07 Aralık 2012, Cuma 13:22:13

MURAT ERSOY SHGM’DEN NE İSTEDİ?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla Ankara’da konferans düzenledi. Etkinliğe katılan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Lufthansa-THY ortaklığını değerlendirdi.
  • Başka bişey istemiş olmasın yabancı pilot çalıştırmayla ilgili yerin kulağı var sonuçta
  • Bu sözcük bence çok doğru söylenmiş. THlY ile Lufthansa henüz birleşmediklerinden şimdiye kadar büyük balık küçük balığı yutamamıştır. Ancak şimdiki durumda büyük balığın ağzına doğru küçük balık harekete ederse sen kaşındır der ve büyük balık çok yakınındaki küçük balığı yer.
  • Murat Bey'i TEBRİK ederiz, Helal olsun doğrusu kimsenin yapamadığını kendileri yapmışlar. İST-ANK direckt uçuşlarına bir an önce başlamasını temenni ederiz. allahtan başarılarının devam etmesini dileriz.
  • Birisi de demiryolu bağlantısı konusunda konuşsa. Demiryolu olmadan bu havalimanı efektif çalışmaz. Hem çalışan hem yolcu otoyola rağmen sefil olur. Demiryolu bağlantısının yapımı havalimanı inşasından uzun sürer. Bakın Ankara-Istanbul demiryolu on yılı aşkındır sürüyor. Keza Marmaray. Tamamının bitmesi 2017'de olacak. Yani 16 yıl sürmüş olacak.
  • SİVİL HAVACILIGI YERDEN YERE VURDU HELAL OLSUN
  • Sayın Murat Ersoy öncelikli olarak, Atlasjet olarak 01 Aralık 2012 tarihinde başlayacağının lansmanını büyük bir tantanayla duyurdukları ve sonradan yalan olan İST-ESB direkt uçuşlarının akibeti; daha doğrusu THY tarafından engellenmesi; konusunu anlatsaydı o konferansta. Büyük balık küçük balığı nasıl yutar oradakiler de öğrenmiş olsaydı. Atlasjet kendi İnternet siteleri ve sosyal medya mecralarında tek bir satır bile açıklama yapamıyorlar konu ile ilgili olarak. bu çekingenliğin sebebi ne? Sabiha gökçenden operasyon yapacaklarmış. zor yaparsınız Pegasus rekabetine Anadolujet bile güç bela dayanırken siz hiç dayanamazsınız.
  • Murat Bey'i tebrik etmek istiyorum.Şimdiye kadar kimsenin sivil havacılığa söyleyemediğini kamuoyu ile paylaşmış. Bize karşı yurtdışında yapılan SAFA denetlemeleri ve diğer konu ile ilgili tamamen kendisine katılıyorum. Türk Sivil Havacılığımıza tüm gerekli önlem ve prosedürlerin milli ve yabancı uçaklara yapılan uygulamada her konuda olduğu gibi milli çıkarlarımızı göz önünde bulundurmalarını temenni ediyorum.
  • herkes sallıyor bence mehmet beyde dahil karbon uçuşları için 2004 değil 2010 baz alını:) ağzı olan konsuyor birde konferans veriyorlar yazık ne halda sivil havacılık!!!

THK Üniversitesi 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla Etimesgut’taki Türkkuşu kampusunda düzenlenen  Uluslararası Hava İşletmeciliği adlı konferansa THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Ünsal Ban, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy katıldı.

Konferansa aynı zamanda TÖSHİD Başkanı olan Atlasjet’in sahibi Murat Ersoy’un, Lufthansa-THY ortaklığına ilişkin değerlendirmesi damga vurdu. Türk sivil havacılığının son yıllarda hızlı büyümesinin hem Avrupa’nın dikkatini çektiğini hem de rahatsız ettiğini kaydeden Ersoy, “ SAFA denetimlerini sıklaştırdılar. Mütekabiliyet esasına göre bizim de aynı şekilde haklarımızı savunmamız lazım. Bu konuda SHGM’ye iş düşüyor. Türk şirketlerine ne yapılıyorsa SHGM de karşılığını vermelidir” dedi.

Ertelenen karbon emisyonu uygulamasında Türk şirketlerinin haksızlığa uğradığını kaydeden Ersoy şöyle dedi: “ Karbon emisyonu bu yıl iptal edildi ama mutlaka yürürlüğe konacak. Karbon emisyonu konusunda dezavantajımız var çünkü emisyon miktarları hesaplanırken 2004 yılındaki uçuşlar baz alındı ve Türk şirketlere çok az kota verildi. O günkü rakamlarla bugünkü Türk sivil havacılığının rakamları arasında uçurum var. SHGM’nin bu konuda da bastırması gerek” diye konuştu.

THY ile Lufthansa ortaklığını da değerlendiren Ersoy, bir katılımcının ‘Büyük balık küçük balığı yutar mı’ şeklindeki sorusu üzerine, “ THY’nin 2003 yılında 65 uçağı varken Lufthansa’nın 300 uçağı vardı. O zaman büyük balık küçük balığı yutamamıştı. Şimdi THY’nin 200, Lufthansa’nın 600 uçağı var. THY büyüdü ve yeni pazarlar yarattı. Özel sektör büyümüyor gibi gözükse de aslında büyüyoruz. O yüzden THY’nin küçük balık olarak görülmesi yanlış” dedi.

Konferansta konuşan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da, üçüncü havalimanı ihalesinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir soruyu, “ Pek yakında” diyerek cevapladı.

Bu arada üçüncü havalimanının şartnamesinin hazırlanarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sunulduğu kaydedildi. İhalenin bundan önceki ihaleleler gibi DHMİ’deki Mavi Salon yerin Esenboğa Havalimanı’ndaki eğitim tesislerinde yapılacağı ve ihale için tesislerde yoğun çalışma yapıldığı bildirildi.

MURAT ERSOY SHGM’DEN NE İSTEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

? ~ 11 yıl önce
Başka bişey istemiş olmasın yabancı pilot çalıştırmayla ilgili yerin kulağı var sonuçta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük balık küçük balığı yutar ~ 11 yıl önce
Bu sözcük bence çok doğru söylenmiş. THlY ile Lufthansa henüz birleşmediklerinden şimdiye kadar büyük balık küçük balığı yutamamıştır. Ancak şimdiki durumda büyük balığın ağzına doğru küçük balık harekete ederse sen kaşındır der ve büyük balık çok yakınındaki küçük balığı yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL OLSUN ~ 11 yıl önce
Murat Bey'i TEBRİK ederiz, Helal olsun doğrusu kimsenin yapamadığını kendileri yapmışlar. İST-ANK direckt uçuşlarına bir an önce başlamasını temenni ederiz. allahtan başarılarının devam etmesini dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Havalimanı ~ 11 yıl önce
Birisi de demiryolu bağlantısı konusunda konuşsa. Demiryolu olmadan bu havalimanı efektif çalışmaz. Hem çalışan hem yolcu otoyola rağmen sefil olur. Demiryolu bağlantısının yapımı havalimanı inşasından uzun sürer. Bakın Ankara-Istanbul demiryolu on yılı aşkındır sürüyor. Keza Marmaray. Tamamının bitmesi 2017'de olacak. Yani 16 yıl sürmüş olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL OLSUN ~ 11 yıl önce
SİVİL HAVACILIGI YERDEN YERE VURDU HELAL OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sayın Murat Ersoy öncelikli olarak, Atlasjet olarak 01 Aralık 2012 tarihinde başlayacağının lansmanını büyük bir tantanayla duyurdukları ve sonradan yalan olan İST-ESB direkt uçuşlarının akibeti; daha doğrusu THY tarafından engellenmesi; konusunu anlatsaydı o konferansta. Büyük balık küçük balığı nasıl yutar oradakiler de öğrenmiş olsaydı. Atlasjet kendi İnternet siteleri ve sosyal medya mecralarında tek bir satır bile açıklama yapamıyorlar konu ile ilgili olarak. bu çekingenliğin sebebi ne? Sabiha gökçenden operasyon yapacaklarmış. zor yaparsınız Pegasus rekabetine Anadolujet bile güç bela dayanırken siz hiç dayanamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Murat Bey'i tebrik etmek istiyorum.Şimdiye kadar kimsenin sivil havacılığa söyleyemediğini kamuoyu ile paylaşmış. Bize karşı yurtdışında yapılan SAFA denetlemeleri ve diğer konu ile ilgili tamamen kendisine katılıyorum. Türk Sivil Havacılığımıza tüm gerekli önlem ve prosedürlerin milli ve yabancı uçaklara yapılan uygulamada her konuda olduğu gibi milli çıkarlarımızı göz önünde bulundurmalarını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 11 yıl önce
Bunun daha önce dile getirilmediğini nereden biliyorsunuz? Sektör profesyonelleri (özellikle teknik yöneticiler) yıllardır bas bas bağırıyor, taa OnurAir Hollanda olayından beri...
carbon ucusları ~ 11 yıl önce
herkes sallıyor bence mehmet beyde dahil karbon uçuşları için 2004 değil 2010 baz alını:) ağzı olan konsuyor birde konferans veriyorlar yazık ne halda sivil havacılık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
carbon uçuşları haftada kac frekans ? carbona vize gerekiyor mu ? baz alını derken bazlama mı ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000