28 Aralık 2010, Salı 09:01:43

O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

GAP uçağı, Japonya dönüşü kabin basıncının düşmesi nedeniyle Pekin'e acil iniş yaptı. Uçakta bulunan Yeni Şafak Ankara Haber Müdürü Abdulkadir Selvi, o anları yazdı.
  • Sinop halkı nükleer santral istemiyor. Çernobil'den sonra her hanede mutlaka bir kanser vakası var, yenilerinin haberleri geliyor. Bir de küfür eder gibi nükleer santralin adresine Sinop'u koydular. Kabin basıncı arızasında Sinopluların ahı da etkili oldu büyük ihtimalle. Daha fazla ah almayın ve halka rağmen nükleer inadından vazgeçin..
  • gazetecilere belese ozel ucakla gezi yaptirip sonra haklarinda guzel yazilar yazilsin diye halkin parasini peskes cekiyorlar
  • müslüman dinini açın kitapları alimlere sorun araştırın akepe hükümetinin harcamaları saltanatı rusyada vekil bakanların harcamaları örtülü ödenekten karşılandı özel gezilerin mitinglerin devlet parası ile karşılanıyor varmı islamda böyle yaşam sonrada minareciyiz süngücüyüz diyeceksin
  • Bu yorumu tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Resimdeki GAP uçağının hem kuyruğunda hem de kapısının yanında "devlet uçağı" olduğunu da gösteren bayrak var. Türkiyenin en büyük özel havayolunun kuyruğunda ise "yıldız ittifakı"nın logosu var. Bu hikayede, "devletin uçağında" gazeteciler var. Biz bakanın tarifeli seferle giderek tasarruf yapmasını istiyorken. 2000-3000 USD'ye yapılacak yolculuğu enazından 20-30 bin USD'ye yapıyor. Tüyü yetmemiş öksüzü bilmem ama, ben hakkımı helal etmiyorum. Benim vergimle kimse yandaşlarını gezdirmesin. Bu uçağı özel sektöre versinler, sonra kiralasınlar ki, hem uçak verimli olarak kullanılsın, hem de ak-kara belli olsun.
  • Bu özel uçak rahmetli turgut özel zamanından kalma bunu anlayın bir kere kaç senelik olduğunu basit bir ilkokul seviyesindeki çocuk da yapar. bu uçağın belirli bir ömrü vardır parçaların sistemlerin.. Sonra bakan ne için gitti tokyoya nükleer santral için gitti.. anlamayana. sonra yandaş medya diyene uçakta sadece yandaş medyadan değil öteki hristiyan medyasındanda gazeteciler vardı biraz daha araştırrrısıan bulursun. anladın mı minnoş artık sizin devriniz bitti sizin devrinizde hükümetler ve başbakanlar emrinizde çalışıyordu artık bitti..
  • sınıf başlığında yazı arkadasımıza katılıyorum,siz olsanız vatandaşın paralarıyla,en üst sınıfta uçmazmıydınız? devlet te üst düsey yönetici olabilmek için öncelikle uçakta sınıfınız üst düzey olmalı.
  • hangi devletin bakanı 10.000 km yolu yanına yandaş gastecileri(!) de alıp özel uçakla gider üstelik kendi ülkesinin bayrak taşıyıcısının o ülkeye tarifeli seferi varken.bir arkadaş açıklarsa çok sevinirim.
  • olur öyle arızalar güzelim uçağı yok parasına sattıracaksınız bırakın uğrşmayın havacılık uzmanı gazeteciler yorum yapsın bu uçak hakkında.
  • Sn.Arkadaşım senin için çok mu önemli HANGİ SINIFTA UÇTUKLARI,sende devletin üst düzey yetkilisi /Bakanı ol o zaman bakalım hangi sınıfta uçacaksın
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
Japonya'da 20 milyar dolarlık nükleer santralin ön anlaşmasına imza atan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve heyeti havada büyük tehlike atlattı. Başbakanlığa ait GAP uçağı kabin basıncındaki ani düşüş nedeniyle Çin'in Başkenti Pekin'e inmek zorunda kaldı. Yıldız'ın uçağı "yakıt sızıntısı" nedeniyle Tokyo'dan 4 saat gecikmeli kalktı. Yıldız, "Her hangi birsağlıksorunum yok. THY tarifeli seferi ile ülkemize dönüyorum" dedi. Pilotların acil iniş haberi verdiğinde heyecanlanmadığını belirten Yıldız, "kısmet böyleymiş" yorumu yaptı.

BAKAN YILDIZ YANIMIZDAYDI
Uçakta ilk uyarı hostesten geldi: "Yarım saat sonra türbülansa girebiliriz." Türbülans konusunu fazla önemsemedik hatta geç saat olması nedeniyle uykuya çekildik. 3,5 saat geçmişti ki hostesler tarafından telaşlı bir şekilde uyandırıldık. "Uçakta arıza var. En yakın havalimanı olan Pekin'e ineceğiz" ikazı üzerine kendimize geldik. Bu sırada Sabah Gazetesi muhabiri Mehmet Nayır başına giren şiddetli ağrıyla kıvranmaya başladı. Hostesler Mehmet Nayır'ı bir koltuğa uzatıp müdahale ederken Enerji Bakanı Taner Yıldız da yanımıza geldi. Taner Bey'in de sağ kulağında bir ağrı vardı. Basınçtan diğerlerimiz çok fazla etkilenmedik. Bu şekliyle yarım saat uçtuktan sonra Pekin Havalimanı'na indik. Kaptan pilot o sırada yanımıza gelip basınç arızasını gösteren iki monitörün de arızalı olduğunu o nedenle İstanbul'dan monitor gelene kadar uçağı kaldıramayacağını söyledi. Bizim için yeni bir süreç başlamıştı.

Gerekli malzemenin Türkiye'den geç geleceği öğrenilince Bakan Yıldız ve heyeti Ankara'ya THY'ye ait Pekin-İstanbul seferi ile dönmeye karar verdi. Uçakta yer alan heyette Sabah gazetesinden Mehmet Nayır, Hürriyet gazetesinden Metehan Demir, Zaman Gazetesi'nden Ömer Şahin, Anadolu Ajansı'ndan Mutlu Soyuçok ileTürkiyeAtom Enerjisi Kurumu Başkanı Zafer Alper, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Hüseyin Arslan bulunuyordu.

(Yeni Şafak)
O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sinop halkı nükleer santral istemiyor. Çernobil'den sonra her hanede mutlaka bir kanser vakası var, yenilerinin haberleri geliyor. Bir de küfür eder gibi nükleer santralin adresine Sinop'u koydular. Kabin basıncı arızasında Sinopluların ahı da etkili oldu büyük ihtimalle. Daha fazla ah almayın ve halka rağmen nükleer inadından vazgeçin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gazetecilere belese ozel ucakla gezi yaptirip sonra haklarinda guzel yazilar yazilsin diye halkin parasini peskes cekiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
müslüman dinini açın kitapları alimlere sorun araştırın akepe hükümetinin harcamaları saltanatı rusyada vekil bakanların harcamaları örtülü ödenekten karşılandı özel gezilerin mitinglerin devlet parası ile karşılanıyor varmı islamda böyle yaşam sonrada minareciyiz süngücüyüz diyeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yorumu tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Resimdeki GAP uçağının hem kuyruğunda hem de kapısının yanında "devlet uçağı" olduğunu da gösteren bayrak var. Türkiyenin en büyük özel havayolunun kuyruğunda ise "yıldız ittifakı"nın logosu var. Bu hikayede, "devletin uçağında" gazeteciler var. Biz bakanın tarifeli seferle giderek tasarruf yapmasını istiyorken. 2000-3000 USD'ye yapılacak yolculuğu enazından 20-30 bin USD'ye yapıyor. Tüyü yetmemiş öksüzü bilmem ama, ben hakkımı helal etmiyorum. Benim vergimle kimse yandaşlarını gezdirmesin. Bu uçağı özel sektöre versinler, sonra kiralasınlar ki, hem uçak verimli olarak kullanılsın, hem de ak-kara belli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu özel uçak rahmetli turgut özel zamanından kalma bunu anlayın bir kere kaç senelik olduğunu basit bir ilkokul seviyesindeki çocuk da yapar. bu uçağın belirli bir ömrü vardır parçaların sistemlerin.. Sonra bakan ne için gitti tokyoya nükleer santral için gitti.. anlamayana. sonra yandaş medya diyene uçakta sadece yandaş medyadan değil öteki hristiyan medyasındanda gazeteciler vardı biraz daha araştırrrısıan bulursun. anladın mı minnoş artık sizin devriniz bitti sizin devrinizde hükümetler ve başbakanlar emrinizde çalışıyordu artık bitti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sınıf başlığında yazı arkadasımıza katılıyorum,siz olsanız vatandaşın paralarıyla,en üst sınıfta uçmazmıydınız? devlet te üst düsey yönetici olabilmek için öncelikle uçakta sınıfınız üst düzey olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hangi devletin bakanı 10.000 km yolu yanına yandaş gastecileri(!) de alıp özel uçakla gider üstelik kendi ülkesinin bayrak taşıyıcısının o ülkeye tarifeli seferi varken.bir arkadaş açıklarsa çok sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olur öyle arızalar güzelim uçağı yok parasına sattıracaksınız bırakın uğrşmayın havacılık uzmanı gazeteciler yorum yapsın bu uçak hakkında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn.Arkadaşım senin için çok mu önemli HANGİ SINIFTA UÇTUKLARI,sende devletin üst düzey yetkilisi /Bakanı ol o zaman bakalım hangi sınıfta uçacaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000