07 Kasım 2011, Pazartesi 09:00:52

O ANLAŞMA SAĞLANDI

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, efsanevi Formula pilotlarından Niki Lauda'nın Avusturya merkezli Fly Niki Luftfahrt GmbH Havayolları ile anlaştı.
  • bu adam tam cimrin teki. eger thy teknik biraz isini bocalarsa adam thy´yi hemen mahkemeye verip yüksek tazminat davasi acar ve thy´nin ismini kötüler benden söylemesi!
Şirket, Fly Niki Havayolları'nın ilk etapta 5 Airbus A320 tipi uçağının üs bakımı ve boya hizmetlerini gerçekleştirecek.

Avusturya Viyana merkezli ikram şirketi Do&Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Attila Doğudan'ın THY ve THY Teknik yöneticileri ile tanıştırdığı Niki Lauda, 5 uçağının bakımı için Türkiye'yi tercih etti.

Formula 1 pistlerinden havacılık sektörüne geçiş yapan Formula 1'in efsane pilotlarından Niki Lauda, THY ve THY Teknik yetkilileri ile görüşme yapmak üzere geçen Temmuzda özel jeti ile İstanbul'a gelmiş, AirportHaber "EFSANE PİLOT NEDEN TÜRKİYE'YE GELDİ" başlığı ile geliş sebebini açıklamıştı.

Lauda'ya aralarında şirketin yüzde 49,9 hissesine sahip Air Berlin'in genel müdür teknik yardımcısının da bulunduğu 6 üst düzey yönetici eşlik etti. THY Teknik'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bakım hangarlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Lauda, daha sonra THY ve THY Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Teknik Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir ile görüştü. Tesisleri beğenen ve çalışmalardan memnun kalan Niki Lauda, sahibi olduğu Viyana merkezli NIKI Luftfahrt GmbH filosunda bulunan 5 uçağın bakımı konusunda anlaşmaya vardı.

İki şirket arasında imzalanan sözleşmeye göre, Niki Havayolları'nın 5 Airbus A320 tipi uçağının üs bakımı ve boya hizmetleri Aralık 2012'ye kadar THY Teknik'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki tesislerinde gerçekleştirilecek.

Üç kez Formula 1 şampiyonu olan Niki Lauda, kariyerini noktaladıktan sonra Avusturya merkezli Fly Niki isimli havayolu şirketini kurdu. Kısa sürede Formula pistlerindeki başarısını havacılık sektöründe de gösteren Lauda, 2003'te kurduğu Fly Niki şirketiyle de başarıyı yakaladı.

650 çalışanı bulunan şirket, 2010'da 3,4 milyon yolcu taşıdı. Şirketin filosunda 212 koltuklu 4 Airbus 321, 180 koltuklu 10 Airbus 320 ve 112 koltuklu 7 Embraer 190 tipi uçak bulunuyor. THY'nin ikram şirketi Turkish Do&Co'nun ortağı Do&Co da, Fly Niki Havayolları'na ikram hizmeti sunuyor. Do&Co'nun sahibi Attila Doğudan, 1987'de Niki Lauda ile tanıştıktan 2 hafta sonra Fly Niki Havayolları'na ikram vermeye başladı.

Organizasyon ikramlarında hızla yükselen Do&Co, 1992'de Formula 1 ikram ihalesini kazandı.

(Mustafa Gün - Zaman)
O ANLAŞMA SAĞLANDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bu adam tam cimrin teki. eger thy teknik biraz isini bocalarsa adam thy´yi hemen mahkemeye verip yüksek tazminat davasi acar ve thy´nin ismini kötüler benden söylemesi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000