16 Mart 2012, Cuma 09:11:24

O UÇAK NASIL HAZIRLANDI?

Türk Hava Yolları'nın 18.000 personelini TC-JHL kuyruk tescilli "Ünye" isimli uçağının üzerine yerleştirdi. Peki bu işlem nasıl yapıldı merak ediyor musunuz?
  • SEVGİLİ KARDEŞLER YORUM YAPIYORSUNUZ AMA ACABA UÇAK TEKNİĞİNİ NEKADAR BİLİYORSUNUZ İŞİN EKONOMİK BOYUTUNDAN ZİYADE ONU UÇUŞA HAZIRLAYAN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARI BİR KEZ OLSUN HATIRLAYIN BU UÇAKLARIN HER BİR KARESİNDE PARMAK İZLERİ VAR ELBETTE ONLARIN ONURA EDİLMESİ ŞART BUNU DÜŞÜNENLER ÇOK GÜZEL İŞ YAPMIŞLAR AYRICA BU UÇAKLAR ONLARIN SAYESİNDE UÇUYOR BAŞKA KİMSELER KENDİNE HİSSE ÇIKARTMASIN
  • çok kıskançsın bu yüzden saçmaladığının parkındasın değil mi?:)))
  • Öncelikle soru eki olan -mi ayrı yazılır.o kaplama senin piyasada bulabileceğin bir malzeme değildir.uçak üzerinde yapacağın en ufak değişiklikte bile üreticinin haberi vardır.bu işlem BOEING'in desteğiyle yapılmıştır.o uçağı senden daha çok düşünen en az 3000 teknik personel var sen merak etme.hiçbir şirket uçağını böyle bir şey için riske atmaz.hadi şirketi geçtim (senin dediğin gibi mesela 3000 kişiden hiçbirinin aklına gelmese bile) bunu yapmana boeing izin vermez.senden daha ince düşünen 3000 kişi adına bir uçak teknisyeni...
  • suana kadar havacilik sektorinde yapilan ilk calisma tarzi amacini herkez gormez olsa bile
  • 1 milyar TL zarar varken bu yöneticiler hala uçak giydirmeyi giydirilirken video çektirmeyi, çekilen videonun 3d olmasını ve sonra gözlük takıp seyretmeyi çok seviyorlar belli ki.. Utanıyorum valla.. 1 milyar zarar sen uçak boyamaya devam et..
  • THY çok güzel bir PR çalışması yapmış emeği geçen herkesi tebrik ederim. Çalışanlarını onore etmiş, çalışanların tümü bundan pozitif pay çıkarmalıdır. Bu çalışma gerek kendileri gerekse gelecekte evlatlarına bile gururla anlatacakları aidiyetlik ve kadirşinaslık örneğidir. Şimdi uçağın ismi de ÜNYE yerine THY olarak değiştirilirse çok daha iyi olur ve uygun bir teknik ile yıllarca sürdürmenin yolu da bulunmalıdır.THY çok büyük ve startejik bir kurum , yöneten , çalışan ve eleştiren de bunları bilmeli.
  • kaplama arabalar gibi uçağın filmle kaplanması ne derece güvenli acaba? çok düşük sıcaklık basınç altınta bu bantların uçağın gövdesinden kopup motor, uçuş kumandaları...vs gibi yerlere girip uçuş güvenliğini tehlikeye sokmayacağını kim bilebilir?? inanmıyorum bu kadar ince düşündüklerin...
  • İşte THY diyen arkadaşa, THY nin prestiji ve kalitesi keşke sov amaçlı etkinlikler yerine rakkamlara ve hizmet kalitesine yansısa.
  • 3 : 15 'de bazılarının üstü kapatılmış :((
  • THY BÖYLE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINA İNSAN KAYNAKLARI VE PERSONEL DEPARTMANLARINA BİR ÇEKİ DÜZEN VERSİN... ASKERDE DE OT YOLDURURLAR, ERAT BOŞ KALIP AZMASIN DİYE... 4 AY UĞRAŞMIŞLAR... 20 PERSONEL ÇALIŞMIŞ...
Atatürk Havalimanı'na 19 Aralık günü inen ve ilk olarak AirportHaber'in görüntülediği TC-JHL kuyruk tescilli "Ünye" ismi verilen B737-800 uçağının hikayesi aslında 4 ay öncesine dayanıyor. 

Uçak seçimi ve yeni getirilen uçağa Türk Hava Yolları personellerinin vesikalık resimlerinin yüklenmesi için uzun bir tasarım süreci yaşandı. 

4 aylık profesyonel vesikalık çekimlerin ardından Almanya'ya gönderilen resimlerin stickerları için "SignVision" isimli Almanya merkezli bir Türk firması ile anlaşıldı.

Yapıştırmalar Türkiye'ye geldikten sonra bir hafta boyunca 20 teknisyen tarafından uçağa monte edildi ve 13 Mart'ta görücüye hazır hale getirildi.

İşte dünyada bir ilk olan çalışan resimleriyle donatılmış TC-JHL tescilli "Ünye" uçağının hikayesi


(NOT: VİDEOYU 3D İZLEMEK İSTEMİYORSANIZ VİDEO ÜZERİNDEKİ 3D İŞARETİNE TIKLAYARAK TURN OFF 3D SEÇENEĞİNİ KULLANABİLİRSİNİZ)
O UÇAK NASIL HAZIRLANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
SEVGİLİ KARDEŞLER YORUM YAPIYORSUNUZ AMA ACABA UÇAK TEKNİĞİNİ NEKADAR BİLİYORSUNUZ İŞİN EKONOMİK BOYUTUNDAN ZİYADE ONU UÇUŞA HAZIRLAYAN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARI BİR KEZ OLSUN HATIRLAYIN BU UÇAKLARIN HER BİR KARESİNDE PARMAK İZLERİ VAR ELBETTE ONLARIN ONURA EDİLMESİ ŞART BUNU DÜŞÜNENLER ÇOK GÜZEL İŞ YAPMIŞLAR AYRICA BU UÇAKLAR ONLARIN SAYESİNDE UÇUYOR BAŞKA KİMSELER KENDİNE HİSSE ÇIKARTMASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok kıskançsın bu yüzden saçmaladığının parkındasın değil mi?:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle soru eki olan -mi ayrı yazılır.o kaplama senin piyasada bulabileceğin bir malzeme değildir.uçak üzerinde yapacağın en ufak değişiklikte bile üreticinin haberi vardır.bu işlem BOEING'in desteğiyle yapılmıştır.o uçağı senden daha çok düşünen en az 3000 teknik personel var sen merak etme.hiçbir şirket uçağını böyle bir şey için riske atmaz.hadi şirketi geçtim (senin dediğin gibi mesela 3000 kişiden hiçbirinin aklına gelmese bile) bunu yapmana boeing izin vermez.senden daha ince düşünen 3000 kişi adına bir uçak teknisyeni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
suana kadar havacilik sektorinde yapilan ilk calisma tarzi amacini herkez gormez olsa bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1 milyar TL zarar varken bu yöneticiler hala uçak giydirmeyi giydirilirken video çektirmeyi, çekilen videonun 3d olmasını ve sonra gözlük takıp seyretmeyi çok seviyorlar belli ki.. Utanıyorum valla.. 1 milyar zarar sen uçak boyamaya devam et..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY çok güzel bir PR çalışması yapmış emeği geçen herkesi tebrik ederim. Çalışanlarını onore etmiş, çalışanların tümü bundan pozitif pay çıkarmalıdır. Bu çalışma gerek kendileri gerekse gelecekte evlatlarına bile gururla anlatacakları aidiyetlik ve kadirşinaslık örneğidir. Şimdi uçağın ismi de ÜNYE yerine THY olarak değiştirilirse çok daha iyi olur ve uygun bir teknik ile yıllarca sürdürmenin yolu da bulunmalıdır.THY çok büyük ve startejik bir kurum , yöneten , çalışan ve eleştiren de bunları bilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kaplama arabalar gibi uçağın filmle kaplanması ne derece güvenli acaba? çok düşük sıcaklık basınç altınta bu bantların uçağın gövdesinden kopup motor, uçuş kumandaları...vs gibi yerlere girip uçuş güvenliğini tehlikeye sokmayacağını kim bilebilir?? inanmıyorum bu kadar ince düşündüklerin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İşte THY diyen arkadaşa, THY nin prestiji ve kalitesi keşke sov amaçlı etkinlikler yerine rakkamlara ve hizmet kalitesine yansısa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3 : 15 'de bazılarının üstü kapatılmış :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY BÖYLE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINA İNSAN KAYNAKLARI VE PERSONEL DEPARTMANLARINA BİR ÇEKİ DÜZEN VERSİN... ASKERDE DE OT YOLDURURLAR, ERAT BOŞ KALIP AZMASIN DİYE... 4 AY UĞRAŞMIŞLAR... 20 PERSONEL ÇALIŞMIŞ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000