03 Ocak 2012, Salı 13:49:53

MUSUL THY’YE UĞURSUZ GELDİ

Irak’ta olumsuz hava koşulları uçuşları vurdu. Sis nedeniyle Musul’a inemeyen Türk Hava Yolları uçağı tekrar Atatürk Havalimanı’na döndü.
  • sabah baodatta görüş 100 metreydi.. hava yolları 10 dakika bekledikten sonra istanbula geri döndü diğer 2 trafik(benim bildiğim) Erbil'e (Destination Alternate) divert etti.. yerde yarım saatlik beklemeden sonra Bağdat CAVOK oldu...
  • Bu sefer bir saat geç yapılsa problemsiz inilir. Musul'da hiçbir aletli yaklaşma kolaylığı yoktur. Dolayısıyla VFR yapılmaktadır. "İyi de meteorolojiye bakın, 45 dakika veya 1 saat geç kalkın" derseniz de olmuyor. Çünkü yetkililer havayı "uçuşa uygun (!) değerlerde" veriyor. Dolayısıyla saati gelince KALKMAK ZORUNDASINIZ. Ama oraya varınca gerçek durumla karşılaşıp beklemeye başlıyorsunuz. Kimi zaman 45 dakika kimi zaman 1 saat. Hava açmazsa ve yakındaki meydanlar da uygun değilse, ki genellikle onların da havası aynı olur, taa İstanbul'a dönüyorsunuz. Havaya yakıt savuruyoruz!
  • Irak'taki sisten ve uçağın geri dönmesinden AKP iktidarı ve THY yönetimi sorumludur (not: işbu yorum espridir)
  • sence nereye inmeliydin
  • Bu ucuştan ne kadar zarar edildi?Bu zararın hesabını kim verecek? a.kaptan b.yönetim c.occ d.hökümet e.yüce halkımız f.hiç kimse
  • musul üzerinde bir süre tur attıktan sonra taa istanbula dönmek..hava açılınca yine gitmek ne kadar mantıklı? nisbeten daha yakın ve inişe elverişli havaalanı yok mu?
  • kalkmadan MTO incelenmeli ve okunmalı ki ugursuz gelmesin degilmi?
  • yalan olur hat yakında..
  • okutun,üfeyin,deve kesin geçer :))
  • okutturmak lazım uçakları diye uçuş işletmeyi uyarmıştım zamanında
Irak’ta sabah saatleri itibariyle başlayan yoğun sis nedeniyle birçok yolcu da Atatürk Havalimanı’nda mahsur kaldı.

Bu sabah saatlerinde İç Hatlar’da Hatay, Dış Hatlar’da ise Süleymaniye, Musul, Erbil ve Bağdat seferleri bulunan Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı.

TK 801 sefer sayılı İstanbul-Musul seferini yapmak üzere havalanan uçağın geri dönmesinin ardından diğer uçuşların da rötara uğradığı açıklandı.

Bu sabah 05:10’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Türk Hava Yolları’na ait B737 tipi yolcu uçağı 122 yolcusuyla Musul üzerinde bir süre tur attıktan sonra geri döndü.

Atatürk Havalimanı’na getirilen yolcular otellere yerleştirilirken, sis nedeniyle sabahtan bu yana yaklaşık 400’e yakın yolcunun mağdur olduğu belirtildi.

İki ay önce başlayan Musul seferleri başladığı günden bu yana yaklaşık 11 kez operasyonel durumlar ve hava şartları nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

HATAY UÇAĞI ADANA'YA İNDİ
Sis nedeniyle bölgede birçok havaalanında görüş mesafesinin düşmesiyle İstanbul - Hatay seferini yapan yolcu uçağı da dün akşam sis engeline takıldı. Hatay yerine Adana Şakirpaşa Havaalanı'na iniş yapan THY uçağında bulunan yolcuların Adana'dan otobüslerle Hatay'a gönderildiği ifade edildi.









©AirportHaber.com ÖZEL
MUSUL THY’YE UĞURSUZ GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
sabah baodatta görüş 100 metreydi.. hava yolları 10 dakika bekledikten sonra istanbula geri döndü diğer 2 trafik(benim bildiğim) Erbil'e (Destination Alternate) divert etti.. yerde yarım saatlik beklemeden sonra Bağdat CAVOK oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu sefer bir saat geç yapılsa problemsiz inilir. Musul'da hiçbir aletli yaklaşma kolaylığı yoktur. Dolayısıyla VFR yapılmaktadır. "İyi de meteorolojiye bakın, 45 dakika veya 1 saat geç kalkın" derseniz de olmuyor. Çünkü yetkililer havayı "uçuşa uygun (!) değerlerde" veriyor. Dolayısıyla saati gelince KALKMAK ZORUNDASINIZ. Ama oraya varınca gerçek durumla karşılaşıp beklemeye başlıyorsunuz. Kimi zaman 45 dakika kimi zaman 1 saat. Hava açmazsa ve yakındaki meydanlar da uygun değilse, ki genellikle onların da havası aynı olur, taa İstanbul'a dönüyorsunuz. Havaya yakıt savuruyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Irak'taki sisten ve uçağın geri dönmesinden AKP iktidarı ve THY yönetimi sorumludur (not: işbu yorum espridir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sence nereye inmeliydin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu ucuştan ne kadar zarar edildi?Bu zararın hesabını kim verecek? a.kaptan b.yönetim c.occ d.hökümet e.yüce halkımız f.hiç kimse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
musul üzerinde bir süre tur attıktan sonra taa istanbula dönmek..hava açılınca yine gitmek ne kadar mantıklı? nisbeten daha yakın ve inişe elverişli havaalanı yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kalkmadan MTO incelenmeli ve okunmalı ki ugursuz gelmesin degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yalan olur hat yakında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
okutun,üfeyin,deve kesin geçer :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
okutturmak lazım uçakları diye uçuş işletmeyi uyarmıştım zamanında

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000