23 Haziran 2008, Pazartesi 07:39:09

Müjdeyi pilot verdi!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Şükrü Andaç, Türkiye'nin yarı finale çıkmasını bakın nasıl öğrenmiş...

New Jersey’deki Bell Labs turu sonrasında İstanbul’a dönmek için THY uçağına bindiğimizde Euro 2008’deki Türkiye-Hırvatistan maçının ikinci yarısı oynanıyordu. Zaman geçtikçe maçın uzatmalara gittiğini öğrendik. Dah sonra ise hosteslerden maçın uzatmalarda gelen son dakika golüyle kaybedildiğini öğrendik. Uçakta büyük üzüntü yaşandı. Eleştirilerin hedefi uçakta da Fatih Terim oldu. Bir süre sonra yemek servisi bitti ve kabindeki ışıklar kapatıldı. Yolcuların çoğu bu esnada uykuya daldı. Ama uçağın kalkışından yaklaşık 5 saat sonra, yolcular pilotun anonsuyla uykularını bölmek zorunda kaldı. Yapılan anonsta, 'Sayın yolcularımız sizi uyandırdığımız için özür dileriz ama Türkiye’nin maçı penaltılarla kazandığını haber vermek istedik, tebrikler Türkiye!’ deniliyordu.

Kulelerden tebrik yağdı
Pilot kabininden gelen anosla bu kez maçı kazandığımız duyurulunca büyük bir sevinç yaşadık.. Işıklar yeniden yandı. Yaşanan sevinç gösterilerinin ardından yine hosteslerden öğrendik ki, pilot kabini Hırvatistan’ın kaydettiği golün ardından yer ile bir daha maç skoru için bağlantıya geçmemiş. New York’tan kalkan uçak İngiliz hava sahasına girdiğinde, İrlanda’dan ulaşan 'Tebrik ederiz’ mesajı, pilotların Türkiye’nin maçı kazandığını öğrenmesine yol açmış.
Son olarak pilot kabininden gelen uçağın iniş anonsunda ise, Avrupa hava sahasında geçilen her ülkeden sırasıyla tebrik mesajları alındığının altı çiziliyordu.

Milliyet

Müjdeyi pilot verdi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000