28 Mayıs 2009, Perşembe 08:09:33

Mil ticareti dur durak bilmiyor

Kredi kartlarında alışverişlerle biriken miller, soyadı zorunluluğu getirilmediği için yasadışı ticarete dönüştü. İsteyen milini istediği gibi pazarlıyor ve satıyor.
  • Amma abuk subuk bir yazi. Bu beylere gore ben kazandığım millerle ablama bilet alamamalıyım öyle mi? Herhalde acenteler ağladilar. THYnin işi gücü yokmus gibi, millet millerini satıyor mu diye bekcilik yapsın isteniyor. (Biri çıkıp da ama ablanın soyadı aynı değil mi derse çok gülerim.)
  • Kendi milini kendine ve ailesine kullananlar bu konunun dişındadir.Yazıda bahsedilen bedava olarak kazandığı mili bedel karşılığı satan ve bu satışı organize haline getirenlerin yaptığı yasadişi ticaretdir.Bilet alırken odenen vergiler Tav'ın ucreti,sigorta ucreti,yakıt ucreti ve geçilen vede gidilen ulkelerin havaalanlarının çıkış ücretidir.Bir mal veya hizmet alınıp satıldığında her ulkede gelir veya kazanç vergisi odenir.Milini kendine ve ailesine kullanmayıp satanlar vergisiz kazanç elde etmiyorlarmı?THY'nın mil programında soyadı zorunluluğu getirilmedikçe bu satışlar KAYITDIŞI ticaret şeklinde devam edecektir.Eninde sonunda bu kayıtdişılığı Maliyede anlayacaktır!
  • "Millerle vergi kaçırılıyor" diye yaygara yapan arkadaş, kişi kendi millerini kullandığı zaman nasıl vergi alındığını açıklasa da bizi de o engin(!) bilgileriyle aydınlatsa...
  • kazanılmış olan miller istenildiği gibi kullanılabilir kime ne 11:01 deki yorumcuya bu millerle alınan biletlerin vergisi kuruşuna kadar ödeniyor.Satmak doğrumudur o ayrıca etik olarak tartışılır
  • Bu miller bedava kazanilmiyor, isteyen istedigi gibi kullanabilir, sonucda miller satilinca fazladan bir kisi bedava ucmus sayilmiyor, sahibi yerine baskasi ucuyor okadar, Acentacilar kiminle ugrasacklarini sasirdilar, once kendilerine bir ceki duzen versinler
  • Eğer mil ticareti serbest ise vergileri kim odeyecek!Kazanç vergisini kim odeyecek?THY halen Mil kullanımında soyadı zorunluluğu getirmedi için isteyen istediği gibi milini satıyor.Ondan sonrada Maliye Bakanlığı vergi toplamaya çıkıyor.Maliye Once kendisine bağlı THY'na bakmalıdır.Kayıtdışına goz yuman THY'na.En iyisi yasal kuruluşlar olmasin ,herkes istediği gibi internetde veya cep telefonundan istediği ticareti yapsın.Yasal gelir vergilerini odeyenlerde odedikleriyle kalsınlar!
  • Acentalar gelsin aglasin diye olusturulmus bir haber. Sonucta kazanilmis bir milin baskasina piyasa sartlarinda satilma olayi var, nasil bazi havayolu sirketlerinde mili para odeyerek satabiliyorsaniz kisilerde edinilmis hakki satiyorlar. Acentalar surekli aglamak yerine once kendilerine ceki duzen versinler ki musteriler webden almak yerine kendilerini tercih etsinler, biraz ek hizmet uretin, bu mesaja da sirf cevap vermek icin de bir tomar laf etmeyin, igneyi once kendinize sonra baskasina batiriniz...

Mil ticaretini önlemenin tek yolu ise alışverişten kazanılan millerin sadece aynı soyadını taşıyan kişilere kullanma zorunluluğunun getirilmesi ile mümkün olacak. Ancak bu uygulamanın hayata geçirilmesi konusunda THY, BANKALAR, TÜRSAB, yetkililerinden herhangi bir girişim yok.

Dolayısıyla meydan boş. Milleriyle uçamayanlar, yarı fiyatına önüne geleni uçuruyor. Üstelik THY den daha ucuz satarım da diyebiliyor bu satıcılar.

İşte Türkiye nin en işlek alışveriş sitesi gittigidiyor.com da “THY UÇAK BİLETİ - 40.000 MİL '' başlığı ile verilen ilan. Noktası virgülüne dokunmadan aktarıyoruz:

40.000 mil mıles&smiles kullanım hakkımı uygun fiyata satmak istiyorum.
bildiğiniz gibi gideceğiniz yere göre harcadığınız mil miktarı da değişiyor.

örnek olarak 20.000 mil ile romaya gidip gelebilirsiniz. ama ilk önce nereye gideceğinizi görüşmemiz lazım. gideceğiniz yer için ödeyeceğiniz bedelin yüzde 20 altına fiyatla satın alabilirsiniz.

o sebeple aşağıda fiyat belirtirken örnek bir fiyat belirttim. fiyat gitmek istediğiniz yere göre değişmektedir.

örnek veriyorum: o sırada thy'den gidiş biletini 500 euro karşılığında alacaksanız, ben bileti size millerim sayesinde yüzde 20 indirimle 400 euroya tedarik edeceğim.

http://urun.gittigidiyor.com/THY-UCAK-BILETI-40-000-MIL_W0QQidZZ17943476

BİR BAŞKA MİL TİCARETİ BELGESİ!
Biriken millerle "en ucuz Avrupa biletini Lutfhansa Havayollarından sattığını belirten kişi ise "Bilet istediğiniz herhangi bir isme kesilebilir" açıklamasında bulunuyor.

İŞTE EN UCUZ AVRUPA BİLETİ HEMDE LUFTHANSA!

HERKESE MERHABA,
ARKADAŞLAR LUFTHANSA HAVAYOLLARINDAN BİRİKMİŞ MİLLERİM VAR. BU MİLLERLE TEK KİŞİLİK AVRUPA DA HERHANGİ BİR ÜLKEYE GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLET ALABİLİYORUM.

İŞTE BU BİLETİMİ UYGUN BİR FİYATA VERMEK İSTİYORUM.
BİLET İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR İSME KESİLEBİLİR.
BİLETIN GIDIS TARİHİ 27 MAYIS 2009 İLE 12 TEMMUZ ARASI OLABILIR
DÖNÜŞ TARİHİ MAXIMUM 1 AY ICINDE.
BIR CUMARTESI GECIRME ŞARTI VAR. BILET TARIH DEGISIKLIGINE VE IPTALINE MUSAIT DEGIL.
BU ARADA LUFTHANSA WEB SAYFASINDAN ISTANBUL CIKIŞLI BAZI DESTINASYONLARIN BILET UCRETLERI ŞÖYLE:
PARIS 728 TL,STUTGART 634 TL,LONDRA 741 TL,MİLAN 804 TL, PORTO 804 TL,MADRİD 680 TL
BEN BU BILETI 275 TL DAN BASLAYAN ACIK ARTTIRMA ILE SATIYORUM.
KAZANANA SIMDIDEN HAYIRLI YOLCULUKLAR.
NOT: ŞAYET SİZ KAZANIRSANIZ ÖDEMEYİ GG HAVUZUNA YAPACAKSINIZ SONRA BANA BİLET İÇİN İSİM VE TARİH BİLGİLERİNİ GÖNDERİN. BENDE SİZE BİLETİ GÖNDERECEĞİM.
SORULAR ICIN BANA MESAJ ATABILIRSINIZ...

http://urun.gittigidiyor.com/EN-UCUZ-AVRUPA-BILETI-HEMDE-LUFTHANSA_W0QQidZZ17883740

(TurizmHaberleri)

Mil ticareti dur durak bilmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Amma abuk subuk bir yazi. Bu beylere gore ben kazandığım millerle ablama bilet alamamalıyım öyle mi? Herhalde acenteler ağladilar. THYnin işi gücü yokmus gibi, millet millerini satıyor mu diye bekcilik yapsın isteniyor. (Biri çıkıp da ama ablanın soyadı aynı değil mi derse çok gülerim.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendi milini kendine ve ailesine kullananlar bu konunun dişındadir.Yazıda bahsedilen bedava olarak kazandığı mili bedel karşılığı satan ve bu satışı organize haline getirenlerin yaptığı yasadişi ticaretdir.Bilet alırken odenen vergiler Tav'ın ucreti,sigorta ucreti,yakıt ucreti ve geçilen vede gidilen ulkelerin havaalanlarının çıkış ücretidir.Bir mal veya hizmet alınıp satıldığında her ulkede gelir veya kazanç vergisi odenir.Milini kendine ve ailesine kullanmayıp satanlar vergisiz kazanç elde etmiyorlarmı?THY'nın mil programında soyadı zorunluluğu getirilmedikçe bu satışlar KAYITDIŞI ticaret şeklinde devam edecektir.Eninde sonunda bu kayıtdişılığı Maliyede anlayacaktır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Millerle vergi kaçırılıyor" diye yaygara yapan arkadaş, kişi kendi millerini kullandığı zaman nasıl vergi alındığını açıklasa da bizi de o engin(!) bilgileriyle aydınlatsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazanılmış olan miller istenildiği gibi kullanılabilir kime ne 11:01 deki yorumcuya bu millerle alınan biletlerin vergisi kuruşuna kadar ödeniyor.Satmak doğrumudur o ayrıca etik olarak tartışılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu miller bedava kazanilmiyor, isteyen istedigi gibi kullanabilir, sonucda miller satilinca fazladan bir kisi bedava ucmus sayilmiyor, sahibi yerine baskasi ucuyor okadar, Acentacilar kiminle ugrasacklarini sasirdilar, once kendilerine bir ceki duzen versinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer mil ticareti serbest ise vergileri kim odeyecek!Kazanç vergisini kim odeyecek?THY halen Mil kullanımında soyadı zorunluluğu getirmedi için isteyen istediği gibi milini satıyor.Ondan sonrada Maliye Bakanlığı vergi toplamaya çıkıyor.Maliye Once kendisine bağlı THY'na bakmalıdır.Kayıtdışına goz yuman THY'na.En iyisi yasal kuruluşlar olmasin ,herkes istediği gibi internetde veya cep telefonundan istediği ticareti yapsın.Yasal gelir vergilerini odeyenlerde odedikleriyle kalsınlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acentalar gelsin aglasin diye olusturulmus bir haber. Sonucta kazanilmis bir milin baskasina piyasa sartlarinda satilma olayi var, nasil bazi havayolu sirketlerinde mili para odeyerek satabiliyorsaniz kisilerde edinilmis hakki satiyorlar. Acentalar surekli aglamak yerine once kendilerine ceki duzen versinler ki musteriler webden almak yerine kendilerini tercih etsinler, biraz ek hizmet uretin, bu mesaja da sirf cevap vermek icin de bir tomar laf etmeyin, igneyi once kendinize sonra baskasina batiriniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000