19 Ocak 2009, Pazartesi 16:06:03

Motoru patlayan Lufthansa uçağında yeni gelişme

Atatürk Havalimanı’ndan havalandıktan hemen sonra sol motoru patlayan Lufthansa Havayolları’na ait uçağın sağ motoru da değişiyor.
  • Arkadaslar...ucak motorun model nosu V2500 ' dur. CFM 56 larda kullanilabilir ama bahsi gecen ucakta kullanilan V2500 modelidir.
  • Tekpilot rumuzlu arkadas! Bu ucagin motoru V2500 degildir. Bu CFM Motorudur. Lufthansa'nin tüm 319/320 leri CFM Motoru ile donatilmistir. Slmlar.
  • kuşları görenler var... kuş girmemiş mi yoksa...?
  • biz almanına da amerikanına da 5 basarız yeterki siz telaş yapmayın.bizim derdimiz sadece artistlere milyon dolar dağıtmak.binlerce dolar eğitim yatırımı yapılan personeli sağa sola kaptırmak.öle sahte gülümseme ile olmuyo bu işler.karnı doymayan adam başka ne yapsın.....iyi günler..
  • arkadaşlar motor V2500... okuduğum kadarı ile, bu motorlarda son 1 yıl içerisinde ciddi oranda bir inflight shut down ve over EGT durumları oluşuyor..üretici firma ile gerekli yazışmalar yapılmış ve haber bekleniyormuş
  • Bunu yanı busırketın yaptıgını baskabı sırket . bızım sırketlerımızden bırısı yapmıs olsaydı... VAY HALINE defe koyar calarlardı... nerede YETKILILERIMIZ. hıcmı VATAN sevgısı yok ıcınızde ...nerede BASINNNNNNN.... LUFTANSA dan korkuyorlarmı acaba....
  • motor tipi ne acep, V2500 or CFM56 ?? bilen var MI ?
  • Lufthansa'nın atlattığı tehlike bana göre hala gizemini koruyor. Basına yansıyan ilk bilgiler uçağın motorlarına kalkış esnaında kuş sürüsünün girdiği yönündeydi. Ancak bu durum hakkında yetkililerden net bir açıklama gelmemesi düşündürücü bence. Geçmiş olsun..

Luftansa Havayolları’na ait yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Frankfurt’a gitmek üzere kalkış yaptığı sırada sol motorunun patlayarak parçalanmasından sonra Almanya’dan gelen şirket yetkililerinin sağ motorunda değişmesi gerektiğini rapor etti.  THY Teknik’te olay sonrası sol motoru değişen uçağın sağ motoru da değişecek.

Geçtiğimiz Cuma sabahı saat 05.35’de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan içerisinde bulunan 134 yolcu ile kalkış yapan Alman havayolu şirketi Lufthansa’ya ait Airbus A321 tipi yolcu uçağının motoru patlamış ve alev almıştı. Olayın ardından uçak 12 dakika sonra tekrar Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaparak uçak THY Tekniş A.Ş.’ye çekilmişti. Olay esnasında yanan motorun parçaları da Sefaköy’de bulunan bir fabrikanın çatısını düşmüştü.

AirportHaber’in ortaya çıkardığı olayın ardından Lufthansa Havayolu şirketinden yetkililer İstanbul’a gelerek, uçakla ilgili incelemeler yaptı. Hazırlanan raporda sağ motorunda değişmesi gerektiği tespit edildiği öğrenildi.

Böylelikle büyük bir tehlikenin eşiğinden dönen uçağın iki motoru yenilenmiş olacak. Sağ motorunda Perşembe günü İstanbul’a gelerek uçağa takılacağı belirtildi.

©AirportHaber.com

Motoru patlayan Lufthansa uçağında yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Sword ~ 15 yıl önce
Arkadaslar...ucak motorun model nosu V2500 ' dur. CFM 56 larda kullanilabilir ama bahsi gecen ucakta kullanilan V2500 modelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖKTÜRKLER ~ 15 yıl önce
Tekpilot rumuzlu arkadas! Bu ucagin motoru V2500 degildir. Bu CFM Motorudur. Lufthansa'nin tüm 319/320 leri CFM Motoru ile donatilmistir. Slmlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
kuşları görenler var... kuş girmemiş mi yoksa...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koaka ~ 15 yıl önce
biz almanına da amerikanına da 5 basarız yeterki siz telaş yapmayın.bizim derdimiz sadece artistlere milyon dolar dağıtmak.binlerce dolar eğitim yatırımı yapılan personeli sağa sola kaptırmak.öle sahte gülümseme ile olmuyo bu işler.karnı doymayan adam başka ne yapsın.....iyi günler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekpilot ~ 15 yıl önce
arkadaşlar motor V2500... okuduğum kadarı ile, bu motorlarda son 1 yıl içerisinde ciddi oranda bir inflight shut down ve over EGT durumları oluşuyor..üretici firma ile gerekli yazışmalar yapılmış ve haber bekleniyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC.....havacı ~ 15 yıl önce
Bunu yanı busırketın yaptıgını baskabı sırket . bızım sırketlerımızden bırısı yapmıs olsaydı... VAY HALINE defe koyar calarlardı... nerede YETKILILERIMIZ. hıcmı VATAN sevgısı yok ıcınızde ...nerede BASINNNNNNN.... LUFTANSA dan korkuyorlarmı acaba....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor tipi ~ 15 yıl önce
motor tipi ne acep, V2500 or CFM56 ?? bilen var MI ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly_inn ~ 15 yıl önce
Lufthansa'nın atlattığı tehlike bana göre hala gizemini koruyor. Basına yansıyan ilk bilgiler uçağın motorlarına kalkış esnaında kuş sürüsünün girdiği yönündeydi. Ancak bu durum hakkında yetkililerden net bir açıklama gelmemesi düşündürücü bence. Geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000