10 Temmuz 2008, Perşembe 14:42:09

O PİLOTA JET SORUŞTURMA

Kokpitte yemek yediği sırada uçağa alınan VIP yolcular dahil herkesi yere indiren kaptan pilota jet soruşturma açıldı. Pilotun savunması istenirken, SHGM’de uçağın pilotunu Ankara’ya çağırarak ifadesini aldı. Peki, kim bu pilot?
  • tuncelili arkadaş gerçektende haklı
  • ben oılsam bahadır kaptanı değil denizcilik müsteşarını görevinden alırım... bu akp ve akp yanlısı politikacılar ne yapmaya çalışıyorlar... bu kadarı da pes dedirtiyor gerçekten...
  • Emredersiniz efendim. Siz nasıl isterseniz efendim. Siz isteyin ben aç da uçarım,personeli de aç uçururum,limit falan da beni bağlamaz efendim. Very İmportansa büyüklerimin bir bildiği vardır ama değil mi efendim. Kampanyayla "halka" dağıtıyorlarmış bende alsam diyorum efendim. Köle ahlakıma imaj olur yakışır diyorlar efendim. Türünden karakterlere ŞOK fırsat!!Kampanyamız tüm köleleri halkalandıracak. Melemek ve el öpmek gibi performanslar büyüklerimiz tarafından değerlendirilip bedava halkalar ile onurlandırılacak.Ayrıca onur ve haysiyet sahibi olmayan eziklere özel büyük boy halkalarımız da mevcut. Gün sizin gününüz çıkın saklandığınız yerden.!!!
  • airporthaber'i kutlamak gerek gerçekten -özel-haberler veriyor. haberlendik, özellendik sayesinde!airport'a göre bir haberin özel olması için; şöyle kulağından tutacaksın isteğin ne ise o tarafa doğru önce şöyle bir çekeceksin, sonra biraz da bu tarafa biraz daha çekeceksin, bir iki de önemli isim vs. attıracaksın, gözlerini kısıp kıvama geldiğini düşündüğün anda salıvereceksin! bravo! alkış! alkış!
  • haberden çok haberin ardından yazılan yorumlar nedeniyle utandım.bu kadar mı duyarsız,zavallı,bu kadar mı küçük kafalarımız! ne, nerede, neden gibi en basit soruları sormayı bilmiyoruz.-gocuklu celep kaldırdı mı sopasını- hizaya giriveriyoruz hemen.hele söz konusu sendika olunca sopa daha da havalı kalkar bilmiyor muyuz! güle güle git kaptanım gökyüzünde özgür uçuşlar sana! aba eteklerinde güven arayanlara da allah selamet versin!
  • Yazik, bunca yil verilmis emegin,ozverinin karsiligi bu olmamaliydi. Harcanmak bukadar kolay iste.yazik,kendi meslektaslarini karalayanlarada kocaman bir YAZIK. Bogaz derdine dusmus kaptan diye adini cikardiniz ya, diyecek bir laf bulamiyorum. Utanmalisiniz!!
  • bahadır hocam en doğrusunu yapmıştır.bu yorumun yayınlanacağını pek sanmamakla birlikte hocama saygılar sunuyorum devam
  • Zaten AKP li yönetim şirketten adam atıp kendi torpillilerini sokmak için herkese kaşının üstünde gözün var muhabbeti yapıo bu meslektaşımda resmen davetiye çıkarmış. Ha bi de unutulan nokta var: Sendikalı olduğu için artık uçmaktan bıkmış ve kendini attırarak işsizlik sigortasından 250-300 bin € tazminat alıp emekli olmayı düşünüyo da olabilir.??
  • Kaptana sorulmamış olabilir ancak kabin amiri ve F/O yolcu alımı için onay vermiş. Kaptanın onayı olması gerekirdi. Fakat HÜNKARIMIZ'da nasıl bir yaşam anlayışı vardırki herkesi uçaktan indirtmiştir. Böyle küçük CB'leri ben yarattım havasında olan pilot malesef çok. Bir gün gelir böyle havasını alıverirler adamın. Artık kaptanımıza 2. sınıf bi charter firmasında hayırlı saltanatlar...
  • Kaptan ne yapmışsa doğru yapmıştır mantığını benimseyecek kadar boş insanlar bu sektörde oldukça bu tarz davranışlara bir süre daha mağdur kalabiliriz.Bu örümcek beyinli kendisini herşeyden üstün gören ve onlara bunu hissettiren zihniyetler oldukça...

Ankara-İstanbul seferini yapmak üzere Esenboğa Havalimanı’nda meydana gelen olay şöyle olmuştu. Yardımcı pilotun kabin ekibine “Yolcuları alabilirsiniz” talimatı üzerine yolcular uçağa alınmaya başlanmıştı. Tüm yolcular uçağa bindikten sonra VIP yolcular da uçağa davet edilmişti. VIP yolcular arasında Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da bulunuyordu.

 

Uçağın Kaptan Pilotu Sendika Temsilcisi Bahadır Altan ise o sırada yemek yemeye başlamıştı. Yemek yediği sırada yolcuların uçağa alınmasına kızan Kaptan Pilot Bahadır Altan, uçağın içinde kim var kim yok sormaksızın tüm yolcuların aşağı indirilmesi talimatını verdi.

 

İşte bu beklenmedik tavırdan sonra Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve yanındaki bürokratlarla uçaktan inmek zorunda kaldı. Durumu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne şikayet eden Müsteşar Naiboğlu, soruşturma başlatılmasını istedi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü hemen harekete geçerek Sendikacı Pilot Bahadır Altan hakkında soruşturma başlattı. Ankara’ya çağrılan Altan ile uçuş ekibinin ifadeleri alınırken THY Uçuş İşletme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Köksal Köktuna’da hazır bulundu.

 

SHGM ile birlikte Türk Havayolları da Kaptan Pilot Bahadır Altan hakkında soruşturma başlattı. Altan’ın savunması alınırken, yolcuların uçaktan indirilmesinin yanlış olduğu ifade edildi. THY’nin Bahadır Altan’ı görevden alacağı da gelen haberler arasında.

 

Bahadır Altan ile ilgili daha önceden de birkaç kez soruşturma açılmış ve cezalar verilmişti. Altan’ın kaptanlığında Dalaman İstanbul seferinde de açık cep telefonu krizi yaşanmış ve Kaptan Pilot Bahadır Altan “Uçakta cep telefonu ile konuşan yolcuyu bulun ismini bana getirin anonsu” yapmasıyla da dikkat çekmişti.

 

AirportHaber Özel

 

O PİLOTA JET SORUŞTURMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
tuncelili arkadaş gerçektende haklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuncelili ~ 16 yıl önce
ben oılsam bahadır kaptanı değil denizcilik müsteşarını görevinden alırım... bu akp ve akp yanlısı politikacılar ne yapmaya çalışıyorlar... bu kadarı da pes dedirtiyor gerçekten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HALKACI ~ 16 yıl önce
Emredersiniz efendim. Siz nasıl isterseniz efendim. Siz isteyin ben aç da uçarım,personeli de aç uçururum,limit falan da beni bağlamaz efendim. Very İmportansa büyüklerimin bir bildiği vardır ama değil mi efendim. Kampanyayla "halka" dağıtıyorlarmış bende alsam diyorum efendim. Köle ahlakıma imaj olur yakışır diyorlar efendim. Türünden karakterlere ŞOK fırsat!!Kampanyamız tüm köleleri halkalandıracak. Melemek ve el öpmek gibi performanslar büyüklerimiz tarafından değerlendirilip bedava halkalar ile onurlandırılacak.Ayrıca onur ve haysiyet sahibi olmayan eziklere özel büyük boy halkalarımız da mevcut. Gün sizin gününüz çıkın saklandığınız yerden.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siyahi ~ 16 yıl önce
airporthaber'i kutlamak gerek gerçekten -özel-haberler veriyor. haberlendik, özellendik sayesinde!airport'a göre bir haberin özel olması için; şöyle kulağından tutacaksın isteğin ne ise o tarafa doğru önce şöyle bir çekeceksin, sonra biraz da bu tarafa biraz daha çekeceksin, bir iki de önemli isim vs. attıracaksın, gözlerini kısıp kıvama geldiğini düşündüğün anda salıvereceksin! bravo! alkış! alkış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökyüzü ~ 16 yıl önce
haberden çok haberin ardından yazılan yorumlar nedeniyle utandım.bu kadar mı duyarsız,zavallı,bu kadar mı küçük kafalarımız! ne, nerede, neden gibi en basit soruları sormayı bilmiyoruz.-gocuklu celep kaldırdı mı sopasını- hizaya giriveriyoruz hemen.hele söz konusu sendika olunca sopa daha da havalı kalkar bilmiyor muyuz! güle güle git kaptanım gökyüzünde özgür uçuşlar sana! aba eteklerinde güven arayanlara da allah selamet versin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
Yazik, bunca yil verilmis emegin,ozverinin karsiligi bu olmamaliydi. Harcanmak bukadar kolay iste.yazik,kendi meslektaslarini karalayanlarada kocaman bir YAZIK. Bogaz derdine dusmus kaptan diye adini cikardiniz ya, diyecek bir laf bulamiyorum. Utanmalisiniz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti İbo ~ 16 yıl önce
bahadır hocam en doğrusunu yapmıştır.bu yorumun yayınlanacağını pek sanmamakla birlikte hocama saygılar sunuyorum devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320-200pilot ~ 16 yıl önce
Zaten AKP li yönetim şirketten adam atıp kendi torpillilerini sokmak için herkese kaşının üstünde gözün var muhabbeti yapıo bu meslektaşımda resmen davetiye çıkarmış. Ha bi de unutulan nokta var: Sendikalı olduğu için artık uçmaktan bıkmış ve kendini attırarak işsizlik sigortasından 250-300 bin € tazminat alıp emekli olmayı düşünüyo da olabilir.??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Kaptana sorulmamış olabilir ancak kabin amiri ve F/O yolcu alımı için onay vermiş. Kaptanın onayı olması gerekirdi. Fakat HÜNKARIMIZ'da nasıl bir yaşam anlayışı vardırki herkesi uçaktan indirtmiştir. Böyle küçük CB'leri ben yarattım havasında olan pilot malesef çok. Bir gün gelir böyle havasını alıverirler adamın. Artık kaptanımıza 2. sınıf bi charter firmasında hayırlı saltanatlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Kaptan ne yapmışsa doğru yapmıştır mantığını benimseyecek kadar boş insanlar bu sektörde oldukça bu tarz davranışlara bir süre daha mağdur kalabiliriz.Bu örümcek beyinli kendisini herşeyden üstün gören ve onlara bunu hissettiren zihniyetler oldukça...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000