26 Mart 2017, Pazar 09:20:13

'O zaman Frankfurt'a da aynı tedbiri uygulayacaksın'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uçuşlarda elektronik cihazlara getirilen kısıtlamalara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
  • Kedi
  • O zaman yabanci pilotlarada ......... Madem ulkeyi cok seviyorsunuz. Acaba siz sayin bakanimiza sorsalar TR de kactane issiz pilot var diye cevabini biliyormusunuz.Kontenjan dolu olmasa eyvallah, fakat o kadar issiz variiken yazik gunah,biz once birbirimizi sevmesini ogrenelim, sonra disariya kizip ofkelenelim.
  • Şayet çıkıp "16 cm'den büyük uçan her türlü nesnenin, İncirlik'e inişine ve İncirlik'ten kalkışına müsaade etmiyorum, ambulans uçak ve helikopterler hariç" (tıbbi cihazlar, bu kapsam dışında malum) şeklinde bir tavır koyamıyorsan boşa konuşuyorsun demektir.
  • Şahsen şunu diyebilirim bizim Ahl de ki güvenlik uygulamalarını frankfurt ile kıyaslarsam Ahl daha güvenli...bazıları diyecek saçmalama o yüzden mi saldırı oldu...fakat saçmalamıyorum.frankfurt gibi biryerde saldırı yapılmak istense gayet basit ve kolay.ama köpek köpeyi ısırmaz misali.çok ciddiyetsiz eğitimler verilior sahte pasaport dan tut tehlikeli madde egitimine kadar ciddiye alınmayacak eğitimler.gayet güzel bir kıyaslama yapabildim her iki havalimanında.cok büyütmeyin avrupadaki havalimanlarını.içinde bulunan bilir...frankfurt havalimanini bi ele alsan çok açık var eğitimciler sana sahte pasaport gelirse check ini yap diyorsa polisle uğraşma bir sürü kagit doldurman gerekior diyorsa burdan anlayın nekadar ciddiyetsiz olduklarını
  • Biraz aksiyon lutfen
  • Biz çok gördük yapılan herşeyi eleştirip iş başa düşünce sıvışanları. Rumlar'ı tepelersin ambargo, pkk yı gömersin ambargo, uçağını düşürürsün ambargo, anayasayı değiştirmeye kalkarsın ambargo. Yapmasan suçlusun, dokunsan ekonomi bozanı. Söyletmeyin be adamı!!! EVET EVET EVET
  • Sayin bakanimiz, Sizde TR deki avrupali pilotlari atarsiniz olur biter :)))) fakat su varkine adamlar bizden daha durust hemde daha mert.
  • Aslan bakanım konuşun tabi AKP Sloganımızda olduğu "Lafa değil icraata bakalım"
  • Öyle konuşmakla olmuyor. ABD başkanı 30 Mart'ta Ankaraya geliyor. O zaman geldiğinde derdini ona anlatacaksın. Mikrofonlara değil.
  • almanyaya hollandaya oraya buraya kafa tutarsan boyle olur gec bu isleri hicbir sey yapamazsin.

Arslan, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uçuşlarda elektronik cihazlara getirilen kısıtlamalara ilişkin, "Orta Doğu'dan kalkan terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika'ya zarar verebiliyor da Frankfurt üzerinden uçarken zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Bunun yolu şu; Frankfurt'a da İstanbul'a da aynı güvenlik tedbirini uygulayacaksın. Kağıt üzerinde yapmayacaksın." dedi.

Bunun arkasında başka niyetler var"

Terör konusunda tedbir alınması gerekiyorsa sadece Türkiye'de değil her yerde alınması gerektiğini ifade eden Arslan, birkaç gündür yaşanan bazı gelişmelere herkesin şahit olduğunu anlattı.Arslan, uçuşlarda elektronik cihazlara getirilen kısıtlamalara değinerek, şunları kaydetti:"Havacılık sektöründe Atatürk Havalimanı'nın ve Türkiye'nin de dahil olduğu 8 tane havalimanı 10 farklı noktadan yeni bir uygulama getirildi. Saygı duyulur. Güvenlik tedbiri almalıyız. İnsanımızın hayatından yolculuk konforundan daha önemli olan güvenlik tedbiridir ama güvenlik tedbirini bir yerde alıp başka bir yerde almıyorsanız o zaman bu başka türlü okunur. 'Bunun arkasında başka niyetler var' denir. O niyetler de bu salondaki hazirunun amacına uygun olmaz."

"Haksız rekabet olmasın"

Arslan, rekabetin eşit ve adil şartlarla olması gerektiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Terör üreten herhangi bir bölgeden terörist Türkiye'ye gelen Türkiye üzerinden Amerika'ya İngiltere'ye gidiyor da aynı bölgeden başka bir ülkeden gelip Amerika'ya İngiltere'ye giden farklı mı davranıyor? Bizim söylediğimiz şu; güvenlik tedbirlerini sonuna kadar alalım ama 'Güvenlik tedbiri alıyoruz' adı altında başka niyetlerimiz ve haksız rekabet olmasın. Bakın dünya sivil havacılık otoritesinin koyduğu kurallar var. Emin olunuz ki Türkiye, havalimanlarında konulan kuralların üzerinde ilave emniyet güvenlik tedbirleri uyguluyor ve iki gündür de söylediğimiz şu; evet gelin bunun üzerinde uygulanabilecek olan güvenlik tedbirlerini de biz uygulamaya hazırız. Beraber uygulayalım ama sadece Türkiye'de uygulamayalım."

"Kimse garanti edemez"

Bu uygulamanın, sadece Türkiye için değil başka yerler için de geçerli olması gerektiğini belirten Arslan, "Orta Doğu'dan kalkan terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika'ya zarar verebiliyor da Frankfurt üzerinden uçarken zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Bunun yolu şu; Frankfurt'a da İstanbul'a da aynı güvenlik tedbirini uygulayacaksın. Kağıt üzerinde yapmayacaksın. Biz reel olarak yapıyoruz. Ekonominin ve ticaretin olmazsa olmazı bunların alt başlıkları olan sanayinin, endüstrinin ve sosyal refahın gelişmesinin olmazsa olmazı ulaştırma ve haberleşme sektörüdür. Ulaştırmanın her türüdür. Dolayısıyla bizim bir sloganımız var; Türkiye erişilebilen, ulaşılabilen bir ülke olmalıdır, bütün vatandaşları açısından. Bununla da yetinmiyoruz coğrafyamız açısından." değerlendirmesinde bulundu.

'O zaman Frankfurt'a da aynı tedbiri uygulayacaksın'

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Arslana bak arslana ~ 7 yıl önce
Kedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
O zaman yabanci pilotlarada ......... Madem ulkeyi cok seviyorsunuz. Acaba siz sayin bakanimiza sorsalar TR de kactane issiz pilot var diye cevabini biliyormusunuz.Kontenjan dolu olmasa eyvallah, fakat o kadar issiz variiken yazik gunah,biz once birbirimizi sevmesini ogrenelim, sonra disariya kizip ofkelenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 7 yıl önce
Şayet çıkıp "16 cm'den büyük uçan her türlü nesnenin, İncirlik'e inişine ve İncirlik'ten kalkışına müsaade etmiyorum, ambulans uçak ve helikopterler hariç" (tıbbi cihazlar, bu kapsam dışında malum) şeklinde bir tavır koyamıyorsan boşa konuşuyorsun demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gördüyünüz gibi değil ~ 7 yıl önce
Şahsen şunu diyebilirim bizim Ahl de ki güvenlik uygulamalarını frankfurt ile kıyaslarsam Ahl daha güvenli...bazıları diyecek saçmalama o yüzden mi saldırı oldu...fakat saçmalamıyorum.frankfurt gibi biryerde saldırı yapılmak istense gayet basit ve kolay.ama köpek köpeyi ısırmaz misali.çok ciddiyetsiz eğitimler verilior sahte pasaport dan tut tehlikeli madde egitimine kadar ciddiye alınmayacak eğitimler.gayet güzel bir kıyaslama yapabildim her iki havalimanında.cok büyütmeyin avrupadaki havalimanlarını.içinde bulunan bilir...frankfurt havalimanini bi ele alsan çok açık var eğitimciler sana sahte pasaport gelirse check ini yap diyorsa polisle uğraşma bir sürü kagit doldurman gerekior diyorsa burdan anlayın nekadar ciddiyetsiz olduklarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bbb ~ 7 yıl önce
Biraz aksiyon lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkücü kaptan ~ 7 yıl önce
Biz çok gördük yapılan herşeyi eleştirip iş başa düşünce sıvışanları. Rumlar'ı tepelersin ambargo, pkk yı gömersin ambargo, uçağını düşürürsün ambargo, anayasayı değiştirmeye kalkarsın ambargo. Yapmasan suçlusun, dokunsan ekonomi bozanı. Söyletmeyin be adamı!!! EVET EVET EVET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl ~ 7 yıl önce
Akıl pazarda satılan domates değil ki alıp ta şu Evetçilere veresin. Neyine evet, kime evet onu yaz bilmediğimiz bir şey varsa öğrenip biz de yıllardır okuyup göremediğimizi görelim. Osmanlıyı satıp yiyip batağa sürüklediniz yetmedi TC yi de yiyip bitiriyosunuz. Böylelerinin olduğu ülkeye dış düşman lazım mı?
Kafa ~ 7 yıl önce
Allah akıl fikir versin derim ama onu da koyacak kafa lazım. Başka yere soksa doku farklı. Bünye kabul etmez.
TC ~ 7 yıl önce
Sayin bakanimiz, Sizde TR deki avrupali pilotlari atarsiniz olur biter :)))) fakat su varkine adamlar bizden daha durust hemde daha mert.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslan Bakan ~ 7 yıl önce
Aslan bakanım konuşun tabi AKP Sloganımızda olduğu "Lafa değil icraata bakalım"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JFKFLYER ~ 7 yıl önce
Öyle konuşmakla olmuyor. ABD başkanı 30 Mart'ta Ankaraya geliyor. O zaman geldiğinde derdini ona anlatacaksın. Mikrofonlara değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sami ~ 7 yıl önce
almanyaya hollandaya oraya buraya kafa tutarsan boyle olur gec bu isleri hicbir sey yapamazsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000