14 Ocak 2011, Cuma 08:54:51

"ONA THY DEĞİL BİZ KARAR VERİRİZ"

Uçaklarda cep telefonu kullanımı ve canlı televizyon yayını konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile THY Genel Müdürü Temel Kotil arasında görüş ayrılığı yaşandığı ortaya çıktı.
  • genel müdürün açıklaması çok yerinde olmuş. Bir kez daha bize devletin türkiyede baskıcı engelleyici küçültücü yasakçı halka ait olmayan bir organizasyon olduğunu hatırlattığı için teşekkürler. umarım daha sık hatırlatırsınız. birde ilgili kurum ülkemizde yapılanların sonucunda havacılığın sosyolojik ve ekonomik zaralarının hesabını veriyor mu?
  • thy ne isterse bugüne kadar izin verdi.neden sadece thy nin isteğine göre hareket ediyor.bir çok destinasyona thy için amborgo uyguluyor.yani özel havayolu şirketlerinin önünü kesiyor.thy istesin ali duru bile değişir.o yüzden boş boş konuşma geliyor bunlar.
  • Otöbüste,Metroda,Dolmuşta milletin iş görüşmelerini,özel hayatının en ince ayrıntılarını v.s dinlemekten bıktık.Herkes sınırsız bir tarife almış ve saatlerce durmadan konuşuyor. Etrafımdakileri rahatsız ediyormuyum, etmiyormuyum diye düşünen yok.Bir şey söylemeye kalksan birde "Sen kulağını tıka.Neden dinliyorsun ki" derler. Birde uçak içersinde cep telefonu ile konuşmak serbest bırakılırsa seyreyleyin siz cümbüşü. Ben tüm toplu taşıtlarda cep telefonunun yasaklanmasından tarafayım.
  • Gn md diyor ki" Ya Temel Türkiye çapında Emniyet'te dinleme yapılması için gerekli donanımı kurduk ancak sabret SHGM ye de dinleme teçhizatı ile personeli ile ilgili ödenek çıksın , hemen dünya çapında havada da dinleme operasyonlarımıza başlayacağız.O zaman size büyük zevkle bu konuda ruhsat veririz"
  • Bakin shgm rumuzlu arkadas ne guzel yazmis, bos isler ile ugrasmaktan asli gorevini yapamaz durumdaki SHGM acilen kendine ceki duzen vermelidir. SHGM objectif davranmadigi surece hicbiryere gidemez, sektorun onune ise asla gecemez.
  • airbus ta muhendis olarak calisiyorum.gecen sene turkiyeye geldim daha onceleri amerikadan aldigim bir lisansi turkiyede saydirmak icin .herkes baska birsey soyledi 1 ay ugrastiktan sonra geri dondum.siz once bir isinizi yapin ondan sonra ureticiyle muhattap olursunuz.THY gibi bir musteri dururken uretici sizle gorusmez bile.
  • sektor 5 yil gerimizde ne demek? asil SHGM sektorun cok gerisinde.
  • Bu bilgisizlikle neye karar verecek merak ediyorum. Sistem seçimi konusunda da elbette kendi adamlarının temsilcisi olduğu ve aradan avanta çıkarılabilecek bir yerlerle çalışacaklar, bu sürpriz değil ki. Yolunan yine biz olacağız.
  • Sonucta bu biraz da ticari bir karar eger manufacturer uygun gorurse ve THY de uygulamaya karar verirse siz otorite olarak manufacturer'in uygun gordugu birseye HAYIR diyemezsiniz. Bu gereksiz polemiklerden vazgecip SHGM olarak takdir edilen calismalariniza devam etmelisiniz. Guzel seyler yapiyorsunuz lutfen devam edin. Sizi yaptiginiz guzel seyler ile hatirlamak istiyoruz boyle gereksiz tartismalar ile degil.
  • kağıt üstünde sen karar verirsin de yine THY karar verir ona. ulaştırma bakanlığına bağlı sen kim oluyorsun ki.
Temel Kotil, 2011 yılı başından sonra THY'nin Boeing 777 tipi uçaklarında yolcuların naklen televizyon yayını izleyebileceğini, ayrıca cep telefonu ve internet kullanılabileceğini açıklamıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ise bu açıklamayı yerinde bulmadığını ifade etti.

THY'nin kendi başına böyle bir karar veremeyeceğini belirten Arıduru, bu kararı sektörün otoritesi konumundaki SHGM'nin verebileceğini kaydetti. Ali Arıduru, "Uçaklarda bu tip cihazların kullanılıp kullanılmayacağına o ülkenin sivil havacılık otoritesi ve paydaş kuruluşlar karar verir. Bunların arasında imalatçı firma da yer alır. Görüş ve düşünceleri alınır. Tek başına Türk Hava Yolları bir karar veremez." dedi. "Uygulamanın dünyada bir örneği yok." diyen Arıduru, uçaklarda bu tip cihazların nasıl bir etki yapacağının belirlenmesi gerektiğine işaret etti. Uygulamayı kısa sürede mümkün görmeyen Ali Arıduru, "Bu uygulamayı ilk hayata geçirecek ülke niye Türkiye olsun? Bir kaza olursa vebalini kim öder?" diye sordu. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, önceki gün basın mensuplarıyla bir araya gelerek, havacılık sektörünün 2010 yılını değerlendirdi.

Ali Arıduru'nun açıklamalarına göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2003 yılında hayata geçirdiği 'bölgesel havacılık projesi' ile Türk sivil havacılığı yolcu sayısını katladı. Son 7 yılda iç hat pazarı yüzde 400 büyürken Türkiye, dünyada yolcusunu en fazla artıran ülke oldu. Dış hatlarda da dünyada yolcusunu artıran ilk üç ülkeden biri Türkiye oldu. 2002'de iç hat yolcu sayısı 8,5 milyon iken 2010'da 50,5 milyona çıktı. Aynı dönemde dış hat yolcu sayısı 25 milyondan 52 milyona yükseldi. Uluslararası küresel pazar araştırmalarına göre Türkiye 20 yıl boyunca dünyada iç hatlarda en hızlı büyüyecek ülke olacak. 2002'de 100 adet olan Türkiye'deki büyük gövdeli uçak sayısı halihazırda 332'ye çıktı. 48 bin olan istihdam sayısı 110 bine yükseldi. 2,2 milyar dolar olan hava taşıma işletmelerinin cirosu 12 milyar doları buldu. Bu dönemde 11 ülke ile bölgesel işbirliği anlaşması yapıldı. Avrupalılar, Afrika ve Asya pazarına girebilmek için bölgesel işbirliği anlaşmalarına sahip Türkiye'den yardım istemeye başladı. SHGM'nin 111 ülke ile ikili anlaşma yaptığını, THY'nin ise 130 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini belirten Arıduru, bu 130 noktanın 70 ülkeye tekabül ettiğini, 41 ülkenin ise uçuş noktaları ve frekansları belli şekilde hazır beklediğini kaydetti. Arıduru, "Bunun için sektör 5 yıl gerimizde diyorum." dedi. Türk bakım şirketleri 1 milyar dolar bakım geliri elde etti. 2010'da 319 yabancı bayraklı uçağın bakımı Türkiye'de yapıldı.
"ONA THY DEĞİL BİZ KARAR VERİRİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
genel müdürün açıklaması çok yerinde olmuş. Bir kez daha bize devletin türkiyede baskıcı engelleyici küçültücü yasakçı halka ait olmayan bir organizasyon olduğunu hatırlattığı için teşekkürler. umarım daha sık hatırlatırsınız. birde ilgili kurum ülkemizde yapılanların sonucunda havacılığın sosyolojik ve ekonomik zaralarının hesabını veriyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy ne isterse bugüne kadar izin verdi.neden sadece thy nin isteğine göre hareket ediyor.bir çok destinasyona thy için amborgo uyguluyor.yani özel havayolu şirketlerinin önünü kesiyor.thy istesin ali duru bile değişir.o yüzden boş boş konuşma geliyor bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Otöbüste,Metroda,Dolmuşta milletin iş görüşmelerini,özel hayatının en ince ayrıntılarını v.s dinlemekten bıktık.Herkes sınırsız bir tarife almış ve saatlerce durmadan konuşuyor. Etrafımdakileri rahatsız ediyormuyum, etmiyormuyum diye düşünen yok.Bir şey söylemeye kalksan birde "Sen kulağını tıka.Neden dinliyorsun ki" derler. Birde uçak içersinde cep telefonu ile konuşmak serbest bırakılırsa seyreyleyin siz cümbüşü. Ben tüm toplu taşıtlarda cep telefonunun yasaklanmasından tarafayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gn md diyor ki" Ya Temel Türkiye çapında Emniyet'te dinleme yapılması için gerekli donanımı kurduk ancak sabret SHGM ye de dinleme teçhizatı ile personeli ile ilgili ödenek çıksın , hemen dünya çapında havada da dinleme operasyonlarımıza başlayacağız.O zaman size büyük zevkle bu konuda ruhsat veririz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakin shgm rumuzlu arkadas ne guzel yazmis, bos isler ile ugrasmaktan asli gorevini yapamaz durumdaki SHGM acilen kendine ceki duzen vermelidir. SHGM objectif davranmadigi surece hicbiryere gidemez, sektorun onune ise asla gecemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
airbus ta muhendis olarak calisiyorum.gecen sene turkiyeye geldim daha onceleri amerikadan aldigim bir lisansi turkiyede saydirmak icin .herkes baska birsey soyledi 1 ay ugrastiktan sonra geri dondum.siz once bir isinizi yapin ondan sonra ureticiyle muhattap olursunuz.THY gibi bir musteri dururken uretici sizle gorusmez bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sektor 5 yil gerimizde ne demek? asil SHGM sektorun cok gerisinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu bilgisizlikle neye karar verecek merak ediyorum. Sistem seçimi konusunda da elbette kendi adamlarının temsilcisi olduğu ve aradan avanta çıkarılabilecek bir yerlerle çalışacaklar, bu sürpriz değil ki. Yolunan yine biz olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonucta bu biraz da ticari bir karar eger manufacturer uygun gorurse ve THY de uygulamaya karar verirse siz otorite olarak manufacturer'in uygun gordugu birseye HAYIR diyemezsiniz. Bu gereksiz polemiklerden vazgecip SHGM olarak takdir edilen calismalariniza devam etmelisiniz. Guzel seyler yapiyorsunuz lutfen devam edin. Sizi yaptiginiz guzel seyler ile hatirlamak istiyoruz boyle gereksiz tartismalar ile degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kağıt üstünde sen karar verirsin de yine THY karar verir ona. ulaştırma bakanlığına bağlı sen kim oluyorsun ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000