28 Ocak 2012, Cumartesi 09:00:45

O SEFERLERE BAŞLANACAK MI?

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa'dan Erbil'e yapılması planlanan uçak seferlerinin ihracata olumlu yansıyacağını söyledi.
  • milyonlarca lira ve yıllar harcandı ,türkiye nin en uzun pisti yapıldı, kule için gökdelen yapıldı ,havaalanı için devletin karayolu değişti ama gel gelelim kış aylarında ucaklar inmiyor atatürkün barajının oluşturduğu sis ve pus tam havaalanı güzergahı borajet geldi urfada adı bile duyulmadı şubesi açılmadı iş yapamıyoruz diye gittiler sefer yokluğundan urfa yolcusu antep ve d.bakırı tercih ediyor küçücük antep havaalanı dünyaya sefer yaparken urfa havaalanını ancak metin şentürk rekor kırmak için kullanıyor urfadan istanbul ankaraya ucak kalksın yeter zaten
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa'dan Erbil'e yapılması planlanan uçak seferlerinin ihracata olumlu yansıyacağını söyledi.

Ertekin, yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Libya ziyareti sonrası yaptığı açıklamada "Erbil'e, Gaziantep'ten haftanın 4 günü ve Şanlıurfa'dan haftanın 3 günü karşılıklı uçuşların planlandığını" söylediğini hatırlattı.

Bu konunun, kısa süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun katılımıyla Şanlıurfa'da yapılan toplantıda da gündeme geldiğini anlatan Ertekin, çalışmaların en kısa sürede sonuçlanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Bölgenin Suriye ve Irak gibi komşu ülkelerle büyük bir ticari hacme sahip olduğunu vurgulayan Ertekin, ancak ihracatçıların Erbil'e gidip gelme konusunda sıkıntılar yaşadığına işaret etti.

Ertekin, "Şanlıurfa'dan Erbil'e yapılması planlanan uçak seferleri ihracata olumlu yansıyacaktır. Yıllık 250 milyon Dolar civarındaki ihracatımızın 60 milyon dolarlık kısmı Suriye, kalan bölümü ise Irak ve diğer ülkelere gerçekleşiyor. Irak'a genellikle gıda ve inşaat malzemesi gibi ürünler ihraç ediliyor. Uçuşların başlaması ticari hacmi artıracaktır" diye konuştu.

Erbil'e uçuşların gerçekleştirileceği GAP Havaalanı'nın durumunun değerlendirilmesi gerektiğini de belirten Ertekin, söz konusu havaalanının coğrafi konumu dolayısıyla kış aylarında yoğun sise maruz kaldığını, bu nedenle kimi uçuşların iptal edildiğini ifade etti. Ertekin, "GAP Havaalanı'nda en büyük sorun sis. Bu konuda araştırma yapıyoruz. Bu konuda Harran Üniversitesi'nden de yardım isteyeceğiz. Sisin etkisini azaltmak için yapılması gerekenleri belirleyeceğiz" dedi.
O SEFERLERE BAŞLANACAK MI?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
milyonlarca lira ve yıllar harcandı ,türkiye nin en uzun pisti yapıldı, kule için gökdelen yapıldı ,havaalanı için devletin karayolu değişti ama gel gelelim kış aylarında ucaklar inmiyor atatürkün barajının oluşturduğu sis ve pus tam havaalanı güzergahı borajet geldi urfada adı bile duyulmadı şubesi açılmadı iş yapamıyoruz diye gittiler sefer yokluğundan urfa yolcusu antep ve d.bakırı tercih ediyor küçücük antep havaalanı dünyaya sefer yaparken urfa havaalanını ancak metin şentürk rekor kırmak için kullanıyor urfadan istanbul ankaraya ucak kalksın yeter zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000