25 Ekim 2010, Pazartesi 18:15:15

MOTOR VURAN THY PİLOTUNDAN ŞOK KARAR

İlk olarak Airporthaber'in duyurduğu THY uçağının Brüksel'de yaşadığı talihsiz kaza sonrası, uçağın kaptan pilotu istifa etti.
  • Şimdi netleşti neden korku imparatorluğu dedikleri.
  • Muzaffer beyin durumu kısaca ve profesyonelce ifade ettiği yorumu için teşekkürler. İşte bu sepelerden ötürü Korku İmparatorluğu diye adlandırılıyor yönetim zannedersem. Çalışan insan hata yapar... Böyle zamanlarda kendine destek olan, yol gösteren, ceza kadar mükafatıda eşit olan bir yönetim bulursa kişi çalışmaya korkmaz....Ancak bulamadığı durumlarda ise ya çalışmadan kaytarmayı, mazeretler ardına saklanmayı, başkalarını suçlamayı, yüksek kademelere ispiyon ve yağ çekmeyi seçer....ya da Biriz kaptan gibi şanı ile gitmeyi....Biriz kaptana her şeyin hayırlısını diliyorum.
  • Kirk kusur yorumun icinde dogrudan olarak olayi gordugunu ifade edenlerin aktardiklarini bu siteye tasiyan, ne pilotlara nede havayoluna hicbir olumsuz yargida bulunmayan, pilotaj hakkinda hicbir geyik yapilmayan 3-5 adet tanik baslikli mesaj (yorum degil) lardan rahatsiz olunmamasi gerekir. Ayrica herseyi bilenler, F/O nun kimligi, pilotlarin mesai limitleri hakkinda bilgisi olanlar neden susuyorlar. Uc maymunu oynamaya devam edelim. Bizimkine benzer yabanci sitelerde "uyeler" uuygar bir sekilde tartisirrken bize ki bu kindarlik neden?ygar bir u
  • Biriz Kaptan kişiliğiyle duruşu ile insanlığıyal hep rica etmesi gülen yüzü sınırlarını kimseyi kırmadan çizmesiyle iyi bir aile babası ve iyi bir insan,ve iyi bir pilot ,suhı olayıyıla kabin kokpıt arasına bir soğukluk sokanların insan iyi olunca kabinin nasıl üzüldüğünü görmesi açısından ,bazılarının düşünmesi gerkir Sayın kaptanım keşke herkes sizin gibi olsa
  • istediğin kadar özverili hizmetler yap, örtmeye de çalışmadığın basit bir insani hatayla işinden olabilirsin.hatta olacaksın.
  • Gönderen: Dr. Muzaffer Çetingüç Sayın Kaptan Hasan Biriz''in istifasını THY''nin hemen kabul etmesi çok yanlış oldu. Bu kadar iyi bir pilotun bir kalemde feda edilmesi kan kaybıdır. Kasıt yok, uçağın veya yolcuların uğradığı bir zarar yok... Tam da Just Culture kavramını içselleştirmeye çalıştığımız günlerde yönetim, bu olayın öğretici yönlerini öne çıkarıp, ''en küçük hatayı affetmem'' tavrından uzaklaşmalıydı. Kendisine sahip çıkıldığını gören kaptan ve olayı izleyen yüzlerce diğer pilot da kurumuyla gurur duyabilirdi; aidiyetlerini pekiştirirdi. Kendisi istifada kararlı bile olsa, THY, bu erdemli tutum karşısında istifayı kabul etmeme jesti yapıp kaptanı onurlandırmalıydı... Şimdi ne oldu? İstediğin kadar iyi ol, istediğin kad
  • Ya da işine geldiği gibi yorumluyorsun diyen arkadaşım. Lütfen tekrar okur musun ? Dil bilgin nedir bilmem ama bir olay anlatılırken kronolojik anlatılır. Cümlenin akışına bir bakar mısın sana zahmet ? .... Pistin ortalarında kontrol altındaydı, pist sonundan terk etti. Sol motor pist yüzeyine hafifçe çarptı pistte bazı parçalar bıraktı. Uçak park pozisyonuna vardığında ancak durum açıklığa kavuştu ......... Bu sıralamaya bakarsak ne olmuş sence ? İşime gelen de şu: benim milli havayolum hata yapmaz, benim pilotum (buradaki bazı nefret kusan mesajlara inat) kökeni asker de, sivil de, mühendis de, hatta eskiden hademe de olsa mükemmel pilottur.
  • Reverser uçuşta da açılabilir (bkz Lauda - BKK) , açılmaya da bilir. EGT flash da alınabilir, motor kaybı da olabilir... Hatta teyzem dayım da olabilir... Sen anladın onu.
  • Kaptanımıza geçmiş olsun. Umarım kendisine haksızlık etmeyecek ve edilmesine izin vermeyecektir. Basına yansıyan her tür talihsiz olayı, zehrini kusabilmesi için kendisine sunulan bir fırsatmış gibi algılayan hastalıklı zihinler için zorlu bir kulvar havacılık. Hasbelkader bu mecraya girmiş bulunan çapsız beyinlerin, kendilerine fazla incelikli gelen bu işte cozutmaları ve saçmalığın dozunu artırmaları bir kısırdöngüdür ve malesef öyle kalacaktır. Herkes karşısındakine saldırmadan önce aynaya bir bakmayı öğrense, daha verimli olacağız. Gerçi bu insanlar karşısındakilerden ziyade, ulaşamayacakları yükseklikteki değerlere saldırmayı tercih ediyorlar. İnsan bu artniyet ve fesatlıktan utanıyor.
  • Biriz Kpt , umarım torpilli FO için feda edilmemiştir.

AirportHaber'in duyurduğu Brüksel'de yaşanan motor vurma olayının kahramanı pilot, istifa etti. Konuyla ilgili olarak THY'den şu açıklama yapıldı:

"24 Ekim 2010 tarihinde İstanbul-Brüksel seferini yapan, TK1937 sefer sayılı uçağımız, Zaventem Havaalanına inişi sırasında yaşadığı sorunla ilgili olarak inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Yapılacak araştırma sonucunda olayın ne olduğu ve nasıl meydana geldiği anlaşılacaktır.

Ayrıca sözkonusu uçağın kaptan pilotu 25 Ekim 2010 tarihinde kendi isteğiyle istifa ederek Ortaklığımızdan ayrılmıştır."

Bu arada AirportHaber, Brüksel'de Airbus 340-300 tipi uçağın motorunu piste vuran ve sonrasında istifa eden pilotun Hasan Biriz olduğu bilgisine ulaştı. THY'de kaptan pilot olarak görev yapan Hasan Biriz, halen Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA'da Muhasip üye olarak bulunuyordu.

Asıl mesleği mühendislik olan Biriz, THY'nin sivil kökenli kaptan pilotlarındandı. Pilot camiası, Biriz'in çok iyi bir pilot olduğuna vurgu yaparak 'Oldukça titiz ve deneyimli bir pilottu. Olayın sebebinin çok iyi araştırılması gerekir' şeklinde yorum yaptı.

 

MOTOR VURAN THY PİLOTUNDAN ŞOK KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (123)

Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi netleşti neden korku imparatorluğu dedikleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Muzaffer beyin durumu kısaca ve profesyonelce ifade ettiği yorumu için teşekkürler. İşte bu sepelerden ötürü Korku İmparatorluğu diye adlandırılıyor yönetim zannedersem. Çalışan insan hata yapar... Böyle zamanlarda kendine destek olan, yol gösteren, ceza kadar mükafatıda eşit olan bir yönetim bulursa kişi çalışmaya korkmaz....Ancak bulamadığı durumlarda ise ya çalışmadan kaytarmayı, mazeretler ardına saklanmayı, başkalarını suçlamayı, yüksek kademelere ispiyon ve yağ çekmeyi seçer....ya da Biriz kaptan gibi şanı ile gitmeyi....Biriz kaptana her şeyin hayırlısını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kirk kusur yorumun icinde dogrudan olarak olayi gordugunu ifade edenlerin aktardiklarini bu siteye tasiyan, ne pilotlara nede havayoluna hicbir olumsuz yargida bulunmayan, pilotaj hakkinda hicbir geyik yapilmayan 3-5 adet tanik baslikli mesaj (yorum degil) lardan rahatsiz olunmamasi gerekir. Ayrica herseyi bilenler, F/O nun kimligi, pilotlarin mesai limitleri hakkinda bilgisi olanlar neden susuyorlar. Uc maymunu oynamaya devam edelim. Bizimkine benzer yabanci sitelerde "uyeler" uuygar bir sekilde tartisirrken bize ki bu kindarlik neden?ygar bir u

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biriz Kaptan kişiliğiyle duruşu ile insanlığıyal hep rica etmesi gülen yüzü sınırlarını kimseyi kırmadan çizmesiyle iyi bir aile babası ve iyi bir insan,ve iyi bir pilot ,suhı olayıyıla kabin kokpıt arasına bir soğukluk sokanların insan iyi olunca kabinin nasıl üzüldüğünü görmesi açısından ,bazılarının düşünmesi gerkir Sayın kaptanım keşke herkes sizin gibi olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istediğin kadar özverili hizmetler yap, örtmeye de çalışmadığın basit bir insani hatayla işinden olabilirsin.hatta olacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gönderen: Dr. Muzaffer Çetingüç Sayın Kaptan Hasan Biriz''in istifasını THY''nin hemen kabul etmesi çok yanlış oldu. Bu kadar iyi bir pilotun bir kalemde feda edilmesi kan kaybıdır. Kasıt yok, uçağın veya yolcuların uğradığı bir zarar yok... Tam da Just Culture kavramını içselleştirmeye çalıştığımız günlerde yönetim, bu olayın öğretici yönlerini öne çıkarıp, ''en küçük hatayı affetmem'' tavrından uzaklaşmalıydı. Kendisine sahip çıkıldığını gören kaptan ve olayı izleyen yüzlerce diğer pilot da kurumuyla gurur duyabilirdi; aidiyetlerini pekiştirirdi. Kendisi istifada kararlı bile olsa, THY, bu erdemli tutum karşısında istifayı kabul etmeme jesti yapıp kaptanı onurlandırmalıydı... Şimdi ne oldu? İstediğin kadar iyi ol, istediğin kad

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya da işine geldiği gibi yorumluyorsun diyen arkadaşım. Lütfen tekrar okur musun ? Dil bilgin nedir bilmem ama bir olay anlatılırken kronolojik anlatılır. Cümlenin akışına bir bakar mısın sana zahmet ? .... Pistin ortalarında kontrol altındaydı, pist sonundan terk etti. Sol motor pist yüzeyine hafifçe çarptı pistte bazı parçalar bıraktı. Uçak park pozisyonuna vardığında ancak durum açıklığa kavuştu ......... Bu sıralamaya bakarsak ne olmuş sence ? İşime gelen de şu: benim milli havayolum hata yapmaz, benim pilotum (buradaki bazı nefret kusan mesajlara inat) kökeni asker de, sivil de, mühendis de, hatta eskiden hademe de olsa mükemmel pilottur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Reverser uçuşta da açılabilir (bkz Lauda - BKK) , açılmaya da bilir. EGT flash da alınabilir, motor kaybı da olabilir... Hatta teyzem dayım da olabilir... Sen anladın onu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptanımıza geçmiş olsun. Umarım kendisine haksızlık etmeyecek ve edilmesine izin vermeyecektir. Basına yansıyan her tür talihsiz olayı, zehrini kusabilmesi için kendisine sunulan bir fırsatmış gibi algılayan hastalıklı zihinler için zorlu bir kulvar havacılık. Hasbelkader bu mecraya girmiş bulunan çapsız beyinlerin, kendilerine fazla incelikli gelen bu işte cozutmaları ve saçmalığın dozunu artırmaları bir kısırdöngüdür ve malesef öyle kalacaktır. Herkes karşısındakine saldırmadan önce aynaya bir bakmayı öğrense, daha verimli olacağız. Gerçi bu insanlar karşısındakilerden ziyade, ulaşamayacakları yükseklikteki değerlere saldırmayı tercih ediyorlar. İnsan bu artniyet ve fesatlıktan utanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biriz Kpt , umarım torpilli FO için feda edilmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000