20 Aralık 2012, Perşembe 14:07:39

MEHMETÇİK ARTIK UÇACAK...

Erbaş ve erlerin sivil havayolları ile taşınmasına yönelik protokol düzenlenen törenle imzalandı...
  • bu uygulama eskiden vardi,sonra kaldirildi,simdi baska isimle,reklami yapilarak tekrar uygulanmak isteniyor yenibirseymis gibi,ayrica bu konularin reklamini yapmak hic yakismiyor.
  • nakliye filoları boş uçakla egitim adı aktında gögü delsin.Devletin parası özel sektöre aksın.Ne güzel degıi mi?
  • ne kadar saf varsa burda sanirim. ortalik ekonomist kayniyor.
  • Arkadaşlar haberi doğru okuyun bilet paralarını msb ğı ödeyecek thy bedava taşımayacak askeri
  • 1) göreceli olarak evet zararına taşıyacak. Yakıt masrafının az üzerinde bir fiyata taşıyacak. 2) THY'nin %49'u devlete ait olduğu için SPK bişey demez sanırım:) 3) tarifeli uçaklarda grup halinde taşınacak, normal grup gibi. Bu LF'yi biraz artırır ama onlar olmasa normal yolcuya satılırdı o koltuklar. Charter seferlerde ise LF hesaba katılmaz. 4) Normal uçaklarda grup olarak bulunan askerler uçakta normal yolcular da olduğu için o hareketlere kolay kolay tevussul edemezler. Charterde ise bayan KM verilmez zaten...
  • TSK nın nakliye uçakları dururken THYile böyle bir anlaşma yapıldı. Amaç hizmet . Bu durumlarda herşeyi hesaba katmak lazım. Bazı soruları şimdiden sormakta ve cevap aramakta fayda var. 1. THY bu işi zararına yapacak ise bu şirketin hisse sahiplerine bu soruldumu.2. Eğer kar yapılacaksa neden Hava Kuvvetlerinin envanterindeki uçaklara tarifeli seferler yaptırmak yerine THY ye bu iş ihale edildi? . 3. Allah korusun havayolu ile taşınırken mehmetçiklerden birine birşey oldu. Bu mehmetçik şehit midir gazimi yoksa niyazimi.? Kanunlar bu konuda ne der?
  • Tamam, iyi ve güzel bir anlaşma ama aklıma bazı sorular takılmıyor da değil. 1-THY bu askerleri zararına mı taşıyacak? 2-Eğer bile bile zararına taşıyacaksa halka açık bir şirketin bunu yapması SPK mevzuatına uygun mudur? 3-Bu anlaşma ile zarar etmek pahasına Load Factor yapay olarak yüselmiş olmayacak mı? 4- Askerden izne gelen veya yeni terhis olmuş ve belki de bazıları ilk defa uçağa binen Mehmetçikler bayan K/M'lere -dilim söylemeye varmıyor ama- sözlü ve fiziksel tacizde bulunursa ne olacak? Ne yazık ki bu olasılık çok yüksek, nasıl tedbirler alınması düşünülüyor?

Milli Savunma Bakanlığı'ndaki törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılırken, protokolü, Tedarik Daire Başkanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ile THY Genel Müdürü Temel Kotil imzaladı.

İmzaların ardından konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, erbaş ve erlerin yoğun dönemlerde kabul toplama merkezleri arasında havayolu ücretlerini MSB tarafından karşılanmasına yönelik yönetmelikte gerekli değişikliğin yapıldığını söyledi.

Söz konusu hizmetin yerine getirilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı ile havayolları şirketleri arasında görüşmeler yaptıklarını belirten yılmaz, ''Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca bu hizmetin gerçekleşmesi esnasında Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün geçerli tarifesinde yer alan ücretler ve yer hizmetleri ücretleri ile münferit asker taşımalarında ilgili yolcular için iç hat yolcu bedeli alınmayacaktır'' dedi.

Yılmaz, şunları söyledi: ''THY ile yapılan sözleşmeyle mevcut havaalanları kullanılarak erbaş ve erlerin tespit edilen 142 güzergah üzerinden uygun fiyatlarla özel havacılık firmalarına ait uçaklardan da istifade ile taşınması sağlanacaktır. Protokol kapsamında tahmini olarak 250 bin erbaş ve erin taşınması planlanmaktadır.

Bu bir ilktir, yapılacak bir işbirliği ile bu çalışma devam edecektir. Gelecek sözleşmede de eksiklikler ve aksaklıklar giderilecektir. Daha iyi sonuca ulaşacağız.''

Bakan Yılmaz, uygulamanın 28 Aralık'ta başlayacağını da belirtti. 

 

MEHMETÇİK ARTIK UÇACAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

yakis ~ 11 yıl önce
bu uygulama eskiden vardi,sonra kaldirildi,simdi baska isimle,reklami yapilarak tekrar uygulanmak isteniyor yenibirseymis gibi,ayrica bu konularin reklamini yapmak hic yakismiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c -130 c-16 0 ~ 11 yıl önce
nakliye filoları boş uçakla egitim adı aktında gögü delsin.Devletin parası özel sektöre aksın.Ne güzel degıi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
ne kadar saf varsa burda sanirim. ortalik ekonomist kayniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar haberi doğru okuyun bilet paralarını msb ğı ödeyecek thy bedava taşımayacak askeri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 11 yıl önce
1) göreceli olarak evet zararına taşıyacak. Yakıt masrafının az üzerinde bir fiyata taşıyacak. 2) THY'nin %49'u devlete ait olduğu için SPK bişey demez sanırım:) 3) tarifeli uçaklarda grup halinde taşınacak, normal grup gibi. Bu LF'yi biraz artırır ama onlar olmasa normal yolcuya satılırdı o koltuklar. Charter seferlerde ise LF hesaba katılmaz. 4) Normal uçaklarda grup olarak bulunan askerler uçakta normal yolcular da olduğu için o hareketlere kolay kolay tevussul edemezler. Charterde ise bayan KM verilmez zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 11 yıl önce
1-Maliyet bir tek yakıt masrafından oluşmuyor maalesef. 2-Normal bir ülkede mevcut kanunlarımıza göre SPK'nın öyle bir yetkisi yok. 3-Normal seferlerde normal yolculara satılsaydı bu biletler fiyat çok ama çok farklı olacaktı. 4-150 yolcunun 75 tanesinin asker olduğu bir normal seferde bayan K/M'ları kurbanlık koyun gibidir. Biraz asker psikilojisini göz önüne almak lazım, özellikle uzun dönem ve az eğitimli askerlerimizin. 5-Charter seferlere tamamen stewardlardan oluşan bir kabin ekibi planlamak iyi bir fikir bence de, umarım uygulanır.
cvp ~ 11 yıl önce
arkadaslar bılgısı olan varmı sadece dogu gorevını yapanlar ıcınmı ucretsız yoksa tum ıc ha ıcın gecerlımı
sorular... ~ 11 yıl önce
TSK nın nakliye uçakları dururken THYile böyle bir anlaşma yapıldı. Amaç hizmet . Bu durumlarda herşeyi hesaba katmak lazım. Bazı soruları şimdiden sormakta ve cevap aramakta fayda var. 1. THY bu işi zararına yapacak ise bu şirketin hisse sahiplerine bu soruldumu.2. Eğer kar yapılacaksa neden Hava Kuvvetlerinin envanterindeki uçaklara tarifeli seferler yaptırmak yerine THY ye bu iş ihale edildi? . 3. Allah korusun havayolu ile taşınırken mehmetçiklerden birine birşey oldu. Bu mehmetçik şehit midir gazimi yoksa niyazimi.? Kanunlar bu konuda ne der?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahmini Cevaplar ~ 11 yıl önce
1-Muhtemelen zararına yapılacak ve ortaklara sorulmadı.2-Ulaştırma Filosunun neden kullanılmadığı muamma.3- Bundan sonra doğu illerine gide seferlerde bilet bulmak neredeyse imkansız veya anormal pahalı olacak. Belki de bu anlaşmadan kaynaklanan zarar bu şekilde telafi edilecek. 4- Kötü bir olay yaşanırsa şehit-gazi durumu belli değil. 5-Bu uygulama ile sivil uçaklar PKK'nın açık hedefi haline gelecek. Hele ki son zamanlarda ellerinde stinger ve sa-7 gibi karadan havaya füzelerin de olduğunu düşünürsek. Allah korusun düşüncesi bile korkunç.
İyi Güzel Ama ~ 11 yıl önce
Tamam, iyi ve güzel bir anlaşma ama aklıma bazı sorular takılmıyor da değil. 1-THY bu askerleri zararına mı taşıyacak? 2-Eğer bile bile zararına taşıyacaksa halka açık bir şirketin bunu yapması SPK mevzuatına uygun mudur? 3-Bu anlaşma ile zarar etmek pahasına Load Factor yapay olarak yüselmiş olmayacak mı? 4- Askerden izne gelen veya yeni terhis olmuş ve belki de bazıları ilk defa uçağa binen Mehmetçikler bayan K/M'lere -dilim söylemeye varmıyor ama- sözlü ve fiziksel tacizde bulunursa ne olacak? Ne yazık ki bu olasılık çok yüksek, nasıl tedbirler alınması düşünülüyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olumsuz Oylar ~ 11 yıl önce
Olumsuz oy veren arkadaşlar neden olumsuz oy verdiklerini söyleyebilirler mi? Sorduğum sorular gayet obektif ve cevaba muhtaç.
Vatan;;;; ~ 11 yıl önce
O çocuklar canları pahasına o uçakları koruyorlar, onlar zarar etmiyorlarmı, nasıl düşünce tarzı bu kardeşim, yok zarar edermiş, yok halka açıkmış. Senin kalbin kötü, kabin memuruna bilmem ne yaparsa sen yapmıyorsan o çocuk niye yapsın....
Vatana Cevap ~ 11 yıl önce
Sayın Vatan rumuzlu arkadaşım bilmiyorum askerlik yaptınız mı, ama ben bu ülkenin en doğu sınırında yaptım askerliğimi, tim komutanı asteğmen olarak. Yani ben ve askerlerim de bu vatanı gurur duyarak koruduk, her gün şehit olma riski altındayken. Ama tüm bunlar THY'nin %51 hissesinin halka açık olduğu ve dolayısı ile hukuken bir kamu kurumu değil de özel şirket olduğu, SPK mevzuatına uymak zorunda olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Anayasamınızın 2.nci maddesinde yazıyor Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir diye. Eğer öyle ise SPK kanununa THY için bir istisna koymak gerekir. Ayrıca eğer askerlik yaptıysanız özellikle uzun dönem askerlerin eğitim seviyesini, 20 yaşındaki çocukların 15 ay boyunca dişi sinek bile görmeden yaşayarak nasıl bir psikolojiye geldiğini bilirsiniz. Benim kalbim kötü değil olacakları az buçuk tahmin edebiliyorum, 150 tane askerin olduğu bir uçakta bayan K/M'lerin başına her şey gelebilir. Acı ama gerçek maalesef.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000