21 Nisan 2009, Salı 08:39:33

Mısır Havayolları İzmir'e uçmak istiyor

İstanbul kapasitesini yüzde 80 artıran Mısır Hava Yolları, sefer sayısını haftada 9'dan 14'e çıkararırken İzmir'e sefer düzenlemek istiyor.
  • Mısır havayolları esas Erzurum'a uçmalı, mısırlılar için kayak turizmi, erzurumlular için de sahra turizmi olur. İzmir zaten sıcak mısırlılar İzmir'de ne yapacak ha Mısır ha İzmir...

Mısır, 1 Nisan'dan itibaren fiyatlara yansıtılan indirimlerle Türkiye'den çektiği yolcu sayısını 52 binden 100 binlere taşımayı planlıyor.

Mısır Hava Yolları (Egypt Air) Türkiye Genel Müdürü Khaled Bassim ve Mısır Turizm Ateşesi Nehad Gamal Eldin, Dünya’ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de KDV indiriminden sonra Mısır Hava Yolları'nın da Türkiye pazarı için uçak biletlerinde yüzde 20 indirime gittiğini belirterek girişimleri sonucu Türkler için Mısır'daki konaklama ücretlerinin de yüzde 10 ucuzlatıldığını söyledi. Eldin, "Böylece Türkiye pazarı için Mısır paket turlarında yüzde 30 indirim olması zaten artış trendinde olan Türk turist sayısını iyice arttırdı. Böylece biz bu küresel krizde Türkiye'den gelen yolcu sayımızı yüzde 80 arttırdık. 1 Nisan'dan itibaren artmaya başlayan talebi karşılamak için uçak sayısını haftada 9'dan 14'e çıkardık. Bazı günlerde iki kalkışımız var. Mısır Hava Yolları, Türkiye'den Luksor, Asvan, Kahire, Şarm El Şeyh ve Hurgada'ya uçuyor. Türkler'den daha çok Şarm El Şeyh'e talep var" dedi.

İzmir'de Mısır için turizm potansiyelini belirlemek amacıyla YK Turizm Acentesi'nin kendileri için araştırma yaptığı bilgisini veren Bassim, elde ettikleri verilerin Mısır'dan İzmir'e doğrudan uçak seferleri düzenlemenin ekonomik olacağı yönünde olduğunu söyledi. Bassim, Mısır'ın aynı zamanda Türkler'in Afrika'ya uçuşlarında da merkez konumunda olduğuna dikkat çekti. Türkiye'den Akra, Nairobi, Adisababa, Sana ve Johannesburg gibi merkezlere uçuşlarda Mısır'ın aktarma merkezi olduğunu vurgulayan Bassim, "Biz Türk misafirlerin Mısır üzerinden Afrika'nın diğer ülkelerine uçuşlarını sağlıyoruz. Bu konuda rekabetçi fiyatlarımız sayesinde Türkiye'de iyi bir pazarımız var. THY'den bir ay sonra biz de Star Alliance'a üye olduk. THY'nin de Mısır uçuşları bizim kadar arttı. Karşılıklı 14 uçak uçuyor" diye konuştu.

Mısır Havayolları İzmir'e uçmak istiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Mısır havayolları esas Erzurum'a uçmalı, mısırlılar için kayak turizmi, erzurumlular için de sahra turizmi olur. İzmir zaten sıcak mısırlılar İzmir'de ne yapacak ha Mısır ha İzmir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000