23 Nisan 2017, Pazar 11:10:22

Minikler THY uçağında kabin memuru oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle THY uçağında çocuklar hosteslik yaptı. Annelerinin görevli olduğu uçakta hostes ve pilot kıyafeti giyinen çocuklar yolculara ikram dağıttı.
  • Tüm mesajları yeni okudum ve gördüm ki, ülke olarak öyle bir hale gelmişiz ki, mutluluklara bile kulp takıyoruz. Orada bulunan çocukların hiçbiri özel seçilmiş çocuklar değiller. Tamamen gönüllülük esasıyla yapılmış bir organizasyon. Yani eğer sizin ya da tanıdığınız birinin THY'de çocuğu varsa, Kabin İletişim Şefliğiyle görüşüp seneye o da katılabilir çocuklarıyla. Orada çocuğuyla birlikte bulunan hiçbir anne, uçakta o an görevli değildir, tıpkı diğer yolcular gibi uçağa yolcu olarak binmişlerdir. Tek farkları üniformalı olmalarıdır. Uçağın görevli kabin ekibi her zaman olduğu gibi uçuş emniyeti ve güvenliği için görevlerinin başındadırlar. Uçakta bulunan çocukların ne görevli kokpit ekibiyle ne de kabin ekibiyle akrabalık bağı vardır. Uçan garsonluğa gelince, o küçümsediğiniz garsonlar olmasa, hiçbir zaman dışarıda yemek yiyemezdiniz. Dünyadaki hiçbir meslek gereksiz değildir hepsi birbirini tamamlar. Ve her biri olmazsa olmazdır. Yoksa oturduğunuz evi kendiniz temizlemek zorunda kalırdınız mesela temizlikçi hanımlar olmasaydı. O nedenle, lütfen yorum yaparken etrafınızdaki insanları kırmadığınıza emin olunuz. Çöp toplatma konusu ise çocuklar o gün Kabin memurlarının yaptıkları her işe o kadar çok ilgi gösterdiler ki, görevli ekibin tüm işlerini ellerinden aldılar. O gün çocukların bayramı olduğu için de, yapmak istedikleri her şeye müsaade edildi. Büyütülecek bir şey değil. Ve yapılan her şey kurallar dahilindeydi. Saygılarımla.
  • f/o asker kökenli uçmuştuk
  • tövbe tövbe el kadar çocukların akılların şimdiden sulandırmayın o kadar çok meslek varken allahın uçan garsonluğunu boşuna özendirmeye çalışmayın millet bunu para için yapıyo tk diğer firmaların verdiği paraya çalıştırsın bakim çalışcak kaç kişi kalcak hoş yaptıkları iş bile değil
  • Çok güzeller maşallah inşallah büyüdüklerini ve bunun gerçekleştiğini görürüz
  • Allah hepsinin bahtını açık etsin. Pırıl pırıl evlatlarımız maaşallah.
  • Hosteslerin çocuğu mu varmış ki ? Hayret
  • Uçuş görevlilerinin asli işi uçuş güvenliğinin sağlanması ve acil durumda yapılacaklar değil midir? Eğer bu uçakta bir acil durum söz konusu olsaydı, havada ve tahliye anında hostesler ve pilotlar önceliği yolculara verebilecek miydi, yoksa ön plana kendi çocuklarını mı alacaklardı? Fikir çok güzel ancak havacılık gibi bir sektörde her ihtimalin değerlendirilip öyle uygulamaya geçirilmesi gerekli diye düşünüyorum.
  • Hepsi çok şeker. Keşke benim küçüklüğümde kaptanları ziyaret edip ilk dersleri aldığım günler geri gelse çok kısa uçuşlar haricinde 5 dakikada olsa minikleri kokpite alıp havacılık aşkını verebilsek. İsmini hiç unutamadım Enver Küçük kaptanımın... belki 30 sene önceydi pilot olmak istediğimi söylediğimde bana ilk dersi verip uçağa 4 kuvvetin etki ettiğini anlatmıştı... şimdi A320 kaptanı olduysam küçük kaptanın emeği büyük.
  • Küçük hostesimiz zeynep ve küçük kaptan cengizhan sizinle gurur duyuyoruz çocuklarım
  • Neden her sene hep aynı kişilerin aynı çocukları bırakın diğer çalışanların çocukları da sevinsin.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle THY uçağında çocuklar hosteslik yaptı. Annelerinin görevli olduğu uçakta hostes ve pilot kıyafeti giyinen çocuklar yolculara ikram dağıttı.

Türk Hava Yoları'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı etkinlikte hostes ve pilot kıyafeti giyinmiş çocuklar anneleri ile aynı uçakta yolculara hizmet etti. Annelerinin görevli olduğu THY’nın İstanbul - Antalya seferini yapan uçağında hostes ve pilot kıyafeti giyinmiş çocuklar, yolcuları uçak kapısında karşıladı. Hosteslerin tüm görevlerini başarıyla yapan küçük hostesler uçak anonsunu da yaptı.

Yolculara ikram dağıtıp çöpleri topladı

Türk Hava Yoları'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle uçurduğu personel çocukları uçakta hosteslik yaparken, yolcuların yoğun ilgisi ile karşılaştı.Uçağa yolcu alımı öncesinde gelen küçük hostesler ve pilotlar, bir hostesin yapması gereken tüm görevleri başarıyla yaptı. Uçağa gelen yolcuları kapıda karşılayan küçük hostes ve pilotlar, yolculara tek tek hoş geldiniz dedi. Daha sonra yolculara ikram dağıtan küçük hosteslere yolcular büyük ilgi gösterdi.

23 Nisan anonsuna yolculardan alkış

Türk Hava Yolları İstanbul-Antalya seferini yapan uçağı kalkış için hazırlıklarını tamamladıktan sonra, uçak içi anonsu da küçük hostesler yaptı. Uçak içi ses sisteminden hep birlikte 23 Nisan mesajını okuyan çocukları yolcular alkışladı. İkram dağıtan çocuklara büyük ilgi gösteren yolcular, bol bol fotoğraf çektirdi.

THY uçağında annesi ile birlikte hosteslik yapan Dila Koral “Güzel bir duygu. Yolcularımıza yemek dağıttım. Ayran götürdüm. Su portakal suyu götürdüm. Hostes olmak istiyorum ama benim başka istediğim bir meslek var. Mesela öğretmen olmak istiyorum. Doktor olmak istiyorum” dedi.

THY’nın 23 Nisan etkinliği nedeniyle uçakta hosteslik yapan Dila Deren Mandacıoğlu, “Yolculara yemek dağıttık. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

Mina Derin Mandacıoğlu ise,” Uçakta arkadaşlarımla beraber yemek dağıttık. Ekmek dağıttık çöpleri topladık. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İleride hostes olmak istediğini söyleyen Zeynep Ela Koç,” Çok eğlendik hep beraber. Hostes olup dünyayı gezmek istiyorum. Ayrıca veteriner olmak istiyorum. 23 Nisan çok güzel çok eğlenceli” şeklinde konuştu.

Hostes Esra Sümer ise, "2008 den beri THY’de çalışıyorum. İşimi çok severek yapıyorum çok mutluyum. THY ailesinde olmaktan dolayı. Türk Hava Yolları bizlere böyle bir şans tanıdı. Çocuklarımızla birlikte olduk. Tüm çocukların 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorum" dedi.

İki kızı ile birlikte aynı görevi yapan Sibel Mandacıoğlu yaptığı açıklamada “17 yıldır Türk Hava Yollarında çalışıyorum. Daima gurur duydum Türk Hava Yollarının personeli olmaktan. Böyle bir programın içinde olmaktan da gurur duyuyorum hem çocuklarım hemde kendim adına" diye konuştu.

Çocuklarının yaptıkları işi çok merak ettiğini söyleyen İdil Atman Koral, “ Bu gün 23 Nisan ortaklığımızın hazırlamış olduğu bu çok güzel ortamda çocuklarımızla beraberiz. Ben tüm dünya çocuklarına önce barış mutluluk ve çok güzel bir gelecek diliyorum. Bu gün ulu önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan çocuk bayramı. Türk Hava Yollarından tüm dünya çocuklarına mutlu bayramlar dileriz. Çocuklarımız bizden çok mutlu oldu. Hep merak ediyorlardı annelerimiz uçakta ne yapıyorlar diye. Onu görme şansını yakaladılar. Çok güzel oldu “ şeklinde konuştu.







Minikler THY uçağında kabin memuru oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Gereksiz Yorumlara ~ 7 yıl önce
Tüm mesajları yeni okudum ve gördüm ki, ülke olarak öyle bir hale gelmişiz ki, mutluluklara bile kulp takıyoruz. Orada bulunan çocukların hiçbiri özel seçilmiş çocuklar değiller. Tamamen gönüllülük esasıyla yapılmış bir organizasyon. Yani eğer sizin ya da tanıdığınız birinin THY'de çocuğu varsa, Kabin İletişim Şefliğiyle görüşüp seneye o da katılabilir çocuklarıyla. Orada çocuğuyla birlikte bulunan hiçbir anne, uçakta o an görevli değildir, tıpkı diğer yolcular gibi uçağa yolcu olarak binmişlerdir. Tek farkları üniformalı olmalarıdır. Uçağın görevli kabin ekibi her zaman olduğu gibi uçuş emniyeti ve güvenliği için görevlerinin başındadırlar. Uçakta bulunan çocukların ne görevli kokpit ekibiyle ne de kabin ekibiyle akrabalık bağı vardır. Uçan garsonluğa gelince, o küçümsediğiniz garsonlar olmasa, hiçbir zaman dışarıda yemek yiyemezdiniz. Dünyadaki hiçbir meslek gereksiz değildir hepsi birbirini tamamlar. Ve her biri olmazsa olmazdır. Yoksa oturduğunuz evi kendiniz temizlemek zorunda kalırdınız mesela temizlikçi hanımlar olmasaydı. O nedenle, lütfen yorum yaparken etrafınızdaki insanları kırmadığınıza emin olunuz. Çöp toplatma konusu ise çocuklar o gün Kabin memurlarının yaptıkları her işe o kadar çok ilgi gösterdiler ki, görevli ekibin tüm işlerini ellerinden aldılar. O gün çocukların bayramı olduğu için de, yapmak istedikleri her şeye müsaade edildi. Büyütülecek bir şey değil. Ve yapılan her şey kurallar dahilindeydi. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 cpt ~ 7 yıl önce
f/o asker kökenli uçmuştuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimyager ~ 7 yıl önce
tövbe tövbe el kadar çocukların akılların şimdiden sulandırmayın o kadar çok meslek varken allahın uçan garsonluğunu boşuna özendirmeye çalışmayın millet bunu para için yapıyo tk diğer firmaların verdiği paraya çalıştırsın bakim çalışcak kaç kişi kalcak hoş yaptıkları iş bile değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimyager bozuntusu ~ 7 yıl önce
sizin ne is yaptiginiz cok merak ediyorum bos gezenin bos kalfasi gibi geldin ne kadar cahil oldugunuz cok belli ediyorsunuz sozum ona kimyager hic birsey degilsiniz belli
37 ~ 7 yıl önce
Sen astronotsun sanırım yaptığın projelerle ülkeye çağ atlatan birisin yada yada daha ıyı bir mesleğin var helal olsun tebrik ederim☺☺☺
kimyager misin nesin ~ 7 yıl önce
sanane isteyen istediği mesleği seçer
Songül Demirtaş ~ 7 yıl önce
Çok güzeller maşallah inşallah büyüdüklerini ve bunun gerçekleştiğini görürüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 7 yıl önce
Allah hepsinin bahtını açık etsin. Pırıl pırıl evlatlarımız maaşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Steward ~ 7 yıl önce
Hosteslerin çocuğu mu varmış ki ? Hayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Hayretinin sebebi nedir acaba?
Haha ~ 7 yıl önce
Acik ara okudugum en yerinde yorum bu. Tanistigim bütün hosteslerin agir sekilde piskolojileri bozukdu ve gel git kafalilardi. Allah a cok sükür o ülkede yasamiyorum. Iki yillik elektrik mühendisiyim almanyada 4 bin euro kazaniyorum.
Tehlikeli ~ 7 yıl önce
Uçuş görevlilerinin asli işi uçuş güvenliğinin sağlanması ve acil durumda yapılacaklar değil midir? Eğer bu uçakta bir acil durum söz konusu olsaydı, havada ve tahliye anında hostesler ve pilotlar önceliği yolculara verebilecek miydi, yoksa ön plana kendi çocuklarını mı alacaklardı? Fikir çok güzel ancak havacılık gibi bir sektörde her ihtimalin değerlendirilip öyle uygulamaya geçirilmesi gerekli diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 7 yıl önce
Çok düşünme.......
Ya sen ~ 7 yıl önce
O beynin olmayan kafanı bi saksıya gömsene.
............... ~ 7 yıl önce
La bi git, binme o zaman. Ne güzel olmuş, yapanların eline sağlık
Hepsi çok şeker ~ 7 yıl önce
Hepsi çok şeker. Keşke benim küçüklüğümde kaptanları ziyaret edip ilk dersleri aldığım günler geri gelse çok kısa uçuşlar haricinde 5 dakikada olsa minikleri kokpite alıp havacılık aşkını verebilsek. İsmini hiç unutamadım Enver Küçük kaptanımın... belki 30 sene önceydi pilot olmak istediğimi söylediğimde bana ilk dersi verip uçağa 4 kuvvetin etki ettiğini anlatmıştı... şimdi A320 kaptanı olduysam küçük kaptanın emeği büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orkun sümer ~ 7 yıl önce
Küçük hostesimiz zeynep ve küçük kaptan cengizhan sizinle gurur duyuyoruz çocuklarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç hoş değil !!! ~ 7 yıl önce
Neden her sene hep aynı kişilerin aynı çocukları bırakın diğer çalışanların çocukları da sevinsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000