30 Ekim 2010, Cumartesi 17:47:53

"NEREDEN NEREYE..."

Türk Hava Yolları (THY) filosuna katılan 4 yolcu, 1 de kargo uçağının hizmete alım töreni ve HABOM projesi içerisinde yer alan TEC (Turkish Engine Center - Türk Motor Merkezi) resmi açılış töreni Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapıldı.
  • Tayyip abi yapar, yalan söylemez...
  • 58% degil 45% bile beklemediniz ve tosssladiniz!!
  • törenin şatafatına bakılırsa sanki boeingi biz yapmışız.bu uçağın civatası düşse amerikadan sipariş edecen.ne büyük iş becerdiniz ama milletin parasıyla millete caka satacağım diyor:).
  • Yukaridaki resimlere bir bak oyle konus. Utanmadan "Sabiha Gokcen" Havaaalaninda yanlarinda bir tek kadin yonetici, muhendis, politikaci yokken poz veriyorlar. Hostes tabiiki var, cunku kadinin yeri belli; Hadi kizim sen bana bir orta kahve yapiver.
  • burada uçağın tanıtımı yapılmıyor.törenle kutlanan HABOM projesinin temelinin atılması. diğer yandan projeyi yukarıdan gösteren fotoda bakınca binamı diyeyim hangar mı diyeyim bu iki yapı neden yan yana değil de biri biraz önde diğeri arkada duruyo. zeminde mi bi sorun var başka bir neden mi. bilen biri cevaplayabilirmi
  • üst düzey kadın yönetici çalışan ülkeler sıralamasında çoğu avrupalı ülkeden öndeyiz,insaf edin lütfen http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=8180186e-6aac-4057-85b7-c8baa9b87fc0 Türkiye Kadın Yöneticiler Cenneti Türkiye, üst düzey yönetici pozisyonundaki kadın oranı açısından, 34 ülke arasında 2. sırada yer alıyor.
  • THY nin parası var,gitmiş uçak almş, da niye bunu yedi düvele törenlerle duyuruyor:) LH ta böyle mi yapıyor sizce??? Bir de THY özel bir şirket diyenlere , peki o zaman Başbakan ve diğer Bakanlar niye tam kadro orada ve Başbakan THy adına açıklama yapıyor demek istiyorum.
  • TK hemen hemen bütün yaptıkları ile gerçekten beğeni topluyor ve Milli havayolumuz gurur duyuyorum.Ne yazık ki siyasete alet edilmiş..
  • Kardesim kiralik degil parasini bastirip ucak olmakla buyuk olunmuyor. Suudi Arabistan 60 milyar dolarlik silah alimi yapti ABD'den bu ay. ABD'nin tarihindeki en buyuk silah satimi. Ne yani Suudi'ler buyuk adamlar mi?
  • Yahu bu ulkede kadin yok mu? Hosteslik, sekreterlik, ogretmenlik, hemsirelik haricinde ne yapar kadinlarimiz? O kadar adamin ortasinda bir kadin yok, yaziklar olsun.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası bir markaya dönüşen Türk Hava Yolları'nın (THY) ülkenin gururu haline geldiğini belirterek, ''Bu istikrarlı büyüme sayesinde, bugün uçağa binemeyen, bugün bu imkana hala sahip olamayan kesimler de inanıyorum ki uçakla, uçak yolculuğuyla tanışacak ve inşallah 'Uçağa binmeyen kalmasın' idealimiz tam anlamıyla yakalanmış olacaktır'' dedi.

THY filosuna yeni katılan uçakların teslimi, THY Teknik A.Ş ve Amerikan menşeli motor üreticisi Pratt&Whitney'in ortaklığıyla kurulan Türk Motor Merkezi'nin açılışı dolayısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Başbakan Erdoğan, tören öncesi, hizmete alınan ''Beylerbeyi'' ve ''Konak'' adlı uçaklarda, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile birlikte incelemelerde bulundu.

Erdoğan, uçağın kokpit bölümüne de geçerek, uçağın özelliklerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, uçağın ekonomik sınıf bölümündeki yolcu koltuğu aralıklarının dar olduğunu dile getirdi. Erdoğan, incelemesinin ardından uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Erdoğan daha sonra, burada temeli atılan ve THY Teknik A.Ş'nin Türkiye'nin en büyük Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi'nin (HABOM) maketini ve inşaat çalışmalarını inceledi.

Türk Motor Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, bugün Türk Hava Yolları (THY) filosuna kazandırılan 4 yolcu ve 1 kargo uçağının, ulaştırma ve taşımacılık sektörüne, ülke ve millete hayırlar getirmesini diledi.

Teslim aldıkları uçakların emniyet, huzur ve konfor içinde özellikle sevenleri birbiriyle buluşturmasını, ayrılıkları adeta vuslata çevirmesini, uzakları yakın etmesini temenni ettiğini belirten Erdoğan, başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve çalışma arkadaşları olmak üzere Türk Hava Yolları'nın tüm mensuplarına, Yönetim Kurulu Başkanından pilotlarına, Genel Müdüründen hosteslerine, yerde ve havada fedakarca görev yapan tüm çalışanlarına şahsı ve milleti adına şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, yine bugün resmi olarak açılışını yaptıkları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ortaklığıyla kurulan Türk Motor Merkezi'nin de havacılık sektörü için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bugün teslim aldıkları 5 uçakla Türk Hava Yolları filosundaki uçak sayısının 149'a yükseldiğini bildiren Erdoğan, göreve geldiklerinde bu sayının 59 olduğunu ifade etti.

2 adet A330-300, 2 adet B777-300ER ve bir adet A330-200F kargo uçağı ile THY'nin sektördeki iddiasının daha da büyüdüğünü belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda Avrupa'nın en genç filosuna sahibiz. 2011'de teslim alacağımız 29, 2012'de teslim alacağımız 18, 2013'te teslim alacağımız 4 ve 2014'te teslim alacağımız 3 uçakla filomuz 200 uçağı aşmış olacak. Bu ülkede uçağa binmek, uçakla yolculuk yapmak, 8 yıl öncesine kadar gerçekten bir hayalin ötesine geçemiyordu. Burada bulunanların birçoğu, ben de dahil, çocukluğumuzda, gençliğimizde uçağı sadece havada, köylerimizin, yoksul mahallelerimizin üzerinden gürültüyle geçerken seyrederdik, görürdük.

Toprağa sırtüstü yatıp gökyüzünü seyrederken, arkasından beyaz bir iz bırakarak uçak geçtiğinde, içindekilerin ne kadar şanslı olduğunu, ne kadar zengin olduğunu düşünürdük. Kendimizi onların yerine koyardık ve onlar gibi uzaklara gitmeyi, seyahat etmeyi hayal ederdik. Hele hele 1960'lı yıllarda Almanya'dan ya da Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen yakınlarımızın bavullarındaki uçak etiketlerini gördüğümüz zaman, ulaşılması imkansız bir imtiyaz vesikası telakki ederdik. Uçak penceresinden aşağıların nasıl göründüğünü, hiçbir ayrıntısını kaçırmak istemediğimiz heyecanlı bir masal gibi onlardan dinlerdik. Şimdi "Nereden nereye" diyoruz. 8 yıl önce, biz bu ülkedeki çocukların bu hayalini de gerçeğe dönüştürmek için kollarımızı sıvadık."

"UÇAĞA BİNMEYEN KALMAYACAK"

''Havayolu halkın yolu olacak. Nasıl lüks otobüsle seyahat ediyorsa benim vatandaşım, uçaklarla da seyahat edecek. Uçağa binmeyen kalmayacak. Uçağa binmek bir imtiyaz olmaktan çıkacak'' dediklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''2002 sonunda, iç hat yolcu sayısı 8.7 milyon kişiydi. 2009 sonunda iç hat yolcu sayısı, yüzde 372 artışla 41 milyon kişiye ulaştı. Şimdi buradayız. Dış hat yolcu sayısına bakıyoruz, 8 yıl önce 25 milyondu, şu anda geldiğimiz rakam 44 milyona çıktı ve orada da artış oranı yüzde 77. Toplamda iç ve dış hat yolcu sayısındaki artış yüzde 153 oldu ve 85 milyon rakamına ulaştı. Birçok ilimize havaalanı kazandırdık bu arada. Ülkemizin istiyoruz ki, dört bir yanına uçaklarla ulaşabilelim. Birçoğunun inşaatları tamamlandı. Ülkemde Iğdır, Hakkari, Şırnak havaalanına kavuşacak. Bunlar 5-10 yıl önce söylenmiş olsaydı, 'Olur be' der miydiniz veya der miydik? Ama şimdi var. Şimdi bakıyorsunuz Ağrı'ya, Kars'a uçakla ulaşıyorsunuz ve her geçen gün askeri havaalanlarını da sivil havaalanına dönüştürmek suretiyle orada da değişim, dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Modern terminal binalarıyla onları da hallediyoruz.''

"3. HAVALİMANINI GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN!"

Erdoğan, bu büyük ve modern sektör içinde, THY'nin de son derece çeşitlendirme mantığıyla bir başka adım daha attığını belirterek, şöyle konuştu:

''Tekelci bir mantık olmasın dedik. Açalım özel sektöre dedik ve şu anda THY ile birlikte 6 firma bu sektörde adeta rekabet ediyor. Bunlar da bir zenginlik kazandırıyor. Bununla da kalmadık dedik ki, havaalanlarımızda da yap-işlet-devret anlayışını getirelim ve bunda da modern bir rekabet anlayışını oluşturalım. Şu anda Sabiha Gökçen'de bunu görüyoruz, aynı şekilde Atatürk Havalimanı'nda, Antalya'da, Bodrum'da bunu görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. İnşallah yakında İstanbul'umuzda üçüncü bir havalimanını da görürseniz buna da şaşmayın. Çünkü şu anda iki tane havalimanı, ihtiyaca cevap vermiyor. Şu anda Sabiha Gökçen'de bile sıkışmaya başladık. Rötarlar bundan kaynaklanıyor. İstiyoruz ki rötarlar olmasın. Vatandaşım 'ben şu saatte kalkıyorum' dediği zaman, uçak o saatte kalkmış olsun.''

Türkiye'nin yolcu taşıma sayısında dünyada 22, Avrupa'da 4. sırada yer aldığını belirten Erdoğan, şöyle dedi:

''Uçulan destinasyon sıralamasında dünyada 8, hizmet kalitesinde Güney Avrupa'da birinci, kateringte dünyada birinci sıradayız. Göreve geldiğimizde bunlar hep istisna, alay konusuydu. Kaliteden, güvenlikten asla taviz vermeden, dünyanın en karlı 6. şirketi olma başarısını da göstermiş durumdayız. Açıkçası, uluslararası bir markaya dönüşen THY, bu ülkenin gururu haline geldi. Bu istikrarlı büyüme sayesinde, bugün uçağa binemeyen, bugün bu imkana hala sahip olamayan kesimler de inanıyorum ki uçakla, uçak yolculuğuyla tanışacak ve inşallah 'uçağa binmeyen kalmasın' idealimiz tam anlamıyla yakalanmış olacaktır.''

Erdoğan, 8 yılda ulaştırma sektöründe çok büyük, çok değerli işlere imza attıklarını vurgulayarak, havayollarında olduğu kadar, kara, deniz, demir yollarında insan taşımacılığında olduğu kadar kargo taşımacılığında da Türkiye'ye ilkleri yaşattıklarını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ''Ulusal yatırımlarımızla bir yandan Türkiye'de ücra kavramını, ulaşılamaz kavramını ortadan kaldırırken, diğer yandan uluslararası projelerimizle dünyayı kucakladık'' diye konuştu.

Açılışını yaptıkları motor fabrikasında bu motorun yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Bunu yaptığımız gün Türk Türklüğü ile övünsün'' dedi.

"THY KÜRESEL BİR MARKA OLDU"

Törende Ulaştırma Balkanı Binali Yıldırım da bir konuşma yaptı. Yıldırım, "Türkiye'de 10 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı. Uçağa görme imkanına kavuştu. Böylece havayolu halkın yolu talimatınız fiilen gerçekleşmiş oldu. Havaalanı kapasitemiz 48 milyondan 129 milyona çıktı. Atıl hava meydanlarımız aktif hale geldi. Böylece havayolunun konforundan rahatından hızından her gelir gurubundan her bölgede oturan vatandaşlarımız yararlanmaya başladı. Türk Hava Yolları da küresel bir marka oldu. Bu yönde de gittikçe mesafe kat ediyor. 59 uçakla devralmıştık ; şu anda 150 uçağa yaklaştık. 149 uçağı var. Önümüzdeki ve takip eden yıllarda bu sayı daha da artacak" diye konuştu.



"2023'TE LİDER HAVAYOLU OLACAĞIZ"

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise, "Milli markamızı THY 70 yılık gelişimini 7 yıla sığdırmıştır. Yakın gelecekte İstanbul kıtalararası havacılığın merkezi olacaktır. 2023 yılında Cumhuriyetimiz 100 . kuruluş yılında ülkemiz lider konumda olacaktır. 2011 yılında ise, çok yaklaştığımız Avrupa'nın ilk be yıldızlı hava yolu hedefimize ulaşacağız. Planımız 2015 yılında dünyanın 10 büyük havayolu şirketi olmaktır. 2023'te ise, lider havayolu olacağız" dedi.























"NEREDEN NEREYE..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
Tayyip abi yapar, yalan söylemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
58% degil 45% bile beklemediniz ve tosssladiniz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
törenin şatafatına bakılırsa sanki boeingi biz yapmışız.bu uçağın civatası düşse amerikadan sipariş edecen.ne büyük iş becerdiniz ama milletin parasıyla millete caka satacağım diyor:).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yukaridaki resimlere bir bak oyle konus. Utanmadan "Sabiha Gokcen" Havaaalaninda yanlarinda bir tek kadin yonetici, muhendis, politikaci yokken poz veriyorlar. Hostes tabiiki var, cunku kadinin yeri belli; Hadi kizim sen bana bir orta kahve yapiver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burada uçağın tanıtımı yapılmıyor.törenle kutlanan HABOM projesinin temelinin atılması. diğer yandan projeyi yukarıdan gösteren fotoda bakınca binamı diyeyim hangar mı diyeyim bu iki yapı neden yan yana değil de biri biraz önde diğeri arkada duruyo. zeminde mi bi sorun var başka bir neden mi. bilen biri cevaplayabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
üst düzey kadın yönetici çalışan ülkeler sıralamasında çoğu avrupalı ülkeden öndeyiz,insaf edin lütfen http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=8180186e-6aac-4057-85b7-c8baa9b87fc0 Türkiye Kadın Yöneticiler Cenneti Türkiye, üst düzey yönetici pozisyonundaki kadın oranı açısından, 34 ülke arasında 2. sırada yer alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin parası var,gitmiş uçak almş, da niye bunu yedi düvele törenlerle duyuruyor:) LH ta böyle mi yapıyor sizce??? Bir de THY özel bir şirket diyenlere , peki o zaman Başbakan ve diğer Bakanlar niye tam kadro orada ve Başbakan THy adına açıklama yapıyor demek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK hemen hemen bütün yaptıkları ile gerçekten beğeni topluyor ve Milli havayolumuz gurur duyuyorum.Ne yazık ki siyasete alet edilmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardesim kiralik degil parasini bastirip ucak olmakla buyuk olunmuyor. Suudi Arabistan 60 milyar dolarlik silah alimi yapti ABD'den bu ay. ABD'nin tarihindeki en buyuk silah satimi. Ne yani Suudi'ler buyuk adamlar mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu bu ulkede kadin yok mu? Hosteslik, sekreterlik, ogretmenlik, hemsirelik haricinde ne yapar kadinlarimiz? O kadar adamin ortasinda bir kadin yok, yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000