08 Ocak 2011, Cumartesi 08:40:17

NORVEÇLİ YOLCU THY'DEN ÖZÜR DİLEDİ

THY uçağını kaçırmak isteyen korsanı yakalayan Norveçli şu nedenden dolayı özür diledi
  • Uçakda yaşanan olay tamamen yolcunun bilinçsizce yaptığı bir hata idi. MSHP programı doğrultusnda hazırlalan planlar gerği uçağı ele geçiren hava korsanlarına İşinde uzman kişiler ve Uçak müdahale timi operasyon düzenler sıradan polis ve jandarma değil, o zaman yolcu cahilliğini anlamış ve özür dilemiş bu normaldır. Bir anlık refleks ve bilinçsiz hareketle yapılan hatadır. Böyle kişileri basın havaya ucurursa yakında sokakda polis ve Jandarma yerine kahramanlar adalet dağıtacak, çatışmaya girecek hani onlarda kahraman olur belki.
  • sahiden kahramanmış adamm..en azından o an refleks bir hareketle müdahale etse de sonradanyaptığı seyin bilincinde olup pişmanlık hissetmesi küçümsencek bir davranış değil..üstelik ülkesinde kahraman ilan edilmişkenn..
  • Gjerstad şimdi asıl bir kahraman oldu. Mantıklı hareketinden ve centilmen yaklaşımından dolayı kendisini tebrik ederim.
  • adam şimdi kahraman oldu benim gozumde
  • şimdi bu adama kahraman Norveçli diyen bilgisiz basın ne diyecek acaba?

THY uçağını kaçırmak isteyen korsanı etkisiz hale getirdiği için ülkesi Norveç’te kahraman ilan edilen Day Gjerstad, yaptığının bir kahramanlık olmadığını söyledi ve uçaktakilerin hayatını riske attığı için THY’den özür diledi.

Norveç’in başkenti Oslo ’dan İstanbul’a gitmek üzere 60 yolcu ve 7 mürettebatla havalanan THY’nin Boeing 737-800 tipi uçağında meydana gelen korsan eylemi bertaraf eden Day Gjerstad (54) insanların onu kahraman ilan etmesinden dolayı rahatsız. Güney Afrika’da tatilde olduğu için Norveçli Aftenposten gazetesine telefonla röportaj veren Gjerstad, “Korsanı durdurmak isterken herşey altüst olabilirdi.” dedi.

‘Hey arkanda biri var’

Korsan Cuma Yaşar’ı(40) durdurmakta hiç zorlanmadığını ve korkmadığını da söyleyen Gjerstad, 1.95 cm boyunda ve 100 kg ağırlığında olduğu için bunun kolay ama riskli bir iş olduğunu belirtti. Refleks bir kararla hareket ettiğini söyleyen Gjerstad, Cuma Yaşar’ın bombayla bağlantılı olduğunu iddia ettiği cep telefonu ile uçağı tekrar Oslo’ya geri götürmek için bağırdığı sırada tüm kabin ekibinin korsanın etrafını sardığını ve soğukkanlılıkla tetikte olduğunu belirtti. Tüm yolcuların bir tarafa dizildiği sırada harekete geçme kararı alan Norveçli, genelde çizgi filmlerde eşine rastlanan bir aldatma taktiği ile korsanın dikkatini dağıtmış. “Hey, Arkanda biri var” diye bağırdığı Cuma Yaşar panikle arkasında dönmüş. Bu sırada 100 kg ağırlığındaki Gjerstad Yaşar’ın üstüne atlamış ve şaşkın korsanın ellerini arkasında bağlayarak etkisiz hale getirmiş.

THY’den özür diledi

Kabin ekibinin kesinlikle her hangi bir yolcunun korsana müdahale etmemesi için yapmış olduğu net uyarılara uymadığı ve hem yolcuların, hem de mürettabatın yaşamını riske attığı için pişman olduğunu dile getiren Gjerstad, THY’ye yolladığı bir mektupla özür diledi. Mektupta kendisine hak verilmesini de isteyen Norveçli şöyle konuştu, “Dışarıda güçlü Türk güvenlik güçleri uçağın inmesini bekliyordu. İçerideyse, uçağı kaçırmak isteyen bir korsan masum yolcuları bombayla tehdit ediyordu. Bu dramaya katlanmak saatlerce sürebilir, belki de uçak yeniden havalanmak zorunda bile kalabilirdi. O zaman herkes hem fiziksel ve hem de psikolojik olarak daha fazla zarar görürdü. İnsanlar böyle durumlarda farklı davranırlar. Ben çok daha kötü durumları yaşadım. Kimse bir uçağın içinde yüzü maskeli adamların etrafta koşturmasına alışkın değildir. Yaptığımı kesinlikle tavsiye etmiyorum.”

NORVEÇLİ YOLCU THY'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçakda yaşanan olay tamamen yolcunun bilinçsizce yaptığı bir hata idi. MSHP programı doğrultusnda hazırlalan planlar gerği uçağı ele geçiren hava korsanlarına İşinde uzman kişiler ve Uçak müdahale timi operasyon düzenler sıradan polis ve jandarma değil, o zaman yolcu cahilliğini anlamış ve özür dilemiş bu normaldır. Bir anlık refleks ve bilinçsiz hareketle yapılan hatadır. Böyle kişileri basın havaya ucurursa yakında sokakda polis ve Jandarma yerine kahramanlar adalet dağıtacak, çatışmaya girecek hani onlarda kahraman olur belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sahiden kahramanmış adamm..en azından o an refleks bir hareketle müdahale etse de sonradanyaptığı seyin bilincinde olup pişmanlık hissetmesi küçümsencek bir davranış değil..üstelik ülkesinde kahraman ilan edilmişkenn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gjerstad şimdi asıl bir kahraman oldu. Mantıklı hareketinden ve centilmen yaklaşımından dolayı kendisini tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adam şimdi kahraman oldu benim gozumde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şimdi bu adama kahraman Norveçli diyen bilgisiz basın ne diyecek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000