27 Mayıs 2013, Pazartesi 08:48:17

NE ÇEKTİN BE THY!

Bugün Gazetesi yazarlarından Tarık Toros, Türk Hava Yolları'nda yaşanan rötar nedeniyle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın sert çıkışı üzerine bir yazı kaleme aldı. Peki, Toros THY için neler dedi? İşte o yazı...
  • CEHALETIN BOYLESİ.BAKAN UZAYDAMI YASIYO.HAVACILIKTA ROTARDAN DAHA DOGAL NE OLABILIR.THY DEN KAYNAKLANAN BIR GECIKMEDE DEGIL.TAMAMIYLE HAVA SARTLARI.BIR BAKAN BUNU ANLAYAMAYACAK KADAR IZANSIZ OLAMAZ
  • Bu devletin bir bakanı ve devletin bir şirketine bozuk atıyor, hem de yersiz, zamansız ve gereksiz...Tamam daha onceden dolmussun, içinde hınç var kin var, ama insan sormaz mı ya da bakansa bilmez mi ki, hem grev var, hem de lodos var...Biz new york JFK da ufurukten bir ruzgardan dolayı ucagın icinde tam 2 saat bekledik..bunlar yolcunun guvenligi icin.. ne hakkından bahsediyorsun sen...asıl devletin bir kurumu olan THY bizim verigilerimiz ile kurulmuştur, bizim de hakkımız var, biz sana helal etmiyoruz hakkımızı... Ben vekillerin 2 kat maas almasına falan katılmıyorum. Milletin vekili isen millet gibi olacaksın, orta diregin aldıgı kadar maas, yediği kadar yiyecek, bindigine bineceksin...oyle ayrıcalıklar ayrıcalıklar derken, yarım saat bekledi diye kuplere biniyorlar iste..Halkın vekili halk gibi olur, eger amac halka hizmet ise maasi bile birakır, karın tokluguna çalışırsın.ama nerede..
  • EVET BU ÇIKIŞIN KAYNAĞI SAYIN BAKANIN ÖZEL UÇAK İSTEMESİDİR BAKANLARA İŞLERE YETİŞMELERİ İÇİN ÖZEL UÇAKLAR KİRALANMAK İSTENMEKTEDİR ZATEN ŞUAN TÜRKİYE DE 150 yi GEÇEN ÖZEL UÇAKLARDA BUNLARA ÇOK MÜSAİTTİR. NOT :SON 10 YILDA 140 a YAKIN ÖZEL JET ALINMIŞTIR. BENCE BU GÜZEL BİRŞEYDİR.
  • Sevgili Tarık Toros; Bir röportajınızda “medya rahatsız etme sanatıdır” demişsiniz. Konuyu biraz açar mısınız? diye sorulduğunda: 'Medya alkışlama, övme sanatı değil, yerme, rahatsız etme, sorunlara dikkat çekme ve bu sorunların arkasındakileri sorumluları rahatsız etme sanatıdır. Biz bir yerleri kaşımalı, dürtüklemeliyiz.'demiştiniz. Şimdi basında savrulan pırıl pırıl gazeteci çocuklarımızın Tarık ağabeyi .Yine o röportaj da 'Fakat bugün tek parti hükümeti var ve 10 senedir ülkeyi oyunu artırarak o götürüyor. Bunun artıları olduğu kadar eksileri de var. Öncelikle çok sesliliğe zarar veren bir tarafı var. Neticede iktidar, hoşuna gitmeyen söylemlere tavır koyuyor.' demiştiniz .Yapmayın ortada iyisiyle kötüsüyle ,doğrusuyla yanlışıyla bir GREV var. Lodos da poyraz da her zaman olur,hava bu.Kimi rahatsız etmekten kaçıyorsunuz?
  • Diğer havayollarıdamı grevde yaw senelerdir AHL de lodosta sıkıntı oluyor diye herkes tek ağız olarak olayı söylüyor hala konuyu bilip bilmeden konuşmak boş olmuyor mu ? Orta sıralardan dışarsı ve taxi deki uçaklar daha net görünür ! O manzarayı gördükten sonra helallikten bahsetmek lazım.
  • Arkadaş hava durumu da mı izlemiyonuz. Ne grevi!?? Yazar ne güzel bakan efendiye vermiş cevabı. Bu kadar yalanla hem de sadece kendinizi kandırdığınız yalanla nasıl yaşıyorsunuz?
  • geçen sene yine bu tarihlerde lodosdan ertelenen birçok seferi eylemcilerin üzerine atarsan bu senede böyle acısı çıkar işte.
  • şunu dürüstçe yazsanız ya rotarlar lodostan değil grevden kimi kandırıyorsunuz bakan doğruyu söylüyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geçtiğimiz perşembe akşamı İstanbul'da MÜSİAD'ın "Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" törenine hayli sinirli ve gergin girdi.

Kürsüye gelir gelmez, Türk Hava Yolları'na yüklendi. Konuşmayı kamera kaydından seyrettim. O bölüm aynen şöyle:

"Benim randevularıma zamanından önce gitme gibi bir hastalığım var. Saat 5'te yaptırmakta olduğum fizik tedaviyi yarıda kestim. 5'te çıktım Çankaya'dan. Havaalanına geldiğimde müjdeyi aldım. Dediler ki, THY uçağı geç gidecek. Alışık olduğum bir şey zaten. Tuhaf gelmedi. Sonra anons yaptılar, 40 dakika sonra uçağa alacağız. İsterseniz hiç kaldırmayın, dedim.

Sonuçta bizi İstanbul'a getirdiler. Zannettiler ki, ben İstanbul'a daha evvel gelmemişim, havada birkaç tur attırdılar bize. Dedim ki, ilave ücret isterseniz vermem. Gecikmemin temel sebebi Türk Hava Yolları. Hakkımı helal etmiyorum. Çünkü ben gittiğim her yerde, THY'yi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyorum.

Şimdi beni buraya geç getirdiği, sinir katsayımı, kolestrolümü yükselttiği için, geçmiş hiçbir hakkımı helal etmediğimi buradan ifade etmek istiyorum. Ve sizlerden özür diliyorum. Ucu ucuna yetişmeye çalışıyoruz her şeye. Dün de 2 uçağı diye gittik, Meclis'te nöbetimiz var. Saat 3'te uçak kalktı Mehmet, 3'te... Ve ben Meclis'e saat 5'te girdim. Böyle bir şeye kimsenin hakkı yok. Sebebi, gerekçesi ne olursa olsun, kabul etmiyorum. İlk defa da bu kadar sinirli konuşuyorum."

Mehmet kim mi?

Bakanın "Mehmet" diye hitap ettiği kişi Mehmet Büyükekşi, THY Yönetim Kurulu Üyesi.

Devletin bir bakanından, halen "Devlet Hava Yolları" olarak kabul edilen THY'ye bu kadar sert bir çıkış gelince, insan merak ediyor: Acaba gerçekten rötarlara mı sıkıldı, yoksa arkasında başka bir neden mi var?

Soruşturdum. THY'nin üst yönetimi Bakan'ın bu sözlerine hayli üzülmüş.

Ben o akşam, başka bir toplantı için Çırağan'daydım. Bakan'ın tepkisini oradaki gazeteci arkadaşlarımın tweet'lerinden öğrendim. Dışarısı hayli rüzgârlıydı, birkaç gündür etkili olan lodos hava, deniz ulaşımını epey aksatmıştı. Öğrendim ki, saatteki hızı 90 kilometreyi bulmuş.

Araştırırken öğrendim, THY vaktinde kalkış performansı ile "son 6 ayın" Avrupa birincisi. Greve rağmen yüzde 90'larda giden vaktinde kalkış oranı, son birkaç günde lodos yüzünden yüzde 50-55'lere düşmüş. Uçakların geç kalkışı da, havalimanı üzerinde tur atması da bu yüzden.

Hepimiz, ucu ucuna yetişmeye çalışıyoruz. Hele metropollerde... İstanbulluların şu son hafta yaşadığı trafik çilesini, yaşayan bilir. Yığınla insan, randevusuna yetişemedi, hastalar yollarda kaldı. Toplantılar iptal edildi. İnsanlar o gerginlikle birbirlerini kırdı, geçirdi.

Vekiller VIP'tir, lakin...

Milletvekillerinin, görev süreleri içinde ayrıcalıklı olmasını savunurum öteden beri. Maaşları şimdikinin en az iki katı olmalıdır. Şoför, sekreter gibi yardımcılara ihtiyaçları vardır. Seyahat ve konaklamaları ucuz olmalı, trafikte vesaire geçiş üstünlükleri bulunmalıdır.

Ama dedim ya, "görev süreleri içinde." Vekillik bitince görev de ayrıcalıklar da biter. Bitmelidir.
THY, dünyada hiçbir havayolunun yapmadığı bir kıyağı yapıyor, bizim parlamenterlerimize...

Bir dönem vekillik yapsalar bile hayat boyu uygun koşullarda "yer garantili" ekonomik bilet alırlar. Otomatikman "business class"ta uçarlar. İlk sıralardaki koltuklar (AnadoluJet dahil) onlar için rezervlidir. Ve yine yaşam boyu VIP Lounge'ı kullanırlar. Emekli olup "hiçbir önemleri kalmadığı" zamanlarda bile aileleriyle birlikte bu imkânlardan yararlanmaya devam ederler.

Vatandaş çoğu şeye yüzeysel baktığından iptal-rötar oldu mu isyan eder, hava yolunu topa tutar. Bir iki telefon görüşmesiyle bunun nedenini öğrenebilecek ve gerçekten hayati bir toplantıya yetişmesi söz konusuysa, iniş önceliği verilebilecek devlet adamlarının tavrını bu yüzden şaşırtıcı bulurum.

Gerçekten ucu ucuna yaşıyoruz. Randevularımıza çok titizsek, en az bir saat öncesinden yola düşmemiz gerekiyor. Yeterli olur.

NE ÇEKTİN BE THY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

insaf ~ 11 yıl önce
CEHALETIN BOYLESİ.BAKAN UZAYDAMI YASIYO.HAVACILIKTA ROTARDAN DAHA DOGAL NE OLABILIR.THY DEN KAYNAKLANAN BIR GECIKMEDE DEGIL.TAMAMIYLE HAVA SARTLARI.BIR BAKAN BUNU ANLAYAMAYACAK KADAR IZANSIZ OLAMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksik kalmış ~ 11 yıl önce
Bu devletin bir bakanı ve devletin bir şirketine bozuk atıyor, hem de yersiz, zamansız ve gereksiz...Tamam daha onceden dolmussun, içinde hınç var kin var, ama insan sormaz mı ya da bakansa bilmez mi ki, hem grev var, hem de lodos var...Biz new york JFK da ufurukten bir ruzgardan dolayı ucagın icinde tam 2 saat bekledik..bunlar yolcunun guvenligi icin.. ne hakkından bahsediyorsun sen...asıl devletin bir kurumu olan THY bizim verigilerimiz ile kurulmuştur, bizim de hakkımız var, biz sana helal etmiyoruz hakkımızı... Ben vekillerin 2 kat maas almasına falan katılmıyorum. Milletin vekili isen millet gibi olacaksın, orta diregin aldıgı kadar maas, yediği kadar yiyecek, bindigine bineceksin...oyle ayrıcalıklar ayrıcalıklar derken, yarım saat bekledi diye kuplere biniyorlar iste..Halkın vekili halk gibi olur, eger amac halka hizmet ise maasi bile birakır, karın tokluguna çalışırsın.ama nerede..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 11 yıl önce
EVET BU ÇIKIŞIN KAYNAĞI SAYIN BAKANIN ÖZEL UÇAK İSTEMESİDİR BAKANLARA İŞLERE YETİŞMELERİ İÇİN ÖZEL UÇAKLAR KİRALANMAK İSTENMEKTEDİR ZATEN ŞUAN TÜRKİYE DE 150 yi GEÇEN ÖZEL UÇAKLARDA BUNLARA ÇOK MÜSAİTTİR. NOT :SON 10 YILDA 140 a YAKIN ÖZEL JET ALINMIŞTIR. BENCE BU GÜZEL BİRŞEYDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazeteci ~ 11 yıl önce
Sevgili Tarık Toros; Bir röportajınızda “medya rahatsız etme sanatıdır” demişsiniz. Konuyu biraz açar mısınız? diye sorulduğunda: 'Medya alkışlama, övme sanatı değil, yerme, rahatsız etme, sorunlara dikkat çekme ve bu sorunların arkasındakileri sorumluları rahatsız etme sanatıdır. Biz bir yerleri kaşımalı, dürtüklemeliyiz.'demiştiniz. Şimdi basında savrulan pırıl pırıl gazeteci çocuklarımızın Tarık ağabeyi .Yine o röportaj da 'Fakat bugün tek parti hükümeti var ve 10 senedir ülkeyi oyunu artırarak o götürüyor. Bunun artıları olduğu kadar eksileri de var. Öncelikle çok sesliliğe zarar veren bir tarafı var. Neticede iktidar, hoşuna gitmeyen söylemlere tavır koyuyor.' demiştiniz .Yapmayın ortada iyisiyle kötüsüyle ,doğrusuyla yanlışıyla bir GREV var. Lodos da poyraz da her zaman olur,hava bu.Kimi rahatsız etmekten kaçıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer AW lerdemi ~ 11 yıl önce
Diğer havayollarıdamı grevde yaw senelerdir AHL de lodosta sıkıntı oluyor diye herkes tek ağız olarak olayı söylüyor hala konuyu bilip bilmeden konuşmak boş olmuyor mu ? Orta sıralardan dışarsı ve taxi deki uçaklar daha net görünür ! O manzarayı gördükten sonra helallikten bahsetmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş yazı ~ 11 yıl önce
Arkadaş hava durumu da mı izlemiyonuz. Ne grevi!?? Yazar ne güzel bakan efendiye vermiş cevabı. Bu kadar yalanla hem de sadece kendinizi kandırdığınız yalanla nasıl yaşıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oh olsun. ~ 11 yıl önce
geçen sene yine bu tarihlerde lodosdan ertelenen birçok seferi eylemcilerin üzerine atarsan bu senede böyle acısı çıkar işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş yazı ~ 11 yıl önce
şunu dürüstçe yazsanız ya rotarlar lodostan değil grevden kimi kandırıyorsunuz bakan doğruyu söylüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Field Pilot ~ 11 yıl önce
Shit happens...Olur böyle seyler...tesadüf, rastlantı, talih, baht, kısmet... Grevle ne alakasi var....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000