02 Mart 2009, Pazartesi 09:00:44

"Olan oldu THY iletişime devam etmeli"

THY için haklı ya da haksız pek çok şey söylendi. Kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anıp, yaralılara acil şifalar diliyor ve bundan sonrasına bakıyorum...
  • Evet hiçbirşey olmamış gibi 10 gün sonra Kevin Costner reklamları devam ettirir THY. Önemli değil uçak düşmüş insanlar ölmüş. THY'nin kasasına para girip genel müdürü ile ceo'su primlerini alsınlarda. Bir reklam daha filmi yapın bence . Hatta Reep İvedik oynayabilir. 2. filminde Şahan Gökbakar kabin görevlisi olarak yaptığı espiriler hoştu. Tam THY"ye uyuyor. Uçak düştükten sonra first class hizmetinin ayrıcalıklarını anlatın. Yani ölürseniz bakın sizi buzlu tabutta ailenize teslim edeceğiz. Ekonomi sınıfındaki gibi öyle tahta tabutlarla değil ayrıca 1. sınıf kefen first class hizmeti gerği bedava. Ayrıca cenazenizde katılım çok olacak parayla çığırtkan tutacağız. "FEELING THE KILLED"
  • okuduk yorulduk bu yazı karşısında daha fazlası bende kalsın
  • Kazanın fotoğraflarınadamı bakmadı bu muhterem. uçakta ki canım TURKISH yazısını damı görmedi ? neyi nasıl saklayacak ? veya kazayı onur. atlas . veya pegasus veya fransızlarmı yaptı, denmeli. a fransız kalan arkadaş. başka işlerle uğraş....
  • Yazılı basında tam sayfa ilanlar yayınlamalı... diyerek istediği ilanını nasıl olması gerektiğini de açıklıyor uyanık..hem THY olayı sahiplenmeli hemde şirketin ismi gizli tutulmalı..diyor , sahi bu ne diyor..???
  • Gün gelecek istiklal mahkemeleri tekrar kurulacaktır.
  • Hiçbir ZAMAN amerikalı kaçakların hemde ağlayanların gazetelerini okumayız
  • AMERİKALI KAÇAK VE ÖZELLİKLE DE AĞLAYA AĞLAYA KONUŞAN ADAMIN YAYIN ORGANLARINI OKUMUYORUZ BİZ BOŞUNA YAZMAYIN.
  • basbaya belli hangi ucaksalrin nereye carptigi - ne alatiyor bu daha?!?
  • Bakın siz sayın yazarımız havacılıktan da anlıyormuş. Bu iş sizin bildiklerinize benzemez.Ya söylediklerinizin tam tersi çıkarsa.Pardon mu diyeceksiniz....................
  • daha bu kafayla cok seyler olacak.demedi demeyin..buraya yaziyolrum..2 sene icinde bakin neler olcak..bu kafanin,yonetimin yok olmasi lazim.

Uçağın düşme sebebi farklı biçimlerde açıklanmaya devam edecek, ta ki kara kutu bizzat kendini açıklayana kadar. Bu aşamada kazanın nedeni hızlıca saptanmalı ve kamuoyu bilgilendirilmeli. Asılsız şehir efsanelerinin türemesine izin verilmemeli.

Peki, şimdi ne yapmalı? Almanya ve Hollanda'da kazayla ilgili temcit pilavının sürekli karıştırıldığı haberleri geliyorken, ne söylenirse söylensin THY yetkililerine, bu ülkelerdeki basın organlarında yer verilmeyecek! Bu sebeple THY sorumluluktan kaçmadığını göstererek kazayı sahiplenmeli, özellikle yazılı basında tam sayfa ilanlar yayınlamalı. 75 yıllık geçmişinde kaza istatistikleri dahil övünülecek pek çok noktayı dünya kamuoyuna anlatmalı.

Son kazada pek çok mucize de var. Uçağın düştüğünü duyunca, "Eyvah hepsi gitti!" demeyeniniz var mı? Şükredelim. Şehit Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan'ın olağanüstü çabasının altını her fırsatta çizelim, hakkını teslim edelim.

Kurum içindeki çekişmeleri bir yana bırakıp, en azından her şey gün ışığına çıkıncaya kadar sendikasından medyasına kadar tek vücut olalım.

Medya, bu tür kriz hallerinde daha anlayışlı olmalı, illa da haber diye asılmamalı. Kurum yetkililerini mutlaka bir açıklama için zorlamamalı. Kurum içinden de dışarıya asılsız bilgi sızmamalı.

'THY kriz yönetimi konusunda eğitim alsın' diyenlere cevap verelim; geçtiğimiz günlerde kurum geniş kapsamlı bir kriz uygulaması yaptı. Krizde nasıl davranılması gerektiğinden ne giyinileceğine kadar çok ayrıntılı bir eğitim alan THY yönetimi, nedense medyanın mutlaka bir haber çıkarma baskısına dayanamadı ve erken konuştu. Bu hatadır. Ancak cenaze töreninde Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in de, "İçimdeki umudu çoğaltıp, neden bir mucize olmasın dedim!" cümlesinde olduğu gibi, hangimiz bu umudu çoğaltmadık?

Gelelim THY'nin, rakiplerinin canını sıkan önlenemez yükselişine. Biliyorum ki, THY yönetimi sadece uçak ve ulaşılan yer sayısını artırmak istemiyor. İstediği, İstanbul'u bölgenin inip kalkılan kavşağı haline getirmek. Bu ne demek? Daha fazla uçak İstanbul'a inip kalkacak, havaalanları için yeni yatırım imkanı doğacak, uçaklara hizmet verenlere gün doğacak, daha çok servis, yeme-içme malzemesi ve daha çok benzin satılacak. Bu da ülkeye daha çok döviz girdisi ve istihdam demek. Şimdi başa dönelim ve İstanbul'un kavşak olma vizyonundan rahatsız olan yabancı ülkelerin kazayı temcit pilavı gibi çevirmesine ve medyamızın buna katkı sağladığına bir kez daha bakalım.

Bir de sorum var: 11 Eylül saldırılarında kulelere çarpan uçakların hangi havayolu şirketinin olduğunu biliyor musunuz? Ben de hatırlamadım ve internette bir araştırma yaptım. Şirketleri öyle iyi saklamışlar ki, doğru bilgiye pek çok yere baktıktan sonra zorla ulaştım. Kuzey kuleye American Airlines, güney kuleye United Airlines, Pentagon'a ise ne olduğu belli olmayan küçük bir uçak. Muhtemelen United Airlines deniliyor. Peki, Pensilvanya'ya düştüğü söylenen dördüncü uçak neymiş? İnanmayacaksınız ama açıklamalara göre o uçağı düştüğü yerde kimse bulamamış! Şimdi neredeyse 3 bin kişinin öldüğü bu olaylarda şirket isimleri bu kadar saklanıyorken bizim konuyu bu kadar bağırıyor olmamızın bir anlamı var mı?

Günseli Özen Ocakoğlu
Zaman

"Olan oldu THY iletişime devam etmeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 15 yıl önce
Evet hiçbirşey olmamış gibi 10 gün sonra Kevin Costner reklamları devam ettirir THY. Önemli değil uçak düşmüş insanlar ölmüş. THY'nin kasasına para girip genel müdürü ile ceo'su primlerini alsınlarda. Bir reklam daha filmi yapın bence . Hatta Reep İvedik oynayabilir. 2. filminde Şahan Gökbakar kabin görevlisi olarak yaptığı espiriler hoştu. Tam THY"ye uyuyor. Uçak düştükten sonra first class hizmetinin ayrıcalıklarını anlatın. Yani ölürseniz bakın sizi buzlu tabutta ailenize teslim edeceğiz. Ekonomi sınıfındaki gibi öyle tahta tabutlarla değil ayrıca 1. sınıf kefen first class hizmeti gerği bedava. Ayrıca cenazenizde katılım çok olacak parayla çığırtkan tutacağız. "FEELING THE KILLED"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
okuduk yorulduk bu yazı karşısında daha fazlası bende kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kazanın fotoğraflarınadamı bakmadı bu muhterem. uçakta ki canım TURKISH yazısını damı görmedi ? neyi nasıl saklayacak ? veya kazayı onur. atlas . veya pegasus veya fransızlarmı yaptı, denmeli. a fransız kalan arkadaş. başka işlerle uğraş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazılı basında tam sayfa ilanlar yayınlamalı... diyerek istediği ilanını nasıl olması gerektiğini de açıklıyor uyanık..hem THY olayı sahiplenmeli hemde şirketin ismi gizli tutulmalı..diyor , sahi bu ne diyor..???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gün gelecek istiklal mahkemeleri tekrar kurulacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hiçbir ZAMAN amerikalı kaçakların hemde ağlayanların gazetelerini okumayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AMERİKALI KAÇAK VE ÖZELLİKLE DE AĞLAYA AĞLAYA KONUŞAN ADAMIN YAYIN ORGANLARINI OKUMUYORUZ BİZ BOŞUNA YAZMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
basbaya belli hangi ucaksalrin nereye carptigi - ne alatiyor bu daha?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bakın siz sayın yazarımız havacılıktan da anlıyormuş. Bu iş sizin bildiklerinize benzemez.Ya söylediklerinizin tam tersi çıkarsa.Pardon mu diyeceksiniz....................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha bu kafayla cok seyler olacak.demedi demeyin..buraya yaziyolrum..2 sene icinde bakin neler olcak..bu kafanin,yonetimin yok olmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000