15 Kasım 2013, Cuma 10:15:04

MEYDAN MÜDÜRÜ THY İSTASYON MÜDÜRÜ'NÜ NASIL YAKTI?

Türk Hava Yolları müfettişlerinden Bilal Yıldız, müfettişlik görevinden alındıktan sonra Elazığ istasyonuna müdür olarak tayin edildi. Bu tayin Bilal Yıldız için sonun başlangıcı oldu. DHMİ Elazığ Havalimanı Meydan Müdürü ile yıldızları barışmadı. Ancak mesele çok vahim. İşte ayrıntılar...
  • okunanları bir vatandaş olarak okuyorumda devlet nasıl yönetiliyor yada içinde bilinmeyen neler oluyor mantığım almıyor 05392789283 tahmini olan buyursun.
  • Burada yorum yapanlar ya havacılıktan anlamıyor yada yalaka adamlar..uçağa gizli birşey yüklenmez ne olursa olsun kim olursa olsun..O uçağın haraketçısı izin vermemesi lazım...
  • BAKSEN MÜFETTİŞE. adama bak sanki komiser kolombo on parmağında on marifet---müfettişmiş rapor yazmış sürülmüş, polisliğe özenmiş suçu tespit etmiş, güvenlik komisyonuna şikayet etmiş, uçakla taşımış, mektupla bildirmiş, az daha uğraşsa HAVAALANINA MÜDÜR olacakmış, ama galiba KAYA'YA ÇARPMIŞ..allah akıl fikir versin. yeni görev yerinde başarılar...biraz daha işgüzarlık yaparsa emekli olmadan kesin Elazığ'a müdür olur.
  • Anladığım kadarıyla kimse DHMİ Müdürünün güvenlik kurallarını ihlal etmediğini söyleyemiyor da, bunları soruşturmanın Bilal Beye mi kaldığını savunuyor. Bir kere THY uçağı kullanıldığına göre tabi ki O uyaracak. Keşke herkes aynı hassasiyeti gösterebilseydi. Balık baştan kokar. Müdürün bunları yaptığını gören, bilen personel de aynı şekilde kontrolsüz koliler yüklüyorsa vay halimize.....
  • tartışmalarda adı geçen kapının açılması veya açılmaması, kapının açık olması veya kapalı olması THY İstasyon müdürünün görevi midir, havalimanı güvenlik birimleri varken .
  • kar mücadelesi yapılırken pistin tam olarak temizlenebilmesi, güvenli bir iniş için uçağın bir kez tur atması istemiş ertesi gün THY İstasyon Müdürü resmi yazı ile uçakları fazla yakıt yaktı diye Meydan Müdürlüğüne başvuruda bulunmuş mudur?
  • arkadaşım sen bu işi hala bi kasa hıyar meselesimi zannediyorsun. Bukadar insan burda ne konuşuyor. Genel müdürlere yalakalık yapmak sanamı kaldı.
  • "Tahabeye Soru" diyen arkadaş ben TAHABEY rumuzlu arkadaş kimdir neyin nesidir tanımam ama, sanırım ya okumada sıkıntın var ya da yorum yapma meleklerin zayıf. Belliki amacın farklı. Arkadaşı cahillikle suçlamışsın. Yaptığı yorumu bende okdum. Yorumunun neresinde havaalanı ile ilgili bir yazı varki bu şekilde yorum yapmışsın. Tetikte bekleyen yada bekletilen !!! Patlamaya hazır bomba gibisin.Yorumu bir daha oku ve öyle yaz. Ya da git emir aldığın AĞABABALARINDAN daha mantıklı akıl al ve akıllıca nasıl yorum yapılacağını öğren öyle yorum yap. İşiniz gücünüz iş ve emek üretmeyip akşama kadar kime nasıl Saldırsak, nasıl fitne fesat çıkarsak, nasıl dedikodu yaysak diye kafa yormak. Ya da çamur at izi kalsın mantığını ortaya koymak. Lütfen sapla samanı karıştırmayın.
  • Gerçekleri yazıyorum buradaki dhmi müdürü Mehmet Kaya'nın yalakalığını yapanlar neden yalakalık yaptıklarını bır bır açıklayayım.benımde müdürüm beni tatildeykwn çalışıyo gösterse bende yalakalık yaparım .havaşa zorla tehdıtle dhmi çalışanlarının çocuklarını benım müdürümde soksa bende yalakalık yaparım.havaşı tehdıt ederek ınsanları işten atmakla tehdıt ederek gelen yolcularının(mısafır ama hıc bıtmeZ)havaş personwlını tehdıt ederek benım yolcunun fazla bagajını gecırvwkaın dese bende yalakalık yaparım.burdan aırtporthaber aracılığıyla temel kotıle sesleniyorum yazık kı THY ortaklığının haklarını savunmaya çalışan bı mudurunuZe sahıp çıkamadınız birde işten attınız.dunyanın bır numarası Mehmet kayaymış THY değil.temel kotil bu Mehmet Kaya orman muhendısı gelmıs bırılerının desteğını almış(Orhan birdal)gelmıs sans eserı mudur olmuş üstelik kendini meydandaki bütün kurumların amırı olarak görüyordu bu yanlışları Bilal yıldız düzeltti diyemi gorevinden aldınız sorarım siZe
  • Mehmet kaya zatı elazıg alanında personelinin dahi aranmasını istemiyordu ben ozaman güvenlikte görevli idim kendisininde aranmasını istemezdi bunu mülki amir dahi biliyordu bir yönetici böyle yaparsa düşünün hicbir güvenlik önlemine uymuyordu işi gücü paket göndermek ve gelen siyasileri ucağin dibinde karşilamak onun icin ona kimse bir şey yapamadı paket gönderiyordu ama kacak parasını dahi ödemiyordu thy de elamanı suna idi sonradan sunayı gönderdiler ama thy nin içinde hep kayanın adamları devam etti bu durum sumnu ve yıldiz döneminde devam etti adam kuralsızda olsa alanı ciftlik gibi kullandı daha neler var bunlar buz dağından bir parca kayanın göstemelik olarak görev yeri değiştirildi aslında bunların hepsi yazılı olarak biliniyor ciddi bir soruşturma yapılsa hemen görevden alınır

Türk Hava Yolları müfettişlerinden Bilal Yıldız, müfettişlik görevinden alındıktan sonra Elazığ istasyonuna müdür olarak tayin edildi. Bu tayin Bilal Yıldız için sonun başlangıcı oldu. DHMİ Elazığ Havalimanı Meydan Müdürü ile yıldızları barışmadı. Ancak mesele çok vahim. İşte ayrıntılar.

Türk Hava Yolları’nda uzun yıllar müfettişlik yapan Bilal Yıldız, uzun yıllar başarı ile yaptığı bu görevini hazırladığı bir rapor sebebiyle bırakmak zorunda kaldı. Elazığlı olması sebebiyle THY İstasyon müdürü olarak Elazığ’a atandı.

Müfettiş kökenli olması ve havacılık kurallarına daha titiz yaklaşan Bilal Yıldız, çok vahim durumlarla karşılaştı. Elazığ Havalimanı’nda kuralların delik deşik olduğunu tespit eden Bilal Yıldız, ilk iş olarak sorunları güvenlik komisyonunda dile getirmeye başladı. Bu sorunların en başında da check-in kontuarının arkasından aprona gizli kapı açılması idi. Havacılık kurallarını hiçe sayan bu uygulamayı güvenlik komisyonu karar ile kapattıran Bilal Yıldız, DHMİ Elazığ Meydan Müdürü Mehmet Kaya ile bu konularda zıt düşmeye başladı.

Havacılık kurallarını harfiyen uygulamaya çalışan Bilal Yıldız, çok daha vahim olaylarla karşılaştı. DHMİ Elazığ Meydan Müdürü Mehmet Kaya tarafından, THY uçaklarına herhangi bir işlemden geçmeden, kayıt tutulmadan koliler yüklendiği tespit edildi. Bu duruma müdahale eden Bilal Yıldız, Mehmet Kaya’nın kurallara uymayan bu davranışlarını hem tutanakla tespit ettirdi hem de havalimanı güvenlik komisyonuna taşıdı.

Ankara’ya DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’a ve üst yöneticilere mevsimlik meyve ve sebze gönderdiği iddia edilen Mehmet Kaya’nın, uçağa kayıtsız yüklenen bu bagajları HAVAŞ personeli bir bayanı kullanarak yaptırdığı belirtildi. İsmi Airporthaber’de gizli bu personelin Mehmet Kaya’nın tüm talimatlarını yerine getirdiği defalarca bu tür hediyeleri uçağa yetkililerin haberi olmadan yüklediği de tespit edildi.

THY Elazığ istasyon Müdürü Bilal Yıldız’ın müdahale etmesinden sonra DHMİ Meydan Müdürü Mehmet Kaya’nın, Bilal Yıldız’ı tehdit ettiği ve “seni buradan sürdürteceğim” dediği de iddia edildi.

Mehmet Kaya’nın Ankara’ya hediye göndermesini Bilal Yıldız’ın engellediğini DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’a şikayet ettiği ve Birdal’ın da Temel Kotil’den Bilal Yıldız’ı görevden almasını istediği de iddialar arasında.

Bilal Yıldız’ın Elazığ İstasyon Müdürlüğü’nden alınarak İstanbul’da bir başka göreve verildiği kaydedildi.

Bilal Yıldız’ın bu konuyu anlatan detaylı bir mektubu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a da gönderdiği ifade edilirken, Elazığ Meydan Müdürü Mehmet Kaya’nın da daha fazla göze batmaması için Edremit Meydan Müdürlüğü’ne tayin edildiği ifade edildi.

Öte yandan Edremit Meydan Müdürü Mehmet Kaya iddiaları yalanladı.

©Airporthaber.com

MEYDAN MÜDÜRÜ THY İSTASYON MÜDÜRÜ'NÜ NASIL YAKTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

zahit günay ~ 5 yıl önce
okunanları bir vatandaş olarak okuyorumda devlet nasıl yönetiliyor yada içinde bilinmeyen neler oluyor mantığım almıyor 05392789283 tahmini olan buyursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barbaros ~ 10 yıl önce
Burada yorum yapanlar ya havacılıktan anlamıyor yada yalaka adamlar..uçağa gizli birşey yüklenmez ne olursa olsun kim olursa olsun..O uçağın haraketçısı izin vermemesi lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEDRMT BAKSN MFTTŞE ~ 10 yıl önce
BAKSEN MÜFETTİŞE. adama bak sanki komiser kolombo on parmağında on marifet---müfettişmiş rapor yazmış sürülmüş, polisliğe özenmiş suçu tespit etmiş, güvenlik komisyonuna şikayet etmiş, uçakla taşımış, mektupla bildirmiş, az daha uğraşsa HAVAALANINA MÜDÜR olacakmış, ama galiba KAYA'YA ÇARPMIŞ..allah akıl fikir versin. yeni görev yerinde başarılar...biraz daha işgüzarlık yaparsa emekli olmadan kesin Elazığ'a müdür olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir ~ 10 yıl önce
Anladığım kadarıyla kimse DHMİ Müdürünün güvenlik kurallarını ihlal etmediğini söyleyemiyor da, bunları soruşturmanın Bilal Beye mi kaldığını savunuyor. Bir kere THY uçağı kullanıldığına göre tabi ki O uyaracak. Keşke herkes aynı hassasiyeti gösterebilseydi. Balık baştan kokar. Müdürün bunları yaptığını gören, bilen personel de aynı şekilde kontrolsüz koliler yüklüyorsa vay halimize.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karen ~ 10 yıl önce
hayır uyarmasına gerek yok, thy uçaklarına thy ist. müd. o kolileri neden aldırıyor, aldırmasın orada ki işi o uçağın trafiğinin emniyetli şekilde gerçekleştirmesini sağlamak değil mi.
? ~ 10 yıl önce
tartışmalarda adı geçen kapının açılması veya açılmaması, kapının açık olması veya kapalı olması THY İstasyon müdürünün görevi midir, havalimanı güvenlik birimleri varken .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rfv ~ 10 yıl önce
Kapıya taktınız. Gerekirse evet THY müdürünün işidir. Görükte söylememek Türkiyede suç değil alıştınız. Avrupada suçtur. Japonyada intihar sebebidir istifa sebebidir. Bilal Bey gerekli hassasiyeti göstermiş dolu dolu bir adam belli olan. Karşı tarafı tanımam ama yazılanlar hoş değil.
sorular ~ 10 yıl önce
kar mücadelesi yapılırken pistin tam olarak temizlenebilmesi, güvenli bir iniş için uçağın bir kez tur atması istemiş ertesi gün THY İstasyon Müdürü resmi yazı ile uçakları fazla yakıt yaktı diye Meydan Müdürlüğüne başvuruda bulunmuş mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İdraksız android ~ 10 yıl önce
arkadaşım sen bu işi hala bi kasa hıyar meselesimi zannediyorsun. Bukadar insan burda ne konuşuyor. Genel müdürlere yalakalık yapmak sanamı kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Tahabeye Soru" diyen arkadaş ben TAHABEY rumuzlu arkadaş kimdir neyin nesidir tanımam ama, sanırım ya okumada sıkıntın var ya da yorum yapma meleklerin zayıf. Belliki amacın farklı. Arkadaşı cahillikle suçlamışsın. Yaptığı yorumu bende okdum. Yorumunun neresinde havaalanı ile ilgili bir yazı varki bu şekilde yorum yapmışsın. Tetikte bekleyen yada bekletilen !!! Patlamaya hazır bomba gibisin.Yorumu bir daha oku ve öyle yaz. Ya da git emir aldığın AĞABABALARINDAN daha mantıklı akıl al ve akıllıca nasıl yorum yapılacağını öğren öyle yorum yap. İşiniz gücünüz iş ve emek üretmeyip akşama kadar kime nasıl Saldırsak, nasıl fitne fesat çıkarsak, nasıl dedikodu yaysak diye kafa yormak. Ya da çamur at izi kalsın mantığını ortaya koymak. Lütfen sapla samanı karıştırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 10 yıl önce
Gerçekleri yazıyorum buradaki dhmi müdürü Mehmet Kaya'nın yalakalığını yapanlar neden yalakalık yaptıklarını bır bır açıklayayım.benımde müdürüm beni tatildeykwn çalışıyo gösterse bende yalakalık yaparım .havaşa zorla tehdıtle dhmi çalışanlarının çocuklarını benım müdürümde soksa bende yalakalık yaparım.havaşı tehdıt ederek ınsanları işten atmakla tehdıt ederek gelen yolcularının(mısafır ama hıc bıtmeZ)havaş personwlını tehdıt ederek benım yolcunun fazla bagajını gecırvwkaın dese bende yalakalık yaparım.burdan aırtporthaber aracılığıyla temel kotıle sesleniyorum yazık kı THY ortaklığının haklarını savunmaya çalışan bı mudurunuZe sahıp çıkamadınız birde işten attınız.dunyanın bır numarası Mehmet kayaymış THY değil.temel kotil bu Mehmet Kaya orman muhendısı gelmıs bırılerının desteğını almış(Orhan birdal)gelmıs sans eserı mudur olmuş üstelik kendini meydandaki bütün kurumların amırı olarak görüyordu bu yanlışları Bilal yıldız düzeltti diyemi gorevinden aldınız sorarım siZe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emniyet ~ 10 yıl önce
Mehmet kaya zatı elazıg alanında personelinin dahi aranmasını istemiyordu ben ozaman güvenlikte görevli idim kendisininde aranmasını istemezdi bunu mülki amir dahi biliyordu bir yönetici böyle yaparsa düşünün hicbir güvenlik önlemine uymuyordu işi gücü paket göndermek ve gelen siyasileri ucağin dibinde karşilamak onun icin ona kimse bir şey yapamadı paket gönderiyordu ama kacak parasını dahi ödemiyordu thy de elamanı suna idi sonradan sunayı gönderdiler ama thy nin içinde hep kayanın adamları devam etti bu durum sumnu ve yıldiz döneminde devam etti adam kuralsızda olsa alanı ciftlik gibi kullandı daha neler var bunlar buz dağından bir parca kayanın göstemelik olarak görev yeri değiştirildi aslında bunların hepsi yazılı olarak biliniyor ciddi bir soruşturma yapılsa hemen görevden alınır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000