09 Kasım 2009, Pazartesi 08:32:48

ÖN SIRADAKİ YOLCU NE YAPSIN

Yaklaşık bir yıldır haftada iki gün THY'nin alt kuruluşu olan Anadolujet ile Adana-Ankara arasında mekik dokuyoruz. Bu yolculuk sırasında zaman zaman yolcuların karşılaştığı ilginçlikleri sizlerle paylaştım.
  • 16 kasım 2009 tarıhınde NILAY ORNEK (haberturk) yazısına hem alkıs hem de saygılar..... -----''THY nin gözünü seveyim''----- İyiyki ABD de ic hat ucusu yapan pek cok havayolunda ekonomık krıze baglı olarak uygulanmaya baslayan her bavuldan 25 dolar ucret uygulamısı bızde yok !!
  • kokpit ve kabin personeli bagajları.bu insanlar olmasa ne yapardınız....kimle uğraşır nasıl bi meşgale bulurdunuz.adınıza üzgünüm ama çokça bu sıkıntıyı yaşayacaksınız.dünyada uçaklar oldugu müddetçe dogal olarakta bu uçaklarda kokpit ve kabin personeli olacak.dolayısıyla da siz onların mesleki standartlarını değil,kendinizi ''uçak kabin bagajları standartlarınızı'' değiştirecekseniz yada her zamanki gibi işini bilen ve iyi yapan personelin talimatıyla cargoya vereceksiniz.olmadı oturdugunuz yerden her zaman tenkit bakışlarla kusur arıyacagınıza yada yazacagınıza taşımaya üşenmeyip iki adım yürüyüp boş dolaplara koyup...kitap okucak ve müzik dinleyip uçuş keyfini yaşayacaksınız ama ben 12 yıldır hiç kitap okuyanınızı görmedim.
  • wıp ler genelde ucaa geldklerınde sızın getrdıınız kadar bagajla gelmezz en kotu ıhtımalle bı elbıse torbası wardır okdr ole normal teyzem amcam gbı yuklenmezde yuklenmez bu bırıncısı.. ıkıncısı cou ekıp arkadasımın soledıı gbı 4 kabın memuru ucuyorz we bagajlarımızı gozlemekle yukumluyuz (bı ucusumda cantamı yolcunun elınden aldıımı bıle bılıorm..) 4 bagajımızıda arkaya koyduumuzu dusunursek eger arkaya gelen yolcu ne yapıcak yada bnm herhangı bısıye ıhtıyacım olduunda nası ulascam.. dusunduunuz gbı dııl o walızlerde bızım makyaj malzememız yok ıhtıyac duyduumuz seyler war..
  • Sayın kendini yazar-çizer adleden beyfendiiiii....Yatın kalkın dua edin Türk Hava Yolları gibi bir dev firma var bu ülkedede haber yapıyorsunuzz..Çok Merak diyorum bu Firma olmasaydı ne olucaktı sizin haliniz,kimi haber yapıcak ve REYTİNG yapmaya çalışacaktınız:::!Sizin gibi insanlara inanın ACIYOR ve (Diger etik kurallarla çalışan basın mensuplarını tenyiz ederek)Yazıklar olsun sizin gibi adamlara diyoruzzzzz....Okuyun biraz Okuyun..Araştırıpta yorum yapın KOMİK duruma düşmeyinn.....
  • sayın basın mensubu arkadışın bir yanlışını düzeltmek istedim.ELT 1 numara başüstü dolabında bulunmaz.1 numarada ilkyardım ve doktor kit çantası bulunur.ELT uçak tipine göre sağ veya sol ön, kapaklı dolaplarda bulunur.bilginize ..
  • O kabin memurunun çantasında acil bir durumda hayati önem taşıyan ekipman var o yüzden elaltında yakında olmalıdır. Siz köşe yazarlarını bir araya getirelimde uçak yapın öyle köşelerde harcanmayın boşuna
  • UCAGA GELEN EL BAGAJI 8 KG FAZLA OLAMAZ AMA THY NİN MEMUR ZİHNİYETLİ İŞGUZAR YER PERSONELİ UGRASMAMAK İCİN GORMEZDEN GELİYOR..
  • kabin memurlarının zaten 2si arkada uçtuğu için çantaları da her zaman arkadadır. önde de kabin amiri ve 1 kabin memuru olduğu için çantalarını öne koymak zorundalar. ccm de onu diyor zaten. gerçi sadece kabin amirinin öne koyması gerekiyor.ancak burada esas sorun yolcuların büyük bagajlarla ve sayıca fazla bagajla uçağa gelmeleridir. bun br önlem alınmalı bence
  • Kabin ekibinin çantaları her zaman ellerinin altında olmalı.Önde çalışan memurun çantası arkada olamaz.İçlerinde ihtiyaç duyulabilecek malzemeler var.Bir de kötü niyetli yolcular var.Bunlardan bir kısmı ekip çantalarına göz dikip giderken almaya yeltenirler.Başımıza gelmeyen olay değil.Özellikle İsrailli yolcular.
  • kabin ekibinin bagajları her zaman gözlerinin önünde olmalıdır.uçağın,yolcuların ve kendilerinin güvenliği açısından bu çok önem taşımaktadır.bilginize...

Dertlerin duyurulması üzerine Adana ve Ankara'daki yetkililer sorunlara çözüm buldular. Ülkemizin gözbebeği olan THY'nin ufak aksaklıklar yüzünden kötü anılması hoşumuza gitmedi hiç.

Bu nedenle yazdık, bundan sonra da aynı şekilde yazmaya devam edeceğiz. Şimdi dile getireceğim konu da bunlardan biri.

Belki de hemen herkesin karşılaştığı ama bir türlü ifade edemediği sorunlardan birisi bu.

Bilindiği gibi Anadolujet uçaklarında ön sıralardaki koltuklar genel olarak VIP yolculara ayrılır.

Eğer VIP yolcu yoksa bu koltuklar da normal yolcuya satılır.
 
Uçak yolcularının büyük bölümü ellerinde küçük bagajlarla seyahat eder. Orta ve arka sıralardaki yolcular el bagajlarına baş üstü dolaplarında uygun yer bulurlar.
 
Yani onlar için sorun yok.

Ama uçağın 1, 2, 3 ve 4'üncü sırasında uçan yolcular çantasını veya elbise torbasını koyacak yer bulmakta zorlanırlar.

Bir kere birinci sıradaki baş üstü dolaplarının birisinde acil durumda konum belirten ELT (Emergency Locator Transmitter) cihazları bulunmaktadır.

Kural gereği bu cihazların üzerine bir şey konulamaz.

Diğer baş üstü dolaplarına da genel olarak uçuş personelinin valizleri konulduğundan gelen yolcu ne yapacağını şaşırır.

Hele ön sırada olmanın rahatlığı ile uçağa biraz geç binenler yandı.

Koltuğu bir numaradadır ama çantasını en yakın 10. sıranın baş üstü dolabına ancak yerleştirir.

Uçuş personeli uçağa ilk önce biniyor ve en son iniyor.
 
O halde neden bagajlarını arka bölümlere yerleştirmiyor?

THY bu soruna çözüm bulsa yolcular da rahat nefes alsa fenamı olur.Ve THY'nin alt kuruluşu olan Anadolujet ile uçtuğu için daha çok mutlu olur.
 
Bu mutluluğu çok görmeyin beyler ne olur...

Rasim RAMOĞLU
Sabah Güney

ÖN SIRADAKİ YOLCU NE YAPSIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
16 kasım 2009 tarıhınde NILAY ORNEK (haberturk) yazısına hem alkıs hem de saygılar..... -----''THY nin gözünü seveyim''----- İyiyki ABD de ic hat ucusu yapan pek cok havayolunda ekonomık krıze baglı olarak uygulanmaya baslayan her bavuldan 25 dolar ucret uygulamısı bızde yok !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kokpit ve kabin personeli bagajları.bu insanlar olmasa ne yapardınız....kimle uğraşır nasıl bi meşgale bulurdunuz.adınıza üzgünüm ama çokça bu sıkıntıyı yaşayacaksınız.dünyada uçaklar oldugu müddetçe dogal olarakta bu uçaklarda kokpit ve kabin personeli olacak.dolayısıyla da siz onların mesleki standartlarını değil,kendinizi ''uçak kabin bagajları standartlarınızı'' değiştirecekseniz yada her zamanki gibi işini bilen ve iyi yapan personelin talimatıyla cargoya vereceksiniz.olmadı oturdugunuz yerden her zaman tenkit bakışlarla kusur arıyacagınıza yada yazacagınıza taşımaya üşenmeyip iki adım yürüyüp boş dolaplara koyup...kitap okucak ve müzik dinleyip uçuş keyfini yaşayacaksınız ama ben 12 yıldır hiç kitap okuyanınızı görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
wıp ler genelde ucaa geldklerınde sızın getrdıınız kadar bagajla gelmezz en kotu ıhtımalle bı elbıse torbası wardır okdr ole normal teyzem amcam gbı yuklenmezde yuklenmez bu bırıncısı.. ıkıncısı cou ekıp arkadasımın soledıı gbı 4 kabın memuru ucuyorz we bagajlarımızı gozlemekle yukumluyuz (bı ucusumda cantamı yolcunun elınden aldıımı bıle bılıorm..) 4 bagajımızıda arkaya koyduumuzu dusunursek eger arkaya gelen yolcu ne yapıcak yada bnm herhangı bısıye ıhtıyacım olduunda nası ulascam.. dusunduunuz gbı dııl o walızlerde bızım makyaj malzememız yok ıhtıyac duyduumuz seyler war..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın kendini yazar-çizer adleden beyfendiiiii....Yatın kalkın dua edin Türk Hava Yolları gibi bir dev firma var bu ülkedede haber yapıyorsunuzz..Çok Merak diyorum bu Firma olmasaydı ne olucaktı sizin haliniz,kimi haber yapıcak ve REYTİNG yapmaya çalışacaktınız:::!Sizin gibi insanlara inanın ACIYOR ve (Diger etik kurallarla çalışan basın mensuplarını tenyiz ederek)Yazıklar olsun sizin gibi adamlara diyoruzzzzz....Okuyun biraz Okuyun..Araştırıpta yorum yapın KOMİK duruma düşmeyinn.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın basın mensubu arkadışın bir yanlışını düzeltmek istedim.ELT 1 numara başüstü dolabında bulunmaz.1 numarada ilkyardım ve doktor kit çantası bulunur.ELT uçak tipine göre sağ veya sol ön, kapaklı dolaplarda bulunur.bilginize ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O kabin memurunun çantasında acil bir durumda hayati önem taşıyan ekipman var o yüzden elaltında yakında olmalıdır. Siz köşe yazarlarını bir araya getirelimde uçak yapın öyle köşelerde harcanmayın boşuna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UCAGA GELEN EL BAGAJI 8 KG FAZLA OLAMAZ AMA THY NİN MEMUR ZİHNİYETLİ İŞGUZAR YER PERSONELİ UGRASMAMAK İCİN GORMEZDEN GELİYOR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin memurlarının zaten 2si arkada uçtuğu için çantaları da her zaman arkadadır. önde de kabin amiri ve 1 kabin memuru olduğu için çantalarını öne koymak zorundalar. ccm de onu diyor zaten. gerçi sadece kabin amirinin öne koyması gerekiyor.ancak burada esas sorun yolcuların büyük bagajlarla ve sayıca fazla bagajla uçağa gelmeleridir. bun br önlem alınmalı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kabin ekibinin çantaları her zaman ellerinin altında olmalı.Önde çalışan memurun çantası arkada olamaz.İçlerinde ihtiyaç duyulabilecek malzemeler var.Bir de kötü niyetli yolcular var.Bunlardan bir kısmı ekip çantalarına göz dikip giderken almaya yeltenirler.Başımıza gelmeyen olay değil.Özellikle İsrailli yolcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekibinin bagajları her zaman gözlerinin önünde olmalıdır.uçağın,yolcuların ve kendilerinin güvenliği açısından bu çok önem taşımaktadır.bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000