08 Haziran 2009, Pazartesi 08:02:31

Milletvekili helikopter kazası hakkında konuştu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, araştırma ile ilgili son değerlendirmeyi yaptı.

Kahramanmaraş’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazaya ilişkin oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, araştırma ile ilgili son değerlendirmeyi yaptı. Araştırmanın büyük bir titizlikle yapıldığını söyleyen Milletvekili Köylü, şu anda kaza kırım raporlarını beklediklerini söyledi.

Komisyonun son çalışmaları hakkında bilgi veren Milletvekili Hakkı Köylü, "Komisyon olarak en son Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil’i dinledik. Olayların içinde olan. Arama kurtarma çalışmalarının başından sonuna kadar orada olan birisi ve bir devlet adamı. Aynı zamanda da ölenlerin yakın akrabası. Onun bilgisine başvurduk. Bunun yanında Türk Hava Yolları’nda (THY) İstanbul’dan tasarım şube müdürü olan bir arkadaşımızı teknik eleman olarak dinledik. Önümüzdeki günlerde birkaç kişinin daha bilgisine başvuracağız. Şu anda olayla ilgili olarak kaza kırım raporunu bekliyoruz. Bu raporun da hazırlanmasının yaklaşık bir ay kadar bir süre içinde olacağını biliyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bize bu bilgiyi verdi. Amerika, İngiltere, Almanya ve Kanada’da bazı incelemelerin ve teknik tahlillerin yapılması gerekiyor. Bu çalışmaların sonucunda biz kaza kırım raporlarını alacağız. Daha sonra o rapora göre izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz" dedi.

Kazanın meydana geldiği bölgede inceleme yapacaklarını da söyleyen Milletvekili Köylü, "Kaza kırım raporları elimize ulaşıncaya kadar biz komisyon olarak Kahramanmaraş’a gitmeyi düşündük. Önümüzdeki Perşembe günü komisyonumuzdan birkaç arkadaşımız gidecek. Bir ekip kurarak o bölgeye geçeceğiz. Burada Kahramanmaraş Valiliği’ne gideceğiz. Daha sonra kazanın olduğu bölgede inceleme yapacağız. O bölgedeki insanların bilgilerine başvuracağız. Oradan aldığımız bilgiler doğrultusunda duruma göre genel bir değerlendirme yapacağız ve araştırma ve incelemelerimizin yönünü ona göre belirleyip çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kaza kırım raporları bize bu konuda ışık tutacak. Belki o raporların gelmesinden sonra bazı teknik elemanları da dinleyebiliriz. Ama bu arada bölgeye gidip orada da bir inceleme araştırma yapmayı düşündük" diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden helikopter pilotunun bazı sağlık sorunlarının bulunduğu iddialarına da cevap veren Milletvekili Hakkı Köylü, "O konu henüz netleşmiş değil. Bu konuyla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden bilgileri istedik. İstediğimiz bilgilerin hepsi henüz elimize ulaşmadı. Elimizdeki bilgilere göre bu konularda uzman bir hastane olarak kabul edilen Alman Hastanesi’nden alınmış birkaç tane rapor var. Ancak o raporlarda anormal bir şey görünmüyor. Daha doğrusu uçuşa engeldir şeklinde bir rapor yok şu anda. Ama daha önce başka hastalıklar geçirip geçirmediği gibi kısımları henüz incelemedik ve bu konuyu netleştirmedik. Bilgiler elimize ulaştıktan sonra bu bilgileri bir araya getirerek bu konuyu değerlendirmemiz lazım. Bize gelen her bilgi için sonuç bildirmemiz asla doğru olmaz. Bunların hepsini topladıktan sonra, onlardan bir sonuç çıkarmamız gerekir. Ama araştırmamız henüz o safhaya gelmedi" şeklinde konuştu.

Milletvekili helikopter kazası hakkında konuştu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000