22 Ağustos 2009, Cumartesi 07:44:27

Minikler model uçakçı oldu

Türk Hava Kurumu Hendek Şubesi tarafından verilen model uçak kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin elinden aldılar.
  • Bayraktepe'deki uçak F16 değil, F14...

Türk Hava Kurumu Hendek Şubesi tarafından verilen model uçak kurslarına katılan ve başarıyla tamamlayan kursiyerler Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yi ziyaret ettiler. Devam eden model uçak kursuna üç ve dördüncü grup kurslarına 15 kişi katılırken, kursu 9 kursiyer başarı ile bitirdi. Kursu bitiren kursiyerler model uçak bitirme sertifikalarını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin elinden aldılar.

Başkan İnci, kursiyerleri tebrik ederek, “İlçemiz her alanda olduğu gibi havacılıkta da bir numara olmaya gayret edecektir. Yeni dönemde projelerimiz arasında bir havaalanı projemiz mevcut.  İnşallah projemizi en kısa sürede yapıp ilçemize kazandıracağız. Hendek'te 1925- 1936 yılları arasında halk kendi aralarında para toplayarak devlete iki adet uçak bağışlamıştır. Bugün benzerlerini yaşadığımız o milli ruh o zamanın Hendek'inde fazlasıyla mevcuttu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda bu bilgilere ulaştık ve THY'na girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonuç verdi ve Bayraktepe'de sergilenmek üzere bir F-16 uçak verildi. Ayrıca THY Anadolu Jet Uçaklarından birisine de Hendek ismi verildi. Hendek'imizi semalara taşıdık. İnşallah sizlerde ileride başarılı pilot, hostes ve teknisyen olarak yetişirsiniz. Geleceğimizi siz gençlere emanet ediyoruz“ dedi.

THK Hendek Şube Başkanı Urlu Konuk, amaçlarının gelecekte pilot, teknisyen, hostes gibi hava sevdalısı gençler yetiştirmek olduğunu belirterek, “Belediye Başkanımız Ali İnci Hendek 'in her konuda bir numara olduğu gibi havacılıkta da bir numara olması için elinden gelen desteği sağlayacağını söyleyerek bizleri bu konuda daha da yüreklendirmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizler açmış olduğumuz kursla birçok gencimizi havacılıkta yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

THK Hendek Şube Saymanı Bircan Konuk model uçak kursuna katılımların sürdüğü ve kursların devam ettiğini bildirdi.

Minikler model uçakçı oldu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bayraktepe'deki uçak F16 değil, F14...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000