolcular sefil oldu, THY en sıkıntılı günlerinden birini yaşadı...

Vahap MUNYAR
Hürriyet

Önce sis engeli sonra uçuş ekibi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
insanlar böyle bir havada sağ salim yere indiklerine şükretmiyorlar ve hala suçlayacak birini arıyorlar. hatta memleketimizin aydınları bile aynı şeyi yapıyorlar.çok yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HERŞEYDEN ÇOK ANLAYAN BENCE TÜRKLER DEĞİLDE THY ÇALIŞANLARI BENDE 2 GÜN İSTANBULDA KALMAK ZORUNDA KALDIM PROBLEM O DEĞİL BENİM UÇAĞIM 7 BUÇUK SAAT TEHİR LADI BOARDINGE ÇAĞIRDILAR TAM BİLETİ ALIRKEN YANLIŞLIK OLDU SEFER İPTAL DEDİLER URFA VE VANA DAHA KÖTÜ DAVRANDILAR ONLARI ÖNCE UÇAĞA ALDILAR SONRA YANLIŞLIK OLDU HADİ İNİN DEDİLER NE YAPSAYDI BU YOLCU BİRDE HAVAŞ VARKİ İBRETLİK VALİZLERİ OLDUĞU GİBİ FIRLATTILAR BENİM Kİ YIRTILDI AMA ÜZÜLMEDİM EN AZINDAN VALİZİMİ BULDUM YA ONUDA BULAMASAYDIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY de pilotlar da burda emniyet ve havacılık kurallarına uymuş. ister MEA ile uç ister Patagonya air le. Kimsenin umurunda değilsin. Tavşan dağa küsmüş dağın ahberi olmamış. Çok da umurumuzdaydı bizle uçtuğun. Çok çok bir cahil daha bizimle uıçmamış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 gün boyunca yaşanan olumsuz hava şartlarında İstanbuldaki havalimanında olayları provoke edip milleti galyana getiren leri aprona salıp altlarına birer bisiklet vermek gerekiyordu ve onlara bir tur atıp tekrar buraya gelin demiş olunsaydı kesin o kara cahil insanlar grubunun %30 u ya çıktıkları yeri bulamaz yada birbirlerine çarpıp kafalarını yarıp geri gelirlerdi.. Zaten karayollarındaki sisli havalardaki zincirleme kazalarda böyle cesur yürek vatadaşlarımız yüzünden oluyor... Bide bunu kış ı KAR ı olacak... off off ÇOK KOMİK MİLLET OLDUK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne gereksiz yazı bu ya.eee sonuç..yönetim kurulu üyesi reklamı ,arada bi ufak thy taklası.sonuç?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbula trafik yogunlugu, sis ,rüzgar vs. sebeplerle inemeyen uçaklar niçin LTBR -Bursa Yenişehir Hava alanına inmezlerde ta İzmir e giderler. Sizin paranız mı çok yoksa Bursayı unuttunuz mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
böyle yazarları kaale alıp da yorum bile yazmamak lazım arkadaşlar boşveriiin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nedir bu Tiflis, Baku,Damascus,Kahire,Halep, TelAviv,Beyrut,Tahran uçuslari hep sabahin 2, veya 4:00 de ben yolcu olarak bu uçuslara hiç binmem !!!!!! MEA Middle Eastle uçarim daha iyi insan gibi Yesilköye sabah 10;30da inerim. ELAL güvenlik için gece uçuslari gerçeklestiriyor, ya THY ??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vahap bey eline tornavida versem kendini usta sanirsin ama malesef havaciliktan hic anlamiyorsun yazmis olmak icin yazma.Yazda iyiseyler yaz bizde bisenden birseyler ogrenelim.Bide su var thy sana bedava bilet verseydi boyle yazarmiydin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçuş ekibinin tavrı dogrdur,burda hatayı THY'de aramak gerekir. İzmir'de nasıl olurda uçmaya hazır yedek ekip olmaz?önemli olan budur. mevzu operasyonel beceriksizlikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000