04 Mart 2008, Salı 08:29:43

Olay yolcu serbest bırakıldı!

Viyana’dan İstanbul’a gelen 27 yaşındaki Yener Yaman, Atatürk Havalimanı’nda bagaj fişini çıkarıp attınca başı derde girmişti. Bakın bagaj fişini atan Yener Yaman'ın bu yüzden başına neler gelmiş...

Viyana’dan İstanbul’a gelen 27 yaşındaki Yener Yaman, Atatürk Havalimanı’nda bagaj fişini çıkarıp attınca başı derde girdi. Attığı fiş, Kadıköy’deki bir restoranda içerisinde el bombası çıkan çantada bulunan Yaman, Ergenekon operasyonu kapsamında 4 gün poliste sorgulandı.

Fiş bombayla aynı çantada çıktı

İstanbul Polisi, geçen hafta Kadıköy’deki bir restoranın tuvaletinde şüpheli bir çanta olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, çantada bir uçak bagaj fişi, bir el bombası, cımbız, ayna, el kremi ve kolonyalı mendil buldu. Güvenlik kameralarından çantayı kimin koyduğunu belirleyemeyen polis, bagaj fişinin Yener Yaman’a ait olduğu saptadı. THY kayıtlarından Viyana’ya döneceği belirlenen Yaman uçağın kalkmasına 5 dakika kala yakalandı. Neye uğradığını şaşıran Yaman emniyete götürülerek Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında sorgulandı. Çantadaki eşyalar ve el bombasında bulunan parmak izlerinin Yaman’a ait olmadığı anlaşıldı.

Delil yetersizliğinden serbest

Avusturya’daki bir üniversitede yüksek lisans yaptığını belirten Yaman, “Geçen hafta İstanbul’a geldim. Havalimanı’nda çantamdaki bagaj fişini çıkarıp attım. Bu fişin el bombasının bulunduğu çantaya nasıl ulaştığını bilmiyorum” dedi. Attığı etiket yüzünden 4 gün boyunca sorgulanan Yener Yaman dün çıkarıldığı mahkemece delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. 

Olay yolcu serbest bırakıldı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000