05 Mayıs 2012, Cumartesi 09:09:55

MUHARREM BALCI'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, Türk Hava Yolları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda alkollü içecek servisinin yapılmaması gerektiğini söyledi.
  • Ucuslarda ücretli olsa ahkam kesen bazi cagdas yobazlari görmek isterdim. Icki tüketirmi tüketmezmi. Ben sigara icen birisi olarak sigara nasil yasaksa alkollü iceceklerde yasaklansin: Her ikiside bana göre ayni :
  • bir dost :) canım bana diyorsun ya içki içme ölürmüsün diye? bende diyorum ki sana namaz kılma ölürmüsün? oruç tutma falan filan? arkadaşım özgürlük alanıma ne hakla girebiliyorsun sen? sen benim önermemi anlamamışsın, ezan sussun diyen yok. ama sen benim özelime dalarsan diyeceğim de bu olur. ezanın mikrofonla bağıra çağıra okunması dine zaten sonradan girmiştir. hristiyanlar bangır bangır çan çalıyor diye onlara mı özeneceksin dostum :) sana ne onlardan? şarap iç o zaman? işine gelince hristiyanlık örneği verip gelmeyince o dini kötülemeyimi anladın sen kurandan? öle mi diyor kitapta? kavramları karıştırın ve çekiştirin... ağzı ile içmeyi bilmeyenlerden dolayı içki içme özgürlüğüm engellenemez, nasıl ki cami yapcaz, ismali tv kurcaz ayağına insanları dolandıranlardan dolayı din nasıl yasaklanmıyorsa... anladın mı? özgürlük alanıma kimse hiç kimse mudahale edemez. bu sigara gibide 3 şahısları etkileyen bir tercih değildir. aklını kullanarak yorum yapabilmen dileği ile.
  • thy de alkole yasak getirilsin he !!!! sebep ????? sen istemiyosun diye mi ???? icmeeeeee
  • hayatim ucaklarda seyahat yaparak gecti , sosyal icici olmama ragmen ucaklarda icmemeye ozen gosterdim hep , cunku yuksek irtifada kan basincini olumsuz etkiledigini ogrendim , alkolun havada tesirinin yorucu oldugunu ogrendim , icmedim ictigim zaman da oldu onu agzimla icmesini de bildim , egitim sart egitim .... birseyleri yapmamak icin 'yasak' gerekmez , bilinclendirirsin isteyen icer istemeyen icmez , isteyen 1 kadeh icer isteyen 1 sise , ucaktaki gorevliler hostesler host lar zaten onun takibini yapiyorlar ....bunlar bahane bahane .....
  • Benim bildigim THY uluslararasi bir havayolu sirketi , yurdum da icki yasagi olmadigina gore THY de de olamaz o halde demekki once yurdumda kalkacak alkol , hmmmm anladim ben ya siz ??
  • şu dininde suyunu çıkardınız ya bravo!
  • Sizin gibi yobaz kafalar uçuşu da yasaklar, o zaman kimse alkol almaz. Erkekler azmasın diye kadınları kapattığınız gibi
  • için için çok faydalı, çocuklara da çok güzel örnek olursunuz büyüklere de. camiye istediğin kadar gitme o senin bileceğin iş. içkiyi otur evinde iç yerinde iç kimse karışmaz. yolcu otobüsünde de içki mi istiyorsun uçakta trende içmezsen ölür müsün. isteyen araba benzer isteyen şaraba bundan da sana ne . sen kimsin de milletin değerlerini sorgulayıp istihza etme yetkin var! ölünce selam verilmesin cenaze namazının kılınmasını istemiyorsan, hatta gömülmeyeyim yakılayım diyorsan bana ne. Napoli de yaşarsan kilisenin çanlarını belediyeye şikayet edersin alacağın cevabı da kulaklarına tıkarsın bay medeniyyet. medeniyyet basiretli görgülü insan ister dinde de zorlama yoktur. yanlış davranan bademi de ikna et yapabiliyorsan fikrin kuvvetli ise onu da doğru yola çağır. yaptığı yanlışlar ona da kar kalmayacak. ama nefsin için her şeye düşünmeden itiraz etmesen daha akıllı olduğunu düşünebiliriz.
  • dinime tüküren müslüman olsa!yediğimi içtiğimi napıcan ey efendi?!sen şu ekonomiyi düzelt!işsizlik rakamlarından haberin var mı senin?enflasyon ne durumda?insanlar geçim derdinde sen sigaraya alkole bağlamışsın gidiyosun?dur da düşün...sen oraya bu ülkeyi ileri götürmek için geldin,oramızla buramızla uğraşmak için değil!sen o kısmı bize bırak,biz hallederiz.sen kendi işinle ilgilen...
  • köyde eşeğim vardı kravat taktım yürüyüşü değişti sesi-pardon anırması- değişti gözleri daha bi medeni bakıyo suyu oturarak içiyo dişi eşeklere karşı daha kibarlaştı alkolüde kesti artık kafası kapalı bir eşekten başkasına bakmaz yalnız benim eşeğin kötü bir huyu var kravatla yatıyor medeniyet işte kravatı taktırtıyo anlamını söylemiyor ! saygılar

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, toplu taşıma araçlarında alkol tüketiminin doğru olmadığını, bu doğrultuda Türk Hava Yolları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda alkollü içecek servisinin yapılmaması gerektiğini söyledi.

Balcı, kamuya açık yerlerde alkollü içecek tüketilmesinin yasaklanmasıyla gündeme gelen Afyonkarahisar'da incelemelerde bulundu. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Balcı, alkol yasağına destek verdi. Ziyaretin başlangıcında Vali Balkanlıoğlu, "Viski, rakı, bira hariç ne alırsınız? Biliyorsunuz, içkiyi yasakladık" diye espri yaptı. Bu espri, gülüşmelere neden oldu.

BAŞKA İLLERDE DE YASAK

Alkol yasağı kararını desteklediğini belirten Muharrem Balcı, "Bir kısım medyada kamuoyuna yansıtılmak istenenin aksine Afyon Valiliği'nin kararıyla yeni bir yasak ortaya konulmuş değil. Bu düzenleme, Eskişehir, Ordu, Çankırı gibi illerde zaten uygulanmaktadır. Kaldı ki, Valiliğin bu kararına dayanak olan mevzuat yeni düzenlenmiş de değildir. O sebeple asıl vurgulanması gereken Afyon Valiliği'nin kararı değil, neden diğer illerimizde bu mevzuatın uygulamaya geçirilmesinin gözardı ediliyor olduğudur. Bu kararı destekliyor, diğer illerimizde de uygulamaya konulmasını istiyoruz" dedi.

HALKA AÇIK YERLERDE ALKOL TÜKETİMİ

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde açık alanda alkollü içecek tüketilmesiyle ilgili düzenlemelerin yapıldığını, Türkiye'de bu kısıtlamalar konusunda gecikildiğini öne süren Balcı, Türk Hava Yolları ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda alkollü içecek servis edilmesinin de engellenmesini istedi. Toplu taşıma araçlarında kullanılan alkolün yolcuları rahatsız ettiğini iddia eden Balcı, şu görüşleri dile getirdi:

"Genel olarak Avrupa ülkelerinde halka açık yerlerde içki tüketimi yasal, ancak yerel yönetimler tarafından halka açık alanlarda alkollü içecek tüketimine çeşitli kısıtlamalar getirilmektedir. Bu alanların başında da toplu taşıma araçları gelmektedir. Buradan sizin de vasıtanızla söylemiş olalım: Türk Hava Yolları ve Devlet Demir Yolları'nda içki servisi aslında hukuka ve kanunlara aykırıdır. Toplu taşıma olan yerde kesinlikle içki servisi olmamalı. Yeşilay, bunun da peşinde."

TÜM DÜNYADA SOYKIRIM YAPILIYOR

Alkol ve sigara dolayısıyla her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Muharrem Balcı, "Alkol ve sigara üreticileri bütün dünya genelinde bir soykırım yapmakta, buna rağmen yaşanan bu katliama kimse dur diyememektedir" dedi.

Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in bir maddesini de eleştiren Muharrem Balcı, şöyle devam etti:

"Düzenlemede, 'Akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında ise hacmen yüzde 5 alkolden fazla alkol içeren alkollü içkilerin satışı yapılamaz' deniyor. Burada birayı hariç tutmuş. Biz de bunun için uğraşıyoruz. Bira da alkollüdür. kimin kaç promille sarhoş olacağı bilinmediği için sıfır promilin üzerindeki her alkol yasaklanmalıdır. Sayın Valimizin duyarlılığı kamunun her yerinde maalesef yok. Alkolsüz bira adı altında içinde 0.26 promil alkol bulunan bir içecek 5-6 yaşındaki çocukların bile ulaşmasına imkan verecek şekilde raflara çıktı. Biz bununla da mücadele ediyoruz."

BEHZAT Ç. ÖZENDİRİYOR

Balcı ziyaret esnasında bir gazetecinin, "Behzat Ç. ve diğer bazı dizilerde alkol kullanılması eleştiriliyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Behzat Ç. bir figürdür. Sadece Behzat Ç. değil, bugün televizyon dizilerine, filmlere baktığımızda birçok şeyin bir masumiyet algısı içinde özendirildiğini görüyoruz. Sigara, alkol, affedersiniz homoseksüellik ve ensest ilişkiyle ilgili bir masumiyet algısı veriliyor. Dizilerde ensest ilişkiler, homoseksüel ilişkiler özendiriliyor. Behzat Ç.'de de günün 18 saati içki içen bir profil çiziliyor. Bu, insan tabiatına, eşyanın tabiatına aykırı. Polis Teşkilatı'nda bırakın 18 saat içki içen, görevi başında içki için birisi barındırılmaz. Hele şiddet içeren özendirmelerde bulunacak, argo konuşacak, bu da 'prime time'da yayınlanacak. Böyle bir şey yok. Behzat Ç.'ye karşı çıkışımız bundandır. Yoksa filmlere karşı çıktığımız yok."

'ŞİMDİKİ AKLIM OLSA PİKNİK YERLERİNİ ÇİZMEZDİM'

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da alkol yasağıyla ilgili yeni bir düzenleme yapmadıklarını, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın "Asayiş Hizmetlerine İlişkin Valilik Kararları" adlı kitabındaki uygulamayı Afyonkarahisar'a taşıdıklarını belirtti. Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Kitaptaki kararlarda piknik yerleri de vardı. Piknik yerlerini çizmiştim, şimdiki aklım olsa çizmezdim. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Müdürlüğü'nün hazırladığı kitapta, kararların kapsamını okursanız bizim aldığımız kararın aynısı. Ancak ben piknik alanlarını çizmiştim. 'Halkı muhafazakarlaştırma projesi bu, peşinden farklı yasaklar gelir, halkın yaşam biçimine müdahale' diye hiç kastetmediğimiz şekilde bizi de aşarak hükümeti itham edecek birtakım yerlere gider, suistimal edilir diye o bölümü çıkarmıştık."

ALKOL VE ÇAĞDAŞLIK

Toplumda alkol kullanımıyla ilgili, genel kabulden farklı bir algı olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Bizim ülkemizden başka, alkol kullanmanın, içki içmenin çağdaşlık olduğu, medeni milletler seviyesine yükselmenin bir gereği olduğuna inanılan bir toplum ve düşünce yok. Alkol içen insan çağdaştır, medenidir, yücedir, makbul bir insandır. Ama alkol içmeyen insan geridir, makbul değildir, cemiyet insanı değildir, sosyal açıdan problemleri vardır damgasının yenildiği bir toplum da yok" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşilay Cemiyeti, Afyonkarahisar Valiliği'ne plaket, Yeşilay pankartının bulunduğu eski bir Afyon fotoğrafı ile çikolata ikram etti. Balkanlıoğlu, "Bu çikolata likörsüz değil mi? Likörsüz çikolatadan basın mensuplarına da ikram edelim" diye espri yaptı.

MUHARREM BALCI'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Bedava olunca ~ 12 yıl önce
Ucuslarda ücretli olsa ahkam kesen bazi cagdas yobazlari görmek isterdim. Icki tüketirmi tüketmezmi. Ben sigara icen birisi olarak sigara nasil yasaksa alkollü iceceklerde yasaklansin: Her ikiside bana göre ayni :

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 12 yıl önce
bir dost :) canım bana diyorsun ya içki içme ölürmüsün diye? bende diyorum ki sana namaz kılma ölürmüsün? oruç tutma falan filan? arkadaşım özgürlük alanıma ne hakla girebiliyorsun sen? sen benim önermemi anlamamışsın, ezan sussun diyen yok. ama sen benim özelime dalarsan diyeceğim de bu olur. ezanın mikrofonla bağıra çağıra okunması dine zaten sonradan girmiştir. hristiyanlar bangır bangır çan çalıyor diye onlara mı özeneceksin dostum :) sana ne onlardan? şarap iç o zaman? işine gelince hristiyanlık örneği verip gelmeyince o dini kötülemeyimi anladın sen kurandan? öle mi diyor kitapta? kavramları karıştırın ve çekiştirin... ağzı ile içmeyi bilmeyenlerden dolayı içki içme özgürlüğüm engellenemez, nasıl ki cami yapcaz, ismali tv kurcaz ayağına insanları dolandıranlardan dolayı din nasıl yasaklanmıyorsa... anladın mı? özgürlük alanıma kimse hiç kimse mudahale edemez. bu sigara gibide 3 şahısları etkileyen bir tercih değildir. aklını kullanarak yorum yapabilmen dileği ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaaaaa ~ 12 yıl önce
thy de alkole yasak getirilsin he !!!! sebep ????? sen istemiyosun diye mi ???? icmeeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
icmesinler ~ 12 yıl önce
hayatim ucaklarda seyahat yaparak gecti , sosyal icici olmama ragmen ucaklarda icmemeye ozen gosterdim hep , cunku yuksek irtifada kan basincini olumsuz etkiledigini ogrendim , alkolun havada tesirinin yorucu oldugunu ogrendim , icmedim ictigim zaman da oldu onu agzimla icmesini de bildim , egitim sart egitim .... birseyleri yapmamak icin 'yasak' gerekmez , bilinclendirirsin isteyen icer istemeyen icmez , isteyen 1 kadeh icer isteyen 1 sise , ucaktaki gorevliler hostesler host lar zaten onun takibini yapiyorlar ....bunlar bahane bahane .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik yazik ~ 12 yıl önce
Benim bildigim THY uluslararasi bir havayolu sirketi , yurdum da icki yasagi olmadigina gore THY de de olamaz o halde demekki once yurdumda kalkacak alkol , hmmmm anladim ben ya siz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 12 yıl önce
şu dininde suyunu çıkardınız ya bravo!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıristiyan ~ 12 yıl önce
Sizin gibi yobaz kafalar uçuşu da yasaklar, o zaman kimse alkol almaz. Erkekler azmasın diye kadınları kapattığınız gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir dost ~ 12 yıl önce
için için çok faydalı, çocuklara da çok güzel örnek olursunuz büyüklere de. camiye istediğin kadar gitme o senin bileceğin iş. içkiyi otur evinde iç yerinde iç kimse karışmaz. yolcu otobüsünde de içki mi istiyorsun uçakta trende içmezsen ölür müsün. isteyen araba benzer isteyen şaraba bundan da sana ne . sen kimsin de milletin değerlerini sorgulayıp istihza etme yetkin var! ölünce selam verilmesin cenaze namazının kılınmasını istemiyorsan, hatta gömülmeyeyim yakılayım diyorsan bana ne. Napoli de yaşarsan kilisenin çanlarını belediyeye şikayet edersin alacağın cevabı da kulaklarına tıkarsın bay medeniyyet. medeniyyet basiretli görgülü insan ister dinde de zorlama yoktur. yanlış davranan bademi de ikna et yapabiliyorsan fikrin kuvvetli ise onu da doğru yola çağır. yaptığı yanlışlar ona da kar kalmayacak. ama nefsin için her şeye düşünmeden itiraz etmesen daha akıllı olduğunu düşünebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
dinime tüküren müslüman olsa!yediğimi içtiğimi napıcan ey efendi?!sen şu ekonomiyi düzelt!işsizlik rakamlarından haberin var mı senin?enflasyon ne durumda?insanlar geçim derdinde sen sigaraya alkole bağlamışsın gidiyosun?dur da düşün...sen oraya bu ülkeyi ileri götürmek için geldin,oramızla buramızla uğraşmak için değil!sen o kısmı bize bırak,biz hallederiz.sen kendi işinle ilgilen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gravatlı eşeğim ! ~ 12 yıl önce
köyde eşeğim vardı kravat taktım yürüyüşü değişti sesi-pardon anırması- değişti gözleri daha bi medeni bakıyo suyu oturarak içiyo dişi eşeklere karşı daha kibarlaştı alkolüde kesti artık kafası kapalı bir eşekten başkasına bakmaz yalnız benim eşeğin kötü bir huyu var kravatla yatıyor medeniyet işte kravatı taktırtıyo anlamını söylemiyor ! saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000