17 Temmuz 2011, Pazar 08:40:24

'NEDEN DAVOS'U GEÇMESİN Kİ'

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 'THY Avrupa'nın en iyisi olmayı başardıysa, Erzurum da Davos'u geçmeyi başarır' dedi.
  • davos da yaşayan,çalışan veya gelen insan profiliyle erzurumdaki aynı mı??? oranın kültürüyle burası aynı mı??? oradaki sosyallikle burası aynı mı??? oradaki çağdaşlık,medeniyetle burası aynı mı???
  • NANKÖRLÜKTÜR BU SİZİN YAPTIGINIZ BU ÜLKE DE SİZİN ALDIGINIZ MAAŞIN 3/1 ALIPTA SİZİN GİBİ NANKÖR OLMAYANLAR VAR
  • Ne birincisi bari burada yazmayın, halkı kandırıyosunuz zaten bari bizlere yapmyın:))) Birinciii bu skytrax de ikinci kim Allah aşkına bana biri söyleyebilirimi? Lufthansa mı ? air france mı? hahhaaaa çok komiksiniz gerçekten... Yemiyoruz biz bu bayat numarları, gidin chillere anlatın bu palavraları.
  • Sizden ve yönetiminizden kalben uzak biriyim. Göreve ilk geldiğiniz zaman neler olacak göreceğiz diyenlerden biriyim. Hatta 2012 yılında THY' ye 2003' den önce girmiş olan hiç kimse kayacak sözünüzü duyunca '' ALLAHINDAN BULSUN' dediğimi de hatırlıyorum sizin için. Bunlar tabii ki ayrı hususlar. İç işlerinizi tabii bilemem. Personelinizin sizin için düşündükllerini de . Hepsi bir yana THY'nin bu günkü durumundan ötürü sizi kutluyorum.Doğru şeyler yapıyorsunuz. Bir de 16 bin kişiden biriyim sözünüzde samimi olsanız.
  • ERZURUMA GELDİNİZ PERSONELE ZULUMYAPAN THY ERZURUM SATIŞ MÜDÜRÜYLE KOL KOLA GİRDİNİZ AMA ŞUNU BİLİNKİ SİZDEN SONRA ADAM ARKANIZDAN ETMEDİĞİ HAKARET VE ......KALMADI YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ YÖNETİCİLERE 2 KADAYIF DOLMASI 2 CAĞA KAPTIRIP GİTTİNİZ GELİN GHERGÜN CIRILANA KADAR YİYİN SAYIN TOPÇU SAYIN KOTİL
  • LÜTFEN BURDAKİ YORUMLARI TAKİP ETTİRİNİZ.insafsızca davranan bu yorumcular eğer sizin çalışanız ise emin olun ki ŞİRKET ZARAR ETSİN DİYE ELLERİNDNE GELENİ YAPIYOLARDIR...ülkede bi tıp DOKTORU 3 bin tl maaş alırken yeni işe başlamış bi kabin memuru 3 bin alıp her habere takunyacılar,dinciler başarısızlar diye insafsız yorumcuların şirketinize zarar vermesine izin vermeyin...lütfennnnn
  • Temel Bey bir danışmanınıza şu airportdaki yorumları takip ettirinde SADECE BU HÜKÜMET YAPTI DİYE MUALİF OLAN HAVACILARA ARTIK İSTİHDAM ETMEYİN YAA...BUNLARA AYDA 4,5 BİN EN AZ MAAŞ VERMEKLE YARANAMAZSINIZ;YANI BAŞIMIZDAKİ YUNANİSTANI AVRUPAYI GÖRMEYEN NANKÖRLERİ İSTİHDAM ETMEYİN ARTIK..
  • Her habiren altına insafsızca yorum yapan arkadaşlar;eğer havacılık sektöründe çalışıyorsanız insaf biraz....SON 8 YILDA HAVACILIKDA İSTİHDAMA BİR BAKIN;BURDAN YORUM YAPAN PİLOT HOSTES MÜHENDİS VE TEKNİSYENLER;İNSAF BİRAZ ...EVET TEMEL BEY VE HÜKÜMET HAT YAPIYOR SİZİN GİBİLERE İSTİHDAM OLUŞTURDUĞU İÇİN..HAVACILIKDA KIYMET BİLMEYEN HERŞEYE MUALİF SİZLERİ İSTİHDAM ETMEMEK LAZIM ASILLL
  • DEMEZLERMİ ADAMA ÖNCE KENDİ ÇÖPLÜĞÜNÜ DÜZELT. 1 HAFTADIR YER YERİNDEN OYNADI-AMA YETKİSİZ GENEL MÜDÜR SADECE BURADA OLDUĞU GİBİ RESİM VERDİ.. AMERİKALILAR BU TARZDAKİ ADAMA SPOKESMAN DERLER. KHB SAYENDE 5 YILDIZ SANA ÇOK ALDIRIR. O BAŞKAN ORADA OLDUĞU SÜRECE.
Kotil, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum şubesinin davetlisi olarak kente gelerek, Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de düzenlenen ve Erzurum'dan Tebriz, Bakü ve Tiflis'e uçak seferlerinin yapılmasına ilişkin girişimlerin ele alındığı toplantıya katıldı. 
 
Kotil, burada yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın havacılığı yeniden yapılandırma çalışmaları sonucunda THY'nin yenilendiğini söyleyerek, "Avrupa'dan Orta Asya'ya, Uzakdoğu ve Ortadoğu'ya olan hava yolu patikaydı, biz duble yol yaptık. Bunu yapınca da yolcular, İstanbul'dan transfer edilmeye başlandı" dedi. 
 
THY'nin geçtiğimiz yıl Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçilmesinin nedenini bu yapılandırmaya bağlayan Kotil, kendileri için önemli bir pazar olan Avrupa'ya uçuşların üç kat arttığını bildirdi. 
 
İpek Yolu'nun Erzurum'dan da geçtiğini ifade eden Kotil, şunları kaydetti: 
 
"Burası İpek Yolu üzerinde ya, zaten o zaman ticaret tatlı oluyor. Yolcuyu İstanbul'dan transfer edip, Frankfurt'tan alıp, Abu Dabi'ye transfer ediyorsunuz. Köprü kurduğumuz için biz büyüdük. Türkiye köprü ya, böyle olduğu için para kazanıyor. Yoksa İstanbul'a, Erzurum'a gelen yolcu sayısı bize yetmez. Bütün olay İpek Yolu'na gidiyor. Türkiye İpek Yolu'ndan çok kazandı. Selçuklu, Osmanlı da da çok kazanıldı, Cumhuriyette de kazanılacak. Yakın coğrafyada bizim için iş var. Bizim için yakın coğrafya Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika. Bütün bu coğrafyanın en iyi hava yolu biz olacağız. Bu bölgelerde uçakla gidilen mesafe en fazla 4 saattir ve bu kadar sürede gidilen yer Türkiye'dir. " 
 
Konuşmasında Asya'dan gelen yolcuları, Avrupa'da 77 ayrı noktaya ulaştırdıklarını söyleyen Kotil, "Bu şunu gösteriyor. Biz aslında köprü başıyız. Zaten paracıklarda buradan çıkıyor. Bugün her yüz yolcunun 38'i transfer yolcusudur" ifadesini kullandı. 
 
DAVOS ÖRNEĞİ
 
Erzurum'un kış turizminde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Kotil, THY'nin Avrupa'nın en iyisi olmak için yaptığı çalışmaları örnek göstererek, yapılacak tanıtımlarla kentin önemli bir yere geleceğini vurguladı. 
 
Şehrin havası ve suyunun güzel olduğunu ifade eden Kotil, şöyle devam etti: 
 
"Avrupa'da birinci havayoluyuz. Demek ki, bir Türk firması alanında ilk sıraya yükseliyor. Herhangi bir ülke, bir üründe öne çıktıysa bu bir başarıdır. Türkiye, 'Gelip ben bu alanda olmak istiyorum' diyorsa bunu yapabilir. Çünkü daha önce başaranların eksilerini, artılarını görür ve o hataları tekrarlamaz. Artıları da çoğaltınca başarı gelir. Biz THY olarak bunu yaptık. Avrupa'yı geçmek dünyayı geçmek anlamına gelmez ama 1-2 yıl içerisinde bu da olur. Erzurum'un havası, suyu güzel. Niye Davos'u geçmesin. Hedefi koyarken 'Neden Davos'u geçmesin' demek lazım. THY, Avrupa'nın en iyisi olmayı başardıysa, Erzurum da Davos'u geçmeyi başarır. İnanın bu süreçte ben bulundum. THY'nin 16 bin çalışanından biriyim. Bunu tek tek gördük. Hedeflediğiniz rakibi çok iyi inceler, artılarını ve eksilerini çok iyi görür, yanlışlarını yapmaz, doğrularını yaparsanız belki 7, belki 8 yıl olur ama sonunda geçersiniz. Bunun için de tempolu çalışmak çok önemli. Kim tempolu çalışırsa sonucu da güzel oluyor. Bunu yaparken, Erzurum'u tanıtmalıyız. Erzurum'u tanıtmak için bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. " 
 
"YAŞASIN VİZESİZ REJİM"
 
Vizelerin kalkmasıyla birlikte yolcu sayısının da arttığını bildiren Kotil, 
 
"Ben Rusya'ya gitmek için bir hafta öncesinden vize işlemlerini yaptırmaya başlıyordum. Oysa şimdi öyle bir durum söz konusu değil. Vizeler kalktıkça yolcu sayısı da katlanarak arttı. Yaşasın vizesiz rejim. Vizeler olmadığı sürece işler çok gelişir. Bunun için Ankara'daki büyüklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
Müsiad Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli de Tebriz, Bakü ve Tiflis uçak seferlerinin bölgeyi canlandıracağını söyledi. 
 
Güvenli, "Erzurum'un kalkınması bölgenin kalkınması demektir. Üniversite ve turizm de küçümsenmeyecek kadar bir potansiyel var. Bunu dikkate alırsanız Erzurum'dan Tebriz, Bakü ve Tiflis için seferleri kısa sürede başlatırsınız" dedi. 
 
Kotil daha sonra söz alarak, ilgili seferlerin en kısa sürede başlatılması için gerekli adımların atılacağını vurguladı.
'NEDEN DAVOS'U GEÇMESİN Kİ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
davos da yaşayan,çalışan veya gelen insan profiliyle erzurumdaki aynı mı??? oranın kültürüyle burası aynı mı??? oradaki sosyallikle burası aynı mı??? oradaki çağdaşlık,medeniyetle burası aynı mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NANKÖRLÜKTÜR BU SİZİN YAPTIGINIZ BU ÜLKE DE SİZİN ALDIGINIZ MAAŞIN 3/1 ALIPTA SİZİN GİBİ NANKÖR OLMAYANLAR VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne birincisi bari burada yazmayın, halkı kandırıyosunuz zaten bari bizlere yapmyın:))) Birinciii bu skytrax de ikinci kim Allah aşkına bana biri söyleyebilirimi? Lufthansa mı ? air france mı? hahhaaaa çok komiksiniz gerçekten... Yemiyoruz biz bu bayat numarları, gidin chillere anlatın bu palavraları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizden ve yönetiminizden kalben uzak biriyim. Göreve ilk geldiğiniz zaman neler olacak göreceğiz diyenlerden biriyim. Hatta 2012 yılında THY' ye 2003' den önce girmiş olan hiç kimse kayacak sözünüzü duyunca '' ALLAHINDAN BULSUN' dediğimi de hatırlıyorum sizin için. Bunlar tabii ki ayrı hususlar. İç işlerinizi tabii bilemem. Personelinizin sizin için düşündükllerini de . Hepsi bir yana THY'nin bu günkü durumundan ötürü sizi kutluyorum.Doğru şeyler yapıyorsunuz. Bir de 16 bin kişiden biriyim sözünüzde samimi olsanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ERZURUMA GELDİNİZ PERSONELE ZULUMYAPAN THY ERZURUM SATIŞ MÜDÜRÜYLE KOL KOLA GİRDİNİZ AMA ŞUNU BİLİNKİ SİZDEN SONRA ADAM ARKANIZDAN ETMEDİĞİ HAKARET VE ......KALMADI YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ YÖNETİCİLERE 2 KADAYIF DOLMASI 2 CAĞA KAPTIRIP GİTTİNİZ GELİN GHERGÜN CIRILANA KADAR YİYİN SAYIN TOPÇU SAYIN KOTİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LÜTFEN BURDAKİ YORUMLARI TAKİP ETTİRİNİZ.insafsızca davranan bu yorumcular eğer sizin çalışanız ise emin olun ki ŞİRKET ZARAR ETSİN DİYE ELLERİNDNE GELENİ YAPIYOLARDIR...ülkede bi tıp DOKTORU 3 bin tl maaş alırken yeni işe başlamış bi kabin memuru 3 bin alıp her habere takunyacılar,dinciler başarısızlar diye insafsız yorumcuların şirketinize zarar vermesine izin vermeyin...lütfennnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Temel Bey bir danışmanınıza şu airportdaki yorumları takip ettirinde SADECE BU HÜKÜMET YAPTI DİYE MUALİF OLAN HAVACILARA ARTIK İSTİHDAM ETMEYİN YAA...BUNLARA AYDA 4,5 BİN EN AZ MAAŞ VERMEKLE YARANAMAZSINIZ;YANI BAŞIMIZDAKİ YUNANİSTANI AVRUPAYI GÖRMEYEN NANKÖRLERİ İSTİHDAM ETMEYİN ARTIK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her habiren altına insafsızca yorum yapan arkadaşlar;eğer havacılık sektöründe çalışıyorsanız insaf biraz....SON 8 YILDA HAVACILIKDA İSTİHDAMA BİR BAKIN;BURDAN YORUM YAPAN PİLOT HOSTES MÜHENDİS VE TEKNİSYENLER;İNSAF BİRAZ ...EVET TEMEL BEY VE HÜKÜMET HAT YAPIYOR SİZİN GİBİLERE İSTİHDAM OLUŞTURDUĞU İÇİN..HAVACILIKDA KIYMET BİLMEYEN HERŞEYE MUALİF SİZLERİ İSTİHDAM ETMEMEK LAZIM ASILLL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DEMEZLERMİ ADAMA ÖNCE KENDİ ÇÖPLÜĞÜNÜ DÜZELT. 1 HAFTADIR YER YERİNDEN OYNADI-AMA YETKİSİZ GENEL MÜDÜR SADECE BURADA OLDUĞU GİBİ RESİM VERDİ.. AMERİKALILAR BU TARZDAKİ ADAMA SPOKESMAN DERLER. KHB SAYENDE 5 YILDIZ SANA ÇOK ALDIRIR. O BAŞKAN ORADA OLDUĞU SÜRECE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000