28 Ocak 2012, Cumartesi 09:13:55

O KAZA ŞİRKETİN SONUNU HAZIRLADI

2008 yılında yaşadığı kazada 154 kişinin ölümüne neden olan İspanya'nın ikinci büyük havayolu şirketi Spanair, ekonomik sıkıntılar nedeniyle uçuşlarını durdurdu.
  • güzel şirketti kaliteli
  • Spanair in SAW çıkışlı birçok operasyonuna katılmış birisi olarak bu istasyona gelen en kaliteli Havayollarından birisi oldugunu rahatlıkla söyliyebilirim.Cana yakın ekiplerini özliyecegiz...
  • bu şirket ispanyol değil katalan şirketi .batırılması normal.
Şirketten yapılan açıklamada, "Önümüzdeki aylar için finansal açıdan bir gelecek görülmediği ve bu yüzden tüm uçuşların askıya alınması için resmi başvurunun yapılacağı" belirtildi.

Şirketin yüzde 49’unu satın almak için masaya oturan Qatar Airways’ın Cuma günü son anda vazgeçmesiyle Spanair’in geleceği tehlikeye girmişti. Katarlı şirketin, 200 milyon euro devlet borcu bulunan Spanair’in borçlanmasında yasal açıdan oluşan bazı şüpheli durumlardan dolayı firmayı satın almaktan vazgeçtiği iddia ediliyor. Bu satışla Katar sermayesinin 150 milyon euro enjekte etmesini bekleyen şirkete bir darbe de Katalunya’dan geldi. Devlet desteğiyle Spanair’i bir süredir ayakta tutmaya çalışan Katalunya hükümeti, bugünden itibaren bu desteği keseceğini duyurdu.

Tüm bu gelişmeler üzerine uçuşları askıya alan Spanair, dün akşam saatlerine kadar normal devam eden yolcu alma işlemlerine son verdi. İnternet sitesinden bilet satışlarını durduran şirketin, yolcularını yerleştirmek için Vueling, Ryanair, Air Europa ve Easyjet gibi şirketlerle temasa geçtiği bildirildi. Şirketin en son uçağı dün TSİ 23.00’de indi. Bugün TSİ 00.30’da Barcelona’dan Valencia’ya kalkacak olan son uçak iptal edildi.

İspanya içerisinde Cumartesi itibariyle 91 ve Pazar günü ise 129 uçuşu bulunan Spanair’in bu kararından haftasonu 22 bin 771 yolcu etkilenecek. Piyasanın yüzde 22’sine hakim olan şirketin 600 milyon euro cirosu bulunuyordu. Ekonomik krizle birlikte sıkıntılar yaşamaya başlayan Spanair 2009 yılında 186 milyon ve 2010’da ise 115,72 milyon euro zarar etti.

1986 yılında kurulan şirket 1988’de uluslararası charter uçuşları yapmaya başlamıştı. Avrupa’nın 100 havaalanından İspanya’ya turist taşıyan Spanair 1997’de kıtalararası uçuşlara başladı. Mart 2002’de İskandinavyalı SAS grubuna katılan şirket, 2003’te Star Alliance üyesi oldu. 31 Ocak 2009’de Katalunya hükümeti, Barcelona Belediyesi ve birçok şirketin şemsiye kuruluşu olan Ieasa, Spanair’in yüzde 80.1’ini satın aldı. Şimdilerde Ieasa şirketin yüzde 85’ini kontrol ederken, SAS’ın yüzde 11 ve çalışanların yüzde 3.5 hissesi bulunuyor.

Spanair, 4 Mayıs 2010'da Barcelona'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuşlara başlamıştı. İspanya'nın ikinci büyük havayolu şirketine geçtiğimiz yıl Mayıs ayında THY'nin talip olduğu iddia edilmiş ancak bu iddia taraflar tarafından doğrulanmamıştı.
O KAZA ŞİRKETİN SONUNU HAZIRLADI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
güzel şirketti kaliteli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Spanair in SAW çıkışlı birçok operasyonuna katılmış birisi olarak bu istasyona gelen en kaliteli Havayollarından birisi oldugunu rahatlıkla söyliyebilirim.Cana yakın ekiplerini özliyecegiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu şirket ispanyol değil katalan şirketi .batırılması normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000