04 Eylül 2013, Çarşamba 14:17:49

'ÖNCE PİLOTUNU BUL SONRA HEDEF KOY'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Lübnan’da 10 Ağustos’ta kaçırılan halen kurtarılamayan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın durumunun unutulmamasını isteyerek, haftalar önce umutlu açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı eleştirdi...
  • Gün gelip Yönetim değiştiğinde ne yazacaksınız buralara merak ediyorum. Keser döner sap döner, hesap döner ama siz yeni gelenlere de yalakalıgınızı yapar, kızınızı oğlunuzu damadınızı bu şirkette çalıştırırsınız...
  • O pilotlari cogu unuttu
  • Deniz Kuvvetlerinden yardım isteyin.Ama pardon Kardak'a çıkan SAT timin tamamı Balyoz'dan içerideydi di mi? O zaman siz de panpanız İsrail ile MOSSAD'ın kurduğu HAMAS' dan destek alıverin canım.Suriye'de harekat için canlı kalkan yapılacak halleri yok ya pilotlarımızın...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Shgm yılın sonuna kadar sure verdi yabancı pilot sayısını düzenleyin diye.thy yönetimi düzenleme yaptı yunanlı sirpli İtalyan pilot sayısını artırdı.kimseye kalmadı bu THY Sultan Süleyman bile kalmadı.
  • yazıyı begenme butonunu arıyorum ?
  • halimiz içler acısı..gemini basarlar tıssss,uçağını düşürürler tıssss,pilotunu kaçırırlar tıssss,vatandaşını vururlar tıssssss...sınıfta kaldınızzzzz
  • Havaciligi 6 ayda ogrenip,derdi davasi para,makam ve seferlerin zamaninda yapilmasi olan ve siveyle konusan biri tepeden inme thy gibi bir sirketin yonetim kurulu baskani olursa digeri de havaciligi ise yeni aldigi genc arkadaslariyla internetten ogrenen , bu konuyla ilgili masallah,insallah,bekliyoruz dan baska bir diyemeyen genel mudur ve herseyden acisi bu olay olduktan sonra derhal ucuslari iptal etmeyenler thy'de sozum ona yonetim kurulu ve yonetici,baskan vs olursa tabii birileri de cikar yayla yayla gezme der !!!!
  • Kendileri gidip kurtarsin bu beyefendi. İrak a gidiyoruz dediler yariyoldan donduler simdi Misira gideceklermis Onur efendi bu isler senin oyle Devletin Bakanina saldiranlari sevmene ,korumana benzemez!!! siyaset yapmadiginiz bir pilotlarin kacirilma olayi kalmisti !!! Onemli olan onlarin alelacele kurtarilma rezaletindense gec ama saglikli olsun.Aileleride sayin Cumhurbaskanimizdan bunu talep ettiler.İnsaallah saglikli birsekilde donecekler ulkelerine.
  • Ağzı olan,klavyesi olan konuşup yazıyor evet haklısın vala.Aynı senin yaptıgın gibi.Sayın Oran'ın demek istediği thy nin hostesleri ve teknik ekibiyle lübnanı basması değil akıllı arkadaşım benim.Adamın demek istediği,şirketin hükümete baskı yapması,ağırlığını koyması.Anonstan filan bahsetmişsin.TRAJİKOMİK..

Oran, “Bülent Arınç’ı kimler yönlendiriyor? Kimle konuştular, nereye ulaştılar? Madem ulaştılar, 25 gündür niye pilotlarımız kurtarılamadı? Hani her olayda devreye giren MİT bu konuyu da araştırıyordu, hangi bilgiye ulaştılar? “AKP cephesi kaçırılan pilotlar olayında yine sınıfta kaldı.  THY yönetimi ise bütün bunlar olurken susuyor, sanki kaçırılanlar kendi pilotları değilmiş gibi davranıyor. Hükümet artık ‘değerli yalnızlık’ safsatasından kurtulup gerçeklerle yüzleşmelidir” diye konuştu.

Kaçırılan pilotlarla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 25 gündür kendilerinin kimler tarafından nasıl kaçırıldığı, sağlık durumları hakkında halen doğru düzgün bir bilgi alınmadığını belirtti. “Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar Ortadoğu’da senaryolar yazmaya çalışırken, onların hatalı politikaları yüzünden kaçırılan pilotlarımızı da araştırmıyor, kurtarmak için belirli bir girişimde bulunmuyorlar” diyen Oran açıklamasında şunları kaydetti:

Arınç’ı kimler yönlendiriyor?

“Sn. Bülent Arınç çıkıyor diyor ki: “Biz her yolu denemek suretiyle güvenli şekilde arkadaşlarımıza ulaştık. Pilotlarımız yaşıyor ve sağlık durumları iyi. Nerede oldukları az çok biliniyor.” Şimdi merak ediyorum, Bülent Arınç’ı kimler yönlendiriyor? Kimle konuştular, nereye ulaştılar? Madem ulaştılar, 25 gündür niye pilotlarımız kurtarılamadı? Hani her olayda devreye giren MİT bu konuyu da araştırıyordu, hangi bilgiye ulaştılar?

‘Bunlar, onlar’ diye suçlayan Başbakan sadece izliyor

Daha sonra Lübnan hükümeti “pilotları bulmuştuk ama son anda kaybettik” diye gayri ciddi bir açıklama yapıyor, hükümet ağzını açıp tek kelime etmiyor.

Bütün hayatını “bunlar, onlar” diye konuşarak geçiren, sürekli birilerini suçlayan Başbakan da olanları izliyor, pilotlarımızı kaçıranlar için tek bir girişimde bulunmuyor.

AKP sınıfta kaldı

AKP cephesi kaçırılan pilotlar olayında yine sınıfta kaldı.  THY yönetimi ise bütün bunlar olurken susuyor, sanki kaçırılanlar kendi pilotları değilmiş gibi davranıyor.

Pilotunu koruyamayan THY hedef koyamaz

Sayın Hamdi Topçu ile Temel Kotil Ayder yaylasında yönetim kurulu toplantısı yapıyor. Bakıyorum kaçırılan pilotlar hakkında iki cümle etmişler. Soruyorum, kaçırılan pilotların bulunması için ne yaptınız, hangi girişimlerde bulundunuz? İşi gücü bırakıp o iki insanın ailelerine kavuşması için çalışacaklarına bir de THY için yeni hedefler koyuyorlar. Önce kaçırılan pilotunu bul da ondan sonra geleceğe dair hedefler koyarsın. Daha kendi çalışanlarının haklarını ve hayatlarını korumayan bir yönetim kurulu, ne bir hedef koyabilir, ne THY’yi yönetebilir, ne de Türkiye’ye hizmet edebilir.

THY yönetimi yayla yayla geziyor

Türkiye hükümet yüzünden Ortadoğu bataklığına saplandı, vatandaşlarımızın can güvenliğini bile koruyamıyor. AKP hükümetinin yan kolu gibi çalışan THY yönetimi de basiretsizliğe saplandı, kendi kaçırılan pilotları için bile mücadele edemiyor. Kaçırılan, can güvenliği tehdit altında olan iki pilot gündemdeyken, yayla yayla gezip açıklama yapmak ciddiyetsizliktir,  hem pilotlara hem THY çalışanlarına hem de Türkiye’ye karşı terbiyesizliktir. Artık AKP hükümeti ve THY yönetimini görevlerini yapmaya çağırıyor, en azından vatandaşlarımızın can güvenliği için harekete geçmeye davet ediyorum.

Değerli yalnızlık safsatasından kurtulup yüzleşsin

Savaş uçağı düşürülen, pilotları kaçırılan, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’i parselleyerek petrol aramasını izlemekle yetinen, Müslüman ülkelerdeki büyükelçiliklerine dahi bombalı saldırı düzenlenen, Mavi Marmara’da vatandaşları katledilen, Afyon’da, Reyhanlı’da, Gaziantep’te ardı ardına bombaların patladığı Türkiye’de hükümet artık ‘değerli yalnızlık’ safsatasından kurtulup gerçeklerle yüzleşmelidir. (Sözcü)

'ÖNCE PİLOTUNU BUL SONRA HEDEF KOY'

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Yalakalara ~ 11 yıl önce
Gün gelip Yönetim değiştiğinde ne yazacaksınız buralara merak ediyorum. Keser döner sap döner, hesap döner ama siz yeni gelenlere de yalakalıgınızı yapar, kızınızı oğlunuzu damadınızı bu şirkette çalıştırırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalakalaraaa ~ 11 yıl önce
sen şu anki yönetime ne yazıyorsan emin ol yalakalar dediğin kesimde senin durumuna düşünce gelen yönetime senin yazdıklarını yazacaktır....
Unut ~ 11 yıl önce
O pilotlari cogu unuttu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Deniz Kuvvetlerinden yardım isteyin.Ama pardon Kardak'a çıkan SAT timin tamamı Balyoz'dan içerideydi di mi? O zaman siz de panpanız İsrail ile MOSSAD'ın kurduğu HAMAS' dan destek alıverin canım.Suriye'de harekat için canlı kalkan yapılacak halleri yok ya pilotlarımızın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A .ACAR ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Shgm yılın sonuna kadar sure verdi yabancı pilot sayısını düzenleyin diye.thy yönetimi düzenleme yaptı yunanlı sirpli İtalyan pilot sayısını artırdı.kimseye kalmadı bu THY Sultan Süleyman bile kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyareci ~ 11 yıl önce
yazıyı begenme butonunu arıyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rfd ~ 11 yıl önce
halimiz içler acısı..gemini basarlar tıssss,uçağını düşürürler tıssss,pilotunu kaçırırlar tıssss,vatandaşını vururlar tıssssss...sınıfta kaldınızzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
Havaciligi 6 ayda ogrenip,derdi davasi para,makam ve seferlerin zamaninda yapilmasi olan ve siveyle konusan biri tepeden inme thy gibi bir sirketin yonetim kurulu baskani olursa digeri de havaciligi ise yeni aldigi genc arkadaslariyla internetten ogrenen , bu konuyla ilgili masallah,insallah,bekliyoruz dan baska bir diyemeyen genel mudur ve herseyden acisi bu olay olduktan sonra derhal ucuslari iptal etmeyenler thy'de sozum ona yonetim kurulu ve yonetici,baskan vs olursa tabii birileri de cikar yayla yayla gezme der !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset yapma!!!!! ~ 11 yıl önce
Kendileri gidip kurtarsin bu beyefendi. İrak a gidiyoruz dediler yariyoldan donduler simdi Misira gideceklermis Onur efendi bu isler senin oyle Devletin Bakanina saldiranlari sevmene ,korumana benzemez!!! siyaset yapmadiginiz bir pilotlarin kacirilma olayi kalmisti !!! Onemli olan onlarin alelacele kurtarilma rezaletindense gec ama saglikli olsun.Aileleride sayin Cumhurbaskanimizdan bunu talep ettiler.İnsaallah saglikli birsekilde donecekler ulkelerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomik ~ 11 yıl önce
Ağzı olan,klavyesi olan konuşup yazıyor evet haklısın vala.Aynı senin yaptıgın gibi.Sayın Oran'ın demek istediği thy nin hostesleri ve teknik ekibiyle lübnanı basması değil akıllı arkadaşım benim.Adamın demek istediği,şirketin hükümete baskı yapması,ağırlığını koyması.Anonstan filan bahsetmişsin.TRAJİKOMİK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
sağolasın bende ne dediğini anlamamıitım sen anlatınca anladım... zekanmdan dolayı tebrik(!) ve teşekkürlerimi(!) kabul edersin umarım.... ama bi itirafta bulunayım, harbiden komiksin... açıklama yapmış bana yaaaa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000